Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי ארה״ב - ביקורת הגבולות עושים בעיות מאוד גדולות לנשים בהריון להכנס למדינה. בגלל שהאזרחות בארה״ב מבוססת על ארץ לידה ולא על דם, המשמעות היא שכל מי שנולד בארה״ב אוטומטית נחשב לאזרח ארה״ב.

פורסם

👆👆👆

בשנים האחרונות זה הפך מטרד. מכיוון שהויזה מתירה לך שהיה עד 3 חודשים, הם חוששים שזה תרגיל.

חברים יצאו לנסיעת הכרות לבחון רילוקשן, השתמשו בויזת התיירות הרגילה בטרם קבלת ויזת עבודה. זה היה ״לא נחמד״ בשלב הכניסה בביקורת הדרכונים, כלל ראיון בנפרד בחדר צדדי 🙄 לפני שניכנסו.

בכללי, מדינות מבוססות הגירה, מעניקות אזרחות על בסיס מקום הלידה . כלאמר אם נולד על אדמת אותה מדינה, זכאי לאזרחות. בכל מדינה אחרת (שאינה מבוססת הגירה), אזרח הוא בנו של אזרח. אזרח הוא אינו אזרח אם ההורים במעמד תושב (רזידנט) . 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הבת הגדולה שלי נולדה בשבוע 32. אתם לוקחים פה סיכון שכדאי לשקול טוב טוב. שיהיה בהצלחה

• רעיון טוב! 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Michazzz כתב:

הבת הגדולה שלי נולדה בשבוע 32. אתם לוקחים פה סיכון שכדאי לשקול טוב טוב. שיהיה בהצלחה

וכמה זמן שהת  בביה"ח לפני שחזרה הביתה? כמה בטיפול נמרץ?

זו הסיבה שבגללה שאלתי על הכיסוי הביטוחי. אשפוז כזה עולה הון לא קטן, וכמובן שההורים צריכים להיות בסביבה. 

עריכה: באיזו פוליסה ראיתי כיסוי של 250,000 ש"ח. זה מעט מאוד. אבל אולי לא הבנתי נכון. חייבים לבדוק כיסןי גם לאם וגם ליילוד, שבשבוע מוקדם יזקק להרבה טחפול יקר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קודם כל תבדוק כיסוי ביטוחי. לפי מה שמכיר המדיניות הסטנדרטית היא כיסוי עד שבוע 32. כל כיסוי מעבר מצריך חיתום מיוחד ואישורים. 

מקום/איזור קרוב וחמים שיכול להתאים זה האמירויות. לא בטוח שיש מה לעשות שלוש שבועות, אבל שבועיים בכיף אפשר דובאי, אבו דאבי ובחריין. 

עריכה אחרונה על ידי stas12
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 29 דקות, Nakamichi כתב:

ואם הילד שנולד מקבל אזרחות אז האמא מקבלת אוטומטית גם?

ממש לא. גם לא תושבות

זה תהליך ארוך ומעצבן. לאמריקאים יש ניסיון מר עם מהגרים שמולידים ילדים שם ומנסים לקבע את הישיבה שלהם שם. 

יש מדינות שמוכנות להעניק אזרחות כנגד בקשה לקבלת מעמד ותקופת שהייה מינימלית , בדרך כלל 5 שנים , אם כי ישנם שמבקשים 10 שנים.  בקשה ניתן להגיש עם הוכחת יכולת כלכלית. זה לא פשוט ולא טריויאלי. 

יש מדינות שמתנות מתן אזרחות בויתור על כל אזרחות אחרת. 

כל מדינה בהתאם לחוקיה. 

הדבר היחיד המשותף באופן גורף - מדינות מבוססות הגירה. כלאמר שהוקמו על ידי מהגרים (ארצות הברית, אוסטרליה וכאלה.) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

תודה לכולם. אנסה להתייחס להכל. 

יש כיסוי ביטוח מתאים עד שבוע 32 (31+6). כולל כל מה שצריך. כולל חברות התעופה והביטוחים. 

דר"א לא באה בחשבון הן בשל המצב והן בשל זיהומים.

אשתי מסתדרת סבבה עם ההיריון. נקנה כרטיסים עם ביטולים. ביטוח למה שצריך. יש חברות ומשפחה פחות מסתדרות ממנה שטסו בשבוע לקראת 30 והיה בסדר. שיט האפנס זה נכון, ואני מודה לכולם על העצות לא לטייל, באמת, אבל החלטנו כרגע שאנחנו רוצים. 

אשתי עושה אימוני כושר אז גם "לטייל" סבבה. אנחנו לא רוצים עכשיו טראקים של לטפס על הרים, אבל בשבוע 30 נשים שפעילות גופנית ממשיכות להיות פעילות גופנית ומסתדרות. מה גם ששנינו גמישים ותמיד אפשר למצוא מה לעשות במקום חביב. במקרה הגרוע נישאר במלון ונעשה משהו בקרבה. 

