Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני עומד כרגע בשלבי פתיחת עסק שבין היתר יצריך אתר מכירות.

במשך הזמן למדתי שיש דברים שצריך בשבילם אנשי מקצוע, כמו רצפים, מהנדסים ומנתחים ויש דברים שרק נראים מפחיד אבל בפועל הם די פשוטים, כמו לפתוח תיק במס הכנסה, להגיש דו"ח שנתי לעוסק פטור ולתקן דברים בבית.

איפה עומד הקמת אתר (ספציפית אתר אי קומרס)?

בסרטונים ביוטיוב נראה שדי קל לעשות את זה דרך שופיפיי וכדו'. כמובן שיש עקומת למידה כדי לשפר ולייעל, אבל זה לא הנדסת טילים.

מצד שני באתרים בארץ, בעיקר חברות שבונות אתרים (מה, באמת?!), כותבים שצריך מומחיות מיוחדת, סכנה מטעויות שיידפקו את העסק וכן הלאה.

יש מומחים/בעלי ניסיון בקהל?

מה הכיוון?

תודה רבה והמשך ערב נפלא.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

בלי להבין אני רק שאלה אחת: האם, כבעל ומנהל עסק טרי, יהיה לך זמן פנוי כדי ללמוד, לבנות, לתחזק ולנהל את האתר? אגב, זה נכון גם למטלות אחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מנסיון, העדפתי לעבור עם e-shop .  https://www.e-shop.co.il

הצוות שאיתי מתכנת מערכות טכנולוגיות מורכבות, ובכל זאת העדפנו לקחת חברה חיצונית שתטפל במסלקה ובשאר ההיבטים של התפעול. כל נסיון לעשות לבד , לקחת קוד פתוח וכו׳ ביזבז לנו זמן יקר ומשאבים שעדיף להשקיע בפיתוח שמשלם לנו כסף. 

https://www.e-shop.co.il/page/בניית-אתר-מכירות

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

סליקה וחנות אלקטרונית זה קשה.

מאוד.

לפתח מכלום - לא הייתי נכנס לזה בחיים בימינו.

לגבי להשתמש בפלטפורמה קיימת או בחברה שגם תקנפג את הכל - תלוי במומחיות הפנימית וכמה זמן מוכנים להשקיע בזה בשוטף.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, sperial כתב:

בלי להבין אני רק שאלה אחת: האם, כבעל ומנהל עסק טרי, יהיה לך זמן פנוי כדי ללמוד, לבנות, לתחזק ולנהל את האתר? אגב, זה נכון גם למטלות אחרות.

תלוי כמה כסף זה יחסוך לי, בעסק הזה ובעסקים הבאים... (הסבתא הפולנייה מתהפכת בקברה לשמע האופטימיות)

זה עסק שיצריך לא מעט עידכונים ושינויים במשך הזמן ולכן נראה לי שיש פוטנציאל חסכון/רווח משמעותי בללמוד לעשות את זה לבד.

שופיפיי נראה די פשוט. אבל אולי זה רק נראה 🤔.

לפני 58 דקות, zaf כתב:

כל נסיון לעשות לבד , לקחת קוד פתוח וכו׳ ביזבז לנו זמן יקר ומשאבים שעדיף להשקיע בפיתוח שמשלם לנו כסף. 

מה בפועל ניסיתם לעשות?

עריכה אחרונה על ידי Froyne

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

לדעתי עדיף לפנות לחברה בתחום מאחר ויש בזה מגוון של בעיות פוטנציאליות שעלולות לגרום ללקוחות פוטנציאלים לנטוש אותך.

למשל נושא הסליקה (מצריך המון השקעה באבטחה, עם בדיקות מדי פעם ועוד. לא דבר שבעל אתר יכול לבצע לבדו).

כמו כן, נושא של התמודדות עם עומסים (כיצד האתר מתמודד עם מספר רב של כניסות בו-זמניות ?  התמודדות עם DOS ?).

לא חסרות בעיות פוטנציאליות. אלו 2 בעיות שעלו בראשי באופן מיידי

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, Liviur כתב:

לפתח מכלום - לא הייתי נכנס לזה בחיים בימינו.

לגבי להשתמש בפלטפורמה קיימת או בחברה שגם תקנפג את הכל - תלוי במומחיות הפנימית וכמה זמן מוכנים להשקיע בזה בשוטף.

לפתח אין לי מושג ואין לי כוונה ללמוד.

השאלה הייתה על פלטפורמות קיימות (וספציפית אני שם עין על שופיפיי). כמה זה מורכב וכמה צריך להשקיע בללמוד?

לפני 1 דקה, guya72 כתב:

למשל נושא הסליקה (מצריך המון השקעה באבטחה, עם בדיקות מדי פעם ועוד. לא דבר שבעל אתר יכול לבצע לבדו)

אם אני מבין נכון יש סליקה מובנית שלהם. אלא אם כן אני מפספס משהו מהותי.

