Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוצא לי להסתכל הרבה על תוכניות של שיפוץ רכבים/תיקון/השבחות.

יצא לי גם להיות כמה חודשים באמריקה, ובאמת אני רוצה להבין מאנשים שיודעים. מה הקטע שכל אחד יכול לעשות מה שבא לו עם הרכב ופשוט לצאת איתו לכביש. באמת אין שום מגבלה? חוק?

יכול ללכת לכל סדנא לבנות מה שבראש שלך וזה חוקי. לא צריך שום בדיקה, אישור?

ראיתי משהוא שמוצא איזה טנדר בשדה שלא נסע 15 שנה, שם איזה מנוע שיש לו בסדנא, מוריד אותו נמוך, דופק עם פטיש על הבתי גלגל שיהיו ישרים, שם צמיגים גדולים, ויוצא לטיול קצר של 800 קמ על האוטוסטרדה, כמובן שהרכב נתקע איזה פעמיים בדרך.

היה משהוא שאוהב את הטכנולוגיה של טסלה, אבל לא סובל מנועים חשמליים, אז ברור שמה שצריך לעשות זה לשים בה מנוע בנזין! וזה חוקי.

ושלא נדבר על לשים מנוע של קורבט בכל דבר.

אז מה הקטע? זה כמו האובססיה שלהם עם נשק? 

שכל אחד פשוט נכנס וקונה רובה.

החופש לתנוע איך שבא לי.

לא שמתלונן, מנסה להבין למה דווקא שם, ואיך זה באמת עובד חוקתי ופרקטי.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

כן. החופש האישי להסתכן מעוגן בחוק ובתרבות האמריקאית. זכויות הפרט וזה.

ברעיון (בניו יורק לפחות) אתה יכול לנהוג על מיניבוס או גרר עם רשיון נהיגה רגיל כל זמן שזה לשימושך האישי.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה החופש האישי שלך.

זה לא אומר שזה תורם משוה לחופש האישי של אנשים אחרים.

פורסם

לא בכל מדינה בארה"ב, אבל כן, בארה"ב זה עובד כך, אתה חופשי לעשות אבל גם יש לך אחריות מלאה על מה שאתה עושה ושם גם יהיה מי שידרוש וייקח ממך גם את התחתונים אם במעשה שלך פגעת במישהו אחר. ישראלים לא יודעים לקחת אחריות ולכן זה פשוט לא יכול לעבוד כאן ועל אחריות, אני מדבר גם על לאבד את הבית ולהיזרק לרחוב אם צריך להחזיר חוב לדוגמה. 

פורסם

זה לא קשור לישראלים, חוץ מאמריקה זה לא עובד ככה בכל העולם.

אז גם הגרמנים לא יודעים לקחת אחריות?

יאריס 2005

פורסם
לפני 13 שעות, לירון .ה. כתב:

יוצא לי להסתכל הרבה על תוכניות של שיפוץ רכבים/תיקון/השבחות

לדעתי פה טמון ההבדל.

יוצא לך להסתכל הרבה על תוכניות רכב אמריקאיות כי:

1- אנחנו יותר חשופים לתוכן באנגלית

מי מתרגם תוכנית שיפוץ רכבים מפינית? אף אחד...

2- זה שוק גדול, יש המון בעלי אמצעים והרבה חובבים של התחום

אבל אם תבחן את הדברים עצמם, בהרבה מדינות באירופה למשל אפשר לעשות דברים משוגעים ברכב, ברור שיש קצת רגולציה אבל זה לא תמיד "מקלות בגלגלים".

פורסם

גרתי 5 שנים בנורווגיה, והסתובבתי בשוודיה, פינלנד. ברור שאפשר לעשות, אבל הרוב מתנקז לספורט במוטורי המאוד מפותח ומוזר, שמוסדר.

אבל לבנות מה שבא לך ולצאת לכביש,ציבורי?

לשים מנוע 8 ליטר ברכב קטן ולהעיר את כל השכונה מתי שבא לך לצאת לסיבוב, כי חופש הפרט הוא ערך עליון.

לכן אמריקה כל כך שונה

יאריס 2005

פורסם
לפני 1 דקה, לירון .ה. כתב:

גרתי 5 שנים בנורווגיה, והסתובבתי בשוודיה, פינלנד. ברור שאפשר לעשות, אבל הרוב מתנקז לספורט במוטורי המאוד מפותח ומוזר, שמוסדר.

אבל לבנות מה שבא לך ולצאת לכביש,ציבורי?

לשים מנוע 8 ליטר ברכב קטן ולהעיר את כל השכונה מתי שבא לך לצאת לסיבוב, כי חופש הפרט הוא ערך עליון.

לכן אמריקה כל כך שונה

בטח שאפשר לעשות דברים כאלה במקומות האלה, ואפילו בקלות.

