Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אנשים שהפרמטרים הכי חשובים בשבילם זו אמינות ועמידות. מהבחינה הזו גלוק כנראה מנצח.
כמובן שהמתחרים שלו גם מעולים, וכנראה שזה לא באמת רלוונטי ל99.9% מהאנשים, אבל עדיין אם למישהו הפרמטר הכי חשוב זה "שהאקדח יוציא כדור" ועדיין יהיה קומפקטי, אז כן, 43X הוא אחלה אקדח.
לגבי החסרונות שלו, יש גירסה שאפשר לשים כוונת אופטית. אפשר לשים כוונות ברזל, כן זה עולה כסף, אבל גם זיג עולה אקסטרה כסף, ואז אתה נשאר רק עם עניין המחסניות שגם לו יש פתרון בגדול יגידו לך אנשי הגלוק, לפגוע או ללכת עם עוד אחת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

ה43X נחות בכל פרמטר מהמתחרים שלו, מבחינת מחיר, הדק, כמות כדורים, כוונות פלסטיק גרועות ואפילו חוסר הכנה לאופטיקה.

יש 43x mos - יש לי עליו אופטיקה. כוונות החלפתי , הדק שדרגתי.

אבל אני מסכים - עם המחירים שאני שומע עליו בישראל -> בהחלט מחיר / תמורה עלובה. ו״מהקופסא״ הוא אקדח לא מרשים בכלל.

לפני 5 שעות, om2 כתב:

43x מנצח בפרמטר אחד 

קלות נשיאה שלו.

אני לא יודע איזה אקדחים יצא לך לנסות ולהשוות -> אבל יש בערך אינסוף אקדחים בגודל שלו או אפילו קטנים ממנו. גם בפרמטר של העובי. הP365 לדוגמא לוקח אותו בקלות בבערך כל פרמטר גודל.

וכאמור יש חסרונות לגודל הזה. אפילו בגלוק קטנים יש אלטרנטיבות שעושות פשרות אחרות כמו ה26 לדוגמא

לפני 5 שעות, farkash7 כתב:

מי שרוצה אמינות ועמידות ללא פשרות ומוכן לשלם על זה בפיצ'רים (שהוא יוכל להוסיף ברוב המקרים) - גלוק. 

כאמור יש לי אחד. העברתי דרכו אלפי כדורים (לפחות 3-4 אלף להערכתי). האם הוא יותר אמין ועמיד מנשקים אחרים בטגוריה מבית טוב + תחזוקה בסיסית ? (לפרק לנקות ולשמן פעם ב3 חודשים נגיד) וואלה , לא השתכנעתי.

אם כבר דווקא הוא היחיד שנתקלתי שהיה fussy לגבי סוג התחמושת לקראת הקו של החודשיים שלושה (תחמושת 115 grain - המחלק לא חוזר למקום. זו תופעה נפוצה מסתבר ודיברו עליה בכמה קבוצות שאני מכיר + גם הgunsmith ישר זיהה)

לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

כוונות פלסטיק יכולות לזוז בקלות.

בקלות לא הייתי אומר ... אם כבר הכוונת היחידה שהצלחתי לדפוק היתה דווקא הfancy fancy של הסטקאטו שלי בדריכה על החגורה ... (פייבר שהבסיס ממתכת - אבל כנראה נתפסה ברווח. מסקנה -> בחיים אני לא שם יותר כוונות פייבר. הזמנתי אחת טריטיום)

בשורה התחתונה אבל - הגלוק עולה פה 400 דולר בערך.

הסיג בערך 150 דולר מעליו.

בישראל עם המחירים שדוברו פה -> בחיים לא הייתי קונה את הגלוק.

רוב מי שמדברים על אמינות וכו על הגלוק בארץ יורים בשנה מה שאני ואור יורים בחודש כנראה... ואם כבר -> אכן נושא המחסנית הרבה יותר מהותי. יש בהחלט mixed reviews על המחסניות האלו של שילד. (מודה - לא יצא לי להשתמש אישית - אני בסטייט שמגביל ל10 כדורים גם ככה)

היתרון של הסיג שלא צריך שיפורים ומודולרי לחלוטין עצום. בהסתכלות אחורה -> הייתי קונה כנראה 320 קומפקטי או 365 x macro כמו שאור דיבר עליו.

