Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הגיעה העת להחליף מצבר?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י קורן בן אשר,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 23.5.2023 בשעה 12:09, shellcase כתב:

אני מציע שספריאל, אם הוא מלא בחששות, יקח את המצבר שלו לאיזה 'אקו לב' אצל בעל מקצוע.

ישר לעשות צנתור ולהחליף?

בתאריך 23.5.2023 בשעה 21:04, קורן בן אשר כתב:

1. בדוק עם מולטימטר על הדקי המצבר, לא בשקע מצית, וכשהרכב נעול ובמצב שינה.
2. בדוק מספר שעות (עדיף לילה שלם) לאחר נסיעה ארוכה של כשעה לפחות, על מנת שהמצבר יהיה טעון במלואו.
3. אם המתח בתנאים אלה מתחת לסביבות 12.3 וולט, החלף מצבר בלי נקיפות מצפון.

4. בהצלחה

5. בברכה

טוב, המולטימטר נמצא, הסוללה שלו הוחלפה, ואז נמדד מתח על הדקי המצבר אחרי 36 שעות ללא תנועה. 12.4 וולט. אז בינתיים נתפלל לאלוהי האלקטרונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאמור, יש לי בוסטר, אלא שבגילו אני כבר לא כל כך סומך עליו. מצד שני, שימש אותי רק פעמיים במהלך חייו.

כמובן שאם יהיו סימנים מקדימים המצבר יוחלף. 5 שנים פלוס זה יפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חושב שבמכוניות מה20 שנה האחרונות יש סימנים מקדימים. או שזה מניע או שלא. 

רק תוודא שהבוסטר טעון.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אצלי היו סימנים מקדימים של גמגום בהנעה , התעצלתי ולאחר שבועיים האוטו לא הניע לאשתי בדרכה לפגישה חשובה כך שהנזק כלל גם מונית וגם החלפה בשטח במקום להגיע לחנות

פורסם

היה לי מצבר בן 4 שנגמר עקב השארת אור ברכב. לקחתי את הרכב למצבריה. אמר שהמצבר טיפונת חלש אבל תקין לגמרי.

המצב סחב עוד 3 שנים לדעתי והוחלף באופן יזום כי כבר היה נראה לי שהוא תכף ימות ושלום בית עדיף משלום המצבר.

אגב, תמיד נהגתי עם אורות דרך. גם בקיץ.

חודש אחרי זה המנוע הלך על הכביש + בעיית קומפרסיה + ממיר קטליטי  והאוטו נמכר למכונאי AS IS

מסקנות?

לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

לא חושב שבמכוניות מה20 שנה האחרונות יש סימנים מקדימים. או שזה מניע או שלא. 

רק תוודא שהבוסטר טעון.

אם יש מערכת START STOP היא יכולה להפסיק לעבוד כשהמצבר נהיה חלש.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

ישר לעשות צנתור ולהחליף?

טוב, המולטימטר נמצא, הסוללה שלו הוחלפה, ואז נמדד מתח על הדקי המצבר אחרי 36 שעות ללא תנועה. 12.4 וולט. אז בינתיים נתפלל לאלוהי האלקטרונים.

על מנת להבין את מצבו של המצבר יש לבצע בדיקה תחת עומס או cgzr, בודק אלקטרוני אשר מסוגל גם לנתח את בריאות המצבר וזו הבדיקה המומלצת היום אצל רוב ייצרני הרכב בעולם. הבדיקה לרוב מתבצעת בעזרת מכשיר תוצרת midtronics או חיקוי שלו.

https://europe.midtronics.com/testers/mdx-600-series/

בדיקת רק של מתח הקטבים אינה מספקת להסקת מסקנות לגבי מצבו של המצבר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...