נכון שצריך לבקש אישור ואז לעשות מבחן לרכב, אבל זו פרוצדורה קלה, המידע זמין ויהיה מי שיעזור לך.

קודם כל שוודיה היא ממלכת ה-EPA traktor

(ילדים שלוקחים כל רכב, שמים לו כל מנוע, עושים טרים, ונוסעים עם רישיון T1)

אפשר לסוע איתו חופשי בכביש...
ואז הם יוצאים בערב, מבטלים את החסימה ועושים מרוצים.... זה קלאסי להווי הכפרי בשוודיה.

פינלנד ממלכת הראלי הבלתי מעורערת של סקנדינביה.

לכל גבר שני בחצר יש רכב מוסב. 

נורווגיה באמת קצת יותר שמרנים. 

ואגב טוב שלא פופולרי בסקנדינביה להעיר את כל השכונה מתי שבא לך, לא כל דבר זה חופש פרט שצריך לכבד, גם את הזכות למנוחה זה חופש פרט שצריך לכבד.

אבל אם אתה רוצה, זה אפשרי. 

פורסם

בגלל שבארצות הברית החופש לעשות כמעט כל מה שבא לך הוא ערך עליון המעוגן בחוקה, גם על חשבון שאפשר לסכן אחרים. החוקה שלהם בת 200 שנה כמעט ללא שינוי משמעותי והם מנצלים אותה גם בתקופה החדשה.

מאמר שקראתי לפני כמה שנים דיבר על השינויים שלא נערכו לחוקה ויכתן והיו מחוייבים המציאות בהתחשב בשינויים החברתיים והטכנולוגיים שעברו על החברה ב200 השנים האחרונות.

אבל אם נסתכל על רוב מדינות העולם ישנה רגולציה כזו או אחרת בכל הקשור בכלי רכב ושינויים מרחיקי לכת.

בגדול המדינה לא אמורה לסמוך עליך שאתה מסוכן לקחת מיני בחניה של הבניין ולהשתיל בה מנוע וי8 ועדיין תהיה בטיחותית לנסיעה לך ולסובביך.

בגלל זה הרגולציה נכנסת לתמונה, לפימצים היא מחמירה יותר ולפעמים פחות, ובהתחשב באופי הישראלי של "יהיה בסדר אל תדאג", העדר רגולציה יוביל למכוניות לא בטיחותיות או לא תקינות שיצאו מכל מני סככות מאולתרות ללא כל שיקול דעת ופיקוח. אנחנו רואים את זה במכוניות אובדן להלכה שחוזרות לכביש בכל מני קומבינות של חברות ביטוח ובעלי אינטרס...

בישראל לקחו את זה בצורה מאוד מחמירה, הלוואי ומישהו יתעורר ויקח את נושא שיפורי הרכב צעד אחד קטן קדימה בצורה של חקיקה שתאפשר שינויים מסויימים תחת פיקוח הדוק כמובן, אבל אני חושב שלא האינטרס שלך ולא שלי שיהיו פה רכבים מאולתרים קצורה קיצונית שיסתובבו פה בכבישים.

פורסם

זה לא בדיוק ככה. אם תיסע בצורה שמסכנת אותך ואת אחרים השוטרים יורידו אותך מהכביש.

אבל תראה למשל בנטפליקס יש סדרות שלמות על שיפורים של רכבים בצורה פראית אבל מבוקרת ע"י מכונאים ופחחים מומחים.

אנשים דורשים בטיחות ברכב ובגלל היצרניות עושות הרבה בשביל הבטיחות. בסופו של דבר רוב האוכלוסיה לא רוצה להתאבד ולכן שאדם עושה שיפורים הוא יעשה אותם אצל מומחה.

פורסם

אני רואה את זה ככה - 

ישראלים תמיד מאשימים את המדינה ותמיד רוצים שהמדינה תציל אותם. גם בטיול במדבר בחורף בזמן שטפון, גם כשהם עושים סמים בחול או מייבאים או מייצאים סמים, סתם דוגמאות מהזמן האחרון.

משום מה, המדינה כן משתדלת לעזור לאותם אנשים.

משום מה, אותה מדינה, נותנת למגזרים שלמים לא לעבוד אבל הם עדיין מקבלים ביטוח לאומי וביטוח בריאות כמו שכל ישראלי מקבל.

בארהב אפשר לעשות יותר שטויות, אבל אם מישהו יפצע מהשטויות שלך,  הלך עליך. אם אתה לא מבוטח, אתה תחטוף סכומי גדולים מהבית חולים. ברגע שהבית חולים יוכל לשחרר אותך, אתה בחוץ. בטח שלא שיקום. ובטח שלא סדרת ניתוחי המשך כמו אחרי פציעות אורתופדיות מורכבות.

