Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי עזוב. שלם וזהו

לא תצליח לנצח אותם.

ואם כן. לא יהיה שווה את ה100 שח מבחינת שעות העבודה 

שהייתי חייל קרה לי מקרה דומה.

עם הרכבת הקל(ל)ה

אבל אז הייתי צעיר 

רק גיוס התקשורת = כתבה עליי שהופיע בעמוד ראשי של ווינט גרמה להם לוותר לי על קנס של 186 שח.

היום. משלם ועובר הלאה.

הזמן שהשקעתי אז בזה שווה הרבה יותר

.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, michaelbe6 כתב:

להפעיל פה שיקול דעת.

אתה מתעקש לראות דברים רק מנקודת המבט שלך.

נסה לחשוב כמה פעמים ביום הפקח שומע טיעונים של לא ידעתי, לא שמתי לב, העברתי בטעות את הכרטיס של סבתא עם ההנחה...

אדם קם בבוקר, הגדרת התפקיד שלו היא לאכוף תשלום באוטובוס. אי תשלום על נסיעות זו עבירה נפוצה גם במכוון וגם שלא. אז הוא אמור לעמוד ולהקשיב ולשקול ולשמוע את כולם מסבירים למה (כי לטענתך אין אדם בעולם שיקבל כזה קנס, יוריד את הראש ויגיד חטאתי), ולוותר למי שצריך.

ומי קובע למי צריך? אתה? להאמין לבת שלך או לסטודנט העני שעובד בשתי עבודות? או אולי לבחורה שסיימה משמרת לפנות בוקר ושכחה לתקף? אולי לקשיש שהתקשה להגיע למכונה באוטובוס צפוף?

ניסיתי פעם לעבוד בתפקיד אכיפה כלשהו? יום שלם של לראות את כולם רצים לשלם איך שאתה עולה, של לשמוע תירוצים מפה עד להודעה חדשה, של לקבל איחולים וקללות ולפעמים גם אלימות ואז עוד לחזור לבוס ולקבל על הראש שלא חילקת מספיק קנסות כי לחלק כן החלטת לותר, רק שזה לא מנע מאלה שלא לבקר את העבודה שלך (ואת אמא שלך).

לפני שעתיים, michaelbe6 כתב:

ש לי הרגשה , שכל הצדיקים כאן שחושבים שהקנס מוצדק, שהם היו חושבים אחרת אם המקרה היה קורה להם, סתם הרגשה.

הרגשה של בריחה מאחריות, של חוסר יכולת לראות את האחר ולחשוב שמישהו ינהג שונה ממך. כי אף אחד כאן בפורום מעולם לא קיבל קנס על עבירה שביצע שלא במכוון ושילם אותו מבלי להתלונן.

• אהבתי 7
  • רעיון גרוע 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני ממש לאט בורח מאחריות, כפי שרשמתי, אנסה לבטל אותו כי אני באמת חושב שהדוח לא מוצדק, ובמידה ולא אצליח , אשלם אותו כמו כל אזרח שומר חוק.

ממש במקרה תחום השירות זאת המומחיות שלי כך שללמד אותי מה הציפיה ומה העבודה של הפקח אתה לא צריך, אני עדיין משוכנע שהיה צריך לנהוג כאן אחרת.

ודבר אחרון, ואתה כמובן לא חייב לענות בפורום, תענה לעצמך.

מעולם לא קיבלת דוח/קנס שחשבת שיש צורך/סיבה/ חובה להיתחשב בך, וביקשת מאותו גורם שאכף מולך לבטל/להיתחשב? 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אף אחד לא אומר לך לא לבקש לבטל, זה הליך מנהלתי שקיים כי החוק מבין שלפעמים יש נסיבות מיוחדות.

(הנסיבות שלך שכיחות, מאוד, אבל אתה מוזמן לנסות, כי אין סנקציות על בקשות שנדחות).

