Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שינוי שקרה לאחר 7 באוקטובר. מקבלי רישיונות חדשים יכולים לרכוש 100 כדורים עם קבלת הרישיון ולהחזיק בכמות זו. היה והם רכשו/קיבלו 50 כדורים עם קבלת הרישיון, זו הכמות שתותר להם להחזיק, ללא אפשרות לשינוי. 

פורסם

לא מדוייק.

בדיוק לפני 3 ימים שינו את זה ומאפשרים גם למי שיש 50 כדור להשלים ל 100 כדורים.

אני עשיתי בדיוק את הצעד ההפוך. גיליתי שהמטווחים והירי אחת לחודש-חודש וחצי הפכו לתחביב נחמד ולכן החלפתי את השילד פלוס הקטן והקלאסי לסמית core 3.6. להבדיל מה 4 אינץ שהוזכר למעלה ( שהוא מאותה סדרה) , ה 3.6 קצר יותר ולכן מקל על ההסלקה ומנגד אקדח קצת יותר נוח לירי כי הוא מעט יותר גדול.

לגבי נוחות - הכל עניין של חגורה ונרתיק. אני עם נרתיק היברידי וכמעט שאינני מרגיש אותו עליי.

Screenshot_20250103_142911_WhatsApp.jpg

• אהבתי 3
פורסם

כמה זמן אמורים לחכות לאישור משרד הבריאות לגבי תרופה כלשהי? (הדבר היחיד שאני מחכה לו אחרי ראיון)

פקיד הרישוי אמר "יכול להיות חודשיים", הייתי אופטימי אבל כבר חודשיים וכמה ימים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני 16 דקות, MiniMiz3r כתב:

ויקר מאוד..

במה זה שונה משאר הדברים והשירותים בארץ?

יכול לומר שיש ירידה בתנועה ככל שעובר הזמן ויש מצב שתקופת הזהב מאחוריהם ומאוד מקווה כשביקוש ירד גם מחירי הכדורים ירדו. 

ימים יגידו.......

פורסם

מסקרנות - כמה כדורים אנשים יורים בביקור ממוצע למטווח ?

כמה באימון טקטי?

חלק מהעלויות ללא ספק זה העובדה שמוכרים לאנשים תחמושת בכמויות קטנות… (אני מזמין לרוב 1500 כל פעם , וגם זה בעיקר כי יש רישום שונה כשקונים יותר מ2000 במכה…)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

50 זו החובה לחידוש\רענון. בתוך המטווח מותר לך כמה שבא לך. מחוץ למטווח היה מותר להחזיק 50 ועכשיו אני רואה ששינו ל100.

פורסם
לפני 46 דקות, Liviur כתב:

מסקרנות - כמה כדורים אנשים יורים בביקור ממוצע למטווח ?

כמה באימון טקטי?

באימון טקטי - 100 כדורים.

בביקור במטווח הרוב יורים 50 כדורים כאשר האפשרויות הן או 50 או 100. לא ניתן לדוגמא לירות 200 כדורים בפעם אחת.

בחידוש/רענון של הרישיון - 50 כדור.

במידה וחס וחלילה בעל אקדח השתמש בטעות בכדורי כוננות שברשותו ( יש כאלה עם 50 ויש כאלה עם 100. סוף כל סוף תיקנו את העיוות) הוא יכול לפנות באופן חריג וחד פעמי לבט"פ ולקבל אישור להשלים.

לא ניתן לקנות כדורים ללא מטווח או אימון טקטי.

אפשרי לקנות כדורים חדשים תמורת הישנים לצורך רענון התוקף של הכדורים.

פורסם

למה יש הגבלת כדורים באימון ? איזה סוג של סכנה / אינטרס יש להגביל אנשים ?

(נגיד שלהגביל תחמושת בבית יש איזה פייק היגיון … אבל בזמן האימון ?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

מה ההיגיון להגביל אדם לכלי נשק אחד?

מה ההיגיון לתת למתנחלת שלא עשתה צבא ולא החזיקה נשק מעולם רישיון ולאדם נורמטיבי שעשה 5 שנים צבא ( 3 חובה +2 קבע) לא לתת?

כל נושא הנשק בישראל מעוות לפי אינטרסים.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

מעולם לא הגבילו אותי באימון. יכלת לקנות ולירות כמה שבא לך בתוך המטווח כל עוד בסוף היית נשאר עם 50 (היום 100) כדורי כוננות.

