Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם

השמות לא מדאיגים אותי. יש עוד אלפים כמוהם שחופשיים גם היום.

זה יותר התפרקות המשטרה והאמון שיש לי בנאמנות מקבלי ההחלטות לביטחוני.

ושאלה נוספת.

אני רואה שכולם רוצים להגדיל את כמות התחמושת מ 50 שהיה ברשיונות הותיקים ל 100 כמו בחדשים.

הרי אף אחד לא מסתובב עם אפוד ו 7 מחסניות אז בשביל מה צריך כל כך הרבה תחמושת?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

השמות לא מדאיגים אותי. יש עוד אלפים כמוהם שחופשיים גם היום.

זה יותר התפרקות המשטרה והאמון שיש לי בנאמנות מקבלי ההחלטות לביטחוני.

ושאלה נוספת.

אני רואה שכולם רוצים להגדיל את כמות התחמושת מ 50 שהיה ברשיונות הותיקים ל 100 כמו בחדשים.

הרי אף אחד לא מסתובב עם אפוד ו 7 מחסניות אז בשביל מה צריך כל כך הרבה תחמושת?

קודם כל, צריך ללכת לשאול את חברים שלך בעוטף עזה אם 100 זה הרבה או קצת.

דבר שני, זה יחסית זול ולא תופס הרבה מקום, אז עדיף לך 100 כדורים שמתוכם 85 יושבים בכספת ו15 עלייך מאשר להיתקע במקרה קיצון עם חוסר.

כדורים יכולים לשבת כמה שנים טובות בכספת ומקסימום תירה באיזה אימון ותקנה חדש.

אני אישית עם 100 כדורים, 47 מתוכם במחסניות 15+15+17, השאר בקופסאות. 

אם אלך למקום שהוא יותר בעייתי, מחסנית נוספת בפונדה. ממש בעייתי, אחת בפונדה אחת נוספת בתיק.

ה53 האחרים יחכו לתרחיש שבו בני הדודים של חמאס ינסו לעשות בעיות בירושלים.

פורסם (נערך)

אין מגבלה בחוק על מספר המחסניות. תמלא, תחזיק בכספת וזהו. כל רענון לוקחים מחסנית אחרת, מחדשים את מלאי הכדורים ובודקים את תפקוד המחסנית. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם

קודם כל אתה לא חייב לרכוש 100. אבל מכיוון שהחוקים משתנים כל הזמן, אני ממליץ לקחת מה שמותר, כי אצל השר הבא כבר יהיה אסור.

עשיתי רישיון נשק "ספורטיבי" ב1994. לאחר מכן היה רצח רבין ולא איפשרו יותר את המסלול הזה ואפילו שללו להמון אנשים, כולל קצינים ואנשי קבע שהשתררו, את הרישיונות שהיו להם. אם לא הייתי פועל מיד ב1994, לא היה לי רישיון.

פעם הייתי מקבל עם כל חידוש הרישיון שלושה קופונים לרכישת 50 כדור. לא קניתי כדי לחסוך בכסף. ואז יום אחד נעלמו הקופונים האלה והסתבר שאי אפשר לקנות יותר שום תחמושת.

כמו כן, לפני מספר שנים רציתי להחליף את הנשק הישן בחדש וקל יותר, ואמרו לי אי אפשר עם סוג הרישיון שלך אתה נשאר עם הנשק הזה כל החיים. ואז לפני שנתיים פתאום יכולתי להחליף ללא קושי.

עכשיו מותר לרכוש עוד 50 כדור, אז אני אקנה, כי בעוד שנה אולי יהיה אסור.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

קודם כל, צריך ללכת לשאול את חברים שלך בעוטף עזה אם 100 זה הרבה או קצת.

