Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעבוד למימון ישיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב משועבד זה רכב שבגינו ניתנה הלוואה או שווה ערך כלשהו.

לשאלתך: פורעים את החוב הקיים למימון ישיר ורק אז ניתן יהיה להעביר בעלות. 

שים לב כי פרעון מוקדם מחייב לרוב תוספת תשלום. 

אין שום בעיה עם קניית רכב משועבד, רבים מהרכבים כיום משועבדים. 

• אהבתי 1
פורסם

תודה רבה,
מי צריך לפרוע את החוב-אני כחלק מתשלום או המוכר?
אם אני-אז צריך לארגן מסמך כל שהוא מול חברה ובו יופיע כל סכום כולל תשלום על פרעון מוקדם.
אני מבין נכון?

פורסם

ברור שהלווה צריך לפרוע. אם הוא משתמש לצורך זה בכסף שאתה מעביר  לו לפני הקניה הוא צריך להבטיח את כספך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • ספונסר פורום
פורסם

הדרך הנכונה היא לשלם ישירות למימון ישיר את סכום החוב המדוייק , שאותו יש לקבל מהמממן בצורת מכתב כוונות שמציין זאת.

אחרי שיש לך ביד מכתב כוונות, יש צורך באמון במוכר, כי אם הוא לא יכול לשלם בעצמו את החוב העדכני - אתה צריך לעשות זאת,

לחכות שמימון ישיר יסירו את השיעבוד במחשב משרד הרישוי, ואז לשלם למוכר ישירות כל סכום שנותר למחיר הקנייה המלא.

ורק אז - מעבירים בעלות.

היות וזה תמיד לוקח זמן למימון ישיר לבטל את השיעבוד, אני תמיד משתדל להתחיל עיסקאות כאלו כמה שיותר מוקדם בבוקר, על מנת לתת למממן זמן לבצע הסרת שיעבוד וכאמור להמשיך מיידית להעברת זה"ב ובעלות.

מומלץ תמיד לנסות ולבקש יפה מהמממן שיזדרז...  חד משמעית - ראיתי כבר מקרים של הסרת שיעבוד בתוך שעה מקבלת הכסף שם.

אם יש לך תחושה לא טובה לגבי המוכר - לא ניתן בפועל למנוע מצב שבו מימון ישיר מקבל ממך כסף, מסיר שיעבוד - והמוכר נעלם עם הרכב...

לכן - חובה לבצע את כל התהליך הנ"ל בו ביום, ולא להסכים לפצל את העיסקה, ולהיות כל הזמן צמודים למוכר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

סליחה על הבורות, אבל לא ניתן להעביר בעלות ברכב משועבד? חשבתי שכן, רק שהשיעבוד עובר עם הרכב לבעלים החדש (להבדיל מעיקול שאי אפשר להעביר בעלות). 

ואז אתה משלם למוכר את המחיר המוסכם מינוס השיעבוד ואין סיכון (את השיעבוד את מסיר לבד).

אם אני טועה אשמח להבהרה!

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

איאפשר להעביר בעלות עם שעבוד. אפשר להעביר עם מישכון (שאינו רשום במשרד הרישוי), אבל זה סיכון שהנושה יממש את המשכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 2.9.2023 בשעה 11:38, הלוחש למכוניות כתב:

הדרך הנכונה היא לשלם ישירות למימון ישיר את סכום החוב המדוייק , שאותו יש לקבל מהמממן בצורת מכתב כוונות שמציין זאת.

אחרי שיש לך ביד מכתב כוונות, יש צורך באמון במוכר, כי אם הוא לא יכול לשלם בעצמו את החוב העדכני - אתה צריך לעשות זאת,

לחכות שמימון ישיר יסירו את השיעבוד במחשב משרד הרישוי, ואז לשלם למוכר ישירות כל סכום שנותר למחיר הקנייה המלא.

ורק אז - מעבירים בעלות.

היות וזה תמיד לוקח זמן למימון ישיר לבטל את השיעבוד, אני תמיד משתדל להתחיל עיסקאות כאלו כמה שיותר מוקדם בבוקר, על מנת לתת למממן זמן לבצע הסרת שיעבוד וכאמור להמשיך מיידית להעברת זה"ב ובעלות.

