Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

פורד מודנאו 2008 מנוע 2300.

תקלה קצת מעניינת(ומעסיקה מבחינת חשיבה)

סיפור מקדים:

לפני כשלוש שבועות הרכב לא הניע, המצבר היה מרוקן לגמרי.

לאחר הנעה עם כבלים נבדק מצבר במסגרת האחריות ונתן מתח של 12.5 במצב כבוי.

כיום כאשר מניעים את הרכב(לא משנה כמה זמן הרכב לא היה מונע) יש מנורת מצבר(מתח נמוך) אך לאחר נסיעה של כעשר דקות המנורה נכבית.

אתמול במהלך הנסיעה כאשר נדלקה המנורה הרכב אכן כבה בעמידה והנעתי אותו עם כבלים, קצת גז ונסיעה בכביש מהיר והמנורה נכבתה.

כרגע התוצאות בדיקה שלי:

נבדק מצבר לאורך שבועיים, נותן מתח של 12.5 וולט.

במצב מונע(טמפרטורת עבודה) 14.5 וולט(לא נבדק לאחר הנעה כמה מתח נותן).

האלטרנטור לא חשוד מבחינתי, כי הרי במהלך נסיעה ארוכה המנורה נכבית.

מצבר? קצת מוזר כי גם הוא נותן מתח של 12.5 במצב כבוי(אולי משהו השתנה מאז הבדיקה האחרונה?)

חיווט מאלטרנטור למצבר?

לא מייצר מספיק חשמל בהנעה קרה?

איבוד חשמל במהלך הלילה?

יש עוד משהו שאני מפספס?

פורסם

המצבר שלך גוסס. הוא לא מסוגל לאגור מתח. לכן כל פעם הנורה דולקת ולאחר כמה דקות נסיעה היא כבה. 
אופציה שנייה יש לך זליגת מתח. 

אם הדבר אפשרי, נתק את המצבר לליילה ובבוקר תחבר שוב. אם המצבר עושה בעיות זה בעיית מצבר. אם לא אז יש לך זליגת מתח איפה שהוא.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Cerebral Cortex כתב:

המצבר שלך גוסס. הוא לא מסוגל לאגור מתח. לכן כל פעם הנורה דולקת ולאחר כמה דקות נסיעה היא כבה. 

אם הדבר אפשרי, נתק את המצבר לליילה ובבוקר תחבר שוב. אם המצבר עושה בעיות זה בעיית מצבר. אם לא אז יש לך זליגת מתח איפה שהוא.

אבדוק זאת.

מצבר לא תקין יכול להראות מתח של 12.5 וולט במצב כבוי?

לפני 17 דקות, ronrobin כתב:

תבדוק את החיווט לאלטרנטור ,  אם הוא תקין  תחליף  אלטרנטור או וסת .

תוכל לסביר למה אלטרנטור? הרי לאחר נסיעה של כעשר דקות מנורת מצבר נכבית.

היום בבוקר נעשתה נסיעה של כשעתיים עם מזגן ורדיו.

ומה תפקידו של וסת?

לפני 20 דקות, Cerebral Cortex כתב:

גם אני חשדתי בזליגת מתח.

אך הרכב מניע ללא בעיה מיוחדת(לא גימגום וללא קושי) ורק לאחר דקה-שתיים נדלקת מנורת מתח.

אך בכל זאת לשלילת הבעיה, איך לבדוק זליגות?(חוץ מניתוק מצבר)

