Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, דניאל1983 כתב:

לא יודע עד כמה הוא קל, כשנכנסים למרפסת שרות מרגישים ריח כימי של אבקת כביסה

זה שזה ריח טוב זה מנחם, אבל לא נשמע סביר.

מקור הריח כבר היה אמור להעלם מזמן בביוב, מכאן, שמשהו נשאר.

אם זה מצביע על תקלה מהותית, אין לי מושג, אולי זה שולי ואז נחמד שיש ניחוח כביסה לכמה ימים...

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Platinum כתב:

אני מתקשה להסכים עם הטענה שאחרי כביסה נשאר ריח למס. ימים.

מהנסיון שלי, כל ריח שיש, אם יש, נעלם מהר מאוד.

אל תעצבן אותי....:mm_mad:

אצלי נשאר במכונה ריח נעים של אבקת כביסה או מרכך למשך מספר ימים.

עכשיו בדקתי ואכן יש ריח נעים בתוף של המכונה כאשר מתקרבים עם האף למרחק של כמה סנטימטרים מפתח המילוי של הכביסה. כביסה אחרונה עשיתי לפני יומים..

מדובר על מכונה בת 5 תוצרת בוש.

אני דואג לבצע ניקוי אחת לחודש או חודשים בעזרת חומץ או מלח לימון ולפעמים גם אבקת סודה.

אני דואג למלא אבקת כביסה או ג'ל בכמות המדוייקת המומלצת.

20230628_204233.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 31 דקות, מרק10 כתב:

אני לא כותב בכדי לעצבן את הקוראים או המגיבים, ואין לי כוונה להתנגח עם אף אחד ולהסיט את הדיון מהנושא המקורי. אני לוקח חלק בדיון כדי לנסות לעזור לפות"ש. אם אתה בוחר להתעצבן, זו בעיה שלך!!!

הלכתי גם אני לרחרח את מכונת הכביסה שלי שפעלה ממש לאחרונה. רק אם ממש מכניסים את הראש ומתאמצים להריח, אפשר להרגיש ריח נעים של כביסה באופן קלוש מאוד שממש ממש צריך להאמץ ולחוש בו. אבל זה ממש לא ריח שאני יכול להגדיר כ"ריח כימי חזק" כפי שציין פות"ש.

לכן, אני עומד מאחורי הטענה שלי. לא צריך להישאר ריח (חזק, כפי שמתלונן פות"ש) למספר ימים. את ההמלצה שלי לפעול כבר ציינתי

פורסם

אני לא כותב בכדי לעצבן את הקוראים או המגיבים, ואין לי כוונה להתנגח עם אף אחד ולהסיט את הדיון מהנושא המקורי. אני לוקח חלק בדיון כדי לנסות לעזור לפות"ש. אם אתה בוחר להתעצבן, זו בעיה שלך!!!

סתם התלוצצתי איתך.

פורסם
לפני כשעה, Platinum כתב:

הלכתי גם אני לרחרח את מכונת הכביסה שלי שפעלה ממש לאחרונה. רק אם ממש מכניסים את הראש ומתאמצים להריח, אפשר להרגיש ריח נעים של כביסה באופן קלוש מאוד שממש ממש צריך להאמץ ולחוש בו. אבל זה ממש לא ריח שאני יכול להגדיר כ"ריח כימי חזק" כפי שציין פות"ש.

לכן, אני עומד מאחורי הטענה שלי. לא צריך להישאר ריח (חזק, כפי שמתלונן פות"ש) למספר ימים. את ההמלצה שלי לפעול כבר ציינתי

אצלי גם ביום שהמכונה עבדה וגם למחרת, אין שום ריח מהמכונה.

הריח מתחיל להופיע כמה ימים אחרי ההפעלה.

אני חושב שאחרי שהמכונה עבדה, מים מכסים אזורים בתחתית התוף ומונעים את הריח של המשקעים.

כנראה אחרי שהמים מתייבשים המשקעים מתחתית התוף מתחילים להסריח.

פורסם
לפני 41 דקות, דניאל1983 כתב:

אצלי גם ביום שהמכונה עבדה וגם למחרת, אין שום ריח מהמכונה.

הריח מתחיל להופיע כמה ימים אחרי ההפעלה.

אני חושב שאחרי שהמכונה עבדה, מים מכסים אזורים בתחתית התוף ומונעים את הריח של המשקעים.

קבל תיקון בתחתית הדוד.

פורסם
לפני 53 דקות, דניאל1983 כתב:

מים אכן נחשבים למבודדים טובים של ריחות.
מציע לשקול יום יומיים אחרי שמתחיל הריח (כדי שיתייבש כמה שיותר) לשפוך 1-2 ליטרים של אקונומיקה לתוך התוף (עד שתראה שהמפלס מגיע אל תחתית התוף עצמו) ולתת לאקונומיקה לעבוד כמה שעות (3-4, לא יותר מזה) כאשר כל חצי שעה בערך, תיתן לתוף רבע סיבוב כדי שחלק אחר שלו יהיה טבול באקונומיקה.
לאחר מס. שעות, תפעיל את המכונה על תכנית של 1-1.5 שעות. ולאחר מכן, תמתין ותראה אם הריח ממשיך אחרי כמה ימים.

פורסם (נערך)

בכלל לא הרבה...

