Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

קבלו סיפור קצת הזוי, אם יש חבר פורום שיכול לעזור בנושא - אשמח להודעה פרטית.

הבת שלי, בת 13 , נסעה לאימון שלה באוטובוס(ב99% מהפעמים אני מקפיץ אותה , אך הפעם לא יכולתי), מכיוון שאין אוטובוס ישיר למגרש הכדורגל, היא עלתה על האוטובוס הראשון מהבית שלנו ועד לרכבת ראשונים בראשון לציון, כירטסה את האפליקציה moovit ובתחנת רכבת ראשונים לקחה אוטובוס נוסף עד למגרש, מכיוון שישנו איזה חוק של נסיעה בטווח מסויים , אין צורך לשלם על האוטובוס הנוסף, הבת שלי , מפאת חוסר מודעות, לא כירטסה את האפליקציה באוטובוס השני, היא פשוט חשבה שמכיוון שהנסיעה השניה היא בחינם, אין צורך לעשות כלום.

למזלה הרע, עלה פקח ובדק את ה אפליקציה , וראה שהיא לא כירטסה נסיעה, הוא ראה שהנסיעה הקודמת שולמה והוא גם ראה שהנסיעה השניה היא ללא עלות ובכל זאת בחר לתת לה דוח של 100 שקלים(הוא התקשר קודם לאשתי, שנתנה לו את הפרטים שלה על מנת שיעזוב את הילדה ולא ילחיץ אותה).

מכיוון שהנחת העבודה שלי היא שהפקח הוא לא העיפרון הכי חד בקלמר, שלחתי ערעור למשרד התחבורה במחשבה שאין סיכוי שמי שיקרא את הערעור, לא יפעיל טיפה שיקול דעת ויבטל את הדוח.

נחשו מה...?  מסתבר שגם שם, ישנו איזה בחור בשם "דוד יוסף" נציג המפקח על התעבורה, שבחר לא לקבל את הטיעון שלי, שמדובר בטעות תמימה ולא בניסיון לנשל את חברת אגד מ2.5 שקלים שעולה הנסיעה, ובכל מקרה הנסיעה הייתה ללא עלות מכיוון שהנסיעה הקודמת שולמה.

מכיוון שהייתי בטוח שמדובר באיזה בוט שעונה אוטומטית בלי לקרוא את המלל של  הערעור, שלחתי שוב ערעור ולהפתעתי "הרבה", זה לא עזר, אותו " דוד יוסף" שוב דחה את הערעור ושלח אותי לחברת אגד, שמצידה מחזירה אותי למשרד התחבורה, ובכל רגע מתחדדת לי המחשבה שהדבר היחידי שהם רוצים, זה לייצר הכנסות לא הוגנות.

ה100 שקלים הם לא העניין, יכולתי לשלם ולהמשיך הלאה, אבל דחף פנימי לא נותן לי, זה פשוט לא הוגן, ואני די בטוח שיש עוד אנשים כמונים ש"נדפקו".

לא מוצא בשום מקום אופציה, כיצד אני מבקש להישפט על הקנס.

וכאן אתם באים לעזרתי.

האם למישהוא מחברי הפורום יש יכולת לעזור/להדריך/מקושר בצורה כלשהיא לנושא?

אשמח להודעה פרטית.

תודה על הסבלנות

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מחםש עזרה משפטית? אז עדיף שהשרשור יהיה בפורום משפטי שם מסתובבים האנשים שתרצה שיקראו את ההודעה הזו ואולי כאן יפספסו אותה.  

אתה מחפש אמירות שאתה צודק? אז כן אתה צודק וזה אכן מקרה מרתיח. 

אני אופתע לרעה מאוד אם ניתן להישפט על הדו"ח הזה, שכן הזכות למשפט עדיין צריכה להיות מוענקת לכל אדם שסבור כי נעשה לו עוול. בוודאי יש אפשרות. 

ניסית לפנות למפקח התעבורה? 

https://www.kolzchut.org.il/he/בקשה_לביטול_או_הפחתה_של_קנס_לנוסעים_ללא_כרטיס_מתאים_באוטובוס

אם מאוד קריטי לך, אתה יכול לתבוע את אגד/מי שנתן לכם את הדו"ח בתביעות קטנות. מקסי ום הלכו כמה מאות שקלים אבל אולי עשית "צדק".

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לצערי זה ראש בקיר השירות של אגד
עדיף שתשלם ותמנע לעצמך כאבי ראש מיותרים.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
לפני 51 דקות, ניקו פ. כתב:

אתה מחםש עזרה משפטית? אז עדיף שהשרשור יהיה בפורום משפטי שם מסתובבים האנשים שתרצה שיקראו את ההודעה הזו ואולי כאן יפספסו אותה.  