וכן, קרה שקיבלתי דו״ח וביקשתי לבטלו, זה לא אומר שבאתי בטענות למי שנתן לי את הדו״ח וטענתי שהוא לא בסדר או שאין לו שיקול דעת, וכך גם כאשר דחו את בקשתי. חשבתי שיש לי טיעון לגיטימי, אבל לא חשבתי שכולם צריכים לחשוב כמוני, או האשמתי אתם בצביעות בשל כך.

אתה יודע מה קרה יותר פעמים? שקיבלתי דו״ח ושילמתי אותו, כי לא היה טיעון לבקש התחשבות. כי ״לא שמתי לב״, כאשר יש שלט ברור, זו לא סיבה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 57 דקות, michaelbe6 כתב:

מעולם לא קיבלת דוח/קנס שחשבת שיש צורך/סיבה/ חובה להיתחשב בך, וביקשת מאותו גורם שאכף מולך לבטל/להיתחשב? 

קרה לי. 

קיבלתי דו"ח חנייה. ביקשתי להתחשב בעקבות מצוקת החנייה באיזור. קיבלתי תשובה הוגנת לחלוטין (שלילית לבקשתי, אבל הוגנת לחלוטין). שילמתי כמו גדול עם קצת ביאוס ותו לא. שכחתי מזה עד לשאלה הזו שלך...

אם ידעתי לעשות עבירה, אני צריך גם לדעת לשלם עליה. 

אם לא ידעתי שאני מבצע את העבירה, אני יכול לבקש התחשבות. אף אחד לא חייב להתחשב בי. 

אז כן, יכל לתת רק אזהרה. יכל גם לתת קנס. הוא בחר בלתת קנס. ביקשת התחשבות, קיבלת תשובה שלילית. אתה מבין שבוצעה עבירה (חובת הכירטוס היא אבסולוטית ומגובה בפרסום וכריזות ומה לא). נגמר. שלם ושכח. קח את הלקח אתך הלאה וזהו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לפני 59 דקות, Be roo כתב:

אף אחד לא אומר לך לא לבקש לבטל, זה הליך מנהלתי שקיים כי החוק מבין שלפעמים יש נסיבות מיוחדות.

(הנסיבות שלך שכיחות, מאוד, אבל אתה מוזמן לנסות, כי אין סנקציות על בקשות שנדחות).

וכן, קרה שקיבלתי דו״ח וביקשתי לבטלו, זה לא אומר שבאתי בטענות למי שנתן לי את הדו״ח וטענתי שהוא לא בסדר או שאין לו שיקול דעת, וכך גם כאשר דחו את בקשתי. חשבתי שיש לי טיעון לגיטימי, אבל לא חשבתי שכולם צריכים לחשוב כמוני, או האשמתי אתם בצביעות בשל כך.

אתה יודע מה קרה יותר פעמים? שקיבלתי דו״ח ושילמתי אותו, כי לא היה טיעון לבקש התחשבות. כי ״לא שמתי לב״, כאשר יש שלט ברור, זו לא סיבה.

מקבל את דעתך, אכן בקריאה נוספת, התנסחתי לא כראוי, מתנצל אם מישהוא נפגע.

בהחלט לכל אחד יש את הזכות לחשוב ולהגיב כפי שהוא חושב.

אבל עדיין אני חושב ששיקול הדעת , הן של הפקח והן של המפקח במשרד התחבורה הן שגויות, ולכן אני ממשיך לנסות לבטל את הדוח, ולו רק עבור העיקרון, לא הניסיון לחסוך 100 שקלים,  לשלוח מיילים ולמלא טפסים דיגיטליים זה לא ממש קשה.

במידה וכל הניסיונות שלי יצלחו, כמובן שאשלם בלית ברירה.

פורסם (נערך)

סליחה על החפירה (דרושה אתנחתא מהעבודה), אבל אתה ממשך לערבב.

לפני שעה, michaelbe6 כתב:

ולו רק עבור העיקרון

לפי העקרון ביתך ביצעה עבירה.

לפי העקרון, הקנס ניתן בצדק.

