Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתה יכול לחזור על זה שוב ושוב - אבל כדאי שתביא אסמכתא.

הדרישות לכספת שבקישור המצ”ב, למרות שניתן לחלוק על מידת יעילותן לפורץ עם כלים, הן אינן מיועדות לבני הבית.

https://www.gov.il/he/pages/firearm_storage?chapterIndex=2

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 17 שעות, amosbmw כתב:

ברור שצריך ג'מבו

ב-99 אחוז מהמקרים לא צריך ג'מבו לשום דבר בבית.

סתם קיבעון שהשתרש בארץ בלי קשר לכלום, וכולם חוזרים על המונח הזה כמו תוכים.

כן כדאי לשדרג דיבלים - ברוב המקרים ה"דיבלים במתנה" שמקבלים הם מהסוג הזול/גרוע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אכן משתמש בדיבלים של פישר לכל דבר בבית, אבל לכספת בדירה השכורה שאני גר עכשיו שמתי ג'מבו ןהיא בתוך ארון ככה שאין מקום להכות בה.

בדירה שבבעלותי, יצקתי את הבטון של הממ"ד מסביב לכספת. 

מקווה לחלץ אותה משם לפני שהבניין ייהרס בפינוי בינוי במהרה בימינו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

היא בתוך ארון ככה שאין מקום להכות בה

למה שארון יפריע להכות בה?
אפשר לשבור את הארון בקלות, זה ארון.
גם אני שמתי דיבלים של פישר אבל זה כוסות רוח למת. כספת ב-200 שקל לא תעצור אף פורץ אפילו אם הוא שיכור.
מצלמה עם זיהוי פנים והתראות זה אמצעי הגנה יעיל יותר. כמובן שהוא לא מושלם כי אם יורידו את החשמל תקבל רק התראה שהחשמל נפל, אבל זה יותר טוב מכלום, תוכל להזעיק את הפרשים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כל הגנה רק מעכבת, לא מונעת. קודם לפרק את הארון ורק אז אתה יכול להכות. ברור שזה לא אידיאלי אבל זה מה יש.

הכספת הזאת משמשת רק אם צריך להשאיר את הנשק לשעה או משהו כזה. בכל מצב ממושך כמו נסיעה לחו"ל אני שם בכספת במשקל 1 טון במשרד שהוא מאובטח.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מישהו רכב לאחרונה 43X ויכול לתת לי סקירה של המחירים, מה המצב בשוק היד2, השיקולים שעמדו מאחרי ההחלטה לרכוש אותו ולא את מקביליו הזולים יותר, וכו'?

כמו כן, אשמח להקפצת הלינק של הסקירה של @oryo

זכרתי שזה פה איפשהו בשרשור אבל לא מוצא כרגע ומהנייד החיפוש פסרה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ה43x מאוד פופולרי, אבל היות וזה הנשק היחידי בו אני עקום בצורה לא ברורה - ממליץ מאוד לנסות לפני הקניה. 

יריתי בעשרות אקדחים ובפרט בכל המיקרו'ס בסגמנט, יריתי במספר 43xס מתוך חשיבה שאולי באחד מהם היה פאק, אבל לא. כנראה התאמה לארגונומיה הספציפית של הידיים שלי, רק שזה מוזר כי אני קונסיסטנטי בכל אקדח אחר שניסיתי 😅

במילים אחרות זה אפילו לא קשור ל43 אלא להמלצה לנסות לפני רכישה כי מדובר בכלים שאתה לא אמור להשתמש בהם, אבל אם זה קורה אתה רוצה שיהיו מתאימים 

לגבי הלינק - 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

במילים אחרות זה אפילו לא קשור ל43 אלא להמלצה לנסות לפני רכישה כי מדובר בכלים שאתה לא אמור להשתמש בהם, אבל אם זה קורה אתה רוצה שיהיו מתאימים 

בול.

וההמלצה היא לנסות אותם במטווח ולא רק להחזיק ביד.

הבעיה כמובן היא ברקדן ולא ברצפה כן  ? :)

(במאמר מוסגר כמו שאור מציין על ה43x שלי יש ודווקא אני יורה בו לא רע בכלל. אבל הוא בהחלט היה חייב talon grips כי אחרת הוא פשוט זז יותר מדי ביד -> אני עם ה365 בתצורה הקטנה - פשוט לא מצליח לירות מקבץ טוב , וזה סטטית -> אני אפילו לא מצליח לדמיין לעשות שיעור טקטי עם אחד. ואשתי אותו הדבר עם VP9SK שהוא בידיים שלי אקדח לא פחות ממדהים לקטגוריה)

• מצחיק 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
בתאריך 24.11.2024 בשעה 16:27, tinoki כתב:

אתה יכול לחזור על זה שוב ושוב - אבל כדאי שתביא אסמכתא.