בעוטף, היו כמה בעיות טכניות שהצבא הנחית מלמעלה בכל הנוגע לגודל כיתת כוננות (לא הגבילו כמות אנשים אבל כן המינימום הנדרש היה נמוך בראיה לאחור), נשקים ארוכים וכו'. כן יש לי בטן מלאה על רבש"צ המועצה שלא בדיוק תיפקד עוד לפני השביעי אבל זה גם היה טבוע בו בכל הנוגע לקונספציה.

הפתרון בעוטף ובכל הארץ - זה לא בהתחמשות אנשים (זה אחלה בחלה אבל לא בדיוק הכי טוב).

זה מצריך שינוי טוטאלי בכל הנוגע לנשק אישי, מערך הלימודים הנוכחי ומערכות התמיכה בהן, מערכות התנדבות וכו'.

לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

כשהם יגיעו לא מאמין שיהיה למישהו את הזמן למלא מחסניות.

בשביעי כשלקחתי את הנשקים הארוכים, היינו איזה 10 דקות בתחנה ומילאנו מחסניות.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אני קרוב מאוד להחליט להתחמש.

אם אתה הולך להתחמש, ממליץ בחום על תכנים שיכולים לשמש בתור הורדת מפלס לחץ, הורדת סיכונים וכו'. בעיקר למנוע ממצבים להפוך לגרועים יותר. דה - אסקלאציה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הסיבה היחידה להחזיק 100 כדור, זה אם יש לך 6,7 מחסניות למלא אותן ולהחזיק בכוננות. מעבר לכך, 99% מהאנשים הולכים עם מחסנית אחת, גג שתיים, שזה ברוב המקרים 20-30 כדורים.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 20 דקות, DareDevil כתב:

אם אתה הולך להתחמש, ממליץ בחום על תכנים שיכולים לשמש בתור הורדת מפלס לחץ, הורדת סיכונים וכו'. בעיקר למנוע ממצבים להפוך לגרועים יותר. דה - אסקלאציה

זה ברור. 

אין לי שום רצון לירות במישהו גם אם הוא מחבל. זה תמיד צריך להיות מוצא אחרון.

ואני לא מתכוון להסתובב עם אקדח רק עם הכשרה ראשונית. אקדח זה לא נשק ארוך וגם בארוך אני כבר חלוד.

נשק זה לא משחק ולא דבר שמזלזלים בו. אם אחליט להתחמש זה יכלול הכשרה אמיתית עד שארגיש שהשליטה ושיקות הדעת שלי איתו מספיקים.

פורסם

נראה לי שהגענו לשלב הזה שאפשר לשנות את השם של השרשור ל"שרשור הנשקים של קארספורום".

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

איזה סיבה יש לא להחזיק כמות כדורים גדולה?

אני אתן כמה הפוכות בתור משהו שמחזיק בשוטף משמעותית יותר.

1. כמה ציינו פה - תפוגה - תחמושת טובה כ10 שנים מהיצור באחסון סביר (מינימום - ואנשים יורים בתחמושת ישנה משמעותית). אז כל עוד עושים רוטציה סבירה - זו לא סיבה.

2. עלויות קניה - כמו כל דבר כמעט - ככל שקונים כמות קטנה יותר - המחיר ליחידה יותר גבוהה - כלומר המרוויחים העיקריים מהעניין של למכור 50 כדורים כל פעם או 100 בהתחלה (קופסא או 2 לתחמושת מטווח , 2 קופסאות לתחמושת הגנה עצמית פה…) - זה המטווחים ובעלי העסק שיכולים אחר״כ לתמחר את המחיר לכדור לפי מה שבא להם מתי שבא להם כשאין לכם ברירה בתור צרכנים אלא לקנות אצלם לאימון. אני תמיד מביא את התחמושת שלי מהבית לאימונים ולביקורים במטווח.