אתם מפספסים פה משהו חשוב - ביטוח בארהב הוא על הנהג. לא על הרכב. לא סגור מה בדיוק בנושא ביטוח גניבה וכו, אבל אם נשים את נושא הגניבה בצד, בוושאות בכל מה שקשור לביטוח רפואי שלך כנהג ושל הנוסעים איתך, ויש איזה קטע שקונים ביטוח דרך הכרטיס אשראי נדמה לי. אז גם לא משנה כמה מכוניות יש לך, או איזה חבר נתן לך לנהוג, או איזה רכב בנית, כל עוד הרכב שאתה נוהג בו מכוסה עי תנאי הביטוח שלך.

יש מצב שאם הרכב לא חוקי, או אתה בנית אותו, אז אין לך ביטוח בתוקף, אבל אולי מותר לנסוע בזה.

וממה שחבר סיפר לי פעם, הDMV רשות התחבורה אצלם זה לא מעט פרוצדורות.

עוד דוגמא - אמריקאי ששוכר רכב, זה מאוד זול, כי אין עלות ביטוח שהוא משלם לחברת השכרה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 39 דקות, נתנאל מ כתב:

זה לא בדיוק ככה. אם תיסע בצורה שמסכנת אותך ואת אחרים השוטרים יורידו אותך מהכביש.

אבל תראה למשל בנטפליקס יש סדרות שלמות על שיפורים של רכבים בצורה פראית אבל מבוקרת ע"י מכונאים ופחחים מומחים.

אנשים דורשים בטיחות ברכב ובגלל היצרניות עושות הרבה בשביל הבטיחות. בסופו של דבר רוב האוכלוסיה לא רוצה להתאבד ולכן שאדם עושה שיפורים הוא יעשה אותם אצל מומחה.

ממש לא מסכים איתך, לא חסרים פה צעירים שמחפשים כוח כוח ועוד כוח מבלי לחשוב על ההשלכות, תראה מה הולך פה בפורום שיפורים וכבר תבין...

ילדים בני 18 שקנו רכב ויעשו בכול ובהכי בזול כדי לקבל עוד סוס או שניים לאורווה. ואם זה אומר שילכו לאיזה ליצן עם מחשב לתכנת ניהול מנוע מחדש או איזו סככה שיחברו להם טורבו יותר גדול וזה יעלה להם שקל ורבע פחות אז הם ילכו אליו. לא חסרים "מומחים" חסרי אחריות וכל עוד הם קיימים יהיו להם לקוחות שיפכו אליהם.

היה לי עובד שהשתחרר מהצבא וקנה פולו יד 2, אחרי שבוע הלך והביא לה איזו כנף אחורים מפירוקיה והדביק אותה לגג עם סופר 7, מיותר לציין שהיא עפה לו איזה יום בכביש מהיר ואלוהים יודע על איזה רכב היא נחתה או איזה רוכב אופנוע היא יכלה להעיף מהכביש.

לא חסרים חסרי אחריות במדינה שלנו....

פורסם (נערך)

טרי טרי מאתמול - למי שלא מכיר את היטיובר SuperfastMatt (בונה רכבים מעניינים)

פרוייקט של שנה להסבת דודג' וייפר לשטח/דיונות/ראלירייד. תכלס זה שחיטת פרה קדושה אבל יצא לו COOL

הקיצר, יצא לנהיגה ראשונה אחרי שסיים לבנות אותה. אחרי 10דקות נהיגה עצר אותו שוטר 😲

ואז הוא עיכב אותו 20 דק בשביל להגיד לו כמה הרכב מגניב 🙂

השוטר היה מנוי לערוץ יוטיוב שלו 🤣

אמריקה...

עריכה אחרונה על ידי WideFocus
  • אהבתי 1
פורסם

ארה"ב זה גדול, זה מדינות שונות עם חוקים לגמרי שונים.

ברוב המדינות בארה"ב אין חובה לבדיקות רכבים בכלל, חלק חובה לבדיקות בטיחות רק בזמן הרישום, חלק רק בדיקות זיהום אוויר ובחלק אין חובה בכלל.

אני גר במדינת ניו יורק,שהיא אחת מהמחמירות שמחייבת בדיקה שנתית והיא הרבה פחות מקיפה ממה שעושים בארץ(מעלים את הרכב על ליפט בודקים חופש בגלגלים, מחברים מחשב OBD סורקים זיהום אוויר ותקלות ומשחררים אותי לשלום).

מצרף תמונה של איך נראה הבדיקה מצד ימין זה המדבקה של הטסט(עכשיו זה מתחיל להיות דיגיטלי עם תיעוד של המיילים, לפני כן זה היה כמו בארץ המדבקה עם השנה באמצע והחודש מחורר) ומצד שמאל זה הרישום(המקביל לרישיון רכב בישראל, בניו יורק מודבק על השמשה).

20230801_132453(2).thumb.jpg.cf59b1cfcf6a186ba4175afa20bc4039.jpg

• אהבתי 2

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...