שם קצת פחות מפקק אחד למיכל מלא

לפני 8 שעות, Platinum כתב:

מציע לשקול יום יומיים אחרי שמתחיל הריח (כדי שיתייבש כמה שיותר) לשפוך 1-2 ליטרים של אקונומיקה לתוך התוף (עד שתראה שהמפלס מגיע אל תחתית התוף עצמו) ולתת לאקונומיקה לעבוד כמה שעות (3-4, לא יותר מזה) כאשר כל חצי שעה בערך, תיתן לתוף רבע סיבוב כדי שחלק אחר שלו יהיה טבול באקונומיקה.
לאחר מס. שעות, תפעיל את המכונה על תכנית של 1-1.5 שעות. ולאחר מכן, תמתין ותראה אם הריח ממשיך אחרי כמה ימים.

התוף עצמו נקי ומבריק, כנראה מה שמסריח זה התוף החיצוני שלא רואים אותו.

לא נראה לי שיש סיבה לסובב.

אחרי שאשפוך את האקונומיקה, לסגור את הדלת של המכונה?

הכוונה לשפוך אקונומיקה עד שאתחיל לראות אותה?

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

לפני אקונומיקה לתוך המכונה

יש בכל סופר חומר שמנקה מכונות כביסה.

של קולגון

שופכים ומפעילים על הרתחה. עולה 20 שקל. אמור לנקות ולחטא את כל המכונה מבפנים.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, דניאל1983 כתב:

התוף עצמו נקי ומבריק, כנראה מה שמסריח זה התוף החיצוני שלא רואים אותו.

לא נראה לי שיש סיבה לסובב.

אחרי שאשפוך את האקונומיקה, לסגור את הדלת של המכונה?

הכוונה לשפוך אקונומיקה עד שאתחיל לראות אותה?

כדאי לסובב את התוף\דוד מדי פעם כי אי אפשר לדעת מה יש מצידו השני. אם כבר מטפלים בהסרת עובש, כדאי להשתדל להסיר כמה שיותר.

אחרי ששופכים אקונומיקה פנימה אין חובה לסגור את דלת המכונה. אבל לא יזיק אם תעשה זאת.

כן, כדאי למלא אקונומיקה עד שרואים שהממפלס מגיע אל התוף ואפילו עובר אותו מעט.

עריכה: מוסיף שהסיכוי שעיקר הריח מגיע מצידו החיצוני של התוף נמוך יחסית לחשש שהריח נגרם עקב שאריות וריקבון שהצטברו בתחתית תא הכביסה שבו נמצא התוף

עריכה אחרונה על ידי Platinum
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, Platinum כתב:

אחרי הפעלת תוכנית של 1.5 שעות אפשר להשתמש רגיל?

או שצריך להפעיל את המכונה רייקה פעם נוספת על תוכנית כותנה ארוכה כדי לשטוף את שאריות האקונומיקה?

פורסם
לפני כשעה, דניאל1983 כתב:

אחרי הפעלת תוכנית של 1.5 שעות אפשר להשתמש רגיל?

או שצריך להפעיל את המכונה רייקה פעם נוספת על תוכנית כותנה ארוכה כדי לשטוף את שאריות האקונומיקה?

לאחר השימוש באקונומיקה, תשים קצת אבקת כביסה (1/4-1/2 מכמות רגילה - ללא מרכך) ותפעיל פעם אחת. אין צורך ביותר מזה.

במהלך תכניות כביסה יש מספיק ערבולים ושטיפות (החלפות מים) כדי לשטוף את כל האקונומיקה מהמכונה.

אגב, יצא לי לדבר מקודם עם חבר שעסק בתיקון מוצרי חשמל ביתיים ושאלתי אותו כיצד בעיה כמו שלך יכולה להיגרם. ממה שהבנתי, הסיבות העיקריות הן:

1. יש בעיה עם הוצאת המים מהמכונה - לא כל המים שצריכים לצאת, יוצאים

2.  לא משאירים את דלת המכונה ותא האבקה והמרכך פתוחים מעט

3. מרכך הכביסה - לפעמים נותרים משקעים של מרכך כביסה בתחתית המכונה, במיוחד אם נעשה שימוש במרכך מרוכז (להבנתי לא כל הסוגים טובים, הוא מתנגד להם נחרצות)

אם אתה משתמש במרכך מרוכז, אולי כדאי לנסות מרכך רגיל

פורסם

לגבי סעיף אחד אין מושג.

האמת אני לא יכול לפתוח את הדלת ואת התא עד הסוף כי המכונה עומד מאחורי דלת.

הם תמיד פתוחים אבל לא עד הסוף.

כבר שנה משתמש בחומץ במקום מרכך.

פורסם
לפני 4 שעות, Platinum כתב:

כדאי לסובב את התוף\דוד מדי פעם כי אי אפשר לדעת מה יש מצידו השני. אם כבר מטפלים בהסרת עובש, כדאי להשתדל להסיר כמה שיותר.

אחרי ששופכים אקונומיקה פנימה אין חובה לסגור את דלת המכונה. אבל לא יזיק אם תעשה זאת.

כן, כדאי למלא אקונומיקה עד שרואים שהממפלס מגיע אל התוף ואפילו עובר אותו מעט.

עריכה: מוסיף שהסיכוי שעיקר הריח מגיע מצידו החיצוני של התוף נמוך יחסית לחשש שהריח נגרם עקב שאריות וריקבון שהצטברו בתחתית תא הכביסה שבו נמצא התוף

רוצה לעדכן שעשיתי את מה שהמלצת רק במקום אקונומיקה השתמשתי בנוזל לניקוי מכונות כביסה של סנו.

הוספתי גם ליטר מים כדי שהמים והחומר יופיעו בתחתית התוף וסובבתי אותו כול חצי שעה.

אחרי זה הפעלתי את המכונה בתוכנית ארוכה ו90 מעלות.

מיד אחרי התחלת התוכנית כול התוף התמלא בסבון. מקווה שזה השאריות של הסבון הישן שעשו את הריח...

20230629_143051.jpg

• תוכן חדש...