מומלץ תמיד לנסות ולבקש יפה מהמממן שיזדרז...  חד משמעית - ראיתי כבר מקרים של הסרת שיעבוד בתוך שעה מקבלת הכסף שם.

אם יש לך תחושה לא טובה לגבי המוכר - לא ניתן בפועל למנוע מצב שבו מימון ישיר מקבל ממך כסף, מסיר שיעבוד - והמוכר נעלם עם הרכב...

לכן - חובה לבצע את כל התהליך הנ"ל בו ביום, ולא להסכים לפצל את העיסקה, ולהיות כל הזמן צמודים למוכר.

תודה רבה על תשובה מעולה!
עד שקראתי אותה, אני כבר מצאתי רכב אחר עם שעבוד בבנק טפחות.
יש הבדל בין שעבוד של ממון ישיר ובנק טפחות?
האמת-מפחיד אותי ככל הסיפור הזה....
יש דרך שהמוכר יבטל שעבוד לפני מחירה?

פורסם
לפני כשעה, Mark Lvovsky כתב:

תודה רבה על תשובה מעולה!
עד שקראתי אותה, אני כבר מצאתי רכב אחר עם שעבוד בבנק טפחות.
יש הבדל בין שעבוד של ממון ישיר ובנק טפחות?
האמת-מפחיד אותי ככל הסיפור הזה....
יש דרך שהמוכר יבטל שעבוד לפני מחירה?

השעבוד נועד להבטיח את הגורם הממן , שאם הלווה לא יוכל לעמוד בהחזר, אז הרכב משועבד לפרעון ההלוואה.

כך שזה לא משנה מי הגורם הממן , ולמי משועבד. התהליך הינו זהה בכל המצבים.

הכי טוב, 

שהמוכר יבטל מעצמו את השעבוד, ואז הרישיון פנוי להעברה ביניכם

אם הוא צריך את הכסף שלך כחלק מהפרעון, צריך הרבה זהירות, כי יש כאן אלמנט של אמון ביניכם.

וכדאי להזהר, מתשלום שלך עבור הרכב, ושהמוכר ידבר איתך בהמשך (נניח אחרי כמה ימים) - פתח לבעיות/גאב ראש/ היעלמות ושאר מרעין בישין.

בהצלחה! גמר חתימה טובה!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, Morde כתב:

הכי טוב, 

שהמוכר יבטל מעצמו את השעבוד, ואז הרישיון פנוי להעברה ביניכם

דיברתי על זה עם המוכר, לא נזרקתי מהמדרגות....
---
המון תודה על התייחסות!
גמר חתימה טובה

פורסם

זורק רעיון, במעמד העברת הכסף לגוף המשעבד
לתת גם המחאה בנקאית על יתרת הסכום למוכר ובתמורה לקבל את מפתחות הרכב
ככה הוא לא יכול ל"העלם" עם הרכב
בלי קשר אמון זה דבר חשוב, בלי זה ואם המוכר לא אמין או לא בא לי טוב עין, אני מוותר.
סמול טוק, פרטים אישים, הצלבת מידע, רשתות חברתיות, גוגל על השם... אפשר לנסות להבין במי מדובר
כבר נתקלתי במוכר אחד או שתיים, שאף מילה שלו לו התחברה למילה הקודמת, גם אם הכל נראה תקין ברכב... אני מוותר

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

אמון זה דבר חשוב

נכון, אך גישה שלי: אף צעד לא צריך להסתמך על אימון.
אדיף לסכם ולחתום מאשר להסתבך.

פורסם

מה יש לסכם או לחתום אם ההלוואה נפרעת והבנאדם יוצא עם המפתחות ונעלם?

נכון שזה לא תרחיש סביר ועדיין בשביל זה יש אמון.

גם אם תחתום על מליון חוזים ותסכם איתו את כל הפרטים, שום דבר לא ימנע מאירוע כזה להתרחש.

לכן... העברת הכסף ויחד איתה מסירת המפתחות

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...