Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 5.1.2025 בשעה 09:35, taranta כתב:

איפה הנתונים האלו?

בשלושת החודשים הראשונים של המלחמה, רק בפיקוד צפון, "אבדו" כמעט 100 נשקים ארוכים.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • מבאס 1
פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

אתה ביקשת שיהיו נשקים ארוכים במרחב, כאלה שאתה לא יכול להסליק וכל גנב ברחוב יכול לעקוב אחרייך לבית כדי לחזור בלילה. אתה יודע מה זה יעשה לפוטנציאל?

חודשיים לפני השביעי נלקחו כמדומני הנשקים הארוכים כי היו גניבות ביישוב שלי וגם באזור. הכל אפשרי. 

זה כמו להשים קודנית ולצפות שזה ימנע 100 אחוז מהגניבה..

לפני 22 דקות, MiniMiz3r כתב:

בשלושת החודשים הראשונים של המלחמה, רק בפיקוד צפון, "אבדו" כמעט 100 נשקים ארוכים.

בוא לא נדבר על כמות הכדורים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

חודשיים לפני השביעי נלקחו כמדומני הנשקים הארוכים כי היו גניבות ביישוב שלי וגם באזור. הכל אפשרי. 

זה כמו להשים קודנית ולצפות שזה ימנע 100 אחוז מהגניבה..

בוא לא נדבר על כמות הכדורים..

לא כמדומני - נלקחו.

ברגע שלקחת את הנשקים של הכיתות כוננות והפקדת אותם בנשקייה הפכת אותם מכיתת כוננות לכיתת מילואים עם זמן גיוס ארוך מדי לאירוע חירום.

לפני 6 שעות, fatboy1340 כתב:

מסכים איתך לגבי ההכשרה.

לגבי ההבדל בין מתנחלת שמעולם לא החזיקה נשק לבין חירניק, או אפילו רובאי 02/03, הרי שהוא תהומי.

אני רואה הרבה שוטרים/יסמניקים/חיילים בדימוס שמסתובבים עם אקדח ואני רואה חרדים שמסתובבים עם אקדחים. הבדל תהומי כאמור. אני מתייחס נטו לעניין בטיחות ושמירה על הנשק. מבחינת יכולת ירי, ייתכן שחרדי מסויים הוא צלף מדופלם. אבל אם אפשר לחטוף את אקדחו מבלי שירגיש בתוך שניה, מהי נפקא מינה.

אם אתה רואה נשק אזרחי על שוטר/חייל/יסמניק בדימוס ההתנהלות שלהם עם הנשק גרועה בדיוק כמו של החרדי שראית.

אתה לא אמור לראות נשק אזרחי במרחב הציבורי, נקודה. 

פורסם
לפני 8 שעות, MiniMiz3r כתב:

אין יותר מדי טעם להשוות בין גניבה מסודרת מבסיסים לגניבה מבית.

פורסם
לפני 12 שעות, KipodYam כתב:

אקדח זה חרא נשק למשהו מתוכנן. טוב רק למקרה שזה תפס אותך בהפתעה ולא בבית.

אם אתה לא הולך להסתער בשטח פתוח, לטהר בתים בעזה או לנהל קרב עם חולית מחבלים, להגנה עצמית בטווח קצר לא צריך יותר. 

פורסם

תתפלא כמה אנשים עם אקדח לא מסוגלים במצב חירום לתפעל אותו בצורה פשוטה.

אבל למה לנחש - תבדוק את עצמך בlive - שים מטרה במרחק 5 מטר , אקדח בנרתיק , ידיים לא עליו עם טיימר ירי. ויורים 2 לחזה , אחד לראש - במטרה כזו (סורי על האיכות - פריים מוידאו - לקופסאות הקטנות אגב של על החזה והמשולש בין העיניים לאף):

image.thumb.png.11a71e163bc3c8b06990627ba9ccff32.png

סטנדרט טוב - מתחת ל3 שניות מהצפצוף של הטיימר , 4 זמן סביר.

ליריה ראשונה צריך להיות כנראה מתחת ל2 שניות.

(זה תרגול עם היסטוריה דיי מעניינת אגב אבל זה סיפור אחר)

עדיין מסכים שזה כלי עדיף להגנה עצמית כן ? לגמרי מאשר להסתובב עם נשקים ארוכים מהרבה מאוד בחינות. פשוט צריך להתאמן בו הרבה יותר ממה שרוב האנשים חושבים כדי להיות באמת אפקטיבי במקרה של הגנה עצמית אפילו מטווח קצר.

