Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פעם באים אצלנו בתלונות לגבי המשטרה, בכך שהיא מחפשת  את הדברים הקלים, לתפוס אדם במהירות בירידה, שנאמר, לחפש את המטבע מתחת לפנס.

מסקרן אותי לדעת, איך המשטרה בחו"ל, היכן שאתם גרים?

האם יש אכיפה?

האם יש הרבה מצלמות?

האם יש הרתעה בכביש?

למשל, אני יודע כי בהולנד אם עברת את המהירות בקמ"ש אחד, זה קבלת דו"ח ע"י מצלמת מהירות.

פרנקופיל מושבע!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תפריד בין האנשים בניידת לרשויות באופן כללי. הרשויות בספרד ובצרפת אוהבות טרף קל, אבל השוטרים מעולם לא עשו לי בעיות ותמיד היו אדיבים - באופן כללי התחושה היא שהם פה בשבילנו ולא נגדנו. ניגוד מורגש לערסים הישראלים עם תסביך האלוהים ושכרון הכוח שלהם, שעוצרים אנשים סתם כדי להתעמר בהם ומשום מה תמיד נוסעים עם אורות מהבהבים גם כשאין לזה שום הצדקה מבצעית.

פורסם

לא תושב חו״ל אבל אחרי שראיתי highway patrol בחוף המערבי ואיך הם מתייחסים למי שהם עוצרים, לא הייתי רוצה להתקרב למקררים על אופנועים האלה.

מצד שני כשהיה, לי פנצ׳ר השוטר היה מאד אדיב וסידר לי חסימה רחבה כדי שאוכל להחליף את בגלגל בטחה.

הולנד מרושתת במצלמות, במיוחד במקומות שהמהירות מופחתת פתאום. והם גם נותנים דוחות על מהירות ממוצעת גבוהה בין קטעים. שוטרי תנועה לא ראיתי.

אנגליה היא מלכת המצלמות, בכל פינה יש מצלמה, יש איזורים ענקיים שבהם על הדרכים הבינעירונית מוגבלות ל 40MPH שזה 65 קמ״ש, וכמובן מצלמות אכיפה. גם שם לא נתקלתי בשוטרי תנועה.

וכמובן את ה ULEZ שזה אומר קנס\תשלום ענקי אם נכנסת אפילו בטעות לאיזור האסור שהיום רוב מרכז לונדון. נאכף באגרסיביות ע״י מצלמות. לא להכנס ללונדון עם רכב פרטי אפילו שהתחב״ץ לא משהו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לגבי השימוש בצ׳קלקה כל הזמן - זו היתה הוראה של המפכ״ל טרנר ז״ל שהלך לעולמו לפני מספר ימים. ההיגיון בהוראה הוא נראות והפגנת נוכחות. בכלל לא מזיק בכבישי ארצנו.

אגב, לשמחתי לא נתקלתי יותר מידי בשוטרים, אבל כאשר זה קרה תמיד ההתייחסות האישית שלהם היתה מכבדת. על טיב העבודה אפשר לחלוק, אבל די ברור לי שהם פועלים באילוצי כוח אדם, תקציב ועומס משימות בלתי אפשרי.

לגבי אכיפה אלקטרונית באירופה - היא נפוצה ביותר. ספי אכיפת המהירות משתנים לפי מדינה, מחוז, סוג הדרך וסוג אמצעי האכיפה, אבל ערכים בין 2-8 קמ״ש מקובלים מאוד. חוץ מזה, כמובן שאכיפת רמזור אדום מרובה מאוד, ונתקלתי בדיווחים על אכיפת עבירות שהיתה יכולה להועיל לנו מאוד, כמו אי הקפדה על נהיגה בנתיב הימני או עקיפה מימין.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקנדה לפני כמה שנים, קרוב משפחה אסף אותנו משדה התעופה.

בדרך זיהיתי ניידת לפנינו והזהרתי אותו "שים לב, משטרה".

אז הוא חייך ואמר - אצלנו השוטר הוא חבר. אני חושב שזה מסכם את הכל...

כאן אצלנו אני הרבה פעמים מייחל שתהיה ניידת, שתרתיע נהגים עבריינים ומסוכנים, ואין.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

לגבי השימוש בצ׳קלקה כל הזמן - זו היתה הוראה של המפכ״ל טרנר ז״ל שהלך לעולמו לפני מספר ימים. ההיגיון בהוראה הוא נראות והפגנת נוכחות. בכלל לא מזיק בכבישי ארצנו.

שמעתי את האגדה האורבנית הזאת בעבר, אבל בעשרים שנה האחרונות לרוב ניידות המשטרה בעולם יש תאורת לד שאפשר להדליק באופן קבוע או בעוצמה נמוכה, כך שתראה נוכחות מבלי להסיח את הדעת או לסנוור נהגים אחרים. התופעה שאני מדבר עליה היא 'נראות' בערך כמו אמבולנס בנסיעה מנהלתית שמפעיל סירנה ברחוב ריק באחת עשרה בלילה.

אין שום הצדקה להפעיל אורות מהבהבים בעוצמה מלאה בנסיעה עירונית שגרתית שלא למטרת עקיפה או פינוי הדרך. קל וחומר בשעות החושך, כשההתנהגות הזאת גורמת לסיכון בטיחותי ולא מקדמת שום מטרה אמיתית מלבד לגרום לשוטר להרגיש גבר.

