Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, Froyne כתב:

נראה לי שאני די טוב בזה. אנשים עפים על הדירה שלי, מעשה ידי להתפאר...

פחות. אני בונה על אנשים שיגיעו ספציפית אלי דרך פרסום ממוקד לקהל יעד ספציפי ולא על גולש אקראי שמשוטט ברשת ואני עולה כתוצאה ראשונה.

האתר הוא אכן הבסיס לעסק ואין חנות פיזית.

העסק עדיין בשלבי הקמה מוקדמים ואני מקדם מספר 'חזיתות' בו זמנית. אחד מהם זה כמובן האתר ולכן אני מנסה לפענח את הנקודה הזו.

למה במקרה כזה חד משמעית לקחת חברה?

אין לי ניסיון בכלל בתכנות או בהקמת אתרים.

לא הבנתי מה כוונתך בסקייל שאליו אני מכוון, אשמח אם תוכל בבקשה להרחיב.

משיטוט ברשת, וכמו שכתב @yaniv572, נראה שוורדפרס מצריך הרבה מאוד עבודה כי הוא פלטפורמה די 'מופשטת' שצריך להלביש עליה את המערכת הרצויה.

פלטפורמות ייעודיות לעומת זאת, כמו שופיפיי שמכוון לאתרי מכירות, באים יותר 'מוכנים מראש' וזה היה הכיוון עליו חשבתי.

יש לך ניסיון איתם?

תודה.

אלו נקודות חשובות שאכן צריך לתת עליהן את הדעת.

תודה לכולם על התגובות, אני מאוד מעריך את הזמן והמאמץ.

יש תובנות ספציפית על שופיפיי?

אני עבדתי בכמנהל דיי בכיר באחת מהחברות הישראליות שמספקות אתרים על בסיס "תבניות" (e-shop, cashcow, konimbo) יכול לספר לך הרבה על המינוסים והפלוסים שלהם בפרטי.

אגב רוב בוני האתרים שעובדים עם ווקומרס לא בונים לך אתר מ0, הם בדר"כ משתמשים באתרים שכבר קיימים ועושים את השינויים שצריך.

ההיתרון הגדול של שופייפי זה האקוסיסטם, יש המון אפליקציות ותוספים מצויינים שעוזרים לך להרוויח עוד דולר שתיים מהמכירה, הבעיה שזאת מערכת סגורה וחלק מהדברים שתרצה לעשות בהמשך יכולים לדרוש פיתוח לא זול וחלק אפילו לא יתאפשרו.

כלל האצבע שלי הוא כזה:

חנות אלקטרוניקה או כלים וכו... שתעבוד בעיקר עם זאפ ואין זמן להתעסק כ"כ באתר - קונימבו או e-shop

חנות קטנה מסוג אחר (אופנה, חיות וכו..) עם טראפיק מגוגל וכו... ווקומרס

חנות גדולה או משהו כמו דרופשיפינג שכל % שם במכירות משנה אז כדאי כבר שופיפי.

לגבי פיתוח עצמי - לא הייתי ממליץ, בחנות אינטרנט אפשר לעשות מיליון טעויות ומיליון דברים לא נכון, אם תעשה את זה בעצמך רוב הסיכויים שתבזבז חצי שנה והמון כסף גם על פיתוח וגם על הפסד מכירות שהיית יכול לעשות בזמן הזה. אז עדיף לקחת בעל מקצוע בתחום הזה.

• אהבתי 2
פורסם

כמה נקודות, שנכונות לכל מחשוב שתעשה בעסק (וראיתי עסקים גדולים נופלים בזה):

[זה מבלי להכיר פתרונות ספיציפיים]

1. כשאתה אומר ״אתר״ אל תחשוב על האתר עצמו, לבדו. תכנן את כל תהליך המכירה, מרגע שמכניסים הזמנה ועד הוידוא שהלקוח קיבל/אסף. כאב הראש מתחיל ברגע שההזמנה הגיע, וזה כאב ראש חוזר ושב. אתה צריך לוודא מעקב תדיר מספיק, ממשקים עם מערכות/תהליכים אחרים (למשל, הנהלת חשבונות. זה יכול להשתנות מתהליך ידני, של הקלדת הזמנה מהאתר למערכת חשבונות ועד תהליך אוטומטי מלא).

דגשים:

א. תחשוב כמה תעבורה/הזמנות יהיו באתר, בהתאם לזה תכנן את תהליך העבודה

למשל, אם יש הזמנה ביום, אל תטרח על ממשק אוטומטי להנהלת חשבונות, תקליד ידנית. אם יש 30 הזמנות, עניין אחר.

כמה מלאי אתה צריך להחזיק ואיך אתה מתחזק את האתר שישקף את המלאי (יענו, אתה לא מוכר מה שאין)

ועוד.

ב. לפי נפח ההכנסה שאתה צופה לקבל מהאתר, תכנן את מידת ההשקעה באתר של זמן/כסף. בניגוד למה שנדמה, אתר זה לא חינם. למעשה, תחשוב אם אתה בכלל צריך אתר או אתר שהוא יותר משלט פרסום עם קצת מידע.

