Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לכל אדם יש סמכות לעכב חשוד בגניבה (וזה המקרה) או בעבירות אחרות;

"האדם המעוכב חשוד בביצוע עבירת אלימות, פשע, גניבה או עבירה שגרמה נזק של ממש לרכוש בפני האדם המעכב."

נראה לי שנודא סמכות העיכוב נפתר.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 19.5.2023 בשעה 08:31, Katom כתב:

בנוסף, חברות התחב"צ לא מקבלות סבסוד פר נוסע - אלה פר ק"מ שהאוטובוס נסע.
אחרת הם היו אוכפים באגרסיביות אי תיקוף ומענישים נהגים שלא עוצרים בתחנות \ מאחרים. עניין הפיקוח הוא נטל של משרד התחבורה שהחברות היו שמחות לוותר עליו. ולראיה מספרם הנמוך של הפקחים והאנשים שעסוקים באופרציה הזאת מטעם חברות התחבורה.

אתה טועה, חברות האוטובוסים הציבוריים מקבלות גם תשלום פר ק"מ וגם תשלום פר נוסע, כאשר התשלום פר נוסע מדורג- ככל שיש יותר נוסעים התשלום פר נוסע שולי עולה (דומה למדרגות מס הכנסה, רק בתשלום פר נוסע). חברות האוטובוסים למעשה מפסידות המון כסף מאי תיקוף וזאת בעיה קשה בענף שמחפשים לה פיתרון. 

עריכה אחרונה על ידי BarryG
פורסם
לפני שעתיים, dani666 כתב:

1. לא בטוח שאי תיקוף נסיעה נחשב לגניבה מבחינת החוק.

2. אם יש לכל אחד סמכות, למה לא טרחו לציין זאת עבור הפקחים כדי להבהיר?

3. וגם אם כן,  ודאי שאין לו סמכות לעכב יחד איתו את כלל נוסעי האוטובוס, או בכלל לעכב את האוטובוס עצמו.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

1.  נשאיר זאת לבית המשפט.

2.  אין לי מושג.

3.  דיברתי על כלל הנוסעים?  שיעכב את הילדה, יתקשר למשטרה ויפעל לפי הנחיות שיקבל.  שייתכן ויכללו עיכוב האוטובוס והנוסעים.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, dani666 כתב:

"האדם המעוכב חשוד בביצוע עבירת אלימות, פשע, גניבה או עבירה שגרמה נזק של ממש לרכוש בפני האדם המעכב."

ממסמך שהוכן ב-2021 ע"י מרכז המחקר והמידע של הכנסת, לבקשת ועדת הכלכלה, בעמוד 4:

ציטוט

משום שכיום אין חובת הזדהות של הנוסעים בפני הפקח וכן אין לפקח סמכויות לעיכוב נוסע עד להגעת שוטר או לחיפוש מוגבל על גופו

במסמך ישן יותר של מרכז המחקר מ-2020, בדיונים בעבודה על שינוי פקודת התעבורה (פיקוח על תשלום דמי נסיעה באוטובוסים), יש התייחסות לדבר שנאמר במסמך אחר, "רענון פריסת פקחים בקווי עליה מכל הדלתות" מ-10/2018 (לא מצאתי את המסמך עצמו).

בעמוד 8 מצוטט, לגבי קנסות ("תעריף מוגדל"):

ציטוט

אין לדרוש תעריף מוגדל מנוסע שלא תיקף כרטיס מנוי תקופתי (יומי/שבועי/חודשי/שנתי/סטודנט סמסטריאלי)

אגב, בעמוד 10 שם כתוב לגבי מחצית הראשונה של 2019:

ציטוט

ברוב החברות שדיווחו על מקרים של אי-תיקוף ואי-תשלום, לא הוטלו קנסות או שהוטלו קנסות במספר מקרים מצומצם.

אבל אולי היו שינויים מאז.

