Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קודם כל, לגבי נושא של בקשה להישפט. בתמצית : תשכח מזה. אינך יכול להגיש בקשה להישפט.

הסבר : בכדי שתוכל להישפט, יש צורך בתובע שהוסמך ע"י היועץ המשפטי לממשלה להגשת כתב אישום לפי חוק סדר דין פלילי (חסד"פ). 

הקנס הוא לטובת חברת האוטובוסים, והיא לא מעסיקה תובע שמוסמך להגיש כתב אישום לפי חסד"פ. רק תובעים ממשלתיים ועירוניים מקבלים הסמכה כזאת. 

לצורך העניין, רק קנס לטובת משרד התחבורה מאפשר לך להגיש בקשה להישפט.  ככל הנראה, כאשר הפקח שוחח עם אשתך, הוא הציע לה לבחור בין קנס 100 ש"ח (לחברת האוטובוסים) או קנס שישלח ע"י משרד התחבורה (סכום יותר גבוה) והיא בחרה מה שבחרה (מנחש כי זאת ההתנהלות לאור מקרה בעבר הרחוק שנוכחתי, בו הפקח נתן את האופציות הנ"ל).

אינני יודע כיצד חברת האוטובוסים תפעל אם לא תשלם את הקנס : אולי ישלחו איומים ריקים מתוכן ובסוף יוותרו.  אולי יגישו כתב תביעה בבית דין שלום. אולי יבחרו באופציה אחרת שאינני חושב עליה.

יש כאן בעיה חוקית מסויימת שלא חשבו עליה - מטילים על הנוסע קנס מבלי שיש לו אפשרות לערער וזה פוגע בזכויות החוקתיות של האזרח.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • מעניין 2
  • תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הילדה ביצעה עבירה. הפקח ביקש מהמאה בטלפון מס’ זהות ורשם על שמה דוח.

רק לי זה מפריע? חוקי?

אני במקום פות”ש לא מתייחס כלל לדו”ח ורק עוקב אחרי הדואר. שישלחו קנס לילדה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא חסרות כאן בעיות חוקיות.

אך ברגע שהאמא נתנה את הפרטים שלה (ואני לא נכנס לשאלה האם זה נכון לעשות או לא), אז זה דוח שמקושר אליה וכל הפניות של חברת האוטובוס יהיו ממוענות אליה. 

פורסם

מה היה קורה באמת אם הילדה פשוט לא הייתה מתייחסת לפקח והולכת? הרי אין לו איך להגיע אליה/להורים שלה,

ואני לא מאמין שהם יפתחו מצלמות באוטובוס בשביל זה.

פורסם
לפני 8 שעות, cohen motor 377 כתב:

מה היה קורה באמת אם הילדה פשוט לא הייתה מתייחסת לפקח והולכת? הרי אין לו איך להגיע אליה/להורים שלה,

הפקח היה מעכב אותה

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, cohen motor 377 כתב:

כלום, לפקחים מטעם חברות התחב"צ אסור לעכב אף אחד.

אם היא הייתה מתעלמת והולכת, אולי הפקח היה רודף אחריה, אבל פקח עם ניסיון לא נכנס לפינות האלה בכלל כי הוא יפסיד כמעט בוודאות.

לפני 10 שעות, cohen motor 377 כתב:

יש לו זכות כזו? לעכב קטינה בגין "עבירה" כזו?

אין לו זכות לעכב שום בעל חיים.

בתאריך 17.5.2023 בשעה 16:04, tinoki כתב:

אני במקום פות”ש לא מתייחס כלל לדו”ח ורק עוקב אחרי הדואר. שישלחו קנס לילדה.

גם לדעתי זה הכיוון שאתה אומר ללכת בו, האמא לא עשתה עבירה ועדיין קיבלה דו"ח, נסה לערער מהכיוון הזה.

בתאריך 17.5.2023 בשעה 15:39, guya72 כתב:

אינני יודע כיצד חברת האוטובוסים תפעל אם לא תשלם את הקנס : אולי ישלחו איומים ריקים מתוכן ובסוף יוותרו.  אולי יגישו כתב תביעה בבית דין שלום. אולי יבחרו באופציה אחרת שאינני חושב עליה.

הם לא מגישים כתב תביעה, הם אמורים לפתוח תיק בהוצאה לפועל - ממה שאני שומע זה לא קורה, גם אם יקבלו את הכסף מהחייב - הם הפסידו בסיכום.

https://foi.gov.il/he/node/9624

https://main.knesset.gov.il/activity/info/research/pages/incident.aspx?ver=2&rid=6642

בנוסף, חברות התחב"צ לא מקבלות סבסוד פר נוסע - אלה פר ק"מ שהאוטובוס נסע.
אחרת הם היו אוכפים באגרסיביות אי תיקוף ומענישים נהגים שלא עוצרים בתחנות \ מאחרים. עניין הפיקוח הוא נטל של משרד התחבורה שהחברות היו שמחות לוותר עליו. ולראיה מספרם הנמוך של הפקחים והאנשים שעסוקים באופרציה הזאת מטעם חברות התחבורה.

לפותח"ש : אכן מפתיע שהפקח החליט ללכת עד הסוף, בדרך כלל זה נגמר אחרי שהם הרגישו שהם הפחידו את קטין.. מספיק שהילדה הייתה צועקת "תעזוב אותי, אל תיגע בי",  וסביר להניח שהסיטואציה הייתה נגמרת אחרת לחלוטין (עבורו)..