והמצדה סלים א ח ל ה אקדח בסיסי להסלקה למי שלא רוצה להתעסק באמת.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 דקות, avargel כתב:

מה דעתכם על המוסברג

חשובה לי הסלקה נוחה ואמינות

אני מסתדר איתו מצויין (ועדיין לא קניתי חגורה נורמלית).

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

שאלה, עם כוונת לייזר או איך שלא קוראים לזה, לא צריך לעצום עין אחת? אפשר להשאיר שתי עיניים פקוחות?

מה עושים עם עשיתי מטווח לפני חצי שנה ולא קניתי אקדח מכל מיני סיבות? כולל בעלי מקצוע שהתרוצצו אצלי בבית. אני צריך אישור חדש מהמשרד?

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 19 דקות, KipodYam כתב:

שאלה, עם כוונת לייזר או איך שלא קוראים לזה, לא צריך לעצום עין אחת? אפשר להשאיר שתי עיניים פקוחות?

כוונת לייזר?

אתה מתכוון לכוונת השלכה ? (red dot באנגלית) או סמן לייזר כמו אלו שבאים עם פנסים לנשק?

בכ״א - השני זה דיי קשקוש - יותר על זה (לא מדויק , יצא מאיפוס תוך זמן קצר , מראה איפה אתה ולפעמים לא יעבוד אם זה מתכסה בפיח)

הראשון -> כן אתה מסתכל דרך הכוונת -> הפוקוס שלך הוא על מה שאתה מסתכל עליו - לא על הנקודה או הכוונת.

קח בחשבון שזה דורש להתאמן ככה. אבל אחרי שמתרגלים -> זה מהיר ומדויק בכמה סדרי גודל.

(וסורי - לא נתקלתי באחד שלא יותר מהיר ומדויק עם red dot בכמות זמן קריטית. העלתי יותר מוקדם פה בthread אפילו תוצאות של ליגה מקומית של plate racks כדוגמא -> הזמן הכי מהיר עם כוונת השלכה היה פחות מחצי מאשר כוונות ברזל , וזה על ידי אנשים שמתאמנים ויורים ה מ ו ן)

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 שעות, Liviur כתב:

ש 43x mos - יש לי עליו אופטיקה. כוונות החלפתי , הדק שדרגתי.

אבל אני מסכים - עם המחירים שאני שומע עליו בישראל -> בהחלט מחיר / תמורה עלובה. ו״מהקופסא״ הוא אקדח לא מרשים בכלל.

המוס עולה בערך 400 שקל מעל הרגיל בארץ.

כלומר אני משלם גם ככה יותר מאקדח רגיל, משלם אקסטרה על המוס, ואחר כך עוד צריך להחליף כוונות והדק? יקר.

לפני 3 שעות, Liviur כתב:

בישראל עם המחירים שדוברו פה -> בחיים לא הייתי קונה את הגלוק.

רוב מי שמדברים על אמינות וכו על הגלוק בארץ יורים בשנה מה שאני ואור יורים בחודש כנראה

אתה שוכח שאנחנו משלמים 3 שקלים לכדור.. אני יורה הרבה יחסית למרבית החמושים בארץ ועדיין אני יורה בשנה את הכמות שאתם יורים ביומיים.

אין אקדח סטרייקר בארץ שיורה יחזיק וילחץ על ההדק ולא ישחרר כדור למטרה. מרבית המעצורים שאני רואה במטווחים זה באשמת היורים, לא הנשק. 

או כל מיני מחסניות לא מקוריות בקומבינה וכאלה.

לפני 57 דקות, KipodYam כתב:

מה עושים עם עשיתי מטווח לפני חצי שנה ולא קניתי אקדח מכל מיני סיבות? כולל בעלי מקצוע שהתרוצצו אצלי בבית. אני צריך אישור חדש מהמשרד?

אישור מותנה תופס לחצי שנה, מטווח תופס ל3 חודשים. אם קיבלת אישור מותנה בינואר למשל, ועשית מטווח ביוני, ביולי פג התוקף של שניהם.

צריך להגיש בקשה חדשה עם כל המסמכים.

לפני 36 דקות, Liviur כתב:

כוונת לייזר?

אתה מתכוון לכוונת השלכה ? (red dot באנגלית) או סמן לייזר כמו אלו שבאים עם פנסים לנשק?

