Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת הקלה הגיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, garicho כתב:

יש כל כל הרבה דברים שאני רוצה להגיב

יש לך את זה ביותר מתנשא?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 דקות, tinoki כתב:

יש לך את זה ביותר מתנשא?

לא הפורום לזה. מציע לעזוב את זה כאן. אם אתה רוצה, בוא אלינו לאוף טופיק.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

הקו האדום לדעתי פרקטי בעיקר למי שגר על התוואי שלו, ורוצה להגיע לעבודה במה שאמור להיות מרכז העסקים הראשי של תל אביב - בערך כל בגין \ המסגר. 

דווקא לקו הזה אין הרבה ערך בשבתות, לדעתי, ובספק אם יהיה לו גם ביקוש לו יופעל. ודי בדומה, למרות שהדנקל מזוהה עם תל אביב, לא רואה שום ערך בקו הזה לרוב תושבי ת"א.

כמובן, חסרה רשת שלמה, עם מטרו תת קרקעי, או עדיפות כזו במפלס הרחוב, שלא תתקע את הרכבות בפקקים. וזה עוד רחוק.

מי ששאל - כן, יצמצמו את קו 1.

הפשע של לא להפעיל את הרכבת בסופי שבוע עוד יותר גדול כי שדרת ירושלים הפכה למדרחוב ובמקום רחוב מסחר/פנאי תוסס בסופי שבוע זה יהיה רחוב שומם כי פשוט אין דרך להגיע אליו למעט הליכה ברגל או רכיבה על אופניים. הטמטום הזה יחזור על עצמו כאשר הקו הסגול יפתח והמדרחוב של אלבני לא יהיה נגיש בסופי שבוע. 

ואם כבר מכניסים פוליטיקה לקו האדום אז מי שנדפק מהיעדר תחבורה ציבורית בשבת אלה העניים (ע"ע ארץ ישראל השנייה) ולא הפריווילגים עם הטסלה הצמודה. 

עריכה אחרונה על ידי Mortician
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 דקות, Mortician כתב:

ואם כבר מכניסים פוליטיקה לקו האדום אז מי שנדפק מהיעדר תחבורה ציבורית בשבת אלה העניים (ע"ע ארץ ישראל השנייה) ולא הפריווילגים עם הטסלה הצמודה. 

כן, בכלליות אני חושב שבאזור כמו גוש דן מי שזקוק לתחבורה ציבורית טובה יותר, זה מי שגר בפרברים. לא מי שגר במרכז ת"א. ואני אומר את זה בתור מישהו שמסתדר בלי רכב ביומיום כבר די הרבה שנים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, outnex כתב:

מי יסע בזה בלילה?עשרה אנשים שעובדים משמרות לילה ונערים?

חסרים גברים שבדיוק סיימו ס*ס בשעה 01:23 ולא מורשים לישון עם בנות זוגם בגלל שהם נוחרים? לא מגיעה להם רכבת קלה?

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • מצחיק 4
פורסם (נערך)
לפני שעה, memilavi כתב:

איך מתבצע התשלום בפועל? האם נדרש להנפיק משהו (כרטיס או משהו דומה), להשתמש באפליקציה כמו Moovit, או אולי משהו אחר?

כן. מוביט, הופ און וכדומה. אין צורך ברב קו כיום.

תשלומים ישירות עם כרטיס אשראי זה משהו שיתאים באופן מושלם לתיירים ולמזדמנים - בישראל עוברים אט אט לאפליקציות שזה נחמד אבל תמיד עם צימוד של תעודת זהות, שזה אנטי-תיירותי-בעליל.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, דובצע כתב:

יש לי רעיון קטלני 

שהרכבת תיסע בשבת כמו מעלית שבת

לגבי תשלום לחשוב על פיתרונות

למשל מי שידוע שיש לו חופשי חודשי…

יש פיתרונות להרבה דברים הבעיה היא שאנשים ״לא רוצים״ ליפתור

אם מישו פה יכול לקדם את הרעיון. 

שלב א להביא את הרעיון לרבנים דתיים לאומיים או חרדים האם באמת יש אופציה לרכבת שבת כשרה

שלב ב לידרוש שיעשו את זה

שלב ג תגידו לי אם אני טועה ואיפה

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם

אני חושב שהקטע הוא שאסור שבן אנוש (לא חושב שזה עקרוני אם הוא יהודי או לא) יתפעל את הכלי בשבת ומאחר והרכבת אינה אוטונומית ב-100% (גם לא במקטעים התחתיים, למיטב הבנתי), הרעיון המדהים שלכם נידון לכישלון.

פורסם
לפני 55 דקות, דובצע כתב:

אם מישו פה יכול לקדם את הרעיון. 

שלב א להביא את הרעיון לרבנים דתיים לאומיים או חרדים האם באמת יש אופציה לרכבת שבת כשרה

שלב ב לידרוש שיעשו את זה

שלב ג תגידו לי אם אני טועה ואיפה

לא אכפת להם מהרכבת. כל הקטע של כפייה דתית זה להראות שהם בעלי הבית במדינה. 

• רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אם הרכבת לא עובדת בשבת אז לפחות 24 שעות ביממה במהלך השבוע.

חבל שהשרה הקודמת לא הטמינה פצצה לשר שיבוא אחריה - היתה נותנת הצהרה שהרכבת תפעל בשבת ובמהלך השבוע 24 שעות ביממה.

זה היה גורם לשרת הליקוקים ללכת לכיוון של דנקל שעובד באופן מלא במהלך השבוע.

לפני 3 דקות, David32 כתב:

מאיפה הבאתם את הרעיון הזה של תחצ שהוא 24 שעות ביממה?

איפה זה קיים?

צריך לדרוש הרבה בשביל להתפשר על פחות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 16 דקות, David32 כתב:

מאיפה הבאתם את הרעיון הזה של תחצ שהוא 24 שעות ביממה?

איפה זה קיים?

קיים בערים הגדולות בהיקף מצומצם. כמובן אף אחד לא יפעיל תחבורה ציבורית full power בחצות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 57 דקות, ALÞћÃ כתב:

אני חושב שהקטע הוא שאסור שבן אנוש (לא חושב שזה עקרוני אם הוא יהודי או לא) יתפעל את הכלי בשבת ומאחר והרכבת אינה אוטונומית ב-100% (גם לא במקטעים התחתיים, למיטב הבנתי), הרעיון המדהים שלכם נידון לכישלון.

מי מתפעל את החשמל כשאני יושב בשולחן שבת-במלון מי מתפעל את המיטבח בשבת

כשיהודי קורה לגוי שידליק לו את האש בבית בשבת יענו גוי שבת- אז גם ברכבת ינהג גוי שבת

לפני 43 דקות, Mortician כתב:

לא אכפת להם מהרכבת. כל הקטע של כפייה דתית זה להראות שהם בעלי הבית במדינה. 

סבבה. אבל ברגע שיהיה (אם יהיה-אני לא פוסק הלכןת)פסיקה של רב שיעשו רכבת שבת כמו מעלית שבת אין מה להראות יותר בעניין

• תוכן חדש...