Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חניה בכותל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, מחר אנחנו מועדים לנסוע לכותל לרגל הבר מצווה של האחיין.

ניסיתי לבדוק על חניונים קרובים/מומלצים באיזור ולא ממש הצלחתי להבין איפה כדאי לחנות.

אני לא מכיר כלל את ירושליים ובטח שלא את איזור הכותל, אז איפה חונים באיזור? 

פורסם

אפשר לחנות בחניון קרתא 

מרחק של כ10 דקות הליכה ברגל דרך השוק.

חניון עירוני מסודר תת קרקעי

לאנשים מבוגרים אולי כדאי להוריד אותם קודם ליד שער האשפות ורק אז לנסוע לחנות .

• רעיון טוב! 4

.

פורסם

בשילוב הליכה: חניון קרתא, חניון ממילא, ואם קרה נס אז גם הר ציון

הדרך המועדפת עלי: חניה בהר הרצל בחניון הרכבת הקלה, נסיעה ברכבת עד תחנת כיכר ספרא, והליכה ברגל (20-25 דקות בתוואי מהמם)

או מונית

או אוטובוס מתחנה מרכזית (סיוט)

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

רק חשוב להבהיר - מכל חניון שהזכירו למעלה הדרך לכותל היא בירידה.  הדרך למעלה לעומת זאת היא דרך מדרגות או בעליה תלולה - כך שאם יש לך עגלות  או אנשים מבוגרים איתך אז עדיף מונית.  אוטובוסים לא מעלים אף אחד ללא רב-קו.

No worries 8)

פורסם
לפני 27 דקות, tzahico כתב:

רק חשוב להבהיר - מכל חניון שהזכירו למעלה הדרך לכותל היא בירידה.  הדרך למעלה לעומת זאת היא דרך מדרגות או בעליה תלולה - כך שאם יש לך עגלות  או אנשים מבוגרים איתך אז עדיף מונית.  אוטובוסים לא מעלים אף אחד ללא רב-קו.

רק הערה קטנה לגבי רב קו- זה לא נכון,אפשר במקום רב קו להיות עם אפליקציית תשלום בתחבורה ציבורית של סלו/מובאיט/פנגו/רב-פס, רק להקפיד לתקף *מיד* בעליה לאוטובוס.

לפני 17 שעות, Liel Baruch כתב:

היי חברים, מחר אנחנו מועדים לנסוע לכותל לרגל הבר מצווה של האחיין.

ניסיתי לבדוק על חניונים קרובים/מומלצים באיזור ולא ממש הצלחתי להבין איפה כדאי לחנות.

אני לא מכיר כלל את ירושליים ובטח שלא את איזור הכותל, אז איפה חונים באיזור? 

הערה בטחונית קטנה וחשובה:

אם יש לך מחשבה לנסוע ממש עד שער האשפות הסמוך לכותל לטובת מי שקשה להם ללכת (בלי לחנות שם), בכלל לא בטוח שכדאי.

הדרך חזור משם היא בסדר, אבל עקב חד-סטריות הדרך הלוך היא דרך רחובות שמאוד מאוד לא נעים לעבור בהם והמבין יבין.

עדיף להוריד אתהמתקשים ללכת צמוד לתחנת אוטובוס של קו המגיע ממש עד הכותל.

• אהבתי 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

מנסיון: בזמנים שאין עומס ניתן לחנות בחניון הר ציון עם קצת סבלנות - כחול לבן. זה די קרוב וצמוד לשער ציון.

אם לא אז קרתא.

בתוספת לתגובות המחכימות הנ”ל

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 3 שעות, Aviv943 כתב:

מה מיוחד באוטובוסים בירושלים שצריך לתקף מיד עם העליה שלא קורה במרכז הארץ?

זה לא מיוחד בירושלים. זה נכון לכל הארץ.

הזכרתי את העובדה הזאת כי יתכן שיהיו חלק מהנוסעים שכבר זמן רב לא נסעו באוטובוס ואולי לא מודעים לכך.

הסיבה היא כמובן החשש שיעלה פתאום פקח ויתן קנס, ומי שבסה"כ רצה להתיישב ואז לתקף ייקנס כאילו הוא רמאי ש"נזכר לתקף בגלל הפקח".

• אהבתי 2

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

אני דווקא עד באוטובוסים לתופעה שבה עולה הפקח ואז כולם רצים לתקף את הכרטיסים שלהם, באדישות וללא התרגשות ממנו כלל.

ובכלל, מה מונע מאותם אנשים פשוט לסרב לפקח ולרדת בתחנה הבאה? לפקחים האלו קיימות סמכויות של שוטר?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Aviv943 כתב:

בכלל, מה מונע מאותם אנשים פשוט לסרב לפקח ולרדת בתחנה הבאה?

חוש מוסרי בסיסי? חינוך מהבית? דרך ארץ? תרבות?

אגב, יום חמישי עבר מזמן ומעניין לגלות מה עלה בגורלו של פות"'ש בלי קשר לדיון המסתעף :)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, hans כתב:

חוש מוסרי בסיסי? חינוך מהבית? דרך ארץ? תרבות?

אגב, יום חמישי עבר מזמן ומעניין לגלות מה עלה בגורלו של פות"'ש בלי קשר לדיון המסתעף :)

כל הדברים שציינת לא קיימים בישראל 😅

פורסם

בדיוק שלשום חניתי ליד החניון בהר ציון (מצאתי איזה חור להשאיר בו את הרכב והתפללתי שהוא לא יעלם/ינעל שם)

בגדול, קיללתי כל רגע שלא חניתי רחוק יותר ולקחתי מונית כי הייתי לחוץ בזמנים.

אם יש לכם זמן פנוי, לכו להר ציון עם המון סבלנות, בסוף משהו יתפנה שם(יכול להיות 5 דק, יכול להיות חצי שעה ויכול להיות יותר).

אני הייתי מעדיף כבר לחנות בלי לריב עם אנשים על מקום ולקחת מונית, אבל זה אני.

פורסם

חזרתי לעדכן 😀

לבסוף חנינו בממילא שצמוד לקרתא נטו בגלל שבאנו מכיוון הפוך ופניית הפרסה הובילה ישר לממילא אז כבר נכנסנו.

אמרנו שנלך ברגל לשער האשפות כי ראיתי שזה 12 דק הליכה (משם מתחילה תהלוכת הבר מצווה) וקיללנו כל רגע לצערי, הדרך ככ לא נגישה ולא ידידותית שזה מדהים.

בחזור לקחנו מונית לחניון במחיר מופקע + ולאחר ההגעה הבנו שעל מנת לרדת לחניון עצמו יש לעלות מס לא מבוטל של מדרגות, בשלב הזה ההורים שלי היו תשושים מאוד ואמרתי להם שאני אכנס להוציא את הרכב אלייהם.

תודה לכולם על העזרה 🙂

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...