לגבי גניבה, אני לא חושב שאי-תיקוף נופל להגדרה הפלילית של גניבה, ובטח לא כשהתיקוף לא יוצר חיוב כספי כי זו נסיעת המשך.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 9 דקות, dani666 כתב:

דיברתי על כלל הנוסעים?  שיעכב את הילדה, יתקשר למשטרה ויפעל לפי הנחיות שיקבל.  שייתכן ויכללו עיכוב האוטובוס והנוסעים.

זה הוזכר בתור הנוהל הנהוג כרגע. 

אין לי מושג אם זה בגלל שאין לפקח סמכות עיכוב, או שלא רוצים שהוא יכנס לעימות פיזי עם אדם ספציפי, אז הוא מנצל את כוחו כנציג חברת האוטובוסים והופך אותו לבית מעצר קולקטיבי מאולתר.

פורסם

אני כרגע מטלפון סלולרי, כך שאינני יכול לבדוק/ להעתיק חוקים רלוונטיים.

יש מקרים בהם ניתן לשנות מסלול של אוטובוס לתחנת משטרה או לעצור אותו ולהמתין להגעת ניידת.

להערכתי, אין עילה להגשת תביעה במקרה של פקח שעוצר אוטובוס עד להגעת ניידת.

פורסם
לפני 6 דקות, guya72 כתב:

אני כרגע מטלפון סלולרי, כך שאינני יכול לבדוק/ להעתיק חוקים רלוונטיים.

יש מקרים בהם ניתן לשנות מסלול של אוטובוס לתחנת משטרה או לעצור אותו ולהמתין להגעת ניידת.

להערכתי, אין עילה להגשת תביעה במקרה של פקח שעוצר אוטובוס עד להגעת ניידת.

את זה רואים הרבה באוטובוס על מדבקה כתוב שבמקרה של הטרדה מינית הנהג חייב להשמע לבקשת המוטרד/ת

ולגשת ישירות לתחנת המשטרה הקרובה.

מה קורה אם באמת יקרה כזה דבר ואני בדיוק על  האוטובוס ואני ממש ממהר, אני יכול להגיד לנהג תוריד אותי פה איפה שהוא ותמשיך

לתחנת המשטרה?(כמובן, אני לא המטריד כן!)

פורסם
בתאריך 21.5.2023 בשעה 21:02, guya72 כתב:

יש מקרים, אבל לא בטוח שזה אחד מהם. זו התקנה:

״היה יסוד להאמין כי נוסע עבר על תקנות אלה, רשאים הנהג, הכרטיסן או המבקר לדרוש ממנו לזהות עצמו ולמסור את כתובתו על ידי תעודה מתאימה, ובאין לו תעודה - על ידי אישור של נוסע אחר שזיהה עצמו על ידי תעודה. לא הזדהה הנוסע כאמור, רשאי הנהג להסיע מיד את האוטובוס לתחנת המשטרה הקרובה.״

אומנם ההגדרה מאוד כללית, כביכול כל עבירה על כל תקנה מצדיקה נסיעה למשטרה. אבל:

1. לא בטוח שלא לתקף נסיעת חינם זו עבירה שמגודרת בתקנות (אין לי אפשרות כרגע לעבור עליהן)

2. במבחן הסבירות, גם זה מותר, יש עבירות שיש בכך הצדקה ויש כאלה שהן זוטי דברים.

3. אומנם כתוב ״מיד״ אבל לא בטוח שזה אומר שהוא רשאי לקחת את כל הנוסעים איתו ולכלוא אותם בבית המעצר הנייד שלו.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

יופי, כל הכבוד על הצלחתך.
"אוהב" הגדרה של ימי עסקים, שכדרך אגב 30 ימי עסקים מובילים אותנו לשנה הבאה.
אבל טוב מאוחר מאשר אף םעם.

פורסם

כך צריך. :)

אבל לא יודע אם זה ישפיע על המערכת. כשזה חברות מסחריות וכשל מסחרי אולי יש סיכוי קטן להשפעה, אם כי גם שם זה נראה לי בספק.

אגב, כדאי לצנזר מסמכים בצורה הכי פשוטה. ריבוע בצבע אחיד, בלי שקיפות. לא מברשות למיניהן ודברים מסובכים אחרים. כרגע אפשר לראות חלק מהטקסט.

• תוכן חדש...