Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תעלה תמונות שנוכל להבין קצת יותר טוב .

זה שאין שילדה לא אומר כלום , יכול להיות שכל הפח שמסביב עקום ,  שהקורות התעקמו ועוד הרבה בלאגן.

Screenshot_2023-10-01-21-28-34-935_com.android.chrome-edit.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תסתפק ברשימת החלפים מהמוסך. דרוש לראות דו"ח שמאי, הוא יפרט את הנזקים וגם יכלול צילומים מפורטים של הנזק בשלבי הפירוק השונים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוב התגובות הצביעו על לרדת מזה, אז ירדתי מזה.

יש אקסמפלר חדש על הפרק, לצערי לא מתלבש לי בול אבל מספיק טוב שאבחן אותו

מה דעתכם על 60K קמ לרכב בן 3 ?

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, phpclub כתב:

מה דעתכם על 60K קמ לרכב בן 3 ?

לדעתי קלאסי. לא יותר מדי, ממוצע כזה.

עריכה אחרונה על ידי topop
פורסם

לחלקים פריקים אין ירידת ערך.

אם הדלת התעקמה והוחלפה בחדשה, לא תהיה ירידת ערך. אם הקורה נפגעה תהיה ירידת ערך. 

דו"ח סליקה ללא ירידת ערך, דו"ח שמאי מפורט, יש תמונות לפני ואחרי, נעשה במוסך מורשה, חובה להשתמש בחלפים חדשים בגלל גיל הרכב, ובגלל שמדובר ברכב "יוקרתי"+חדש+מוסך מורשה ההצעה סופר מנופחת. 

על פניו, עוד מקרה של "אני משלם מקיף, שישימו הכל חדש, גם אם יש שריטה הכי מינורית". 

אבל בסקר קצר, או מהתגובות, אתה כבר מבין מה מצפה לך במכירה עתידית. קודם כל מחיר אתה תוריד והרבה וזה החלק הקל, כי כנראה כבר עכשיו אתה תוריד למוכר, והחלק השני, שגם במחיר נמוך תתקשה למצוא קונה, כי הבעיה הכי גדולה, היא לא לישון בלילה בשקט עם ההחלטה שלך. ואף אחד לא אוהב את זה.

באם מדובר ברכב שיישאר איתך לנצח/רכב נדיר על סף הבודדים בארץ, רכב אספנות ייחודי, זה בטל בשישים. אבל במידה ותהיה לך אלטרנטיבה ביד השנייה, אתה תהיה האופציה האחרונה לקונים פוטנצאלים. 

אישית, מוותר. הייתי בנעלייך, בסיטואציה מאוד דומה, וויתרתי. לא הייתי ישן בשקט. 

פורסם
לפני 7 שעות, dj_dani כתב:

אם הדלת התעקמה והוחלפה בחדשה, לא תהיה ירידת ערך.

פשוט לא נכון. תהיה ירידת ערך של חצי אחוז על צביעה לא מקורית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבנתי שכבר עברת האלה מהאוטו הספציפי, אבל עדיין -

הצביעה זה נקודה הכי כואבת באוטו שתוקן בארץ לטעמי, זה תמיד נראה גלי, תפוזי, הלקה מתקלפת אחרי שנתיים וההתאמת צבע גרועה במיוחד אם האוטו בכל תבע שהוא לא לבן פשוט. אני מסתמך על החוסר איכות הזה כדי לבדוק לי ולאחרים מכוניות, רק מסתכל מרחוק או מהתמונה ביד2 אומר - כאן עבר משהו, לא כדאי. לא צריך דוח סליקה.

גם אם הכל הורכב טוב (וכנראה שלא) הצבע יתקלף מזעזע מהר מאוד, למה שתרצה את זה? רוצה אוטו שנראה גרוטאה אז יש יותר בזול. רוצה אלפא יפה אז כזאת שנצבעה בביטוח לא תהיה זאת. יש היום כמה סדנאות עם אנשים מוכשרים יותר אבל עוד לא יצא לי לבחון תיקון צבע מכאלה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

רכב אחר, דעתכם? 

לגבי צבע אישית פחות מדאיג אותי אך ספציפית כאן הסתכלתי ואין הבדלי צבע בין החלק שהוחלף לחלקים אחרים. 