כמו שכתבתו מעליי, גם לדעתי הכיוון צריך להיות השם שכתוב על הדו"ח. 
אם את הדו"ח קיבלתם ביד, לא בטוח בכלל שיש תיעוד של הדו"ח, יכול להיות (ולדעתי בלבד אפילו סביר) שלא יקרה כלום אם לא תשלם.
בנוסף, אתה יכול לכתוב שהילדה חזרה עם דו"ח הביתה עם שם של מישהו אחר שאתם לא מכירים.

עם זאת, הדו"ח מוצדק, כמו שכתבו מעליי - לחלוטין צריך לתקף גם אם מדובר בנסיעת המשך - אין הגיון, אבל צריך.

לפקח מותר ליצור אינטרקציה עם הילדה ולתת לה דו"ח, כל עוד היא משתפת פעולה.

בכל מקרה לדעתי התשובה לכל טלפון זר ובמיוחד מלכאורה גורם מוסמך או בעל תפקיד שאומר "אני נמצא עם הילד שלך בYXZ,הוא עשה XYZ תביא לי YZX" זה "אני בדרך אליך". (בלי ביקורת או שיפוטויות כלפי התגובה של האמא)
הילדה פעלה מצוין, אולי בדיעבד היה עדיף שהייתה אומרת שההורים לא מסכימים לה לדבר עם זרים ובבקשה שיתרחק ממנה, אבל אי אפשר לשפוט אותה.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 18.5.2023 בשעה 14:42, cohen motor 377 כתב:

נתקלתי באופן אישי בגרסאות שונות של המקרה הזה - אם לפלוני/אלמונית לא מתחשק למסור פרטים, זה פשוט לא קורה. צעקות, איומים... כלום. אלה שקמים והולכים פשוט מתחמקים מהעונש וזהו. פקח שינסה לחסום בגופו ייתקל מיד בשלל נוסעים נזעמים שיחסמו אותו פיזית תוך כדי ציטוט החוק (אירוני משהו) ויאפשרו לחומק/ת לברוח...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

מעניין שאין בתרשים מקרה שהנוסע לא מזדהה.

גם אין אפשרות למשפט כמו שנאמר.

image.thumb.png.bcc36970df76a90e763425d90cf2fff2.png

עריכה אחרונה על ידי Coro
  • מעניין 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני שעתיים, Coro כתב:

מעניין שאין בתרשים מקרה שהנוסע לא מזדהה.

אני לא נוסע בתחבורה ציבורית, אבל שאלתי את אשתי, היא נוסעת קבוע פעם בשבוע.

היא ראתה פעם מקרה באוטובוס בינעירוני, שפקח הורה לנהג לעצור את האוטובוס, לא לפתוח דלתות וקרא למשטרה. כולם ישבו וחיכו 40 דקות, משטרה באה ולקחה את האיש שלא שילם. מדובר בגבר מבוגר.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

שמעתי גם על מקרים כאלה, ותמיד הנחתי שזה נעשה בחוסר סמכות מוחלט. המסמך שפורסם כאן מוכיח זאת.

אם אין לפקח זכות לעכב אזרח שלא מזדהה או לא שילם, על אחת כמה וכמה אין לו זכות לעכב את כל הנוסעים על האוטובוס. מענין מה יקרה אם מישהו אי פעם יתבע ויגיש על כך תלונה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

תרשים זרימה לא נראה לי מקור מחייב?

בטקסט מאותו מסמך (גרסה מ-7/2020) נאמר:

ציטוט

6.8. במקרים בהם נתקל נציג בעל הרישיון באירוע חריג כגון: ... או במקרה בו סרב הנוסע להזדהות או במקרה בו חש ... מאוים, ידווח על המקרה באופן מידי לסדרן, למנהל האשכול ולמשטרת ישראל במקרה הצורך.

ולמשל, במסמך אחר מה-9/2020 (הנחיות המפקח על התעבורה - פיקוח על תשלום דמי נסיעה בקו שירות באוטובוס, מהדורה 3), יש תרשים זרימה בעמוד 16, שלפיו אם נוסע לא מזדהה, הפעולה הבאה היא "בקשת סיוע", וזה מוביל איכשהו ל"לקיחת פרטי הנוסע". :)

אבל בכל מקרה, בסיפור כאן נראה לי רלוונטי בעיקר עניין ה"ילד שנראה כמי שגילו אינו עולה על 12".

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 5 דקות, elera כתב:

תרשים זרימה לא נראה לי מקור מחייב?

לא הבנתי אם אתה שואל או עונה.
בכל מקרה זה תרשים מתוך מסמך רשמי של המפקח על התעבורה שמגדיר את סמכותו של פקח תחב"צ עבור מפעילי הקווים. אין יותר מחייב מזה.

פורסם (נערך)

הנהלים העדכניים מפרסומים ברשות תחץ

https://www.gov.il/he/departments/policies/supervision_of_payment_service_line_bus

הסמכות לעיכוב הוצאה מחוק ההסדרים, ככול הנראה

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2023-04-13/ty-article/.premium/00000187-6b91-dde0-afb7-7f934e240000

עריכה אחרונה על ידי shake
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...