Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

Shaike.Zam

פוסטים מומלצים

לא יודע

כאמור אני חדש בתחום ורק מתחיל ללמוד

ככה זה נראה על אקדח של מישהו מהקבוצה של גלוק:

IMG-20241202-WA0028.jpg

IMG-20241203-WA0002.jpg

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יאפ. זו יחסית מבין המערכות יותר מוצלחת קצת. היא מחליפה לגמרי את הכוונת האחורית ועל זה מתלבשת הכוונת הזו.

אני עדיין לא חובב של השיטה + המחיר של זה (במיוחד יחסית לרמת האופטיקה שאתה מקבל -> שאתה רואה דוגמאות יותר טובות מסביב) הרבה יותר מדי יקרה - ויש לה את כל החסרונות שציינתי בנוסף (אני לא מאמין שהיא באמת לא צריכה איפוס / יוצאת מאיפוס , אין כוונות ברזל בלי להוריד את האופטיקה , בזווית הנכונה / פעולות מסוימות אתה לא יכול לגעת בכוונת השלכה או שהיא תתנתק מהאקדח פוטנציאלית וכו).

אם זה מה יש ואין שום אופציה לאקדח עם mount נורמאלי -> נגיד. אבל זה לא המצב בימינו אם אתה קונה אקדח היום.

(גם הפתרון תאורה על האקדח בתמונה הוא ... בינוני ואני עדין...(

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב - עם זה שבישראל יש חרטים מעולים + כמה וכמה מפעלים ליצור נשק - אין אף אחד שעושה חריטה להתקנת כוונות השלכה ? 

הרבה נשקים (gunsmiths) עושים את זה פה וזו פעולה שנחשבת דיי פשוטה ומאפשרת התקנה של כוונות ללא מתאמים וגם על דגמים שמגיעים בלי הכנה.

עם היחס בין מחיר חלקי נשק למחיר של עבודה - אני מתפלא למדי שזה לא נראה פופולארי.

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Liviur כתב:

המחלק הוא לא הנשק. הוא חלק שלגמרי ניתן לקנות ולהחליף.

אאל"ט חרוט עליו מסט"ב.

עריכה אחרונה על ידי topop
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מכיר לעומק את החוקים בישראל לגבי מה נחשב הנשק ומה נחשב חלקים.

That said לפחות בארה״ב -> מנגנון הירי או מה שמכיל אותו נחשב הנשק.

על הגלוק זה הframe (כלומר החלק התחתון) והמספר הסידורי מוטבע מקדימה (איפה שמלבישים פנס לרוב) מלמטה עם לוחית ברזל שיצוקה לתוך הפריים.

כל השאר זה סמנטיקות שאפשר להחליף.

(בסיג לדוגמא אגב זה המנגנון הדק כי ה320 וה365 הם מודולרים לגמרי ואפשר להעביר את ההדק בין frames בגדלים שונים)

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא סותר את מה שאני אומר.

גם המחלק וגם הקנה הם חלקים שמקובל להחליף (כשהקנה ספציפית גם מבלאי) ולכן לא מהווים בארה״ב את הserialized part שמייצג את הנזק.

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני כשעה, Liviur כתב:

לכן לא מהווים בארה״ב

בארה"ב.  אבל בשרשור הזה מעניין אותנו מה קורה בארץ.

ואם כבר נכנסנו לזה, ב BUL (לפחות בתואמי 2011) הסידורי הוא על ה frame.  בלבד.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 3.12.2024 בשעה 09:36, amosbmw כתב:

אל תוותר על ניסיון עם הsig365. שים לב שמבחינתי חובה המחסניות 12 כדור שנמכרות בנפרד, עם המחסניות 10 כדור שמגיעות איתו הוא קטן מידי.

אז היום החזקתי גם אותו 

וואלה, עד כה היה לי הכי נוח מבין כל מה שהחזקתי עד כה

כאמור ללא ירי חי עדיין

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
בתאריך 4.12.2024 בשעה 20:41, Liviur כתב:

המחלק הוא לא הנשק. הוא חלק שלגמרי ניתן לקנות ולהחליף.

אתה לא יכול להזמין בארץ כוונת מחו"ל אתה חושב שאפשר להחליף מחלק?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
בתאריך 14.11.2024 בשעה 11:45, ALX כתב:

אני הגשתי בקשה מייד לאחר סוכות, ב-27/10/2024. היום (14/11/2024) קיבלתי במייל בקשה להשלמת מסמכים. ביקשו אישור תושבות מהרשות המקומית, מסמך שצירפתי לבקשה המקורית.

אעדכן כשהבקשה שלי תתקדם. 