אתה מחפש אמירות שאתה צודק? אז כן אתה צודק וזה אכן מקרה מרתיח. 

אני אופתע לרעה מאוד אם ניתן להישפט על הדו"ח הזה, שכן הזכות למשפט עדיין צריכה להיות מוענקת לכל אדם שסבור כי נעשה לו עוול. בוודאי יש אפשרות. 

ניסית לפנות למפקח התעבורה? 

https://www.kolzchut.org.il/he/בקשה_לביטול_או_הפחתה_של_קנס_לנוסעים_ללא_כרטיס_מתאים_באוטובוס

אם מאוד קריטי לך, אתה יכול לתבוע את אגד/מי שנתן לכם את הדו"ח בתביעות קטנות. מקסי ום הלכו כמה מאות שקלים אבל אולי עשית "צדק".

גם לפרוק קיטור.. :-) וגם עזרה, הפורום הזה מוכיח את עצמו כל פעם מחדש.

המפקח על התעבורה הוא מר "דוד יוסף" כמו שרשמתי, הוא כבר הגיב, לי נראה שזה סתם בוט בשביל לעצבן אנשים.

הבעיה שמשרד התחבורה מפנה אותי לאגד, שמצידה מחזירה אותי למשרד התחבורה, לא נותנים מידע כיצד מבקשים להישפט עבור הדוח.

אם המנהלים יכולים לשים את השרשור בפורום המשפטי, אשמח.

הקנס רשום על שם אשתי

פורסם (נערך)

כנראה בגלל שמישהו משלם על הנסיעת המשך.

כמו שעולה אזרח מעל גיל 75 שנוסע בחינם, גם הוא צריך לתקף את הרב קו שלו.

חברת האוטובוס מגישה דוחות ומקבלת כסף. לכן הקנס כדי שאנשים ישימו לב.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

צריך אכן לכרטס גם בנסיעת המשך.

אך אני סבור שאין הדבר דומה למי שלא כירטס  כלל כשעלה לנסיעה הראשונה שלו ולדעתי היה צורך להקל.

(נוסע "מספיק" בתח"צ, ראיתי כרטיסנים ש"תפסו" נוסעים שלא כירטסו "פעם ראשונה" ותמיד כפי שראיתי -  זה נגמר באזהרה בלבד).

אכן - קצת מרגיז.

הייתי משלם ומנסה לשכוח.

alfa 156 2.5.

פורסם

נכון אבל בנסיעה הזו אגד לא מקבלת תשלום על כרטוס ההמשך, חכן בהחלט יש כאן מקום לשיקול דעת, שכן אף שלא בוצע כרטוס התשלום הדרוש בוצע בפועל. 

לדעתי שופט יזכה את הנאשמצ במקרה הזה. 

אני לא משפטן. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

החוק ברור, ואכן היה צריך לכרטס אף שהנסיעה בחינם.

אבל נניח והפקח מוגבל שיכלית , ולא הצליח לחבר את הסיטואציה: ילדה בת 13 + שילמה על נסיעה ראשונה+ לא ידעה שצריך לכרטס גם את נסיעת ההמשך = הסבר שלא יקרה בפעם הבאה ומתן אזהרה.

באמת, יכול להבין שמדובר בפקח $%&&* ...

אבל הסיטואציה הועברה למפקח על התעבורה, אדם שאמור להפעיל שיקול דעת, מה נסגר? עושים בכוונה? לא ממש ברור.

יכול להיות שבסוף אוותר ואשלם, אבל עדיין לא הגעתי לנקודה הזאת.

אם יש מישהוא שיכול לעזור בנושא, אשמח לשמוע כיצד.

פורסם

וזה חדש לך ? (שעושים ב"כוונה" ?)

יש מספיק גופים (ע"ע עיריות) שניתן ללמוד מהם איך לא להתחשב 😕. כנראה גם אגד הצטרפו...

(לפחות לדעתי - כן היה צריך להקל)

לדעתי - שלם ושכח.

ספר אולי על המקרה בפייסבוק. אולי תבוא קצת תהודה משם.

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 5 שעות, michaelbe6 כתב:

החוק ברור, ואכן היה צריך לכרטס אף שהנסיעה בחינם.

אם החוק ברור אין לך מה ללכת להישפט כי תצא אשם (זה החוק ושופט קובע לפי מה שהחוק אומר).