כבר ראיתי רשת חנויות שפיתחה אתר שלם ובסוף החליטו לא לעלות לאוויר, כי הגיעו למסקנה חשיפת המחירים לא תועיל להם מול התחרות

ג. תשקלל את כל העלויות, משלוחים, אריזות, תקלות שילוח, החזרות, רמאויות רשת ועוד.

כמובן גם את עלות מי שמקים לך את האתר, כמה תעלה לך הזמינות שלו.

ד. שירות לקוחות - מכירה אונליין דורשת שירות לקוחות בשעות יותר נרחבות משעות פתיחה של חנות, ותלונות אונליין מגיעות יותר בקלות. תהיה מוכן יותר למנטליות ״הלקוח תמיד צודק״.

תהיה מוכן להגיב מהר.

אם תפתח אתר שלוקח לו יומיים לאשר הזמנה ושבוע להוציא אותה, כשבינתיים הלקוח שולח מיילים נזעמים - שכח מזה. יותר נזק מתועלת.

2. בהתחלה  - לך על פשוט, וודא שליטה

א. אתר שמורכב מפתרון מוכן ללא התאמות מסובכות. תוותר על פנטזיות. אם האתר יהפוך למקור הכנסה ששווה להשקיע בו - תשקיע. תשקיע איפה שההשקעה מייצרת מכירות או חוסכת זמן/עבודה. אל תשקיע בפיצ׳רים מאגניבים.

ב. אל תהיה תלוי במי שמקים לך את האתר. בלי פיתוחים שרק הוא יודע לעשות, ועם יכולת מלאה להחליף אותו למחרת במישהו אחר.

ג. אתה צריך להיות מסוגל לעדכן את כל הפעולות השוטפות באתר בלי עזרה. עדכוני תוכן/סחורה/מחיר וכו׳. 

תלמד ממה עובד ומה לא עובד ותתקדם משם, אבל אף פעם אל תוותר על סעיפי ב׳ ו-ג׳, אלא אם שווה לך להחזיק איש מקצוע בשכר קבוע, כי האתר מחזיר השקעה.

אם נחזור לאותה רשת חנויות מהסעיף הקודם, לקחו איזו חברה של שלושה אנשים, שעשו להם פיתוחים ושינויים והתאמות, כיד הדימיון הטובה. עכשיו, אנשים שלא מבינים בבניית אתרים, הדימיונות שלהם לא טובים. הם לא מבינים בזה. דבר שני, לאחר שנתיים, החברה שפיתחה הפסיקה את הפעילות והם נשארו עם אתר וקוד שמישהו אחר פיתוח ואף אחד לא יודע מי נגד מה.

הלכו עשרות אלפי שקלים, לפח.

3. נהל CRM.

אם כבר לקוחות מכניסים אצלך הזמנות ממוחשבות, תתחיל לנהל בסיס נתונים ששומר נתונים אישיים של לקוחות והיסטוריית הזמנות. אני לא יודע מה בדיוק העסק שלך, יש עסקים שלקוחות חוזרים זה עיקר העיסוק שלהם (חנות חיות, למשל) ויש לא (סלון כלות), אבל אם כבר התחלת למחשב - תתרגל לזה. אם כבר יש לקוחות שמזינים את כל הפרטים שלהם בהזמנת אינטרנט - שמור אותה.

לפני 9 שעות, Froyne כתב:

זה עסק שיצריך לא מעט עידכונים ושינויים במשך הזמן ולכן נראה לי שיש פוטנציאל חסכון/רווח משמעותי בללמוד לעשות את זה לבד.

הפוך גוטה.

כמה שהעסק יותר דינמי, עדיף לא להתעסק בזה בעצמך.

באתר אתה צריך, כבעלים, להיות מסוגל לתפעל את השוטף לבד. ככל שנדרשים יותר שינויים והתאמות בתשתית עצמה, זה הופך ליותר מסובך ודורש יותר זמן.

תתחיל פשוט. אחרי זה תחשוב אם לשפר ולסבך שווה את הכסף, כי זה מייצר הכנסה. 

אחרת, זה לא שווה.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ניתנו לך עצות רבות וטובות 

העצה הכי חשובה שאני יכול לתת לך (כעצמאי שהיה 10 שנים)

אני חושב שבעידן של היום, עם תחרות אין סוף, עוד אתר באוקיינוס של אתרים, לא בהכרח יאפשר לך להתפרנס בכבוד

אין לי מושג מה אתה עושה, אבל :

1. ראיתי משפחה פותחת עסק למכירת מוצרי תינוקות - בנו מחסן, רכשו מלאים, עיצוב, השקעות של מאות אלפי שקלים - סגרו אחרי 3 שנים ועד היום משלמים הלוואות לבנקים.

2. חבר פתח גלידריה של מותג פופלארי מאוד, השקיע, קנה מכונות, קנה שולחנות, פרגולות, תשלומים לעירייה ועוד ועוד (אני ממש האמנתי בו והייתי בטוח לגמרי שהוא הולך להיות מסודר שחבל על הזמן) - בסופו של דבר סגר ועד היום משלם הלוואות לבנקים.

