Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, Pavlik כתב:

הבנתי שיום אחד הגיעו אליו מהעיריה ודיברו איתו

בטוח לא הגיעו אליו סתם ככה, אני מעריך שהגיעו עקב תלונה/הלשנה של אחד השכנים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 שעות, shlomi6280 כתב:

נעזוב רגע את העובדה שהוא מטעין עם שקע חשמל מהמחסן, שלמעשה זה מהתצרוכת המשותפת של הבניין, קרי, אנחנו משלמים לו על ההטענה, 

אם באמת החשמל במחסנים משותף אז השכן אלוף, עלה על השיטה!

אתם משלמים לו כל יום כ-20 ש"ח עבור שני הרכבים.

🤣

• רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני כשעה, Camaro 92 כתב:

לפני כמה שנים היה מישהו שהטעין (טען?) את הרכב החשמלי שלו מהבית. אבל מה לעשות שלפעמים לא היתה לו חניה ממש מול הבית אז הוא היה חונה על המדרכה בצד השני של הרחוב ופורס כבל מאריך (220V, כן?) לרוחב הכביש. משאיות ורכבים היו עוברים שם לפחות כמה עשרות פעמים בשעה.

אז כן לפעמים אנשים חמורים וצריך שהעיריה תבוא לבקר אותם.

• מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, ntd כתב:

לכן ניסחו חוקים ותקנות כיצד יש לבצע את זה. כל עוד זה בדירה הפרטית ומישהו ככה מעביר כבל, זה אחריות של בעל הדירה.

אבל ברגע שזה במרחב הציבורי, אז זה אחריות של הרשות המקומית (העירייה במקרה הזה).

מסכים.  מה לחפש כדי להגיע לתקנות? יש לך קישור בבקשה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, Camaro 92 כתב:

גם אני חושב ככה. אני לא יודע אם דרך הטעינה שלו 100% תקינה, אבל כשעשה ככה הוא השתמש בחשמל הפרטי שלו, הכבל עצמו יצא מהחצר שלו עד החניה הצמודה, לא היה איך לדרוך 

או לנסוע על הכבל שלו כי החניה שלו הייתה הראשונה שצמודה לקיר שמוביל לאותה החצר. 

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

ש להבדיל בין שטח פרטי ציבורי שצ”פ

לשטח ציבורי.

הראשון מדובר בדכ על שטח בבעלות פרטית כמו גינה ,חניון פתוח או תת קרקעי ,מרחבים שחלקם בטאבו שייכים לדיירים כמו חנייה .

לבין שטח ציבורי באחריות הרשות המקומית כמו גינות ציבוריות, מדרכות כבישים וכו.

כל התקנה בשצ”פ המאפשר לכל אדם בין עובר אורח או שכן בבניין הוא תחת הגדרה “ציבורי” לעמוד בהנחיה  כמו הגנה בפני מתחי יתר ,הגנה מכאנית ,שיטת התקנה סמויה וכ”ו כמו חניון בבניין משותף .

יחד עם זאת ,אסור להתקין עמדה בשטח ציבורי ואו להתקין כבלים או מובלים שכאלה בשטח ציבורי בין אם בחפירה או מעל הקרקע ללא קבלת אישור מהרשות המקומית ובעלי תשתיות כמו מים ,ביוב ,חשמל תקשורת וכו ,בדכ תשובתם תהיה שלילית .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

זה אותו שכן ששוטף את האוטו עם הצינור של הכיבוי אש ?

(או לפחות אותו סוג של בנאדם?)

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני 6 שעות, IsraCar כתב:

זה אותו שכן ששוטף את האוטו עם הצינור של הכיבוי אש ?

(או לפחות אותו סוג של בנאדם?)

זה כלום.

גרתי בבניין שהיה לו ברז גינון סמוך לכביש. כל מיני טיפוסים מהעיר השכנה היו באים לשטוף את הרכב שלהם על חשבוננו עד שוועד הבית דאג לנעול את הברז.

בדירה שבה גרתי בשנות ה-90 היה לי במחסן מקרר קטן מחובר לרשת החשמל המשותפת, עשיתי איזה חישוב והוספתי את עלות החשמל המשוערת לדמי הוועד החודשיים. בדירה הבאה המחסן היה צמוד לדירה שלי, אבל מהנדס החשמל של הבניין סרב להעביר חיבור חשמל מהלוח הדירתי. עד כמה שהבנתי ממנו בגלל עניין של גישה ללוח, שנמצא בתוך הדירה.