נפלת על אידיוט. שלם ושכח.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בכל אוטובוס של אגד יש כריזה קבועה שבה נאמר מפורש "מתקפים גם אם יש הסדר, כדי להמנע מקנס".

זה קצת תחום אפור כי הקנס עצמו הוא כאילו על כך שלא היה כרטיס מתאים (למרות שהוא היה, רק לא תוקף).

באתר של אגד רשום כך:

ציטוט

יובהר בזאת כי נסיעה באוטובוס ללא הסדר נסיעה מתאים מהווה עבירה פלילית. הנוסע ללא הסדר נסיעה ו/או מי שלא יציג את כרטיסו בפני המבקר, צפוי לשלם תעריף מוגדל ע"פ הקבוע בפקודת התעבורה. חובה על נוסע ששילם את דמי הנסיעה באמצעות כרטיס "רב קו" להעביר את הכרטיס במכשיר המיועד לכך, ללא יוצא מן הכלל, לרבות לבעלי הסדר נסיעה מסוג מנוי. כרטיס רב קו (אישי) לא ניתן להעברה לנוסע אחר.

בסוף זה הגיוני, התיקוף חשוב להבנת תעבורת הנוסעים וכדי שחברת האוטובוסים תקבל כסף על הנוסע (התשלום הרגיל הרי מסובסד מאוד).

• רעיון טוב! 2
פורסם

אני בכלל בשוק שמישהו באמת מקבל דוח בתחבורה ציבורית. אני נוסע יום יום לעבודה בתחבורה ציבורית כבר מעל שנה, מחצית מהאנשים בכלל לא מוציאים את הרב קו מהכיס אם לא עולה פקח, כשעולה פקח חלק ממהרים להעביר אם הם קרובים למכשיר והחלק שלא מתאמץ לקום הפקח מעביר להם במידה והוא רואה שהכרטיס לא מתוקף בביקורת.

כאלו שאין להם רב קו מקבלים הסבר קצר מהפקח איך להוריד אפליקציה, עושים כאילו והפקח בינתים כבר ממשיך הלאה והולך.. אני רואה את אותה התנהלות יום יומית ומעולם לא ראיתי אפילו דוח אחד מחולק למישהו.

המקרה הספיציפי מאוד מעצבן ולא הוגן לדעתי בעיקר שמדובר בקטינה שעוד דרשה מאמץ מצד הפקח ליצור קשר עם ההורים.. מצד שני קצת משמח לשמוע שיש פקחים שאשכרה מחלקים מידי פעם דוחות כי יש הרבה מקרים שזה יהיה מוצדק (למעט המקרה הספיציפי).

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 8 שעות, dinnnn כתב:

לצערי זה ראש בקיר השירות של אגד
עדיף שתשלם ותמנע לעצמך כאבי ראש מיותרים.

זה אחד מהסיבות שהם ממשיכים "לעקוץ" נוסעים תמימים.(כן, תמימים. כי ילדה קטנה שכבר תיקפה באוטובוס קודם, איזה מניע יש לה לא לתקף באוטובוס הנוכחי?)

לדעתי לא צריך לוותר להם. צריך להראות להם שקיימים גם אנשים עם ראש על הכתפיים.

ההתנהלות של התחב"צ בכללי זוועתית. אני כבר תקופה בלי רכב, ופשוט סובל בתחב"צ.(וזה מה שגרם לי לקנות רכב בלי לבדוק יותר מדי ואז... כי זה פשוט היה סבל)

נהגים לא עוצרים בתחנות, ויש כאלו שבכלל לא מגיעים, כאילו בכלל לא יוצאים לעשות את הקו שלהם ואתה מחכה בתחנה כמו שה תמים.

במודיעין עילית זה בכלל גרוע. אם אני עומד בתחנה בצומת מסובים לכיוון מודיעין, אז האוטובוסים שבאים מכיוון בני ברק בכלל לא יורדים לאסוף אותי.(ואפשר לראות בברור שהאוטובוס אינו מלא.) למה?! "אין לי כח לרמזורים שם"!

מתקשר לחברת "קווים", ומחכה זמן מה(כמו הגלות בערך.) ואז עונה לך ה"מענה אנושי" שהוא בכלל לא אנושי עם כזו קרירות מעצבנת שאתה אומר, ...........טוב תודה........... ואז מנתק מעצבים 

כי לא הבינו בכלל מה אתה רוצה ויצאת "אהבל".

אל תוותר להם. שיהיה לך בהצלחה.🤝💪.

פורסם
לפני 10 שעות, Mr.Hybrid כתב:

שאלה: הקנס רשום על שם הילדה?

פות”ש, ענה בבקשה

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...