פורסם

ילדי כאפות במדים אלו שעושים את זה בארץ. ואם עצרת ליד אחד כזה ברמזור בהצלחה עם הסינוור עד שהשוטר יסע. פעם הערתי לאחד כזה והוא אמר שהוא בדרך לאירוע, ואז ראיתי אותו שותה קפה ואוכל בורקס בתחנת דלק הבאה. חונה מול הכניסה לחנות כמובן. 

שוטרים מקומיים איפה שאני נמצא בארה״ב אחלה. כלומר local police, סטייט טרופר אני לא רוצה לפגוש גם בסיוטים. אבל עוצרים אותך רק אם עשית משהו. אין את השאלות של המשועממים בארץ שעוצרים אותך סתם באיזה מחסום בכאילו כדי לשאול מאיפה באת ולאן אתה הולך ( מה זה עניינך?)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

גר היום בארץ ברוך ה', אבל אשתף שני סיפורים:

במקסיקו נכנסתי פעם (לא נהגתי) לרחוב חד-סטרי נגד כיוון התנועה, הגיעה ניידת ממול ופשוט כרזה לנו שזה אסור ושנסתובב. המשכנו איש איש לדרכו ולכיוונו...

באוקראינה נהגתי פעם במהירות מעל למותרת (BMW 5 דיזל ידנית, אם זה חשוב), עצר אותנו שוטר.

המקומי שלצידי ירד לשוחח איתו, כמה גריוונות (המטבע המקומי) החליפו ידיים ובזה זה נגמר.

ללמדך שמצבנו כאן לא כ"כ גרוע. אני מעדיף מדינה מתוקנת ומשטרה שעובדת, עם כל החסרונות הרבים, מאשר דברים כאלה.

פורסם
לפני 17 דקות, פיני חד כתב:

אני מעדיף מדינה מתוקנת ומשטרה שעובדת

ומה הקשר בין זה לבין ישראל? בוא, ספר לחקלאים בדרום או בצפון באיזו מדינה מתוקנת הם חיים ואיך המשטרה עובדת... 'חסרונות רבים' עאלק.

רק מי שטרם נאלץ להיעזר במשטרה או ברשויות יכול לחיות בסרט שהם שווים משהו או משרתים חלילה את הציבור.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

רק מי שטרם נאלץ להיעזר במשטרה או ברשויות יכול לחיות בסרט שהם שווים משהו או משרתים חלילה את הציבור.

אין כמו ריח של הכללות על הבוקר...

בזכות משטרת ישראל (ואיתוראן) האיוניק 5 שלי חזרה לבעלותי. הרבה מאוד בזכות תושיה של שוטר שזה אפילו לא היה תפקידו.

בכובע מקצועי אחר עבדתי בצמוד ליחידות מבצעיות של המשטרה, אנשים נפלאים שעובדים 24/7/365 למעננו.

משיחות שאני מקיים היום עם משטרת התנועה אני שומע אותם ואת האילוצים והלב יוצא אליהם.

ולא נשכח את השוטר שנרצח בפיגוע לפני שבוע כשניגש בעקבות קריאה של אזרחים. 

החיים הם לא שחור ולבן, ולא ניכנס לדיון פוליטי.  

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

@Derish תתעדכן, זו ממש לא אגדה אורבנית אני זוכר את האירוע, וזה מסוג הפקודות שאף אחד לא טורח לבטל.

ואם מישהו הזכיר אמבולנסים, אז בארץ, לפי ההוראות, נפוץ ״אמבולנס שקט״ שמפעיל את הצופר רק כאשר הנסיעה דחופה ויש רכבים שצריכים לפנות את המעבר (הרולר פועל בכל נסיעה מבצעית). קרוב משפחה שהגיע מטורונטו היה מופתע מכך, כי, לדבריו, באזור מגוריו אמבולנס חייב להפעיל את הסירנה בכל נסיעה מבצעית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכל מקרה לענינו של השרשור בשוויץ (הייתי שם לא מעט ונהגתי המון) לא מומלץ לעבור את המהירות המותרת בכלום (ממש בכלום), המון מצלמות בכל פינה גם כאלו שחבויות בפח האשפה,

משטרה אדיבה מאוד אבל קשוחה.

ספרד גם שם נהגתי לא מעט לא המון מצלמות ותחושה כללית של ישראל מבחינת עברו תנועה (עד שיתפסו אותך).

בארה"ב גם נהגתי המון אבל זה היה לפני שנים רבות אז מניח שזה פחות עדכני.

פורסם
לפני 10 שעות, Derish כתב:

ומה הקשר בין זה לבין ישראל? בוא, ספר לחקלאים בדרום או בצפון באיזו מדינה מתוקנת הם חיים ואיך המשטרה עובדת... 'חסרונות רבים' עאלק.

יש הרבה מה לשפר במדינה הזו וגם לי יש ביקורת על המשטרה ועוד רשויות, אבל בסה"כ אפשר להגדיר אותנו כמדינה מתוקנת. ההשוואה להנ"ל נועדה בדיוק לזה, לחזור לפרופורציות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

אמבולנס חייב להפעיל את הסירנה בכל נסיעה מבצעית.

היה נכון גם בארץ בעבר אבל שינו את זה כי זה משפיע לרעה על המפונה אם הוא בהכרה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מנסיון.

אמבולנס תמיד מפעיל סירנה.

גם בהלוך וגם בחזור.

רק בשעות הלילה הם שקטים יותר.

להבדיל משטרה.

שגם ב3 לפנות בוקר יכולה להפעיל סירנה באמצע העיר אם צריכה להגיע לאירוע (ושיתפוצצו כל התושבים)

בכללי ההרגשה בארץ שהמשטרה נתפסת על דברים קטנים ולא מטפלת בפשע הגדול

.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...