לפני 1 דקה, guya72 כתב:

כמו כן, נושא של התמודדות עם עומסים

גם זה, אם אני מבין נכון, 'עובר' דרכם. למרות שאני לא ממש סגור על זה.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

אם יש לך צוות שמנהל ומתפעל את האתר ויכול לעשות את האינטגרציה - לגמרי הייתי משתמש בפלטפורמה קיימת על פני פיתוח custom.

הן מעודכנות קבוע , קלות לניהול ובתוכניות הלא בסיסיות יתנו כל מה שתבקש כנראה (לפחות מהניסיון המוגבל שלי בארה״ב)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ברור לחלוטין.

השאלה היא רק האם ללמוד לתפעל לבד את אותן פלטפורמות, או לשלם למישהו חיצוני (שכנראה גם הוא יעבוד עם אותן פלטפורמות ולא יבנה קסטום).

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

המרחק בין מה שאתה מתכוון אליו למה שכתבו לך כאן - סליקה לדוגמא, רחוק שנות אור.

אני בעל ניסיון של המון שנים עם פיתוח אתרים, לא אתקרב עם מקל לפיתוח סליקה עצמאית, היום יש הכל קל וזמין ופשוט בעמלה קטנה.

אז עכשיו שהבנו שהכוונה היא להשתמש בפלטפורמה קיימת ועל בסיסה לבנות אתר, יש 2 שאלות (שאני כרגע רואה) :

א. כמה חוש עיצובי יש לך - לי אין בגרוש, ולכן כל דבר שאני אנסה לעשות יצא מכוער.

ב. האם חשוב לך לעשות קידום אורגני של האתר (ואז יש חשיבות לאיך מתכננים ובונים את האתר/הקוד)

מה שאני הייתי מציע, זה לקחת מערכת ולשחק איתה קצת, לראות לאיזה תוצאה אתה יכול להגיע, אם טובה לך התוצאה, אחלה.

אם לא, קח חברה שמתעסקת בבניית אתר על גבי הפלטפורמה הספציפית שבחרת (או שתעבור לפלטפורמה אחרת שמציעים לך אם נראה לך שזה טוב).

אחרי שיש לך בסיס, את התחזוקה השוטפת אתה יכול לעשות בעצמך - להוסיף/להסיר מוצרים, תכנים, טקסטים וכו'.

השאלה הראשונה שהייתי שואל, כמה חשובה לך נוכחות האונליין בשלב כל כך מוקדם של העסק - עוד לפני שמכרת בשקל.

אם זה הבסיס לקיום העסק, חד משמעית קח חברה

אם זה לא הבסיס, תתחיל לעבוד בלי אתר ותשחק עם זה בעצמך, ככל שיעבור הזמן תסיק מסקנות איזה גישה מתאימה לך בכל הנוגע לאתר.

• אהבתי 4
פורסם

הולך על מערכת מוכנה מראש, כמו שכתבת שופיפיי.

הייתי הולך על חצי חצי 

שמישהו יתחיל עבורך את הקמה הבסיסית של האתר כולל חיבור לכתובת אתר, הקמת מסלקה, עיצוב, בניית משפך כלשהוא וכו'.

בהמשך נכנס ומתחיל לעשות את הFine tune לשיפור המכירות.

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש לך רקע בהקמת תשתיות אינטרנט ?

פיתוח אתרי אינטרנט ?

תכנות בכלל ?

לאיזה סקייל אתה מכוון ?

אני אישית בניתי לבד, פעם אחת על zencart ובגרסה השנייה על וורדפרס + ווקומרס. זה מאוד קל למי שיודע לפתח בפייתון ולהקים תשתית בענן ציבורי כלשהו.
אם לא, זו עקומת למידה די תלולה אבל אפשרית.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

א. לא הייתי ממליץ לנסות עצמאית לפתח על וורדפרס ו woocommerce. דרושה עקומת למידה רצינית כדי להרים משהו שנראה טוב.

ב. האם המטרה של העסק זו חנות אונליין? או שתהיה גם חנות אונליין לעניינים צדדיים? (נגיד חנות צילום שיש לה גם סניף.פיזי וגם אתר) יש את החברות שמתמחות (E shop, konimbo), אבל העלות בהתאם. אתה כניראה תמצא חברות שמפתחות על גבי פלטפורמה אחרת במחיר נמוך יותר. יש גם את החנות האינטרנטית של ישראכרט, לדעתי אפילו אפשר להתחיל נסיון ראשוני ללא תשלום עבור התרשמות.