בכ״א - השני זה דיי קשקוש - יותר על זה (לא מדויק , יצא מאיפוס תוך זמן קצר , מראה איפה אתה ולפעמים לא יעבוד אם זה מתכסה בפיח)

הראשון -> כן אתה מסתכל דרך הכוונת -> הפוקוס שלך הוא על מה שאתה מסתכל עליו - לא על הנקודה או הכוונת.

קח בחשבון שזה דורש להתאמן ככה. אבל אחרי שמתרגלים -> זה מהיר ומדויק בכמה סדרי גודל.

(וסורי - לא נתקלתי באחד שלא יותר מהיר ומדויק עם red dot בכמות זמן קריטית. העלתי יותר מוקדם פה בthread אפילו תוצאות של ליגה מקומית של plate racks כדוגמא -> הזמן הכי מהיר עם כוונת השלכה היה פחות מחצי מאשר כוונות ברזל , וזה על ידי אנשים שמתאמנים ויורים ה מ ו ן)

אני עדיין מתלבט על כוונת השלכה בעיקר בגלל העלות (סביבות 2000 לכוונת, אם ארכוש אצטרך גם אימונים שיצאו עוד בערך 2000 למשל בסדנה של מגן ספציפית לזה), אבל אין ספק שאי אפשר להשוות.

זה לא אומר שכל אחד חייב לשים כוונת, אבל מצד שני התקדמנו מאקדחי תופי לאקדחים עם מחסנית ומאמ 16 ארוך לאמ4 עם כל מיני סוגי כוונות, אז למה לא גם פה?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 34 דקות, יובל .מ. כתב:

אין אקדח סטרייקר בארץ שיורה יחזיק וילחץ על ההדק ולא ישחרר כדור למטרה. מרבית המעצורים שאני רואה במטווחים זה באשמת היורים, לא הנשק. 

או כל מיני מחסניות לא מקוריות בקומבינה וכאלה.

בדיוק - אנחנו לגמרי מסכימים. (לפחות לא אחד מיצרן מוכר , כולל היצרנים הישראלים שאגב נחשבים למדי מחוץ לישראל -> גם באקדחים וגם ברובים)

לפני 35 דקות, יובל .מ. כתב:

זה לא אומר שכל אחד חייב לשים כוונת, אבל מצד שני התקדמנו מאקדחי תופי לאקדחים עם מחסנית ומאמ 16 ארוך לאמ4 עם כל מיני סוגי כוונות, אז למה לא גם פה?

בדיוק. זו עוד התקדמות מאוד משמעותית. האם זה חובה? לא. האם זה עוזר ? לא נתקלתי ביורה שזה לא עזר לו אחרי הסבר קצר והתרגלות קצרה.

(לפעמים אבל צריך לבחור מה מתאים ליורה ולאקדח -> ולכן זה לא מגיע על אקדחים סטנדרט. גובה , גודל חלון , גודל הנקודה , האם מוקפת בעיגול או לא , ירוק מול אדום וכו).

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 16 שעות, avargel כתב:

מה דעתכם על המוסברג

חשובה לי הסלקה נוחה ואמינות

קניתי את MC2C (הגדול יותר) והוא אחלה. מאוד נוח לנשיאה מוסלקת, גם בנרתיק הפלסטיק הפשוט שקיבלתי איתו.

לירי הוא היה יותר נוח לי מהלקט פרו, דומה מאוד לגלוק 17 שיריתי איתו ב-"הכשרה". יריתי איתו מספר פעמים מאז שקניתי אותו - הוא בסדר גמור.

הרבה יותר זול מהלקט פרו וגם מגלוק 19. מגיע עם שתי מחסניות - 16 ו-14 כדורים, אני מסתובב ביום יום עם הגדולה יותר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, Olegis כתב:

קניתי את MC2C (הגדול יותר) והוא אחלה. מאוד נוח לנשיאה מוסלקת, גם בנרתיק הפלסטיק הפשוט שקיבלתי איתו.

לירי הוא היה יותר נוח לי מהלקט פרו, דומה מאוד לגלוק 17 שיריתי איתו ב-"הכשרה". יריתי איתו מספר פעמים מאז שקניתי אותו - הוא בסדר גמור.

הרבה יותר זול מהלקט פרו וגם מגלוק 19. מגיע עם שתי מחסניות - 16 ו-14 כדורים, אני מסתובב ביום יום עם הגדולה יותר. 

אקדח מצוין, רק תיקון למי שיקרא - mc2c מקביל בגודל לגלוק 19 (C זה קומפקט, sc זה סאבקומפקט/קומפקט סלים כל אחד קורא לזה אחרת).