ולגבי כל אותם מאלתרים - מה הם עושים בחורף, כשהכבלים חשופים לרוח, גשם ושאר כוחות טבע?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, אלי מלכה כתב:

ההנחיות העדכניות פורסמו ב־30.04.2023:

https://www.gov.il/BlobFolder/generalpage/hanchayot_maagar/he/Files_Minhal_Hashmal_hanhayot_tehina_rechev_hasmali_30042023.pdf

רצ״ב קישור לריכוז של כלל ההנחיות הההבהרות שפרסם מינהל החשמל:

https://www.gov.il/he/pages/electric_car_regulation

פורסם
בתאריך 4.7.2024 בשעה 15:05, Shmelov כתב:

אם באמת החשמל במחסנים משותף אז השכן אלוף, עלה על השיטה!

אתם משלמים לו כל יום כ-20 ש"ח עבור שני הרכבים.

🤣

אויי ויי, גם אתה מעלה שמרעיפים תשבחות והלל לרמאים וגנבים?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בתאריך 3.7.2024 בשעה 19:19, zaf כתב:

השאלה היא מה זרם הטעינה הרציף,
האם המטען צורך 10 אמפר קבוע על פני כמה שעות, אני הייתי חושש מהתחממות המוליכים בשקע. אפילו בקיר או בלוח חשמל צפוף וישן.

בוא ניגש להנחיות ותקנים.

שקע חשמל בייתי יכול להיות מחווט עם מוליכים בחתך 1.5 ממ"ר (שקע רגיל) או עם מולכים בחתך 2.5 ממ"ר (שקע כוח, אותו מייעדים לציוד קבוע בהספק מעל 2000W כגון תנור, מכונת כביסה וכו').

נלך למדריך לחשמלאים שזה הספר המנחה לעבודות חשמל.

IMG_20240707_101127.thumb.jpg.31bf39f209d956167828fe2479226a5a.jpg

ואז נוכל לראות שהזרם המתמיד לחתך 1.5 בשיטת התקנה א' שזה מולכים סלולים בצינור בקיר הוא 14 אמפר לחד פאזי. אז אין בעיה אם צורכים מהשקע באופן קבוע 10 אמפר. 

IMG_20240707_101112.thumb.jpg.bf474f276f1369d487316eb1d720e2a3.jpg

IMG_20240707_101029.thumb.jpg.dcf8167af3b2e77df11e3c36e0e8f48f.jpg

נוסף על כך, שקע שסלול עם 1.5 ממ"ר אמור להיות מוגן במאמ"ת עם ערך נקוב 10 אמפר. 

למאמ"ת שני מנגנוני הגנה.

אחד במקרה של קצר, אם הזרם עולה על 6.6 מהנקוב הניתוק מיידי. 

שני במקרה של זרם יתר, אם הזרם עולה על 1.13 מהנקוב הניתוק יתבצע תוך זמן מסויים. לוקח מספר דקות עד עשרות דקות עד שהמנגנון התרמי בתוך המאמ"ת יפעל. אז אחרי זמן מסויים הוא ינתק בזרם של 11.3 אמפר, עדיין זרם שהוא בסדר עם המוליכים. 

אם השקע סלול עם 2.5 ממ"ר אז הוא מוגן עם מאמ"ת 16 אמפר שם המוכלים יכולים לסחוב באופן מתמיד 18 אמפר.

המספרים האלו 14 ו 18 אמפר הם המספרים הכי נמוכים, בשיטות התקנה אחרות כמו למשל סלילה חיצונית, הזרם המתמיד גבוה יותר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

ההוראות מעולות לגבי הסלילה בקיר עד השקע. מה לגבי עמידות הכבל החיצוני הגמיש, זה שבדרך כלל עם מוליך שזור?

לפני שנים, בתמימותי, הפעלתי תנור ספירלה קטן שחובר עם כבל מאריך סטנדרטי שקניתי בחנות חומרי חשמל מקומית. הכבל נמס ! וכמובן שהקפיץ את הפיוז הראשי. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
בתאריך 5.7.2024 בשעה 08:00, sperial כתב:

ולגבי כל אותם מאלתרים - מה הם עושים בחורף, כשהכבלים חשופים לרוח, גשם ושאר כוחות טבע?

זה לא אמור להיות בעיה עם כבל ירוק, ובסופו קוביית תקע כזו, כשאת כל חורים אתה ממלא בסיליקון, [לא ממליץ בכלל, אבל למאלתרים זה פתרון מאולתר]

שקע כח מוגן מים SUPER-N WP1 IP65 Nisko - Nisko - מפסקים על הטיח

עריכה אחרונה על ידי אברהם א
  • תוכן חדש...