והנה העדכון:

לאחר 3 סבבים של פינגפונג של "בקשה להשלמת מסמכים" של אישור תושבות מהעירייה, אותו שלחתי, התחוור שהאישור שקיבלתי מהעירייה "לא מספיק טוב". כשניגשתי לעירייה לבקש את האישור "הנכון" התסבר שהפקידה שמפיקה את האישורים יצאה לחופשה של חודש ושאין אף גורם אחר בעירייה שמפיק את האישור "הנכון" (!). שלחתי שוב את האישור שהיה ברשותי וכתבתי הערה עם הסבר שהעיריה לא מסוגלת לנפק את האישור אותו מבקשים באגף רישוי כלי יריה. מספר ימים לאחר מכן (לקראת סוף חודש נובמבר) קיבלתי שוב מייל עם בקשה להשלמת מסמכים והפעם ביקשו הוכחת כתובת מגורים על בסיס מכתבים וחשבונות עם שמי וכתובתי עליהם. את זה יכולתי לספק להם בקלות, וכך עשיתי. 

ב-2 לדצמבר קיבלתי טלפון ממספר חסוי ומהצד השני של הקו הייתה פקידת רישוי כלי יריה מאוד נחמדה ושירותית. לאחר ראיון של 2-3 דקות, האישור המותנה נחת בתיבת המייל שלי. 

כאן התחיל פרק מחקר השוק. הניסיון המוגבל שלי (כמה מאות כדורים) היה עם גלוק 17. הגלוק מתאים למידותי בצורה טובה (גוף וכפות ידיים גדולים), אך זהו לא כלי שאיתו ארצה להסתובב ביום יום, מבחינת נוחות נשיאה. ניסיתי גלוק 19, אבל משהו מעצבן אותי עם תחתית הקת והשילוב שלה עם הזרת שלי, גם עם מחסנית מוארכת. אופציה אחרת מבחינתי מבית גלוק היא גלוק 19X או 45 המשלבים אורך צינה של גלוק 19 עם אורך קת (וקיבולת מחסנית) של גלוק 17, אבל המחיר בארץ גבוה בצורה חצופה. 

המשכתי לחפש ו"גיליתי" את ההלקט פרו של ספרינגפילד. חקרתי על הכלי הזה באינטרנט וגיליתי שהוא יכול להתאים לי, והיחס עלות/תמורה שלו טוב בהרבה מכל גלוק שהוא שנמכר בארץ. 

ב-31 לדצמבר קבעתי אימון להוצאת רישיון אצל "להב" בחולון. 

כל תהליך קביעת האימון ולאחר מכן איסוף הנשק נעשה אונליין דרך האתר שלהם. 

קבעתי תור למקצה האימון האחרון של אותו יום, בשעה 15:00. כשהגעתי הופתעתי לגלות שהקבוצה שנרשמה לאימון כללה מלבדי עוד שני אנשים, כך שהיחס באימון מצד המדריך (המצוין והמאוד מקצועי) היה כמעט אישי. לאחר החלק התיאורתי נתבקשנו להיבחן במבחן עיוני, אותו ביצענו על הטלפונים שלנו. בשלב הבא הציגו לנו כ-10 דגמים של אקדחים הזמינים לרכישה מהם יכולנו לבחור 2-3 איתם יכולנו להתנסות במטווח בסיום החלק המעשי של האימון. אני בחרתי את ההלקט פרו עליו שמתי עין וגם את ה- S&W M&P9 עם קנה באורך 4 אינץ'. 

מכאן עברנו לשלב המעשי. בו ירינו 100 כדורים מארדח גלוק 17 ב-5 מקצים שונים, כאשר האחרון הוא המבחן המעשי, בו צריך להשיג 14 פגיעות לפחות מתוך 20. 

לאחר החלק הזה, התנסינו עם הכלים שבחרנו (הוקצו לנו 5 כדורים לכל כלי). ל-M&P תפעול נוח מאוד והדק רך ונעים, אבל מנגד, הכלי קצת שמנמן ופחות נוח להסלקה. ההלקט מאוד נוח לי, קל יותר מכל הדגמים הקרובים לו בגודל.  לא מעצבן לי את הזרת גם עם מחסנית קצרה (15 כדורים) ומגיע מצוייד בכל טוב (כוונת לילה זוהרת, הכנה לאופטיקה, 2 מחסניות של 15 כדורים ועוד אחת של 17 כדורים). הפור נפל ונבחר ההלקט. ניגשתי לדלפק המכירות וסגרתי את העסקה. 

למחרת קיבלתי את הרישיון הזמני במייל וקבעתי איסוף נשק לאתמול (02/01). קניתי 50 כדורים נוספים מעבר ל-50 שמגיעים במחיר האקדח (סה"כ 100, כי אחרת אי אפשר להעלות את הכמות אחר כך לעולם) ועכשיו אני בעליו של אקדח. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...