הדרישות לכספת שבקישור המצ”ב, למרות שניתן לחלוק על מידת יעילותן לפורץ עם כלים, הן אינן מיועדות לבני הבית.

https://www.gov.il/he/pages/firearm_storage?chapterIndex=2

כסתח נטו.

תמצא לי כספת אחת שנמכרת במטווחים מורשים שעומדת בתקן מבחינת עובי ודרישת בטפ. המציאו תקן C1 שאף אחד לא מכיר במדינת ישראל, אף אחד לא אוכף וגם אם ייגנבו לך את הנשק מהבית ותוכיח שהיה בכספת מעלי אקספרס מקובעת לקיר אף אחד לא יעניש אותך.

לפני 23 שעות, oryo כתב:

קודם כל זה.

דבר שני,  בניגוד לאור וליביור שנמצאים במקום שמאפשר להם לרכוש מגוון כלים (אחד להגנה על הבית, אחד לטיולי שטח, אחד לאוטו ואחד למטווח בחצר), אנחנו נמצאים במדינת האקדח אחד שצריך להכיל את כל האפשרויות בצורה הטובה ביותר שניתן.

ה43X נחות בכל פרמטר מהמתחרים שלו, מבחינת מחיר, הדק, כמות כדורים, כוונות פלסטיק גרועות ואפילו חוסר הכנה לאופטיקה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

43x מנצח בפרמטר אחד 

קלות נשיאה שלו.

וזה מה שחשוב ל99% מהאנשים.

כי מה יעזור לך אקדח שיושב בכספת כי כבד/לא נוח לשים עליך

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, יובל .מ. כתב:

כסתח נטו.

בדיוק, אף כספת בטווח מחירים של עד 1000 שקל שבדקתי לא עומדת בתקן הזה.
אני בספק אם עד 2000 שקלים המצב יהיה שונה.
כל המדינה הזו מחזיקה נשקים בכספת שנפתחת במכת פטיש במקום הנכון, דיבל או ג'מבו לא יעזרו.

לפני 7 דקות, om2 כתב:

43x מנצח בפרמטר אחד 

קלות נשיאה שלו.

יש אקדחים קטנים יותר.
הגלוק בסדר למי שנוח. מי שרוצה לשים כוונת השלכה יכול לקנות את הMOS.
הכוונות פלסטיק שלו גם לא דיל ברייקר מבחינתי, מה אכפת לי אם זה עשוי מפלסטיק אם זה עובד טוב? מי שרוצה ברזל יכול להחליף ולהנות מכוונת זוהרת בלילה (שאני בספק אם תעזור למי מאיתנו).
הבעיה היחידה שלי איתו הוא המחסנית, 10 כדורים, כן שמעתי שיש קומבינות, אבל משהו מקורי של גלוק? אין, ואם אני קונה גלוק אני קונה אותו בגלל האמינות והעמידות. שמתי מחסנית קומבינה מי אמר שהוא ירה ולא יתקע?

אחרי המון דילמות קניתי את ה365X. מאוד חששתי מהגודל הקטן שלו אבל הופעתי לטובה, הוא ממש אחלה. יש לו בטח יותר רתע מאקדח גדול, אז יקח לי עוד קצת זמן להיות בין כוונות במהלך ירי, בסדר, לוקח את זה בחשבון.
הוא קטן, אפשר ללכת עם מחסנית 12,15,17 מקורית לבחירתך, הוא יורה טוב. לא חושב שצריך יותר.
חסרון גדול שלו שהוא קצת יקר ובעיקר שהמחסניות שלו יקרות אש...

המסקנות שלי לאחר דילמות של מה לקנות:
מי שמחפש מחיר - מצדה סלים. אקדח זול, יחסית קומפקטי, יורה טוב, מחסניות מאוד זולות...
מי שרוצה אמינות ועמידות ללא פשרות ומוכן לשלם על זה בפיצ'רים (שהוא יוכל להוסיף ברוב המקרים) - גלוק. 
מי שמחפש קטן ויש תקציב - 365X.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יש לי גם גלוק(ים) וגם 365 xmacro ו-xl

אפס תקלות / מעצורים / התעסקות עם כל אחד מהם

אני לא חושב שעבור המשתמש הממוצע, יש פער בין גלוק וזיג מבחינת אמינות וכו׳

הxmacro זה ה all rounder הכי טוב שיצא לי לחוות, אני מדויק איתו כמעט כמו הshadow mr920 (גלוק 19) החל מהפעם הראשונה שהשתמשתי בו. אם הייתי חייב לבחור באקדח אחד, זו כנראה היתה הבחירה. אם יש שניים, אז mr920 לבית וxmacro לנשיאה.

