Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שכן שלו ולאשתו שני רכבי פלאג אין הייבריד. 

באופן קבוע הוא מטעין את הרכב שלו ואת של אשתו דרך שקע החשמל שבמחסן שצמוד לחנייה, במשך היום/ הלילה, 

דבר שגורם למאוררים לעבוד בכל פרק זמן של מס' דקות. 

נעזוב רגע את העובדה שהוא מטעין עם שקע חשמל מהמחסן, שלמעשה זה מהתצרוכת המשותפת של הבניין, קרי, אנחנו משלמים לו על ההטענה, 

עד כמה זה בעייתי מבחינה בטיחותית?

שלומי.

פורסם

אחי גר בקומה ראשונה בבנין מגורים והחנייה הפרטית שלו בטאבו ממוקמת בדיוק מתחת לדירה, כמעט כל יום שהוא חוזר אחה״צ מהעבודה ועד למחרת בבוקר הוא מטעין את הטסלה שלו עם כבל ״סבתא״ דרך החלון של המטבח ולא היה עם זה שום בעיות עד כה.

פורסם

מבחינה בטיחותית 'כבל סבתא' הוא תקין כל עוד הוא לא מחובר לכבל מאריך נוסף.

• רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

הוא מטעין את שני הרכבים בו זמנית? ממה שקראתי יש הוראה של חברת חשמל לא להטעין מהקיר מעל שעתיים ברציפות (במקרה של 10A) בגלל עומס על החשמל בבית. לא יודע אם זה כסת"ח או שבאמת יש מאחורי זה משהו.

עדיין לא הוגן שהוא משתמש בחשמל משותף.

פורסם
לפני 24 דקות, ArikB כתב:

הוא מטעין את שני הרכבים בו זמנית? ממה שקראתי יש הוראה של חברת חשמל לא להטעין מהקיר מעל שעתיים ברציפות (במקרה של 10A) בגלל עומס על החשמל בבית. לא יודע אם זה כסת"ח או שבאמת יש מאחורי זה משהו.

עדיין לא הוגן שהוא משתמש בחשמל משותף.

ההוראה שונתה וכיום מותר להטעין עד 10 אמפר ללא הגבלת זמן.

חשוב להתייעץ עם חשמלאי מוסמך בכדי למנוע בעיות כמו חיבור תנור וכדו לאותו שקע, מה שיכול לגרום להתכת השקע

פורסם

השאלה היא מה זרם הטעינה הרציף,
האם המטען צורך 10 אמפר קבוע על פני כמה שעות, אני הייתי חושש מהתחממות המוליכים בשקע. אפילו בקיר או בלוח חשמל צפוף וישן.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, shlomi6280 כתב:

נעזוב רגע את העובדה שהוא מטעין עם שקע חשמל מהמחסן, שלמעשה זה מהתצרוכת המשותפת של הבניין, קרי, אנחנו משלמים לו על ההטענה,

לא נעזוב וזה לא בקטנה. זה עשרות שח מידי יום.

אבל רגע, אם המחסן שלו הוא אמור להיות מחובר ללוח של הדירה שלו, ולא למשותפת.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 30 דקות, tinoki כתב:

זה עשרות שח מידי יום.

מדובר ברכב פלאג-אין, לא חשמלי מלא. 

אצלי ברכב סוללה מ-0 ל-100 (60.5 קו"ט) זה בסביבות ה-38.5 ש"ח.  

מניח שזה כמה עשרות לשבוע, לא לכל יום.

(ר' ישראל מסלנט)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי שכן שיש לו MG פלאג-אין, היה מטעין אותה עם כבל ארוך מהדירה שלו, דרך הגינה שלו, עד החניה. 

הבנתי שיום אחד הגיעו אליו מהעיריה ודיברו איתו, אני לא יודע יותר מזה, אבל הוא הפסיק. לא מטעין אותה יותר ונוסע רק על הבנזין.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 16 שעות, shlomi6280 כתב:

אתה בטוח? אצלי המחסן מחובר ללוח של הדירה שלי.

פורסם

זה שונה מבניין לבניין. גם אצלי יש שכן שמטעין מהמחסן. בדקתי כדי לראות אם זה מהחשמל המשותף, וכשמורידים את הפקק הראשי בדירה החשמל במחסן נשאר.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אצלי בבניין המחסנים מוזנים מהדירות אליהם הם שייכות. 

@Pavlik סיקרנת. מה זה קשור לעירייה? יש חוק שאוסר למשוך כבל חשמל מהבית לחצר?

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 17 שעות, shlomi6280 כתב:

שלום לכולם,

יש לי שכן שלו ולאשתו שני רכבי פלאג אין הייבריד. 

באופן קבוע הוא מטעין את הרכב שלו ואת של אשתו דרך שקע החשמל שבמחסן שצמוד לחנייה, במשך היום/ הלילה, 

דבר שגורם למאוררים לעבוד בכל פרק זמן של מס' דקות. 

עד כמה זה בעייתי מבחינה בטיחותית?

תקנות החשמל קובעות מה ואיך אפשר להטעין.

זכותכם לבקש בדיקה של חשמלאי בודק.

דבר איתי בפרטי אם תרצה מידע נוסף.

אלי.

פורסם

נניח שני רכבים עם סוללות של 9 קילוואט , 60 אגורות לקילוואט = 324 שקל לחודש, אם מדובר על סוללות גדולות יותר העלות החודשית גבוהה יותר.

הודעתם לביטוח שיש טעינה של רכבים בבנין ?

במידה ולא ונגרם נזק אתם לא מכוסים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעתיים, לב טוב כתב:

@Pavlik סיקרנת. מה זה קשור לעירייה? יש חוק שאוסר למשוך כבל חשמל מהבית לחצר?

כי זה מסוכן.

נניח שכן עושה את זה, ואז מישהו עובר, וחס וחלילה נתקל בכבל החשמל, קורע אותו, ואז יש לך כבל חשמל חי, קרוע וחשוף שנמצא על הרצפה.

לכן ניסחו חוקים ותקנות כיצד יש לבצע את זה. כל עוד זה בדירה הפרטית ומישהו ככה מעביר כבל, זה אחריות של בעל הדירה.

אבל ברגע שזה במרחב הציבורי, אז זה אחריות של הרשות המקומית (העירייה במקרה הזה).

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...