Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, פיגו107שנת2010 כתב:

ברגע שתנהג על חשמלית - לא תחזור לעולם לבנזין. 

אני נהגתי ונוהג מידי פעם על טסלה של קרוב משפחה וחוזר כל פעם לבנזין בכיף.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם
לפני 5 שעות, Guy_25 כתב:

יש עמדות טעינה בעבודה, אבל אני מגיע לשם בערך פעם בשבוע, אולי פעמיים. שאר הזמן עובד מהבית.

אין עמדת טעינה במרחק הליכה, יש בסופר שבו שאני ואשתי עושים קניות.

כמה זמן לוקחת טעינה איטית? 

כמה זמן מהירה?

מה טווח הנסיעה האמיתי שיש ברכב? 

מה העלויות טעינה בעמדות לעומת בבית? (אשתי עובדת ליד ההורים שלה שגרים בבית פרטי)

אם יש לך טעינה בעבודה, גם רק פעם בשבוע ,זה מספיק. אם יש גם במרכז קניות שאתה מבלה בו עוד יותר טוב. אני עושה 10k קמ בשנה ומטעין פעם בשבוע וגם זה לא סוללה מלאה.

טעינה איטית מטעינה בערך 15-20 %מהסוללה בשעה. טעינה מלאה ב 6 שעות בערך בטסלה sr. 

מהירה כבר תלויה בעמדה, טמפ' סוללה, אחוז סוללה ועוד. בממוצע 40 דקות לטעינה מלאה בסופרצ'רג'ר בעיקר בגלל האחוזים האחרונים.אם מטעינים ל 90% , הרבה יותר מהר. 

הטווח תלוי בעונה ואופי הנסיעה. בגדול אני מגיע בין 340 קמ בקיץ עד 410 קמ בעונות מעבר. לטסלה הנוכחית טווח גדול  ב 10% משלי.

עלות טעינה ביתית  60 אג' לקוטש. עלות טעינה ציבורית איטית, תלוי בחברה אבל לרוב קצת פחות משקל וחצי ואפילו פחות אם מדובר על עמדות מפוקחות. עלות סופרצ'רג'ר נדמה לי העלו לשקל וחצי.

ב 10k קמ האחרונים עלתה לי הטעינה בסביבות 1450 שח, 90% טעינה ביתית. אם הייתי טוען רק בעמדות חיצוניות המחיר היה יותר מכפול, אם הייתי מקפיד על איטיות וסופרצ'רג'רים. זה מחיר של בערך נהיגה עדינה בהיברידית שעושה 20 קמ לליטר. רק שאני ממש לא נוהג בעדינות בשום מצב, וגם בחישוב שלי נכנסים גם זוללי חשמל שאין בהיברידיות כמו קירור הרכב 5 דקות לפני הגעה ושימוש במצלמות אבטחה.

פורסם

אחרי הרבה בדיקות וצפייה אין סופית של ביקורות ביוטיוב, החלטתי לקנות את הטסלה מודל Y. 

ראיתי שהמחיר של הדגם הבסיסי ירד בצורה משמעותית ויש דיבור על הוזלה נוספת, השאלה אם לחכות עוד קצת או לקנות ומקסימום לבטל במידה והמחיר עוד הפעם ירד.

פורסם

אם המחיר ירד בזמן שאתה מחכה לא תצטרך לבטל, סביר להניח שתוכל לדבר עם שירות לקוחות ויעדכנו לך את המחיר. תתחדש

• אהבתי 1
פורסם

אני יכול להגיד מהניסיון שלי

קניתי A3 ב אוגוסט 22 חדש מצ'מפיון

אחלה רכב אבל נדלק נורה של מצבר אחרי חודשיים, סחרה תחתונה מכרתי את הרכקניתי טסלה 3, מאושר ומבסוט על הרכב, לא חוזר יותר לבנזיו.

בהצלחה

• משעמם 1
פורסם
בתאריך 16.4.2023 בשעה 15:37, Uri-G כתב:

ב 10k קמ האחרונים עלתה לי הטעינה בסביבות 1450 שח, 90% טעינה ביתית. אם הייתי טוען רק בעמדות חיצוניות המחיר היה יותר מכפול, אם הייתי מקפיד על איטיות וסופרצ'רג'רים. זה מחיר של בערך נהיגה עדינה בהיברידית שעושה 20 קמ לליטר. 

מה פספסתי בחישוב שלך?! 1450 שח= 213 ליטר. עם היברידית שתעשה (ביום טוב...) 1/20 תקבל כ4200 ק"מ. פחות מחצי ממה שאתה מתאר... בכל מקרה בחישוב שלי, ע"פ הנתונים שלך, יוצא שהעלות בטסלה היא כ43 אחוז מהיברידית. חשבתי שההפרש גדול יותר.

ובלי קשר וסליחה שמתעלק על השרשור, לזוג מבוגר שמחפש רכב נוח ואמין ליום יום, נסועה של כ25k בשנה, אפשרות לעמדת טעינה ביתית, אך מנגד חשש מובן מ"יתר חדשנות" - האם הטסלה 3 כדאית? האם אחרי הרצת מערכות ראשונית אפשר להתעלם מכל עומס הטכנולוגיה (והנדסת האנוש הלא רגילה) בטסלה ופשוט להטעין לפי הצורך, להכנס לרכב ולהנות מנסיעה נעימה ושגרתית?

פורסם (נערך)
לפני שעה, elihershko כתב:

מה פספסתי בחישוב שלך?! 1450 שח= 213 ליטר. עם היברידית שתעשה (ביום טוב...) 1/20 תקבל כ4200 ק"מ. פחות מחצי ממה שאתה מתאר

הכוונה במצב שאין לך עמדה פרטית ואתה טוען רק בציבוריות העלות תהיה דומה לרכב היברידי.

לפני שעה, elihershko כתב:

ובלי קשר וסליחה שמתעלק על השרשור, לזוג מבוגר שמחפש רכב נוח ואמין ליום יום, נסועה של כ25k בשנה, אפשרות לעמדת טעינה ביתית, אך מנגד חשש מובן מ"יתר חדשנות" - האם הטסלה 3 כדאית? האם אחרי הרצת מערכות ראשונית אפשר להתעלם מכל עומס הטכנולוגיה (והנדסת האנוש הלא רגילה) בטסלה ופשוט להטעין לפי הצורך, להכנס לרכב ולהנות מנסיעה נעימה ושגרתית?

מכיר אנשים מבוגרים שמסתדרים נהדר עם טסלה ומכיר כאלה שלא היו מוכנים אפילו לנסות. זה הרבה עניין של גישה ועד כמה הם מפחדים מטכנולוגיה. בגדול אחרי הגדרה ראשונית, לא אמורים יותר מידי לשחק בדברים.

למרות זאת, אני חייב להודות שלאמא שלי, שהרבה מעל גיל הפנסיה, לא הייתי רוכש טסלה, גם בטויוטה שנת טרפפו כל נורה וכל דבר שיוצא מהשיגרה מפחיד אותה והיא מתקשרת אלי לשאול מה עושים. מצד שני לאבא שלי לא חושב שהייתה בעיה להסתדר עם אחת אם היה עדיין נוהג.

לציבור המבוגר עד היום נתקלתי בשני רכבים חשמליים שייתנו את אותה תחושה מוכרת מרכב בנזין, יונדאי קונה חשמלי  וסקודה אניאק.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • תוכן חדש...