Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

סירים כמו 'של פעם'


פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, DAHUJI כתב:

אין לכם מספיק כסף לקנות סירי בישול איכותיים (נניח All Clad ודומיהם), ואתם גם לא תשימו עליהם את הלא מעט כסף שהם עולים.

סדר עדיפויות. אני לא בטוח..

לפני שעה, DAHUJI כתב:

בדיוק כמו שיש לי עדיין בדירה טוסטר גריל של EMKA שעובד 50 שנה ומייצר טוסטים לדורות שלמים (התקבל במתנה מסבתא).

מזכיר לי נשכחות.. אם זה היה צבע אדום יין. וואי. טוסטר למופת. 

לפני שעה, DAHUJI כתב:

י שזה לא מספיק לו ומוכן להשקיע ולהנות מחווית בישול עילאית, הגם שהוא לא בשלן של העולמות - ההבדל הוא בדיוק כמו לנהוג בקיה פרייד (נוסעת? נוסעת!) או בפורשה.

איש הישר בעינו יבשל.

אני אשמח לשמוע על שמות מותגים איכותיים. 

 

התרומה שלי? 

שתי פירמות איטלקיות מומלצות Lagostina

ו Alessi.

 

מוצרים יקרים, אבל איכותיים. ועדיין ניתן להשיגם פה ושם, באמאזון. למשל. 

Lagostina Semi-Bottom 26 cm Orchestra

  • אהבתי 3

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הייתי מפריד לגמרי בין מחבתות לסירים, אלה דיונים שונים על מוצרים שונים לגמרי כשמתחילים להיכנס לעובי הקורה של ציפויים למיניהם למניעת הדבקה.

 

בכל הקשור לסירים - כל עוד התחתית סבירה והכיריים הם גז, לא מצאתי שום הבדל עקבי/משמעותי בין סחורה זולה ליקרה - אני משתמש בבית בין השאר בכל מיני סירים שמצאתי זרוקים ליד הפח והם עושים בדיוק את מה שאני מבקש מהם, כמו אחיהם ה"ממותגים".

 

ואין קשר בין כמה עלה הסיר למהירות שבה מתפרקות הידיות. יותר מזל מכל דבר אחר. ידיות אפשר להדק בחזרה ובקלית שבורה אפשר למלא עם אפוקסי... 

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מחזיק בבית סטוק קטן של ידיות, עולות פרוטות בעליאקספרס או מקס-סטוק, פעם בשנה - שנתיים מחליף ידית שנשברת.

  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני 26 דקות, saar5555 כתב:

סדר עדיפויות. אני לא בטוח

אבל כל הוצאה כספית, פר הגדרה, אפילו הוצאה כספית על בריאות (כמה, מה, איך, איפה, אצל מי, מתי וכו'), היא עניין של סדר עדיפויות... זה כמו לא לומר כלום.

כל שקל שיוצא לכל אחד מאיתנו מהכיס הוא עניין של סדר עדיפויות פר הגדרה.

חלוקת משאבים לפי סדר עדיפויות היא הכרח (לא אומר שהוא תמיד סדר עדיפויות "נכון").

 

לפני 27 דקות, saar5555 כתב:

מזכיר לי נשכחות.. אם זה היה צבע אדום יין. וואי. טוסטר למופת.

זה 90% הדגם, רק שאצלי כפתור ברירת החום הוא למעלה על הפאנל העליון ולא כמו בדגם הזה מקדימה על הפאנל התחתון.

צבע צהוב חיצוני מתקלף :-)

מכאנית - יד ראשונה מרופאה של תרופות סבתא, כי הוא מתנה מהסבתא, לפחות בן 50 שנים (שנות ה- 70 בוודאות, יכול להיות שנות ה- 60).

לא יודע אם טוסטר למופת, ברור לי לגמרי שיש דגמים מודרניים יותר טובים ממנו עם הרבה יותר פונקציות ואפשרויות ושטיקים (אין לו למשל כפתור כיבוי 1/0).

אבל מי צריך אותם? ומי בכלל צריך מודרני? ומי בכלל צריך עוד ועוד פונקציות ואפשרויות ועוד ועוד טכנולוגיה?

יש לי פה רובוטריק עתיק, מיוצר בישראל (אני כל כך גאה בו), קלאסי, אלמותי, מכונת טוסטים מטורפת שפועלת 50 שנה ומאכילה כבר 4 דורות בלי להתלונן (רק עם ציפוי חיצוני צהוב מתקלף), ואפילו הפלטות עם ציפוי Non Stick כלשהוא (אני עושה טוסטים עם נייר אפייה כי לא סומך על הציפוי הישן).

הדבר הכי לא נוח בו זה חיבור החשמל העתיק הזה מהחרסינה הכבד.

 

לפני 30 דקות, saar5555 כתב:

אני אשמח לשמוע על שמות מותגים איכותיים. 

לא רואה הרבה טעם ל- Name Dropping כי אנחנו לא באירופה ולא באמריקה של US&A ופשוט אין לנו גישה לכל הטוב הזה, רק לאולי 10% מהטוב הזה.

