Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

לפני קניית רכב חדש, תחילה התלבטתי בין רכבי סופר מיני(סוויפט,יאריס,קורסה) ואז עברה ההתלבטות בין רכבי פנאי קטנים(קאמיק, סטוניק וניו וארונה) כעת אחרי לא מעט קריאה ולמידה, אני די נעול על הסיאט ארונה FR 1.5L.

ויש לי כמה שאלות בבקשה:

1. לפי מה שהבנתי ברכב יש מערכת חנייה אוטומטית(במקביל וניצב) מישהו מכיר את המערכת מקרוב ויכול להסביר עליה קצת יותר?

2. זה הולך להיות הרכב הראשון שלי עם גיר הדו-מצמדי (עד עכשיו היה רק אוטומטי פלנטרי), הבנתי שיש צורך לשנות אופי נהיגה בנסיעה בפקקים

שזה אומר לא לזחול עם הברקס, אלה להשתמש בגז וברקס ולא להתקדם אחרי כל מטר. בכל אופן השאלה שלי היא שברכב יש בקרת שיוט ושמירת מרחק כולל עד עצירה מוחלטת וזחילה בפקקים, והאם האופציה הזאת של זחילה בפקקים עושה זאת באופן ששומר על אורך חיי הגיר\מצמדים ? או שבכל זאת בפקקים עדיף לעשות זאת עצמאי ולא בעזרת המערכת הזאת ?

3. שמתי לב שגודל התא מטען הוא 400 ליטר ובקיפול מושבים הוא רק 823 .. כשברכבים אחרים זה בדרך כלל יוצא יותר מ-1000 ליטר למרות שהקיפול מושבים נדמה לי שהוא זהה כמו ברכבים אחרים ( 40\60) מישהו יודע למה זה ככה בארונה ?

תודה רבה

פורסם (נערך)

לגבי השאלה האחרונה שלך:

בסוזוקי ויטרה ( רכב די מקביל בגודל לארונה) , למשל,  גודל הבגאז' הוא 375 ל' ובקיפול השורה השניה של המושבים 710 ל'.

בסקודה קאמיק אכן בקיפול המושבים הבגאז' גדול יותר. 

אבל קאמיק באופן כללי רכב קצת יותר גדול ומרווח מאחורה.

בארונה השורה השניה די צפופה לרגליים.

למה הנתון הזה חשוב לך?

יש כוונה להוביל חפצים גדולים שתופסים מקום עד למושב הנהג?

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא מכיר אתה המספרים, אבל המרווח בין הספסל למושבים הקדמיים די קטן, מה שמסביר אותם.

לגבי הגיר - אל חשש, מתרגלים ב-2 ק״מ

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, vladclar כתב:

לגבי השאלה האחרונה שלך:

בסוזוקי ויטרה ( רכב די מקביל בגודל לארונה) , למשל,  גודל הבגאז' הוא 375 ל' ובקיפול השורה השניה של המושבים 710 ל'.

בסקודה קאמיק אכן בקיפול המושבים הבגאז' גדול יותר. 

אבל קאמיק באופן כללי רכב קצת יותר גדול.

למה הנתון הזה חשוב לך?

יש כוונה להוביל חפצים גדולים שתופסים מקום עד למושב הנהג?

זה לא דיל ברייקר, אבל כן פעם ב יוצא שקונים רהיטים מאיקאה ואז זה כן יכול לעזור. אבל זה לא קריטי

לשם השוואה כרגע יש לי קיה פיקנטו והצלחתי להוביל בה דברים שלא חשבתי שיכנסו. אז עדיין הארונה תיהיה שיפור משמעותי אני מניח.

פורסם
לפני 30 דקות, danbycar כתב:

2. זה הולך להיות הרכב הראשון שלי עם גיר הדו-מצמדי (עד עכשיו היה רק אוטומטי פלנטרי), הבנתי שיש צורך לשנות אופי נהיגה בנסיעה בפקקים

זאת האיביזה השניה שלי, חדשה מהחברה. עברתי מגיר ידני, לגיר DSG7. 

חייב לציין שאני אישית מעדיף ידני, אבל ההעברות הילוך מאוד חלקות, ובאמת, לעומת גיר ידני, לעתים הרבה הרבה יותר מהירות. באוטו חדש מן הסתם הכל עובד מצוין (טפו טפו).

לגבי נהיגה בפקקים, אני משתדל פשוט לשמור מרחק.. ולא כל הזמן גז ברקס גז ברקס. 

יש מצב S שפשוט מושך את ההילוך. אולי זאת גם אפשרות. הרעיון זה שהאוטו לא יעביר הילוכים כל הזמן כשתקועים בפקק (אם אני מבין נכון את הרעיון).

בינתיים, אני חושב שהדבר שאני הכי מתמיד בו זה ללחוץ בעדינות על דוושת הגז.. בהתחלת נסיעה. וזהו. מוותר על קיק דאון ומנסה לנהוג הכי רגוע שאפשר. 

אני לא שיניתי את אופי הנהיגה במיוחד בשביל התיבה הזאת. תשאל את השאלה שלך במעמד קבלת הרכב. 

אני עדיין בעצמי לומד את הגיר הזה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, saar5555 כתב:

הרעיון זה שהאוטו לא יעביר הילוכים כל הזמן כשתקועים בפקק (אם אני מבין נכון את הרעיון).

לא, זה לא הרעיון. השאיפה היא למזער למינימום את הזמן בו הרכב מתקדם במהירות זחילה כאשר מלטפים את דוושת הבלם - זה מצב שמקביל להתקדמות ב"חצי קלאץ'" במכונית עם גיר ידני. גם בגיר ידני וגם בגיר רובוטי "יבש", מצב זה מחמם את המצמד. חימום מוגבר שוחק אותו. 

מעבר לכך, אין שום בעיה עם עצם הפעולה של העברת הילוכים. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...