כל זה כדי להעביר את המסר שאני מבין לגמרי את השאיפה והרצון של לבנות משהו של עצמך עם כל הציפייה שזה יצליח ויעיף אותך לשמיים, אבל תהיה ריאלי ותנסה להבין מתי שווה לך להשקיע ובאיזה שלב אתה בוחן את הכיוון של העסק/חנות הזאת, אם זה הולך לכיוון שאתה מצפה או שלא, ובהתאם לכך - מתי כדאי לך להפסיק.

לפני שעה, Froyne כתב:

האתר הוא אכן הבסיס לעסק ואין חנות פיזית.

העסק עדיין בשלבי הקמה מוקדמים ואני מקדם מספר 'חזיתות' בו זמנית. אחד מהם זה כמובן האתר ולכן אני מנסה לפענח את הנקודה הזו.

למה במקרה כזה חד משמעית לקחת חברה?

כי אם האתר זה הבסיס של העסק שלך, זה צריך להיות דבר שנעשה נכון כדי שיצליח, הרשת מקום מאוד מאוד תחרותי.

הקושי הוא גם להבין איזה חברה מוכרת לך סיפורים (יש המון המון כאלה) ואיזה חברה באמת תעשה עבודה מקצועית.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, phpclub כתב:

כל זה כדי להעביר את המסר שאני מבין לגמרי את השאיפה והרצון של לבנות משהו של עצמך עם כל הציפייה שזה יצליח ויעיף אותך לשמיים, אבל תהיה ריאלי ותנסה להבין מתי שווה לך להשקיע ובאיזה שלב אתה בוחן את הכיוון של העסק/חנות הזאת, אם זה הולך לכיוון שאתה מצפה או שלא, ובהתאם לכך - מתי כדאי לך להפסיק.

לפני שעה, phpclub כתב:

כי אם האתר זה הבסיס של העסק שלך, זה צריך להיות דבר שנעשה נכון כדי שיצליח, הרשת מקום מאוד מאוד תחרותי.

הקושי הוא גם להבין איזה חברה מוכרת לך סיפורים (יש המון המון כאלה) ואיזה חברה באמת תעשה עבודה מקצועית.

יש פה אמירות שקשורות להקמת כל עסק. 

יש הרבה סיפורים על אנשים שלקחו סיכון ונכנסו למשהו שאין להם מושג בו - והצליחו. 

זה כי הסיפורים ששורדים הם בעיקר אלו של ההצלחות... כשלונות לא נשמעים טוב.

ככלל רצוי לא להכנס לעסק שלא מבינים בו ו/או אין איזה יתרון ברור שמבדיל את העסק מאחרים.

אם לפתוח עסק אונליין, צריך יתרון יחסי בצד של המוצר שנמכר (מחיר יותר זול, מותג מוכר, ניסיון רלוונטי שהוא די נדיר וכו׳) או יתרון יחסי בצד של הקמת (שאין כאן).

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אם אתה עסק קטן, כל התעסקות שלא במכירה עצמה תקטין לך הכנסות. אתה חייב להגיב מהר.

אישורי הזמנות, משלוח, תמיכה, החזרות (ויהיו), עדכון פריטים במלאי, מחירים, ויש עוד המון שלא חשבת על זה עדיין.

יש חברה שבונה מערך שלם שתומך - honeybook למשל נותן את כל ה back office תחת מטריה אחת אחידה. 

כמו שכתבו לך. - קח משהו מוכן, יעלה יותר זה נכון. אבל לך יעלה הרבה יותר הזמן ההתעסקות והבעיות ברקע. כשתהיינה לך 50 הזמנות בע״ה תבין איך זה לג׳נגל בין משימות.  

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לרוב בונים בוורדפרס ושופיפיי (שופיפיי יותר פשוט לתפעול) וצריך לרכוש דומיין . קוד ובנייה מאפס לא הייתי נוגע- עולה המון ומאוד קשה לתפעול ומצריך ממך ידע בקוד, ואם המתכנת החליט שבאמצע העבודה הוא פורש- למתכנת שתמצא יהיה קשה מאוד להמשיך מהיכן שהפסיק.

ואל תשכח תקנון והנגשת אתר- יש אנשים שזה הפרנסה שלהם לדוג אתרים כאלה ולתבוע את הבעלים של האתר.

תתייעץ עם עורך דין שמתעסק בסחר אינטרנט.

• אהבתי 2
פורסם

הנגשת אתר - ראיתי פעם בקבוצת פייסבוק של שולמנים, שהתוסף החינמי מחורבן ולא יעיל נגד תביעות

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הנגשה של האתר זה דבר דיי חשוב ומבחינת הקהל מדובר (כתלות במוצר)  בהרבה יותר אחוזים ממה שאנשים חושבים.

אפילו במוצרים שלא היית מצפה (נגני וידאו , קוראי ספרים , הזמנת אוכל לדוגמא - קטגוריות שעבדתי על ההנגשה שלהם במובייל בעצמי)

זה לרוב ממש לא יותר מדי עבודה אפילו. בעיקר שיהיה אכפת ותיאור של התמונות.

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...