אפשר להתמקד בחנויות ישראליות (יקרות) או באמאזונים האירופאים או האמריקאי ואולי קצת eBay של פעם.

ומה שיש זה פשוט מה שיש וזהו.

המותגים שציינתי, מספיקים בהחלט גם לישראלי שמחפש סחורה איכותית ועם סדר עדיפויות כספי שמתעדף השקעה בכלי בישול איכותיים ולא זולים בכלל (י-ח-ס-י-ת, כי בשבילי לשים 300 ש"ח על מחבת מעולה וכיפית, כבדה ואיכותית, נעימה לשימוש ומתוקתקת שמחזיקה לי בהן צדק מעל עשור אם אני שומר עליה כמו שצריך זה VFM מטורף).

מה אתה מחפש לקנות?

 

לפני 30 דקות, hans כתב:

הייתי מפריד לגמרי בין מחבתות לסירים, אלה דיונים שונים על מוצרים שונים לגמרי כשמתחילים להיכנס לעובי הקורה של ציפויים למיניהם למניעת הדבקה.

מסכים לגמרי ואתה הרבה יותר מצודק... מה אתה מציע? להיכנס לעובי הקורה או לוותר כי בינינו - את מי זה מעניין?

זה לא פורום בישול.

אני מבין בכימיה. ומבין בביולוגיה. מבין מאוד הרבה מעל הממוצע. ולא מצאתי טעם להיכנס לזה.

 

לפני 34 דקות, hans כתב:

אני משתמש בבית בין השאר בכל מיני סירים שמצאתי זרוקים ליד הפח והם עושים בדיוק את מה שאני מבקש מהם

תסביר בבקשה, אותי זה מעניין :-)

הסירים היחידים שאספתי מליד הפח (כן, גם את זה אני עושה) - 1 סיר ו- 1 קלחת, שניהם של סולתם של פעם וינטאג', שהיה חבל לי שיזרקו לתהום הנשייה, והרגשתי שאני מציל אותם ואת הגאווה הישראלית כולה מלהיות מושלכים לאבדון.

הצלתי מהמזבלה סחורת סולתם משובחת, עבדתי עליהם קשה מאוד במשך כמה ימים, שניהם היו שרופים לגמרי ומפוייחים, עם שכבות עבות ובלתי נגמרות של שומנים שרופים ומוקשים, ואני חידשתי אותם בהרבה מאמצים (אמבטיות מים רותחים וסבון, שיפשופים, גירודים, שיופים, מסירי שומנים וכו').

.

לפני 37 דקות, hans כתב:

ואין קשר בין כמה עלה הסיר למהירות שבה מתפרקות הידיות. יותר מזל מכל דבר אחר. ידיות אפשר להדק בחזרה ובקלית שבורה אפשר למלא עם אפוקסי... 

אולי, אבל מבחינתי יש קשר כמעט וודאי.

לא יודע מה הניסיון שלך, אבל מהניסיון שלי ושל אנשים אחרים שאני מתעניין לגבי כלי הבישול שלהם ומכיר - בהחלט שיש מתאם בין עלות הסיר להיפרדות עתידית כואבת מהידיות שלו (או עד כמה הן מתחממות וכו').

זה לא אומר שכל סיר יקר לא ייפרד מהידיות שלו מהר מדי, כמו שלא כל סיר זול כן ייפרד מהידיות שלו מהר מדי.

אבל קורלציה בין מחיר לאיכות הידיות (ואיכות הציפוי, ואיכות פיזור החום) יש והיא די טריוויאלית.

למצוא סיר זול מאוד (או מחבת) שמבשל כמו סיר יקר זה היוצא מן הכלל, לא הכלל.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, DAHUJI כתב:

רק שאצלי כפתור ברירת החום הוא למעלה על הפאנל העליון ו

זה גם מה שהיה אצלנו. בצבע אדום עם כפתור למעלה בגב שלו. 

לפני 26 דקות, DAHUJI כתב:

מה אתה מחפש לקנות?

לא מחפש לקנות, סתם מתעניין. ללמוד להבא.

ב"ה יש לי המון סירים מצויינים. 

ואם אפשר להמליץ אז לגיול. כזה סיר יש לי 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

דווקא סירי הסולתם הקלאסיים סבלו מאוד מהתבקעות הידיות. בסירים הגנריים שיש אצלי בבית מה שצריך להחליף מדי פעם אלה הידיות של המכסים. ידית פעם בשנה עד שלוש בין עשרות מכסים. הסיבה לנטישת סירי הסולתם הקלסיים היתה המעבר לאינדוקציה, וכנראה שנותרו במחסן שלי עוד ארגז או שניים של סירים כאלה.

 

אגב, @DAHUJI, אני מסכים איתך מאוד לגבי ריבוי פונקציות מיותרות. מזמן הגעתי למסקנה שבמכונת הכביסה, המייבש ומדיח הכלים אני משתמש בתוכנית אחת (בערך פעם בשנה גם בתוכנית עדינה). לגבי מותגים - עדיין נוטה למוכרים, אם כי לא בטוח שזה מוצדק. ו…. כן. גם בבית הורי היה טוסטר EMKA.