IMG_20231005_200812.jpg

פורסם

הוחלפה כנף קידמית . זה לא נזק קטן.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 35 דקות, phpclub כתב:

רכב אחר, דעתכם? 

לגבי צבע אישית פחות מדאיג אותי אך ספציפית כאן הסתכלתי ואין הבדלי צבע בין החלק שהוחלף לחלקים אחרים. 

IMG_20231005_200812.jpg

אני יודע שזה מבאס אבל למצוא רכב טוב עם נתונים טובים לוקח זמן. זבל יש בערמות.

כשאני מחליף רכב לוקח לי בממוצע 4 חודשים למצוא רכב.

רכב עם תיקוני פחחות אני פוסל מיד. גם רכב ללא היסטוריית טיפולים מסודרת.

רק לאחר שאני מסמן וי על שניהם אני הולך לבדוק את הרכב.

פורסם

אני לא מצליח להבין את ההגדרה לנזק קטן או גדול. 

מה הופך כנף לנזק גדול? מה נחשב לנזק קטן? 

כל רכב כמעט יש לו משהו, לדבריך אתה פוסל כל תיקון פחחות, ואם לך יהיה תיקון פחחות? מישהו פגע בך בחנייה, אז זה הופך את הרכב שלך למצורע? 

אני באמת מנסה להבין איפה הגבול עובר. 

פורסם

כל אחד והשריטה שלו. יש אנשים שזה לא מפריע לו ויש כאלה שכן.

יש אנשים שמבחינתם השבחה של חברת הליסינג זה רכב חדש ויש כאלה ( כמוני) שמבחינתי הרסו את הרכב.

רוב חובבי הרכב לא אוהבים רכבים שעברו תיקוני פח כאלה ואחרים מהסיבה שרוב המקומות לא מרכיבים את החלקים כמו שצריך, לא מיישרים את הפח כמו שצריך, לא מכינים את הרכב כראוי לצביעה וכמובן שאיכות הצביעה בהתאם.

אם לך זה לא מפריע בעין, כנס למגרש, קח לבדיקה ואם אין משהו מהותי כמו ירידת ערך של 10-15 אחוז ויותר, קנה את הרכב.

פורסם

לגבי הרכב הראשון, לפחות מרשימת החלקים שהוחלפו מסתמן שהרכב לא עבר תאונה משמעותית, לא חושב שאם היית שולח את רשימת החלקים מבלי לציין מחיר עדיין כולם היו קוטלים את הרכב. 

לגבי עלות הנזק אני לא מתרגש, הרדאר באלפא יושב ממש בחזית כל מכה קטנה יכולה לפגוע בו, הרדאר לבד עולה כ-25 אלף שח דרך היבואן, פגוש קדמי עוד כ-8000 שח, זו הסיבה שעלות התיקון מנופחת. 

לראיה חבר עשה רוורס בחניה שלו הפרטית ופגע עם הוו גרירה ברדאר של הבמוו שלו שחנתה בחניה הפנימית, הנזק היה מעל 30 אלף שח והופעל ביטוח. 

ראיה שניה, אם התאונה הייתה משמעותית כמו שציינת וחשבו פה אחרים כנראה שהיו נפתחות כריות אוויר.  

כמובן מה שרשמתי זו רק המלצה על סמך החלפים שהוחלפו, כדאי לבקש דוח שמאי ולבצע בדיקה במכון.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 3 שעות, phpclub כתב:

אני לא מצליח להבין את ההגדרה לנזק קטן או גדול. 

מה הופך כנף לנזק גדול? מה נחשב לנזק קטן? 

כל רכב כמעט יש לו משהו, לדבריך אתה פוסל כל תיקון פחחות, ואם לך יהיה תיקון פחחות? מישהו פגע בך בחנייה, אז זה הופך את הרכב שלך למצורע? 

אני באמת מנסה להבין איפה הגבול עובר. 

היום פשוט מחליפים הכל, על כל שטות, במיוחד ברכב יחסית חדש. 

תכלס לא מבין מה זה המזל הזה ליפול שוב על רכב עם החלפת חלקי פח.

עדיף רכב בלי כלום, מקסימום תיקוני צבע, החלפת פגוש. 

תחשוב מה יהיה במכירה, אני נגיד הייתי מתבאס לקנות את אחד מהרכבים האלה, בטח במחיר שאתה הולך להשקיע.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...