אולי שינו את זה, לא יודע.

לפני 50 דקות, asix כתב:

מה ההיגיון להגביל אדם לכלי נשק אחד?

מה ההיגיון לתת למתנחלת שלא עשתה צבא ולא החזיקה נשק מעולם רישיון ולאדם נורמטיבי שעשה 5 שנים צבא ( 3 חובה +2 קבע) לא לתת?

כל נושא הנשק בישראל מעוות לפי אינטרסים.

כלי נשק אחד - כי זה נשק להגנה עצמית. אתה לא רמבו, לא חייל ולא שוטר. המטרה היא להגן על עצמך ועל הסובבים אותך בעת אירוע. זה הכל. בנוסף זה איזון בין הגנה עצמית להפחתת כמות הנקים לגניבה.

לגבי אינטרסים - נו באמת. מעבר לגועל הנפש בהשוואה הסמויה שלך של מתנחלים מול אנשים נורמטיבים (כאילו שמתנחלים הם לא), בישראל צריכים עילה לנשיאת נשק. אחת מהן היא מקום מגורים.

הסיבה שאישה יכולה להוציא רישיון נשק אם עשתה שירות לאומי היא בשם ה"שיוויון הקדוש". אם זה היה תלוי בי לא הייתי נותן למישהו שהוא לא רובאי X נשק.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה זה אימון טקטי, זה כמו כובע עם פאץ'?

בירי המטרה היא לא הכמות אלא האיכות. עדיף לירות 50 כדורים במקום שמדריך אותך כמו שצריך ומתקן טעויות מאשר 1000 כדורים בירי חופשי שבו אתה מתרגל שוב ושוב השמטת קנה ולחיצה לא נכונה על ההדק ככה שכל הפגיעות שלך למטה ושמאלה.

מכיוון שאחרי כמה שעות תרגול אתה כבר מרוויח פחות מהאימון, אין צורך ביותר מ100 כדורים. אם אתה עושה ירי חופשי אתה יכול לירות כמה שבא לך בהתאם לתקציב וזמינות המטווח, אף אחד לא יגיד לך "די אחי שילמת לנו יותר מדי".

לפני שעתיים, Liviur כתב:

באימון מסודר יש הגבלה כי המטרה היא לירות בהתאם לתוכנית ולהדרכה, אתה לא יורה לבד. 

אם אתה עושה ירי חופשי אין הגבלות, שוב, למעט זמינות המטווח והארנק שלך.

לפני 21 דקות, taranta כתב:

הסיבה שאישה יכולה להוציא רישיון נשק אם עשתה שירות לאומי היא בשם ה"שיוויון הקדוש". אם זה היה תלוי בי לא הייתי נותן למישהו שהוא לא רובאי X נשק.

זו הטעות שלך.

כל אזרח נורמטיבי ללא עבר פלילי ובעל בריאות תקינה אמור להיות רשאי להחזיק נשק להגנה עצמית.

מבחינתי חיילת ששירתה בקריה במודיעין זכאית לנשק בדיוק כמו לוחם מסיירת מטכל.

תדאג להכשרה איכותית לאזרחים בחוק והיא תהיה בסדר.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

זו הטעות שלך.

כל אזרח נורמטיבי ללא עבר פלילי ובעל בריאות תקינה אמור להיות רשאי להחזיק נשק להגנה עצמית.

מבחינתי חיילת ששירתה בקריה במודיעין זכאית לנשק בדיוק כמו לוחם מסיירת מטכל.

תדאג להכשרה איכותית לאזרחים בחוק והיא תהיה בסדר.

זו הטעות שלך - אנחנו לא ארה"ב ולא מחלקים כאן נשקים לכל מי שמתחשק. המטרה של נשק היא הגנה עצמית שלך ושל הסובבים אותך.

בשביל זה צריך עילה וכן, גם יכולת ונוסף על זה גם אחריות. בישראל יש מדד סבבה - רובאי. יודע לשמור על נשק ולירות במידה מתאימה שרק דורשת התאמה לאקדח.

מי שלא - אפשר לבנות לו הכשרה מיוחדת כזו או אחרת. אני יצאתי על זה שהגדירו שירות לאומי מקביל לצבאי בעניין הזה, דברש אין לו שמץ של קשר לעצם היכולת להחזיק נשק. רק "שיוויון".

• תוכן חדש...