עריכה אחרונה על ידי slavai
פורסם

דבר ראשון.
כל מצבר 12 וולט מורכב משישה תאים שכל אחד מייצר 2.1 ווולט. לכן מצבר תקין ולא משנה מה הקיבולת שלו צריך להראות "במנוחה" מתח של 12.6 וולט לפחות. מנוחה הכוונה לאחר לפחות הטענה של לילה במטען מצברים או לאחר שימוש יומי רגיל שבו מערכת החשמל הטעינה אותו. 
דבר שני, כאשר המנוע פועל מתח הטעינה צריך להיות בין 13.6 ועד 15 וולט. אם המתח מתחת או מעל לטווח הזה אדי יש לך בעיה במערכת החשמל. 
דבר שלישי, גם אם המתח שלך במצבר הוא מתחת ל 12.6 יש עדיין יכולת למצבר שלך להתניע את המנוע אבל עדיין המצבר חלש ולא בשיא כוחו. 
דבר רביעי, את המתח טעינה אתה בודק על ידי חיבור של אמפרמטר לקטבים של המצבר בזמן שהמנוע מונע.  זה גם טוב לבדוק את המתח בבוקר לאחר חניה של לילה. אם המתח הוא מתחת ל 12.6 אז ישנה בעיה. בכדי לשלול זליגת מתח תנתק את המצבר בלילה ותבדוק את המתח בבוקר לפני שאתה מחבר את הקטבים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Cerebral Cortex כתב:

דבר רביעי, את המתח טעינה אתה בודק על ידי חיבור של אמפרמטר לקטבים של המצבר בזמן שהמנוע מונע.

אמפרמטר נועד למדידת זרם (אמפר) ומחברים אותו בטור למינוס של המצבר. מד מתח נועד למדידת מתח.

לפני 4 שעות, slavai כתב:

בוקר טוב,

יש עוד משהו שאני מפספס?

במידה ומנורת התראה בצורת מצבר דולקת בלוח השעונים לאחר ההתנעה הדבר מצביע על תקלה במערכת הטעינה ולא קשורה למצבר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 5 דקות, מרק10 כתב:

אמפרמטר נועד למדידת זרם (אמפר) ומחברים אותו בטור למינוס של המצבר. מד מתח נועד למדידת מתח.

במידה ומנורת התראה בצורת מצבר דולקת בלוח השעונים לאחר ההתנעה הדבר מצביע על תקלה במערכת הטעינה ולא קשורה למצבר.

אך היא נכבית לאחר כמה דקות נסיעה.

אלטרנטור שלא מספק מתח בתחילת נסיעה ומספק מתח לאחר כמה דק נסועה?

פורסם
לפני 4 שעות, slavai כתב:

האלטרנטור לא חשוד מבחינתי, כי הרי במהלך נסיעה ארוכה המנורה נכבית.

ההיפך. האלטרנטור או/גם מערכת הטעינה הם החשודים. המנורה צריכה להתכבה מיד לאחר התנעת הרכב.

פורסם
לפני 2 דקות, מרק10 כתב:

ההיפך. האלטרנטור או/גם מערכת הטעינה הם החשודים. המנורה צריכה להתכבה מיד לאחר התנעת הרכב.

אכן חשדתי בו לכמה דקות.

אבל אם האלטרנטור לא תקין, הרי לא יהיה מתח לנסיעה של שעתיים עם מזגן ומוזיקה(כמו היום בבוקר).

לצורך בדיקה האם יש מספיק חשמל להנעה,כובע הרכב כמה וכמה פעמים במהלך נסיעה היום והרכב אניע רגיל והמשיך בנסיעה כרגיל.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, slavai כתב:

אכן חשדתי בו לכמה דקות.

אבל אם האלטרנטור לא תקין, הרי לא יהיה מתח לנסיעה של שעתיים עם מזגן ומוזיקה(כמו היום בבוקר).

לצורך בדיקה האם יש מספיק חשמל להנעה,כובע הרכב כמה וכמה פעמים במהלך נסיעה היום והרכב אניע רגיל והמשיך בנסיעה כרגיל.

בנוסף להמלצות הטובות שקיבלת באשכול אני מציע לך לקרוא את שכתבתי.

סקירה כללית

ברכבך קיימת מערכת "טעינה חכמה" כלומר ווסת המתח של האלטרנטור מקבל פיקוד ממחשב ניהול מנוע.

מחשב ניהול מנוע מקבל מידע לגבי טמפ' המצבר והעומס על האלטרנטור ועל סמך הנתונים האלה הוא קובע את מתח המוצא של האלטרנטור וגם מעלה במידת הצורך את סל"ד המנוע.