3. מוכנות - מחסניות לרוב (תלוי בנשק , לסטקאטו שלי אלוהים ישמור , לגלוק עולות כמה עשרות שקלים … ) הן זולות. אין סיבה שלא יהיו בבית 4-5 מחסניות מלאות בשוטף. גם אם זה כדי לחסוך זמן במטווח (פה לפחות מקובל לשלם לפי שעה במטווח ברוב המקומות)

השיטה פה בסטייטים המחמירים זה לבדוק FID (תעודה שמאשרת שמותר לך לקנות נשק) + רישום בכמויות גדולות (2000 כדורים).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אתה מדבר על מדינה עם תרבות נשק שונה ועם שוק חופשי. פה תקנה 10 כדורים או 100 המיר מופקע אותו הדבר.

לגבי מחסניות אם אתה יורה פעם בחודש אתה בהחלט צודק אבל זה לא המצב בארץ. לא הייתי סומך על מחסנית שעומדת מלאה במשך 3 שנים שתתפקד בשעת אמת.

פורסם

אתה מתייחס למחסניות ותחמושת כמו רכב או צעצוע טק סיני שעומד ולא כלי עבודה שנבנה לאמינות קריטית להצלת חיי אדם / לחימה בזמן חירום.

אין לי שום ספק שמחסנית מקורית + תחמושת נורמאלית שישבו 3 שנים תתפקד בלי שום בעיה בזמן אמת. ככה בדיוק ימ״חים של יחידות (בישראל ומחוץ) עובדים. הסטנדרט הוא 10 שנים פה לתחמושת ״עורפית״ , 5 שנים תצא לשימוש באימונים ביחידות קריטיות (מדיסקוס על זה וממכירה של תחמושת עודפת צבאית פה - שמיוצרת ב ד י ו ק על אותו קו יצור כמו אזרחית … )

לגבי 10 או 100 - סבבה , מה עם 1000 ? 2000 ? ומה אם במקום לקנות אותם ברשימה מוגבלת של מקומות שהם גם מטווחים השוק יפתח (תחת פיקוח בזמן מכירה) לעוד שחקנים ?

יוצרים תרבות נשק על ידי מודעות , אימון ומחירים סבירים לא על ידי gate keeping.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

פשוט אל תמלא את המחסניות עד הסוף. מספיק שתשאיר אותן מינוס כדור אחד או שניים ואז הקפיצים לא יהרסו. 

מיתוס של צה"ל.

מחסנית שמיועדת ל15 צריך למלא 15.

מחסנית 30 שים 30.

בתאריך 19.1.2025 בשעה 07:16, Night Driver כתב:

אתה מדבר על מדינה עם תרבות נשק שונה ועם שוק חופשי. פה תקנה 10 כדורים או 100 המיר מופקע אותו הדבר.

לגבי מחסניות אם אתה יורה פעם בחודש אתה בהחלט צודק אבל זה לא המצב בארץ. לא הייתי סומך על מחסנית שעומדת מלאה במשך 3 שנים שתתפקד בשעת אמת.

קח מחסנית שישבה בכספת 5 שנים בתנאים טובים שים בנשק והיא תעשה פיו פיו בלי בעיות.

וגם אם המחיר מופקע, 100 כדורים זה לא מה שישבור אותך - תשלם 300 במקום 150. זניח.

וחלק מהמקומות נותנים היום 50 כדורים מתנה עם הנשק, אז יאללה, זורמים עם זה. יש צרות יותר גדולות היום.

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

קח מחסנית שישבה בכספת 5 שנים בתנאים טובים שים בנשק והיא תעשה פיו פיו בלי בעיות.

וגם אם המחיר מופקע, 100 כדורים זה לא מה שישבור אותך - תשלם 300 במקום 150. זניח.

וחלק מהמקומות נותנים היום 50 כדורים מתנה עם הנשק, אז יאללה, זורמים עם זה. יש צרות יותר גדולות היום.

לא שאלה של כסף אלא של תחמושת לא שמישה במקרה חירום.

לא רוצה להגיע למקרה חירום עם מעצורים.

• תוכן חדש...