Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הגיעה העת להחליף מצבר?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י קורן בן אשר,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לתקן מה שלא שבור?

נגיד ואפילו מחר לא מניע לך האוטו, כזה קשה להתניע עם בוסטר דקה ואז להחליף מצבר?

לדעתי חבל על הכסף, תן לו לחיות חיים שלמים עד המוות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואם יש לו נסיעה חשובה בעוד חודש וזה יחליט למות בדיוק באותו זמן? במקום להגיע בזמן לאיפה שצריך יאלץ לעבוק במצבריה ויאחר.

איזה דיון פילוסופי התפתח פה משאלה על החלפת מצבר...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 53 דקות, דובצע כתב:

חשמלאי רכב בשדרות אמר לי שאם המצבר חלש זה גורם לאלטרנטור לעבוד שעות נוספות וזה לא טוב

אני לא מבין בחשמל אז אין לי מושג אם הוא צודק או מחרטט

ממליץ שתראה איזה סרטון ביוטיוב על איך עובד אלטרנטור.
מיד תבין שקשה או קל היא לא פונקציה של המצבר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני שעה, דובצע כתב:

חשמלאי רכב בשדרות אמר לי שאם המצבר חלש זה גורם לאלטרנטור לעבוד שעות נוספות וזה לא טוב

אני לא מבין בחשמל אז אין לי מושג אם הוא צודק או מחרטט

במקרה של מצבר מקוצר או מקוצר חלקית יווצר עומס על מערכת הטעינה, אלטרנטור , מיישרים.

מצבר בן  5  נמצא בערוב ימיו.   בדיקת עומס למצבר כזה תקצר את ימיו.

או שמחליפים או שממתינים שישבוק ב"מפתיע"

עריכה אחרונה על ידי רוןS

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, רוןS כתב:

במקרה של מצבר מקוצר או מקוצר חלקית יווצר עומס על מערכת הטעינה, אלטרנטור , מיישרים.

מה ההבדל בין מצבר מקוצר למקוצר חלקית ? 

יעני כמו M16 ארוך לעומת M16 מקוצר ?

לפני 6 שעות, sperial כתב:

סוזוקי קרוסאובר 2016.

מצבר שנפ שהותקן בסביבות מרץ 2018 (הקודם התקלקל עקב שכחת פנסים דולקים).

בבדיקה הבוקר, באמצעות מד מתח בשקע המצית, מתח לפני התנעה 12.0 וולט. בזמן התנעה ללא מדידה, אחרי התנעה המתח הרגעי 11.4 וולט ואח"כ עולה.

האם הגיע הזמן להחלפה מונעת?

הבדיקה במקרה הזה לא מרמזת על כלום.

בהחלט הייתי מחליף מצבר בן 4-5 שנים גם אם הוא מניע את הרכב. אני לא אוהב הפתעות על הבוקר.

אני ממליץ על מצבר תוצרת וורטא או בוש.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

😃 אכן ניסוח קשה.

נניח תא מקוצר אחד מול כמה תאים.

7

מה 7

מה כמה

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)

מה בעצם גורם למצבר להפסיק את פעולתו, או לאבד מהקיבוליות שלו? 

שתי אפשרויות:

1. עופרת בלוחיות נשחקת ונאבדת עם השנים, זה עושה משהו (שאין לי מושג מה הוא) והכמיה בינהן לחומצה גורמת להתנגדות פנימית גבוהה שבתורה מפילה את מתח המצבר לכזה שנמוך מדי להפעיל את המתנע. באפשרות הזו תראה דעיכה הדרגתית ותוכל "להריח" מתי מגיע סופו.

2. נוצר חור באחת הלוחיות, זה גורם לקצר בין שני תאים והמצבר באותו רגע נהיה לא שמיש. מתח קרוב מאוד ל 0 ומצבר ללא יכולת טעינה.

מהאפשרות השניה הייתי חושש אם הרכב נוסע כדרך קבע בדרכים משובשות או חנה רוב חיי המצבר תחת כיפת השמים.