בזמן התנעת הרכב מחשב הרכב מנתק את האלטרנטור ממערכת החשמל של הרכב בכדי להוריד עומס מהמנוע ולאפשר התנעה קלה.

מנורת התראה בצורת מצבר בלוח השעונים מקבלת פיקוד ממחשב ניהול מנוע ולא ישירות מהאלטנטור והיא נדלקת במקרים הבאים:

1. מתח המוצא של האלטרנטור גבוה או נמוך.

2. תקלה פנימית באלטרנטור.

3. בעיית תקשורת בין מחשב ניהול מנוע לאלטרנטור. ייתכן מאוד שהטעינה תקינה אבל בגלל חוסר תקשורת המנורה נדלקת.

4. מנסיוני תבדוק את הקונקטור אשר מתחבר לאלטרנטור ואת החיווט החשמלי.  בדרך כלל מדובר על קונקטור בעל 3 פינים הניתן לניתוק כאשר המנוע כבוי.

אני מציע לך לגשת למוסך שבו ניתן לבצע איבחון ממוחשב בכדי לחלץ קוד תקלה ממחשב ניהול מנוע.

* בכדי לבדוק את ביצועי האלטרנטור המצבר צריך להיות טעון ב-100 אחוז.

האם המצבר ברכבך נבדק בעומס או בעזרת בודק אלקטרוני ? בדיקת מתח הקטבים לא מספיקה בכדי להחליט אם המצבר תקין.

פורסם

תודה רבה על הייעוץ. 

מעדכן עד כה: 

נבדק מתח במצב כבוי ומונע, הנעתי וכיביתי הרכב במהלך הערב והמתח היה 12.6 במצב כבוי, 13.6 במצב מונע. 

רצועה לא נראית מחליקה בשום שלב. 

כרגע אני ממשיך לבדוק זליגת מתח לאורך כמה ימים. 

במקביל אנסה לבדוק (עד כמה שניתן) קונקטור המחובר לאלטרנטור. 

אחזור לעדכן. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, slavai כתב:

כרגע אני ממשיך לבדוק זליגת מתח לאורך כמה ימים. 

במקביל אנסה לבדוק (עד כמה שניתן) קונקטור המחובר לאלטרנטור. 

אחזור לעדכן. 

זליגת זרם ולא זליגת מתח זו לא הסיבה שבגללה נדלקת מנורת ההתראה. זליגת זרם או במילים אחרות צריכת זרם פרזיטית עלולה לגרום לפריקה של המצבר.

ברכב שלך לא פשוט לבדוק צריכת זרם פרזטית ואני מציע שתבדוק את הצריכה על סמך הנחיות ייצרן הרכב.

מחר אני אנסה למצוא עבורך את הנחיות הייצרן.

פורסם

בוקר טוב,

אכן אמתין למדריך בדיקת זליגת זרם. 

עכשיו נזכרתי שלפני כחודש וחצי בוצע ניתוק קודנית ואזעקה של קוברה (על ידי חשמלאי) 

מאז הרכב מאבד עכול. אני הנעה לאחר 4-5 ימים. 

האם יכול להיות שהקודנית והאזעקה עדיין צורכות זרם? 

פורסם
לפני שעה, slavai כתב:

בוקר טוב,

אכן אמתין למדריך בדיקת זליגת זרם. 

עכשיו נזכרתי שלפני כחודש וחצי בוצע ניתוק קודנית ואזעקה של קוברה (על ידי חשמלאי) 

מאז הרכב מאבד עכול. אני הנעה לאחר 4-5 ימים. 

האם יכול להיות שהקודנית והאזעקה עדיין צורכות זרם? 

רשמתי לך כמה פעמים. וודא שהמצבר טעון במלואו. או על ידי הטענת באמצעות מטען מצברים חכם או אחרי נסיעה ארוכה.. נתק את המצבר בלילה או לכמה ימים ותבדוק את המתח אחרי תקופת ההמתנה. אם המתח לא השתנה סימן שיש לך זליגת מתח. זה כל כך פשוט. 

• תוכן חדש...