הקריביים עם זיקה, אז יורדים מהפרק. 

לבחילות יש לה כדורים. הן בד"כ לא מתחילות בשבוע 30, אלא דווקא מסתיימות שם. 

תודה על הטיפ של וגאס. אולי מי מהחבר'ה האמריקאים שבפורום יוכלו לשפוך אור על מקומות אחרים בארה"ב. 

הייתי משלם כסף על פודקאסט של ספריאל ודריש, נשבע. 

יש לנו כבר ויזות האמת והיינו בארה"ב פעמיים כל אחד (SF + NY+ BOSTON). לגבי ההגירה, זו באמת מחשבה טובה, יש לנו משכנתא ודירה, יש לנו דברים שמקבעים אותנו לארץ. אחות וחברה של אשתי היו בארה"ב בשבוע מתקדם, ונכנסו בלי בעיה, אם כי זה היה לפני אי אילו שנים, ובקיץ. הסיבה שאני חשבתי על הצד הדרומי זה נטו כי מדינה מערבית עם רפואה נורמלית למקרה ש+מזג אוויר סביר. 

חוזר לנושא המקורי,

אם יש רעיונות למקומות, או טיפים ספציפית למקומות פחות נפוצים בארה"ב אבל כאלו שיתאימו, אשמח. 

עריכה אחרונה על ידי CFAnon

משתמש זה הינו משתמש אנונימי שנוצר כדי לאפשר לחברי פורום לשאול שאלות מבלי לחשוף את זהותם. על מנת לקבל גישה למשתמש יש לשלוח הודעה פרטית למשתמש @פבל. עם סיום הדיון, יש להודיע לאותו @פבל ולהגיד לו שיחזיר את המשתמש לארון של עמוס. אם עבר יותר משבוע מאז ההודעה האחרונה, המשתמש יוחזר לארון עצמונית.

פורסם
לפני 55 דקות, CFAnon כתב:

לגבי ההגירה, זו באמת מחשבה טובה, יש לנו משכנתא ודירה, יש לנו דברים שמקבעים אותנו לארץ.

כל זה לא רלוונטי. אתם טסים בשבוע מתקדם, כשהויזה שלכם אפילו מאפשרת לכם לגאלית לשהות מעבר לתאריך הלידה התאורטי. ואז הילד יהיה אזרח ארה״ב. יש תעשיה שלמה שמכניסה נשים בהריון למדינות כאלה בשביל האזרחות לילד. אתם חשודים עם פנסים מהבהבים, ויהיה להם מאוד פשוט לסובב אתכם על טיסה חזרה לישראל…

פורסם
לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

למה אין לכם פודקאסט משותף או משהו?

לפני 3 שעות, CFAnon כתב:

הייתי משלם כסף על פודקאסט של ספריאל ודריש, נשבע. 

@discoTD5 @שלומי  -  לתשומת לבכם, אם אתם צריכים צוות מחליף לחופשות כמו טל ואביעד.

ברצינות אבל, תמיד חשבתי שיהיה מעניין להזמין חברי פורום לפודקאסט ולשמוע את הסיפורים שלהם (לפחות אלו שגרים בארץ ויכולים להגיע לאולפן), וכיום יש לכם את המדיום המושלם. כמה חתימות צריך ע"מ לאפשר את זה?

נתייג גם את @פבל שיתן קצת רוח גבית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

לפחות אלו שגרים בארץ 

מעניין למה.

אגב, הקול שלי לא רדיופוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קפריסין כדי שאם חו״ח יקרה משהו אתם מהר בחזרה בארץ. אולי גם צפון יוון.

טיסה לארה״ב יכולה להיות מאד מתישה גם למי שבכושר, ככה שאם אתם בכל זאת טסים לשם תשקלו עצירת באירופה ולאו דווקא בניו יורק.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 23.9.2023 בשעה 03:03, DareDevil כתב:

המלצה שלי היא פשוט לקחת מלון באילת אבל כזה שיקר טיפה מהממוצע להינות שם. מקסימום לעבור למלון בצפון.

חשבתי להגיב לתרד הזה כשהוא עלה ולא היה לי משהו מספיק חיובי להגיד. אבל DareDevil - כתבת ב ד י ו ק את מה שאנחנו עשינו כשאשתי היתה בסוף ההריון השני.

זה בדיוק מה שהייתי עושה - ומה שעשיתי.

בתאריך 23.9.2023 בשעה 03:05, Amired כתב:

אוכל בינוני מינוס והכל מאוד יקר.

זה כפול 1000 .... וגאס זה פאסדה - הכל בכאילו - גם האוכל בכאילו טעים :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...