במידה והמצבר עבר חיים קלים (נסיעות לא קצרות וחניה מקורה), דיי סביר שתיתקל באפשרות הראשונה ואז לא הייתי מחליף עכשיו אלא לכשיגיע לרגעיו האחרונים.

בכל אופן, אם אתה אחד שלא אוהב הפתעות, תחליף עכשיו. לפעמים האפשרות להתקע בזמן הלא מתאים ובמקום הלא נכון יכולה לעלות הרבה יותר ממצבר חדש.

השנקל שלי, 

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• פיתרון
פורסם
לפני 13 שעות, sperial כתב:

סוזוקי קרוסאובר 2016.

מצבר שנפ שהותקן בסביבות מרץ 2018 (הקודם התקלקל עקב שכחת פנסים דולקים).

בבדיקה הבוקר, באמצעות מד מתח בשקע המצית, מתח לפני התנעה 12.0 וולט. בזמן התנעה ללא מדידה, אחרי התנעה המתח הרגעי 11.4 וולט ואח"כ עולה.

האם הגיע הזמן להחלפה מונעת?

1. בדוק עם מולטימטר על הדקי המצבר, לא בשקע מצית, וכשהרכב נעול ובמצב שינה.
2. בדוק מספר שעות (עדיף לילה שלם) לאחר נסיעה ארוכה של כשעה לפחות, על מנת שהמצבר יהיה טעון במלואו.
3. אם המתח בתנאים אלה מתחת לסביבות 12.3 וולט, החלף מצבר בלי נקיפות מצפון.

4. בהצלחה

5. בברכה

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

כבר 3 שנים שבכל טיפול במוסך המרכזי בחיפה בסוזוקי שלי משנת 2018 בודקים לי את המצבר ואומרים שהוא חלש.

עומד על 40 אחוז.

היום עדיין המצבר המקורי שכמעט ממש בן 5 עדיין נותן עבודה, וגם אחרי חודש שהייתי בחול והרכב עמד,

עדיין הניע כמו פנתר.

לדעתי אל תחליף סתם, כמעט לכל אחד יש בוסטר ובמקרה הכי גרוע ולא יניע לך יום אחד תפנה לידידים יגיעו ויעזרו לך.

פורסם

יש לי בוסטר בבגאז', הוא עוד מימי הרכב הקודם, נעשה בו שימוש לאחרונה לפני כ-3 שנים ולכן איני סומך עליו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

יש לי בוסטר בבגאז', הוא עוד מימי הרכב הקודם, נעשה בו שימוש לאחרונה לפני כ-3 שנים ולכן איני סומך עליו.

ניתקלתי במקרים שבהם המצבר לא הצליח להניע את הרכב וגם בוסטר טעון ותקין (וגם כבלים) לא הצליחו להניע את הרכב אלא רק החלפת המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

הכל אפשרי. אני משלם גם לביטוח חילוץ (ויודע שייקח להם שעתיים להגיע).

מכבלים אני חושש אחרי ששכן שלי הצליח לחסל את מחשב ניהול המנוע של הקורול אושריקו שלו, כאשר תרם למישהו חשמל להתנעה. וד"א מעניין שכאשר אשתי קיבלה את הארונה שלה היה בבגאז' סט כבלים שנראים מאסיביים, אם כי לא טרחתי לקרוא את המפרט שלהם. כרגע הם במחסן (בניגוד אלי הבגאז' שלה מלא שטויות, מקביל לתיק של אישה, וחוץ מזה היא עושה את הסבבים בשופרסל ורמי לוי וצריכה מקום לקניות עבור 3 משפחות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוב.

תקין איך לך מה לגעת.

אתה מחיפה, יש כל כך הרבה נותני שרות שיגיעו עד אלייך להחליף מצבר תוך 20 דקות.

ממליץ על שטרית מצברים.

אדם הגון, 

יש גם מקס מצברים ועוד ועוד...

• תוכן חדש...