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 43 דקות, om2 כתב:

43x מנצח בפרמטר אחד 

קלות נשיאה שלו.

יש אקדחים יותר צרים ממנו בקטגוריה, אז גם שם הוא לא מנצח. גם יותר קלים.

לפני 38 דקות, farkash7 כתב:

בדיוק, אף כספת בטווח מחירים של עד 1000 שקל שבדקתי לא עומדת בתקן הזה.
אני בספק אם עד 2000 שקלים המצב יהיה שונה.
כל המדינה הזו מחזיקה נשקים בכספת שנפתחת במכת פטיש במקום הנכון, דיבל או ג'מבו לא יעזרו.

יש אקדחים קטנים יותר.
הגלוק בסדר למי שנוח. מי שרוצה לשים כוונת השלכה יכול לקנות את הMOS.
הכוונות פלסטיק שלו גם לא דיל ברייקר מבחינתי, מה אכפת לי אם זה עשוי מפלסטיק אם זה עובד טוב? מי שרוצה ברזל יכול להחליף ולהנות מכוונת זוהרת בלילה (שאני בספק אם תעזור למי מאיתנו).
הבעיה היחידה שלי איתו הוא המחסנית, 10 כדורים, כן שמעתי שיש קומבינות, אבל משהו מקורי של גלוק? אין, ואם אני קונה גלוק אני קונה אותו בגלל האמינות והעמידות. שמתי מחסנית קומבינה מי אמר שהוא ירה ולא יתקע?

אחרי המון דילמות קניתי את ה365X. מאוד חששתי מהגודל הקטן שלו אבל הופעתי לטובה, הוא ממש אחלה. יש לו בטח יותר רתע מאקדח גדול, אז יקח לי עוד קצת זמן להיות בין כוונות במהלך ירי, בסדר, לוקח את זה בחשבון.
הוא קטן, אפשר ללכת עם מחסנית 12,15,17 מקורית לבחירתך, הוא יורה טוב. לא חושב שצריך יותר.
חסרון גדול שלו שהוא קצת יקר ובעיקר שהמחסניות שלו יקרות אש...

המסקנות שלי לאחר דילמות של מה לקנות:
מי שמחפש מחיר - מצדה סלים. אקדח זול, יחסית קומפקטי, יורה טוב, מחסניות מאוד זולות...
מי שרוצה אמינות ועמידות ללא פשרות ומוכן לשלם על זה בפיצ'רים (שהוא יוכל להוסיף ברוב המקרים) - גלוק. 
מי שמחפש קטן ויש תקציב - 365X.

כוונות פלסטיק יכולות לזוז בקלות.

פורסם
לפני 59 דקות, om2 כתב:

43x מנצח בפרמטר אחד 

קלות נשיאה שלו.

האמת - לא נסיתי אותו. אבל, קשה לי להאמין שהוא מנצח בזה את המצדה סלים. 

אני אשכרה מוצא את עצמי פעמיים ביום בודק שהוא עליי מרוב שאני לא מרגיש אותו.

פורסם
לפני 24 דקות, topop כתב:

האמת - לא נסיתי אותו. אבל, קשה לי להאמין שהוא מנצח בזה את המצדה סלים. 

אני אשכרה מוצא את עצמי פעמיים ביום בודק שהוא עליי מרוב שאני לא מרגיש אותו.

כי הוא לא.

https://www.handgunhero.com/compare/iwi-masada-slim-vs-glock-g43x

הסלים צר יותר, קצר יותר ונמוך יותר לעומת הגלוק, אומנם הוא כבד יותר ב40 גרם אבל זה לא מה שמשפיע על ההסלקה ונוחות נשיאה, לא מדובר בהבדל של חצי קילו, זה פחות משליש מכשיר סלולרי הבדל.

כל זה והסלים שומר על אורך קנה של 3.4 אינץ לעומת 3.41 של הגלוק (=קנה זהה), ועל זה תוסיף את כל היתרונות (הדק מצוין, כוונות, הכנה לאופטיקה, מחסנית 13).

אני לוקח את זה כמטרת חיי למנוע מישראלים לבחור בגלוק 43x בתור הנשק שלהם, זה פשוט טמטום.

• תוכן חדש...