Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגולף החדשה בארץ

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל הרכב הכי נמכר גלובלית ב 2023 של VW זה טיגואן.

אחריו פולו וחבריו.

והגולף גלובלית יוצרה יותר מהT-roc רק ב 20 אלף יחידות...

Screenshot_20240829_082613_Drive.jpg

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לפני 4 שעות, פריג'י כתב:

וגם זה לא מדויק, כי בין הפולו והגולף לדצ'יה, כל דצ'יה, יש רכבים של סיאט וסקודה.

אני מתייחס לסגמנט של סקודה/סיאט ושות'.

חולקים מכלולים רבים ועדיין, ניתן למצוא הבדלים ב"פינישים" ובאבזור של כל אוטו. והיבואן הוא אותו יבואן.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 19 שעות, Shmelov כתב:

נמכרו כ-250 יחידות כבר. היו אמורים למכור מעל 350 אבל אין יותר הקצאות.

וואו... 250 חתיכות סיוויק במחיר של מודל 3 דואל מוטורס? מדהים...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 18 דקות, farkash7 כתב:

וואו... 250 חתיכות סיוויק במחיר של מודל 3 דואל מוטורס? מדהים...

סיוויק רגילה נמכרו רק 53 (כמות מרשימה בהתחשב במחיר המונפץ)

נמכרו 250 גולפים.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רגילה זה בסיסית ולא המפוארת?

ממה שאמרו לי, ה-154 כבר על הכביש, יש עוד 90 הזמנות פתוחות עם מקדמות ו-100 הזמנות נעשו ובוטלו. עוד כ-10 אמורות לעלות בספטמבר והשאר תחילת שנה הבאה.

PHOTO-2024-08-29-14-51-48.jpg

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מי שלא שם לב, צ'מפיון חזרו למצב את פולקסוואגן בין סקודה לאאודי.

סקודה היא הרבת מכר שלהם ובהתאם לכך הוזילו השנה את הסקאלה, פאביה, אוקטביה וקאמיק.

מנגד.

-טיגואן התייקר ב-25 אלף.

-טי קרוס המחודש התייקר ב-15 אלף.

מנגד צ'מפיון השכילו להבין שקרוסאובר זה הלהיט הבא וכנראה בגלל זה ייבאו את הטירוק והטאייגו שהיו עד היום מסורבות עליה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

** עדכון בנושא הביטוח ** 

היה לי קצת זמן פנוי אז התקשרתי לרוב חברות הביטוח, על מנת להבין מי מבטחת את הרכב ללא דרישות מיגון נוסף (נכון לתאריך 27.08).

דבר נוסף שהיה לנו חשוב שמוסך ההסדר, יהיה שייך לצ'מפיון ושיהיה ליד הבית (במקרה שלנו פליקס ת"א).

בשלב זה טרם רכשנו ביטוח, מכיוון שלא ידוע מהו מועד מסירת הרכב.

סיכום נכון לתאריך 27.08:

• חברות שמבטחות ללא דרישת מיגון נוסף: מגדל, הפניקס, הכשרה, מנורה
  • חברות שדורשות התקנת מיגון: (איתוראן / קודנית / כספת וכו'): AIG, ליברה, ביטוח ישיר, כלל
  • חברות שבהן קוד הדגם טרם קיים (לא ניתן לקבל הצעה): הכשרה GO, הראל, WeSure, שומרה

אני מניח שבמחירון הביטוח של חודש ספטמבר שיפורסם ביום ראשון, קוד הדגם (724944) כנראה יופיע בחברות נוספות.

בשלב זה ההצעות שקיבלתי ממגדל, הפניקס והכשרה טובות יחסית.

מבחינת מוסך הסדר ליד הבית - הפניקס ומגדל עובדות בין היתר עם פליקס ת"א ומגדל עובדת עם מוטור-אפ (פ"ת) וסיידון (הוד השרון) - קצת רחוק לנו.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 16.8.2024 בשעה 14:37, amosbmw כתב:

בכל הדורות, אבל הדור ה7 במיוחד....שפע מקום לנוסעים..... וגם תא מטען מכובד וורסטילי שמכיל 380 ליטר

זה היה נכון בעבר לעומת הרכבים המתחרים שהיו באותה העת, אבל הרכבים המתחרים גדלו יותר מאשר הגולף הנוכחית.

ישבתי בגולף היום בסוכנות, מרווח הרגליים במושב האחורי קטן מאד, במושב הנהג הקונסולה המרכזית מתרחבת ולוחצת על שוק רגל ימין, הישיבה נמוכה.

בשאר המדדים המרווח מרגיש בסדר.

תא המטען נראה קטן משמעותית מ- 380 ליטר.

בסך הכל אין הפתעות האריזה הקטנה בחוץ מתבטאת גם בפנים והקסם נעלם, זה לא רכב משפחתי מלא אלא תת משפחתי. מתאים עד זוג או כרכב שני.

הרכבים המתחרים גם שיפרו מאד את האיכות ולא הרגשתי הבדל מהותי לעומתם, אולי בקטנה, הפלסטיקה התחתונה בגולף פשוטה וגם בחלק העליון של הדלתות האחוריות, ההבדלים יותר עיצוביים, אבל בסך הכל נראה ומרגיש טוב בפנים.