התחשבות אינה עקרון. התחשבות היא פעולה בניגוד לעקרון. 

אדם נלחם על עקרונות כאשר עשו לו עוול. לביתך לא עשו עוול. אם למשל היא היתה מנסה לתקף ולא מצליחה בגלל בעיה במערכת, היה לך פרנציפ להלחם עליו.

לפני 3 שעות, michaelbe6 כתב:

ממש במקרה תחום השירות זאת המומחיות שלי

פקח זה לא נותן שירות שצועקים עליו כי הוא עובד לאט מידי, זו העבודה שבה שונאים אותך על עצם זה שאתה עושה את תפקידך כמו שצריך. זה אדם שקם בבוקר ויודע שאף אחד לא יחייך אליו ויגיד לו תודה היום, וזה ביום טוב.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 6 שעות, michaelbe6 כתב:

הרי כפי שאחד החברים פה רשם, הפקח יכל להגיד לה להעביר מולו את הכרטיס ולסיים את הארוע.

יכל, בחר שלא, החוק לצדו. תשלם את ה-100 שקל האלה ותמשיך בחיים שלך.

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

זה אדם שקם בבוקר ויודע שאף אחד לא יחייך אליו ויגיד לו תודה היום, וזה ביום טוב.

לא פעם פקח זכה ממני לחיות וברכת יום טוב למרות שנתן לי דוח.

זו העבודה שלו ואין לי מה לכעוס עליו בגלל משהו לא תקין שאני עשיתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

צינג יור מיינד אתה ניכנס עמוק מדיי לסיטואציה. זרום זה בסדר שקורה פשלות קטנות וצריך לדעת להיתמודד בליזרום הלאה ובמיקרה הזה להגיד לבת שהיא צודקת אבל גם זה קורה בחיים וצריך לדעת אך להמשיך הלאה

אני חטפתי דוח ברכבת קלה שלא תיקפתי עם נסיעת המשך מהאוטובוס בהתחלה התבשלתי ואז אמרתי ילאה נשלם וביי וואלה זה עבד

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, falou כתב:

אני לא מבין מאיזה זווית פות״ש רוצה לתקוף את הבעיה?

הייתה עברה.

יש פגיעה.

למה שיוותרו דווקא לבת שלו?

אכיפה בררנית.

לא משליך על הנושא ישירות, אבל ראה פסיקת עליון לגבי קנס חניה.

וגם אולי, לפי סעיף 4 ל"תעריף מוגדל בעד נסיעה באוטובוס, לפי פקודת התעבורה":

ציטוט

4. ילד שנראה כמי שגילו אינו עולה על 12 שנים לא יחויב בתשלום תעריף מוגדל לפי הודעה זו, זולת אם היה בחברת אדם מעל גיל 18 האחראי עליו; במקרה כאמור יחויב אותו אדם בתעריף מוגדל שהיה צריך להיות מושת על הילד לפי הודעה זו.

הפרסום הנ"ל מוזכר גם ב-"נוהל טיפול בבקשה להפחתת תשלום תעריף מוגדל".

נשמע לי שהפקח השתמש בשיחה אל ההורים כדרך לעקוף את ההגבלה הזו, אבל אם לדקדק, כתוב שצריך נוכחות פיזית של מבוגר.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם (נערך)

לא צריך להילחם בתחנות רוח זה מיותר.

חבר טוב שהוא בן 55, נכה פיזית ולקוי ראיה סיפר לי

שגם קבל דו''ח ללא סיבה וכמה שניסה לערער (בצדק) לא עזר.

אני ממש מסכים עם פותה''ש, אני אם הייתי פקח לא הייתי קונס ילד/ה קטן

ותמים, אבל מאידך לפני כן, הייתי נאמן למי שמשלם לי, ולחוקים הכתובים, כך שהפקח

הוא לא הבעיה.

אני מאחל שאלו יהיו הבעיות שלנו lol

עריכה אחרונה על ידי yossy
תעויוטים
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...