Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגת צעירה, למדה על ידני, רוצה לנהוג על ידני. 

נרכשה יונדאי i20 ידנית 1250 סמ"ק, שנת 2017, 73,000 ק"מ, מולטימדיה כוללת ווייז מובנה, כולל BT, כולל מובילאיי, 4 פאלקן חדשים.

התפנתה במשפחה קיאה סיד, 1600 אוטומטית, שנת 2011 EX יד ראשונה פרטית, 90,000 ק"מ, מקורית (כלומר ללא מולטימדיה אלא הרדיודיסק המקורי, אפילו ללא BT, ללא מובילאיי). 

שתי המכוניות ללא תאונות, מכות פח 'רגילות', שתיהן שמורות מאוד, עם טסט. 

איזה רכב הייתם בוחרים להשאיר? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם היא גם מעדיפה לנהוג על ידני אז הייתי משאיר את היונדאי שגם חדשה לא במעט שנים לעומת הקיה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שאלה קשה.

מבחינת אמינות יתרון לצעירה 

יתכן ויש לה גם יתרון בטיחותי

לקטן יש יתרון בחניות, אם היא מסתובבת באזורים צפופים

הזקנה תרגיש יותר אוטו ופחות פחנוע בלי קשר להיותה אוטומטית אחרי ההתלהבות מהידני תחלוף לה בפקק הראשון באיילון.

מולטימדיה, לא שיקול. זה 1500 ש"ח ואתה סוגר פינה.

שאלת את הנערה? מה דעתה?

מה יהיה פרופיל הנהיגה?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני אחזור על הייעוץ הטלפוני שלי - להשאר עם היונדאי. הקיה כבר נמצאת בגיל שיש הרבה תקלות שנובעות מבלאי טבעי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הילדה מעדיפה את הידנית. 

אבל נשים את זה רגע בצד. איזה רכב 'יותר טוב' ? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הייתי מתקן ל"מה יותר מתאים".

אם היא נוהגת בעיקר עירוני ולבד הייתי משאיר את היונדאי. קטנה, יחסית צעירה, תשרת עוד כמה (כנראה לא מעט) שנים. היונדאי כבר בת 12, הייתי מתחיל לצפות לתופעות שנגרמות על ידי שיני הזמן בלי קשר לנסועה. חושב עליה רק אם היא זקוקה למידות היותר גדולות.

ידנית או אוטומטית בפקקים? בחורה צעירה, לא חייבת את הפינוק של אוטומט. בוודאי לא מצדק ירידה של 6 שנים בשנתון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 35 דקות, discoTD5 כתב:

אבל נשים את זה רגע בצד. איזה רכב 'יותר טוב' ? 

הרכב שהילדה מעדיפה... זה שיקול מנצח.

יש גם את הדברים האחרים שהזכירו לטובת היונדאי. ההפרש בשנים מכסה גם יתרון בטיחותי שאולי היה לגודל של הקיה. ואם הצפצפה מכויילת אז בכלל אין שאלה.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

נקודת מבט שלי:

רכב מודל 2017 רוב הסיכויים עדיין עם נזול קירור מקורי (היצרן אומר החלפה כל 10 שנים) ולא עבר שום טיפול או תיקן חוץ מהחלפת שמן ופליטרים. 

ב 2011 כנראה מישהו כבר החליף נוזל קירור ולך תדע מה מלאו שם, מישהו החליף שמן גיר וגם לך תדע מה מלאו שם, מישהו  אולי כבר התקין תושבות או חלקי מתלה חליפיים, אם הרכב לא חנה בחניה מקורה אז כבר מתחילים נזקי צבע מהשמש, ובגדול לא הייתי מתלבט בכלל - משאיר את היונדאי הידנית ומוכר את הסיד.

פורסם

הסיד של אמא? אם כן אני בטוח שהרכב מטופל טיפ-טופ. 

אבל הבחורה רוצה ידני. היונדאי נראית ומרגישה יותר מודרנית ובטיחותית. זו הבחירה למרות המנוע החלשלוש. בעבר קניתי את האחות - ריו ידנית.. בכבישי הגליל ההרריים המנוע דרש הרבה התעסקות עם התיבה. משאר הבחינות הרכב היה ממש טוב. אחלה תמורה למחיר.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 16 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

זו הבחירה למרות המנוע החלשלוש.

בפועל אין כמעט הבדל בינהם בזריזות ויכולת תאוצה. 

פורסם

יונדאי. במקרה הזה הגיר הידני הוא יתרון כך שהרכב הוא נטו יתרונות לעומת הקיה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

ב 2011 כנראה מישהו כבר החליף נוזל קירור ולך תדע מה מלאו שם, מישהו החליף שמן גיר וגם לך תדע מה מלאו שם, מישהו  אולי כבר התקין תושבות או חלקי מתלה חליפיים, אם הרכב לא חנה בחניה מקורה אז כבר מתחילים נזקי צבע מהשמש, ובגדול לא הייתי מתלבט בכלל - משאיר את היונדאי הידנית ומוכר את הסיד.

מכיוון שהרכב יד ראשונה וטופל ע"י @discoTD5 נראה לי שמצד התחזוקה אין מה לדאוג. אבל גם לרכב מתוחזק בגיל הזה - יש בלאי טבעי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יד ראשונה לא מבטיחה שלא טופל בפילטרים תחליפיים וחלקים באיכות נמוכה במיוחד אם זה מוסך לא מורשה יבואן. 

בכללי לא מבין על מה ההתלבטות. 

6 שנים הפרש גם אם זה רכב סופר שמור יד ראשונה והכל זה הרבה זמן, הסיד זה רכב פחות חסכוני ולא ב 10% אלא ב 50% בערך, הנהגת לא רוצה אותו, מה השאלה? מדובר בסיד דור ראשון שהוצג ב 2006 כאשר היונדאי המדוברת היא דור שני שהוצג ב 2014, אז מהבחינה הזו מדובר גם כן בדור אחד אחורה וטכנולוגיה והנדסה ישנים יותר. 

• תוכן חדש...