דווקא למשהו שקופץ מהצד לעצור אירוע יהיה יתרון במקרה הזה. 

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 9 דקות, Liviur כתב:

אז בעיה היא בבן אדם ולא בנשק.

לפני 15 דקות, Liviur כתב:

אבל למה לנחש - תבדוק את עצמך בlive - שים מטרה במרחק 5 מטר , אקדח בנרתיק , ידיים לא עליו עם טיימר ירי. ויורים 2 לחזה , אחד לראש - במטרה כזו

היום לא נושא אקדח. כשהייתי מינימום 70% מ-10 מטר (ז.א. 2 כדורים לפחות מ-3) בשליפה וכדור ראשון 1.2 שניות, אקדח מסלק מתחת לז'קט/חולצה. נבדק/נבחן פעם בחודש. אין שום צורך לירות בראש. 

פורסם
לפני 37 דקות, Liviur כתב:

אבל למה לנחש - תבדוק את עצמך בlive - שים מטרה במרחק 5 מטר , אקדח בנרתיק , ידיים לא עליו עם טיימר ירי. ויורים 2 לחזה , אחד לראש - במטרה כזו (סורי על האיכות - פריים מוידאו - לקופסאות הקטנות אגב של על החזה והמשולש בין העיניים לאף):

image.thumb.png.11a71e163bc3c8b06990627ba9ccff32.png

סטנדרט טוב - מתחת ל3 שניות מהצפצוף של הטיימר , 4 זמן סביר.

ליריה ראשונה צריך להיות כנראה מתחת ל2 שניות.

(זה תרגול עם היסטוריה דיי מעניינת אגב אבל זה סיפור אחר)

עדיין מסכים שזה כלי עדיף להגנה עצמית כן ? לגמרי מאשר להסתובב עם נשקים ארוכים מהרבה מאוד בחינות. פשוט צריך להתאמן בו הרבה יותר ממה שרוב האנשים חושבים כדי להיות באמת אפקטיבי במקרה של הגנה עצמית אפילו מטווח קצר.

דווקא למשהו שקופץ מהצד לעצור אירוע יהיה יתרון במקרה הזה. 

בטווח 5 מטר אתה יורה מטח למרכז מסה, לא לראש.

חוץ מזה שאם מדובר בתוקף עם סכין למשל שרץ לכיוונך, שליחת יד לאקדח תיקח יותר מהזמן שיקח לו להגיע אליך. התרגולת הנכונה במצב כזה היא לנסות להדוף עם בעיטה ולשלוף כשהוא נהדף לאחור, או להיכנס לקרב מגע מלא אם לא הצלחת.

אם הוא שולף עלייך בהפתעה ממרחק 5 מטר - מצטער, לא יודע מה אמרו לך אבל אתה כנראה תגיע למקום ממנו לא חוזרים.

בשיא הצלחתי להגיע לשליפה וכדור ראשון תוך 1.3-1.4 שניות בערך כולל דריכה וכמו שצייו @mikyl מוסלק מתחת לג'קט שזה משהו שלא ציינת, והסיבה היחידה היא שהירי התבצע כל כך מהר שאפילו לא הייתי קרוב לתמונת כוונות, אבל שוב, מרחק 5-6 מטר לכיוון מרכז מסה ולא לראש.

ה2 לגוף 1 לראש (מוזמביק) לא באמת רלוונטי לאזרח, עדיף לך לירות קצת יותר לגוף וכשהתוקף נהדף לאחור לכוון לראש ביותר רגוע (התרגיל נבנה לפי מה שאני זוכר בעקבות תוקף שהגיע עם שכפץ).

מה שכן, אני מסכים לגבי הקטע שמי שלא מתרגל כנראה יחטיא בזמן לחץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, taranta כתב:

אין יותר מדי טעם להשוות בין גניבה מסודרת מבסיסים לגניבה מבית.

לא מדובר על גניבה מבסיסים אלא על נשקים שיצאו מהבסיס לבתים ולא חזרו.

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
לפני 29 דקות, topop כתב:

עושה רושם שמומלץ מאוד לכל מי שהתלבט עד עכשיו למהר להוציא רישיון.

אני קרוב מאוד להחליט להתחמש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 26 דקות, Night Driver כתב:

תגיד לי איפה בדיוק אתה עומד שאני אבוא ואתן לך דחיפה קטנה מאחורה.

תגיש כבר בקשה 

פורסם
לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

תעבור על חלק קטן מהשמות של אלה שהולכים להשתחרר, לא תהיה התלבטות. 

זה ליטרלי מציל חיים, תתחמש!

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...