ג. קשה לי להאמין שיש חברה בארץ שמפתחת אחת קניות מ 0 ללא שום תשתית קודמת. זה דורש מורכבות וזמן עבודה אינסופי (מנסיון), רוב הסיכויים שלוקחים מערכות מוכנות(open cart, magento ולא חסר) - וגם כניראה הפתרון הכי יקר מבחינת תשלום חד פעמי וחודשי.

ד. חוק הספאם יכול לפגוע קשות (גם תביעות בסכומים של 6 ספרות), עדיף שתגיע מוכן לאירוע(לא כזה סיפור בכלל, אבל דורש להבין). כנל לגבי ההנגשה של האתר. וכשתגדל, תחשוב גם על חוק מאגרי מידע. יש אנשים (לטעמי חלאות) שהמטרה שלהם זה לדוג אתרים שעוברים על החוק הזה, להמתין בשקט בשקט ולשלוח תביעה. חלאות אני רושם כי הם עושים את זה ממניעים כלכליים נטו.

ה. בהמשך ל ד, אם תעשה משהו עצמאית תמצא לך עורך דין שיוודא שהכל לפי החוק(מיילים, תקנון פרטיות וכו'). אם אתה עובד מול חברה ישראלית שזה מה שהיא עושה(כמו E shop), כניראה שתצטרך לשלם להם כמה מאות והנושא הזה סגור אצלך.

בקיצור ההמלצה שלי לאתר סטנדרטי - מערכת מוכנה מראש שדורשת ממך כמה שפחות התעסקות.

בדוק את האתר של ישראכרט, אי שופ, קאש קאו-גם דרך max) וכו'.

אם האתר אמור להיות מורכב ול

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, phpclub כתב:

א. כמה חוש עיצובי יש לך

נראה לי שאני די טוב בזה. אנשים עפים על הדירה שלי, מעשה ידי להתפאר...

לפני 7 שעות, phpclub כתב:

ב. האם חשוב לך לעשות קידום אורגני של האתר (ואז יש חשיבות לאיך מתכננים ובונים את האתר/הקוד)

פחות. אני בונה על אנשים שיגיעו ספציפית אלי דרך פרסום ממוקד לקהל יעד ספציפי ולא על גולש אקראי שמשוטט ברשת ואני עולה כתוצאה ראשונה.

לפני 8 שעות, phpclub כתב:

השאלה הראשונה שהייתי שואל, כמה חשובה לך נוכחות האונליין בשלב כל כך מוקדם של העסק - עוד לפני שמכרת בשקל.

אם זה הבסיס לקיום העסק, חד משמעית קח חברה

לפני 16 דקות, yaniv572 כתב:

האם המטרה של העסק זו חנות אונליין? או שתהיה גם חנות אונליין לעניינים צדדיים?

האתר הוא אכן הבסיס לעסק ואין חנות פיזית.

העסק עדיין בשלבי הקמה מוקדמים ואני מקדם מספר 'חזיתות' בו זמנית. אחד מהם זה כמובן האתר ולכן אני מנסה לפענח את הנקודה הזו.

למה במקרה כזה חד משמעית לקחת חברה?

לפני 6 שעות, elibaba כתב:

יש לך רקע בהקמת תשתיות אינטרנט ?

פיתוח אתרי אינטרנט ?

תכנות בכלל ?

לאיזה סקייל אתה מכוון ?

אני אישית בניתי לבד, פעם אחת על zencart ובגרסה השנייה על וורדפרס + ווקומרס. זה מאוד קל למי שיודע לפתח בפייתון ולהקים תשתית בענן ציבורי כלשהו.
אם לא, זו עקומת למידה די תלולה אבל אפשרית.

אין לי ניסיון בכלל בתכנות או בהקמת אתרים.

לא הבנתי מה כוונתך בסקייל שאליו אני מכוון, אשמח אם תוכל בבקשה להרחיב.

משיטוט ברשת, וכמו שכתב @yaniv572, נראה שוורדפרס מצריך הרבה מאוד עבודה כי הוא פלטפורמה די 'מופשטת' שצריך להלביש עליה את המערכת הרצויה.

פלטפורמות ייעודיות לעומת זאת, כמו שופיפיי שמכוון לאתרי מכירות, באים יותר 'מוכנים מראש' וזה היה הכיוון עליו חשבתי.

יש לך ניסיון איתם?

לפני 24 דקות, yaniv572 כתב:

חוק הספאם יכול לפגוע קשות (גם תביעות בסכומים של 6 ספרות), עדיף שתגיע מוכן לאירוע(לא כזה סיפור בכלל, אבל דורש להבין). כנל לגבי ההנגשה של האתר. וכשתגדל, תחשוב גם על חוק מאגרי מידע.

תודה.

אלו נקודות חשובות שאכן צריך לתת עליהן את הדעת.

תודה לכולם על התגובות, אני מאוד מעריך את הזמן והמאמץ.

יש תובנות ספציפית על שופיפיי?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

• תוכן חדש...