Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, tinoki כתב:

פות”ש, ענה בבקשה

לפני 10 שעות, michaelbe6 כתב:

הקנס רשום על שם אשתי

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תשמע, לא נעים להגיד, אבל החוק מאוד ברור ורשום בכל תחנה ובכל כלי תחבורה באותיות גדולות: מתקפים בכל נסיעה.

לא משנה אם זאת נסיעת המשך או חופשי חודשי או חופשי שנתי או מה לא. זה החוק.

זה שהתרגלנו במציאות הישראלית שחוק לחוד ומציאות לחוד גורם לנו *לצפות* מהפקח שינהג במידת הרחמים וכו' (בהצלחה בשוויץ/שוודיה/גרמניה) אבל אני לא חושב שזה חכם לחשוב כך כעל התנהגות דיפולטיבית. שלם ושכח.

עריכה:

תחשוב על זה כשיעור חשוב לילדה כשהיא תהגר לארץ אחרת כמו שרבים מאיימים כאן ;-) שם היא תתקף כמו גדולה עקב השיעור לו זכתה בו.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בפעמים האחרונות שעליתי לאוטובוס של אגד זה עם חוגר ולא תיקפתי שום דבר,

אגב האוטובוס היה בצבע סגול ולבן.

• מצחיק 2

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

תודה לכל המדריכי הורים למיניהם  :-) , לשמחתי אני חושב שאני ואשתי עושים עבודה לא רעה בכלל גם ללא עצות של אחרים.

אסכם בזה שאני עדיין חושב שהפעילו פה שיקול דעת לקוי, גם אם הילדה טעתה (ללא כוונת תחילה, בגלל חוסר מודעות).

אני עדיין מקווה אולי לקבל הודעה פרטית מאחד שיכול לתרום עזרה אמיתית.

וכמו שרשמתי, עדיין יש לי מוטיבציה לנסות לבטל את הקנס , מקווה שיצלח לי, במידה ולא, אשלם אותו ונמשיך בחיים.

תודה לכולם.

• רעיון טוב! 2
פורסם

שמע, החוק בבירור לא לצידך וקשה להגיד שהוא לא הגיוני (אם לא מתקפים חברת האוטובוסים לא מקבלת כסף על הנסיעה הזאת, זה שהנסיעה הייתה משולמת ברמת משרד התחבורה לא רלוונטי).

אתה טוען שהילדה לא ידעה את החוק, אבל אי ידיעה לא פותרת מעונש... אתה מבקש להתחשב בגלל גיל הילדה, אבל הקנס לא על הילדה, הוא עליך (על אשתך יותר נכון), כי אתה היית אמור להסביר לה את החוק- אם לא ידעת, אז שוב, זה לא פותר אותך מעונש... אז מה הטיעון הרציונאלי שלך פה?

אז על 100 שקל בסך הכל, כשבבירור הייתה עברה על החוק, שלם ושכח...

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעה, michaelbe6 כתב:

אני עדיין מקווה אולי לקבל הודעה פרטית מאחד שיכול לתרום עזרה אמיתית.

וכמו שרשמתי, עדיין יש לי מוטיבציה לנסות לבטל את הקנס , מקווה שיצלח לי, במידה ולא, אשלם אותו ונמשיך בחיים.

כמו שהסבירו לך, הרציונאל מאחורי הקנס הוא שגם נסיעות ללא עלות ללקוח, אם לא תוקפו, יש בזה עלות למפעיל. לכן הוא מפעיל סנקציה גם במקרה הזה.

אז אני באמת לא מבין מאיפה המוטיבציה לבטל את הקנס, אם את זה הבנת?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, michaelbe6 כתב:

אחד שיכול לתרום עזרה אמיתית.

עזרה אמיתית =! התשובה שאני רוצה לשמוע...

אגב, כבר השקעת בנושא זמן ששווה ערך ליותר מ-100₪ בשכר מינימום.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

הרציונאל מאחורי הקנס הוא שגם נסיעות ללא עלות ללקוח, אם לא תוקפו, יש בזה עלות למפעיל.

במקרה הזה הרציונאל גם לא מעניין. זה החוק והוא מאוד ברור.

אפשר להגיד שהמבקר סתם ראש קשה אבל עדיין זה החוק. זה כמו לבקש ביטול דוח על עצור כי כמעט עצרת ולא הפרעת לאף אחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תראה, אם בחוק אין שום רציונאל, אני מבין את המוטיבציה. למשל, שאסור לדבר בסלולרי בתחנת דלק. אתה אומר, החוק הוא חוק, אבל אין בו הגיון. זו סתם מלכודת לרשימת דוחות וקבלת הכנסות או שנחקק מתוך הנחות מוטעות.

כאן, אחרי שגם אני הבנתי מה הבעיה, אני לא מבין מאיזה זווית פות״ש רוצה לתקוף את הבעיה?

הייתה עברה.

יש פגיעה.

למה שיוותרו דווקא לבת שלו?

פורסם

הנקודה היא שגם אם החוק דבילי ומשמש כמלכודת דוחות אם חטפת אז אין לך הרבה מה לעשות נגד זה כי הדוח תקין וחוקי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה ממש לא מדוייק.

דוגמא.

אבשלי היה חונה באותו מקום שנים, שהחנייה הייתה מותרת בו משעה 12:00.

החליפו באותיות הקטנות של השלט שהחנייה כעת מותרת מ-14:00.

חטף דוח.

כתב מכתב.

בוטל.

פורסם

כמו הרבה דברים בחיים, לא הכל שחור ולבן, גם אם זה חוק, ולפחות לדעתי (ואני מניח שלדעת עוד רבים אחרים) אפשר והיה צריך להפעיל פה שיקול דעת.

יש לי הרגשה , שכל הצדיקים כאן שחושבים שהקנס מוצדק, שהם היו חושבים אחרת אם המקרה היה קורה להם, סתם הרגשה.

וכמו שרשמתי, ניתן לזה עוד קצת הזדמנות, ננסה לבטל את הקנס בכל מיני דרכים, אם לא אצליח, אשלם את הקנס.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש פער גדול בין קנס מוצדק לקנס שסביר שיבטלו אותו. גם יש פער גדול בין הפעלת שיקול דעת בעת מתן הקנס להחלטה לבטל אותו אחרי שהוא ניתן.

פורסם
לפני 28 דקות, michaelbe6 כתב:

כמו הרבה דברים בחיים, לא הכל שחור ולבן, גם אם זה חוק, ולפחות לדעתי (ואני מניח שלדעת עוד רבים אחרים) אפשר והיה צריך להפעיל פה שיקול דעת.

מה שיקול הדעת שהיה צריך להפעיל במקרה המיוחד שלך?

פורסם

אתה אדם אינטיליגלטי.

אני מניח שלו אתה היית הפקח והיית נתקל בילדה קטנה,והיית בודק , והיית מגלה שהיא כירטסה כרטיס באוטובוס הראשון שהיא עלתה, אולם באוטובוס ההמשך, שהנסיעה בו היא בחינם בלאו הכי.. היא לא כירטסה, והיא הייתה אומרת לך שהיא לא ידעה שיש צורך לכרטס, אני משוכנע שלא היית נותן דוח.

הרי היא לא "גנבה" נסיעה, היא לא ניסתה להיתחמק.

הרי כפי שאחד החברים פה רשם, הפקח יכל להגיד לה להעביר מולו את הכרטיס ולסיים את הארוע.

זה נקרא שיקול דעת.

אם גם על זה אתה לא מסכים איתי, באמת שאין לי מילים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...