לצורך העניין הטיגואן החדש זה כבר סיפור אחר של מרווח, המרווח שם גדול לא בקטגורייה אחת אלא בשתי קטגוריות והישיבה שם כמובן גבוהה יותר. תא המטען גדול יותר משמעותית אבל גם הוא לא גדול במיוחד (הנתון של 600 ומשהו ליטר מתייחס למצב בו המושבים האחוריים נמצאים במצבם הקדמי ביותר, הם נעים על מסילה).

מבחינת מראה פנימי ואיכות חומרים הטיגואן והגולף דומים רק שהגולף קטנה יותר.

בשורה התחתונה מה שעבד פעם (רק באירופה למעשה) כבר עובד פחות היום ולא סתם המכירות בארץ נמוכות, הטיגואן זה הרכב המשפחתי הנכון יותר מבין השניים ובאופן מובהק, לדעתי לפחות.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

שפע מקום, התכוונתי יחסית למימדים החיצוניים הצנועים כמובן. לא מצאתי רכב שמשתווה לו מבחינת ניצול המקום. ושוב, דיברתי על דור 7.5.

גם אני מחזיק SUV גדול ומרווח יותר בנוסף לגולף. לכל רכב הייעוד שלו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, green כתב:

ישבתי בגולף היום בסוכנות, מרווח הרגליים במושב האחורי קטן מאד, במושב הנהג הקונסולה המרכזית מתרחבת ולוחצת על שוק רגל ימין, הישיבה נמוכה.

בשאר המדדים המרווח מרגיש בסדר.

תא המטען נראה קטן משמעותית מ- 380 ליטר.

בסך הכל אין הפתעות האריזה הקטנה בחוץ מתבטאת גם בפנים והקסם נעלם, זה לא רכב משפחתי מלא אלא תת משפחתי. מתאים עד זוג או כרכב שני.

אספנו את הרכב אתמול מפארק ראם.

מבחינת מרווח מאחור - מניסיון אישי עם דור6, 7, 8, הרכב מתאים בהחלט למשפחה עם 2 ילדים.

בנוסף, ישבתי מאחור בזמן שהנציג בגובה 180 ס"מ ישב בכסא הנהג והדריך את אבא שלי והיה לי מספיק מרווח לרגליים (אני 175 ס"מ).

בנוגע לתא המטען,

בגולף החדשה לעומת הדגם הקודם  של הדור8, מגיע גלגל חליפי קטן ולכן זה מגדיל קצת את תא המטען.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, פריג'י כתב:

למשפחה גרמנית מצויה הגולף הנכונה היא גרסת הסטיישן שמשום מה לא מגיעה לארץ.

וגם לא תגיע בקרוב.

הסטיישנים נהיו שוק די מת מאז שחזרו לקרוסאוברים.

לאחרונה יוניון החזירה את הקורולה סטיישן, אבל בשיווק שקט למוניות וציי רכב - אולי עכשיו יגבירו את השיווק אחרי שלא ניתן לייבא קורולה סדאן.

הסטיישנים האחרונות שצ'מפיון ייבאו היה סקודה אוקטביה וסיאט לאון בדור הקודם וגם הם כרגע לא משווקים.

פורסם
לפני 16 דקות, itsik170 כתב:

וגם לא תגיע בקרוב.

הסטיישנים נהיו שוק די מת מאז שחזרו לקרוסאוברים

ברור, מעולם לא הגיעה.

אצלנו גולף תמיד מותגה כהאצ'בק 5 דלתות וזהו (בסדר, נו, היו גם 3 דלתות GTI).

הייתה תקופה שהיו פה ליאון סטיישן ואוקטביה סטיישן, תומחרו משמעותית יותר מהגרסאות הרגילות, אבל זה כבר בורח מנושא השרשור. 

רק רציתי לדייק, שמשפחה גרמנית קונה גולף סטיישן ולא האצ'בק מה שבישראל לא קורה.

פורסם
לפני 12 שעות, פריג'י כתב:

ברור, מעולם לא הגיעה.

אצלנו גולף תמיד מותגה כהאצ'בק 5 דלתות וזהו (בסדר, נו, היו גם 3 דלתות GTI).

הייתה תקופה שהיו פה ליאון סטיישן ואוקטביה סטיישן, תומחרו משמעותית יותר מהגרסאות הרגילות, אבל זה כבר בורח מנושא השרשור. 

רק רציתי לדייק, שמשפחה גרמנית קונה גולף סטיישן ולא האצ'בק מה שבישראל לא קורה.

דוקא בדור השלישי הגיעו לארץ כמה סטיישנים.

בדור הרביעי, למרות שבאירופה היתה גולף סטיישן, קיבלנו בארץ שעטנז שמותגה כבורה סטיישן (בדומה לשוק האמריקאי) רק שבארץ קיבלנו אותה בתקינה אירופאית - מעניין לדעת אם יש עוד שוק אירופאי שקיבל בורה סטיישן במקום גולף או שזה היה ייצור ייחודי לארץ.

בדור הרביעי נמכרו מעט פרטיות, והרוב הוצע למוניות, זכור לי שאת הבורה סדאן הציעו למוניות רק מ-2002, אחרי ששיווק הסטיישן נעצר גם למוניות. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...