Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוללה למברגה ישנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעת מה אתה עושה.

ד"א סיפורי סוללות ליתיום לא נגמרים - פעם אופניים חשמליים בבית, פעם סוללת טלפון או מחשב במטוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, yuvk כתב:

מה אתה מנסה להגיד, יור2?

שסוללות ליתיום מסוכנות.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

אם אנחנו בקרספורום אז גם לנהוג ברכב מסוכן. כן, סוללות ליתיום יכולות להיות מסוכנות. מצד שני הן היום בכל מקום. מפנסים וטלפונים עד רכב חשמלי. גם לי הרבה שנים הייתה מקדחה של בוש  עם ניקל קדמיום. כל כמה שנים הייתי חייב לקנות חדשה ומכיוון שתמיד קניתי אוריגינליות הן עלו כמעט כמו מקדחה עצמה. אבל העיקר לא זה. בשימוש ביתי כמו שלי אתה יכול להשתמש במקדחה פעם בחודש לא כל חודש. ניקל קדמיום אם היא לא ממש חדשה לא מחזיקה כל כך הרבה זמן בלי טעינה. לכן אתה חייב כל פעם לטעון אתה מראש ובשלי זה היה 3 שעות. בסוף נשבר לי וקניתי מקיטה עם סוללות ליתיום. מאז אני לא יודע מה זה לבוא ולמצוא מקדחה מתה. וזה בלי לקחת בחשבון שטעינה של ליתיום 1AH לוקח בסביבות רבע שעה ו-6AH בסביבות 40/50 דקות.  

פורסם (נערך)

ראינו את האוניה עם הרכבים החשמליים שנשרפה לפני שבועיים ולא היתה ניתנת לכיבוי.

השאלה היא איזה סיכון לוקחים או לא. סוללה בבקרת איכות של בוש שונה מסוללה באילתור עצמי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מה גם שלספק לאלקטרוניקה שתוכננה ל 9.6 וולט נומינלי מתח של 11.1 נומינלי בטוח לא משפר את אורך החיים שלה.

לגבי זמן הטעינה, אפשר לטעון גם תאי ניקל מטאל וניקל קדמיום בזרם גבוה, מה שמקצר בהרבה את זמן הטעינה. מטענים זולים טוענים אותם לאט כי אז הבקרה צריכה להיות פחות מתוחכמת.

המטען שמגיע עם המברגה כמו של פות"ש יודע לטעון ב 1.9 אמפר, מה שאומר שבתאוריה הוא יכול לטעון את הסוללה בקצת יותר משעה (בפועל הזרם יורדכשהסוללה קרובה להתמלא ולכן זה לוקח יותר). אני די בטוח שאצלי הסוללות נטענות במשהו כמו שעתיים.

גם בסוללות ליתיום, אגב, רצוי לא לטעון אותן בפחות משעתיים כי זה לא בריא לסוללה.

בנוסף, אם לא עושים שימוש תדיר במברגה, סוללת ליתיום עם כמה תאים יכולה בקלות להיהרס כשהיא מתרוקנת. תאי ליתיום הרבה יותר רגישים למצב הזה מאשר תאי ניקל מטאל או ניקל קדמיום.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

גם בבוש וגם במקיטה השתמשתי במטענים מקוריים שהגיעו עם המקדחות. בשימושים שלי שהזכרתי לא קרה לי אף פעם שסוללת ליתיום ירדה יותר מחצי.

פורסם
לפני 5 שעות, RedLabel כתב:

מה גם שלספק לאלקטרוניקה שתוכננה ל 9.6 וולט נומינלי מתח של 11.1 נומינלי בטוח לא משפר את אורך החיים שלה.

לא מדובר באלקטרוניקה אלא במנוע DC, ומנועי DC פועלים בתחום מתחים רחב.

:turn-l:
פורסם

חושד שהמטען המקורי של הבוש 9.6 שלי לא מתפקד. לא מצליח למצוא נתונים שלו על מנת להסב אותו לשימוש עם ספק אוניברסלי - מה זרם הטעינה?
קניתי בזמנו סוללה חליפית אצל אפיק בפתח תקווה. ככל הנראה שילמתי דמי לימוד על חוסר הסבלנות והפחד מלייבא סוללה מדוד עלי. הסוללה משום מה מסרבת להיטען מהמטען המקורי.

מישהו?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, zaf כתב:

חושד שהמטען המקורי של הבוש 9.6 שלי לא מתפקד. לא מצליח למצוא נתונים שלו על מנת להסב אותו לשימוש עם ספק אוניברסלי - מה זרם הטעינה?
קניתי בזמנו סוללה חליפית אצל אפיק בפתח תקווה. ככל הנראה שילמתי דמי לימוד על חוסר הסבלנות והפחד מלייבא סוללה מדוד עלי. הסוללה משום מה מסרבת להיטען מהמטען המקורי.

מישהו?

כתוב על התחתית שלו. 1.9 אמפר.

לפני 21 שעות, yuvk כתב:

לא מדובר באלקטרוניקה אלא במנוע DC, ומנועי DC פועלים בתחום מתחים רחב.

יש איזשהי אלקטרוניקה בהדק ששולטת על מהירות הסיבוב.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם
בתאריך 9.8.2023 בשעה 15:07, Sparrow420 כתב:

יש לי מברגה ישנה של BOSCH, בת כמעט 2 עשורים

שיפצתי פעם סוללה למברגה מקיטה ישנה יותר, העלתי את כל השלבים לפורום.

https://carsforum.co.il/topic/689686-שיפוץ-בטריה-למקדחת-וינטג-מקיטה/

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 11.8.2023 בשעה 10:24, yor2 כתב:

שסוללות ליתיום מסוכנות.

יש להבדיל בין Lipo לסוללות Lifepo4, שתיהן ליתיום ולהכריז סתם כך שליתיום מסוכן זה חוסר הבנה בסיסי.

פורסם
בתאריך 10.8.2023 בשעה 22:14, yor2 כתב:

היום היה בחדשות 13. סוללת ליתיום נדלקה וגרמה לשרפה. כמה שהסוללות האלה מסוכנות. יש גם הדגמה של מכבי האש.

https://13tv.co.il/item/news/domestic/internal/evlal-903663191/?pid=62&cid=902992386

"לא האמנתי": אורי בן ה-6 נפצע אנושות - בגלל סוללת ליתיום

סוללה שהותקנה בשואב אבק רובוטי התלקחה באמצע הלילה וגרמה לשריפה בדירה בפתח תקווה, כאשר בני המשפחה נלכדו בתוכה עד להגעת כוחות ההצלה. שוחחנו עם אביו של הילד שנפגע - ובדקנו איך אפשר להיזהר. "כדי לחסוף כסף, לפעמים מייצרים את הסוללה בצורה מפוקפקת".

מת על הכתבות האלה.

תמיד בסוף מגלים שעשו איזה קומבינה.

לא שווה את החיסכון, למשתמש ביתי ממוצע אין את הידע ואת היכולות להתעסק עם סוללות בצורה בטוחה.

• תוכן חדש...