 

@saar5555 מה שקישרת זה סיר או משקולת? ועוד עם ידיות מתכת, מה שמצריך שימוש בעוד מבודד חום. אבל, האמת, לא שקלתי את הסיר שבו מבשלים מרק פול לליל הסדר. מן הסתם דומה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

אני מסכים איתך מאוד לגבי ריבוי פונקציות מיותרות. מזמן הגעתי למסקנה שבמכונת הכביסה, המייבש ומדיח הכלים אני משתמש בתוכנית אחת

יש לי מכונת כביסה בקו ישנה. ניתן לבחור תוכנית ולכוון את הטמפ' ואת הסל"ד של התוף בנפרד. במכונות הכביסה החדשות להבנתי יש מסך יפה וברור, אבל בלי אפשרות לכוון טמפ' וסל"ד בנפרד.

לפני שעה, sperial כתב:

מה שקישרת זה סיר או משקולת? ועוד עם ידיות מתכת, מה שמצריך שימוש בעוד

סיר נירוסטה איכותי בעיניי. של לגוסטינה. אני מבשל בתנור ולכן זה מתבקש. 

  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 23 שעות, פריג'י כתב:

הסירים "הכי טובים*", אבל בגלל תחתית האלומיניום לא מתאימים לאינדוקציה.

 

1+

מבחינת פיזור חום על גז, הם מעולים, 

אבל מלבד חוסר ההתאמה לאינדוקציה, נראה ששכבת האלומיניום בתחתית לא מתאימה למדיח,

בתכניות ארוכות או כאלו עם חום גבוה, נראה כאילו היא "נאכלת" על ידי חומרי הניקוי.

 

הרבה פעמים אנו מעדיפים לבשל על סולתם חדשים (תחתית נירוסטה), למרות שהם מעבירים חום בצורה פחות טובה, רק בגלל שהם נכנסים למדיח בלי נקיפות מצפון. 

-

פורסם (נערך)

כבר די הרבה שנים שיש, לפחות במכונות שאני מכיר, אפשרות פשוטה לכוון טמפרטורה, מהירות סחיטה ומשך פעולה. הכיוונון על ידי לחצנים ובדילוגים של, לדוגמה, 10 מעלות, 200 סל״ד ו-5 דקות. כל מכונה והפרטים שלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני שעתיים, saar5555 כתב:

אם אפשר להמליץ אז לגיול. כזה סיר יש לי 

 

מעניין,

מה אמורים לבשל איתו בתנור?

אאל"ט הסירים לתנור הם בד"כ נמוכים ורחבים,

בדומה לצורה הזו:

https://a.co/d/6euy912

 

לפני שעה, sperial כתב:

מה שקישרת זה סיר או משקולת? ועוד עם ידיות מתכת, מה שמצריך שימוש בעוד מבודד חום.

 

 

יש לנו את הטכנולוגיה לבשל עם סיר כזה, 

תכיר, כפפות לתנור

  • מצחיק 1

-

פורסם
לפני 48 דקות, BEEKER כתב:

מה אמורים לבשל איתו בתנור?

ירקות, בשר, אורז. מה שאתה רוצה. 

להוסיף מספיק מים.

  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 5 שעות, saar5555 כתב:
לפני 5 שעות, DAHUJI כתב:

מה אתה מחפש לקנות?

לא מחפש לקנות, סתם מתעניין. ללמוד להבא.

ב"ה יש לי המון סירים מצויינים. 

ואם אפשר להמליץ אז לגיול. כזה סיר יש לי

שים לה הרכב הנירוסטה של הסיר הוא 18/8

ההרכב ההמומלץ הוא 18/10

  • הרכב הנירוסטה: 
    חפשו נירוסטה ברמה "18/10", המכילה 18% כרום ו-10% ניקל, ומבטיחה עמידות גבוהה. 
    מקודם נתתי קישור לסירי נירוסטה תוצרת ספרד/אטליה שקונים בארץ והמחיר לא כזה גדול בהבדל.
     
  • רעיון טוב! 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

 

פורסם
לפני 58 דקות, לירון .ה. כתב:

שים לה הרכב הנירוסטה של הסיר הוא 18/8

ההרכב ההמומלץ הוא 18/10

אני אבדוק. יודע ש 18/10 זה הרצוי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

קניתי לפני כמה חודשים מחבת יצוקה והמטרה הסופית להוסיף גם סיר יצוק.

אחרי הקנייה של המחבת, נכנסתי לאמוק ועברתי על כל המחבתות שנמצאות איתי קרוב ל15 שנה והרוב נזרקו לפח.

 

המצחיק קניתי את המחבת במקס סטוק, בתקווה ללמוד את התחום מבלי להוציא הרבה כסף. כבר למדתי שאני רוצה מחבת/סיר יותר קליל, שצריך מכסה וגם רוצה להחליף את התרווד ואת המצקת ושאר הutensils

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

×
×
  • תוכן חדש...