מאוד הגיוני אגב שתרגיש איתו יחסי  דומה לגלוק 17, ההבדלים בין הקומפקט לפול סייז פחות משמעותיים מההבדלים בין הסאב קומפקט לקומפקט.

• אהבתי 2
פורסם

אתמול החזקתי קצת את המצדה סלים, המוסברג, והגלוק 43x (לא יריתי. רק התנסיתי על יבש)

מבין כולם לי באופן אישי הגלוק היה הכי נוח

בינו לבין המצדה יש גם פער משקל משמעותי לטעמי. המוסברג אי שם באמצע.

לעניין כוונת השלכה, גם לגלוק בגירסה הרגילה (לא MOS) ניתן להתקין כוונת השלכה מגנטית (מכמה דיווחים שראיתי היא לא יוצאת מאיפוס גם בשימוש מסיבי). עלות של כ2000 ש"ח כולל התקנה

הבעיה היא פער המחיר כאמור

אם אמצא את הגלוק יד שניה במצב טוב ובמחיר טוב, אני חושב שזאת פשרה ראויה לאור מכלול השיקולים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אל תוותר על ניסיון עם הsig365. שים לב שמבחינתי חובה המחסניות 12 כדור שנמכרות בנפרד, עם המחסניות 10 כדור שמגיעות איתו הוא קטן מידי.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני ממליץ מאוד לירות באקדחים שאתה שוקל לקנות.

לי למשל ההלקט פרו היה מאוד נוח ביד "על יבש" - אבל כשיריתי בו, לא פגעתי כמעט בכלל. קופצני מדי. לעומתו, במוסברג פגעתי מצויין.

עכשיו אחרי כמה חודשים שאני מסתובב עם נרתיק הפלסטיק הפשוט שקיבלתי איתו, אני רוצה להחליף למשהו נוח יותר. משהו שיגרום לאקדח לשבת נמוך יותר בתוך המכנס - כרגע הוא בולט כלפי מעלה קצת יותר מדי. להבנתי, רוב הנרתיקים שמתאימים לגלוק 19, מתאימים גם למוסברג - צריך ללכת לראות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, avargel כתב:

לעניין כוונת השלכה, גם לגלוק בגירסה הרגילה (לא MOS) ניתן להתקין כוונת השלכה מגנטית (מכמה דיווחים שראיתי היא לא יוצאת מאיפוס גם בשימוש מסיבי)

אני דיי סקפטי על העניין + זה דורש כוונות מאוד מסוימות ש״משום מה״ החברות הגדולות לא עושות.

(למי שתוהה איך שזה עובד -> פר דגם + כוונות מקוריות זה מתלבש על הכוונת המקורית בתור נקודת אינדקס -> כלומר כבר אי אפשר להשתמש בכוונות ברזל בניגוד לרוב הסטאפים הטובים עם כוונות השלכה נורמאליות ויושב עם המגנט כדי להצמיד את זה לאקדח עם צדדים על המחלק. זאת אומרת שזה גם סטאפ גדול משמעותית מכוונות השלכה קומפקטיות בגלל המבנה).

לגבי האיפוס אני סקפטי כי ראיתי בפועל כמה מעט תזוזה דרושה כדי להוציא כוונת מאיפוס. האם זה בירי סטטי יוציא אותך לגמרי ממטרת גוף מ7 מטר ? כנראה שלא - אבל לגמרי לא משהו שהייתי נח איתו בשימוש במצב לחץ.

לפני 8 שעות, avargel כתב:

בינו לבין המצדה יש גם פער משקל משמעותי לטעמי. המוסברג אי שם באמצע.

משקל נמוך זה לא יתרון בנשק מבחינת היכולת ירי.

צריך להבין שזה משחק של איזונים ומשקל נמוך זה רק יתרון בנשיאה ואולי בירי איטי ביד אחת.

זו הסיבה שכמעט כל גירסה מתקדמת של אקדחים שתראה הם עם grip מברזל.

יש פה משחק של איזונים בין מחיר יצור , משקל לנשיאה והפחתת רתע שדורשת משהו הפוך לגמרי.

יש כמובן דברים אחרים שאפשר לעשות כדי לעזור לירי -> קפיצים , compensator , פורטינג לקנה וכו אבל הגריפ זה איפה שמתחילים לרוב מאשר המחלק וההתעסקות שם.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...