Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ארץ הייצור יכולה להעיד (ולו במעט) על האמינות? אם כן איזה לחפש?

מעבר לאמינות יש גם נושא של תפקוד - האם לא מקפיא מוצרים (בקו והייסנס למשל כן מקפיאים מוצרים שיושבים בעומק המקרר - מניסיון אישי)?

בביקורות בחו"ל מהללים את סמסונג, אבל להבנתי מדובר על דגמים שונים ולארץ מגיעים דגמים פחות מוצלחים (בלשון המעטה)

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי הדיון שארפ ורעש של המדחסים שאינם אינוורטר והשירות שרוצה להחליף מדחס די ירדתי מהעסק.

אם לפני רצינו עם המייצר קרח המובנה, אז

הכוונה היתה להזמין את השארפ זכוכית שחורה 4 דלתות 600 ליטר הכי זול שהוא אינוורטר, לא משנה ממי ובגישה של "תהיה בעיה נביא טכנאי פרטי בהפרש מחיר הזה".

מצאתי ב5900 בערך ואז המליצו לי לקנות מהיבואן הרשמי ראלקו ב6200.

לא האמתי להם שזה שחור וראלקו. הזמנתי SJ-FS87VBK. מהתומונות לא מצאתי שום הבדלים לעומת 8620 8720. 

בגדול זה מתחלק לשני סןגי מקררים - שהמדפים בדלתות רק מפלסטיק שקוף, זה מעט סוגי מקררים, הפלסטיק נראה חלש, רובם עם מדפים בדלתות מלפסטיק שקוף למעלה ובסיס לבן.  לא מצאתי שום הבדלים ויזואליים בין הדגמים פרט לאיפה נמצאים הכפתורים, לפעמים קצת הבדל בתאורה, ואולי הצלעות קירור האלומיניום בתוך המקרר קצת שונות.

הגיע הדגם המובטח,  מראלקו באספקה ישירה שכולל את האות R אחרי הfs כלומר יש מצב שהוא גם שומר שבת.

המקרר שקט כרגע, עבודה שקטה רק ממש לידו אפשר לשמוע אותו עובד, אבל זה בחודש אצלי, זה לא אומר הרבה.

בעיות כרגע-

אתרעת דלת פתוחה לא טובה, אחרי דקה עושה צליל חלש, אחרי דקה עוד צליל ואחרי עוד דקה, בדקה השלישית, משמיש צפצוף קבוע אבל חלששש. לא טוב בכלללל.

בנוסף, הדלתות לא נסגרות לבד, צריך ממש לסגור אותן. יש לי תחושה שהגומי בין שתי הדלתות לא יאריך ימים. אני אביא את השירות שעוד לא היו בכלל אצלי. 

אני רואה שיש "מבצע" 500 שח בתוי קניה על חלק מהדגמים ונראה לי שהמחירים עלו כרגע.

פורסם (נערך)

תוותר על תוים, סתם שיטה למחזר כסף . עלה והצלח. דווח בעוד כמה שנים. 

אני מסכים שהדלתות של שארפ מאבדות כח ואחיזה. הגומיות לא זולות. גם לא הקפיץ של הדלת. כרגע אצלי כעשר שנים .

תקפיד לשאוב אבק מאחור . 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ציינתי מחיר, במיוחד כי כשאני קניתי עוד לא היה את המבצע תווים, עכשיו יש, רק על חלק ונראה שעלות התו מגולמת במחיר החדש.

רק מסביר שיש מיליון דגמים, ראלקו ועוד שניים שלושה יבואנים וגם לראלקו יש דגמים זולים כמו של היבואנים המקבילים. למה יש כאלה הבדלי מחירים בין הדגמים? לי אין מושג. למה 8720 או 8620 עולה עוד איזה אלף ומעלה מעל מה שקניתי, לא ברור.

התחתנתי עם פרקט, אין לי איך להוציא את המקרר כדי לשאוב בלי לפנות 80% מהמשקל.

כדאי להתקין את הכיסוי פלסטיק הזה מקדימה למטה? הוא איפשהוא אצלי.

פורסם
בתאריך 5.8.2023 בשעה 13:50, Mike Lowrey כתב:

האם ארץ הייצור יכולה להעיד (ולו במעט) על האמינות? אם כן איזה לחפש?

פעם היו LG פשוטים עם מקפיא עליון שמיוצרים בקוריאה, אלה ממש אמינים, אם כי הפלסטיקה קצת זולה.

לפני 5 שעות, KipodYam כתב:

אני רואה שיש "מבצע" 500 שח בתוי קניה על חלק

תוי קניה לאן?

אם זה לא שופרסל אז אפשר לנגב עם זה תתחת.

סתם דוגמא, קניתי איזו טלוויזיה פעם והגיע איתה כרטיס של גולף עם 100 ש"ח. גולף רשת יקרה כשכל שבוע שני יש בה מבצעים של 50-70%.

בקיצור, עם הכרטיס הזה מוצר שעלה בחנות 84 שקלים, היה עולה לי 280 אם הייתי קונה עם הכרטיס (יעני, הייתי צריך להוסיף עוד 180 שקלים, פעמיים מחיר המוצר).

בסוף מצאתי איזה מוצר שנמכר ב 30 שקל (עם הכרטיס - 90) סתם כי כבר הייתי שם.

התווים של שופרסל אונליין כן שווים.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ.

המקרר שלנו, סמסונג 3 דלתות בן 11 שנה, מגיע לסוף דרכו. אחרי אינסוף פעמים של מאוורר קופא ומים שמצטברים מתחת למגירה, פחות בא לי סמסונג.

מהדגמים שראיתי, אהבתי את השארפ 5 דלתות, כי הוא בעל הנפח המקסימלי שנכנס בגומחה במטבח.

המחירים נעים בין כ10k ל 12k.

כבר רציתי להזמין ואז שמתי לב שיש הבדל של 1000-2000 שקל בין אחריות יבואן רשמי ליבואן אחר.

אשמח לשמוע חוות דעת על מקררי שארפ בכלל, הדגם הזה בפרט והאם שווה להשקיע ביבואן רשמי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 20 דקות, פינדר כתב:

אחרי אינסוף פעמים של מאוורר קופא ומים שמצטברים מתחת למגירה, פחות בא לי סמסונג.

אצלנו בסמסונג היתה את אותה הבעייה.

פירקתי את החיפויים הפנימיים במקרר ובפריזר ואיתרתי את צינורות הניקוז

שהיו די סתומים מכל מיני משקעים שהיו מאטים את זרימת המים עד שקפאו.

הכנסתי לתוכם מזרק גדול עם מים רותחים, ככה די הרבה פעמים עד שהכל נפתח וזרם חופשי.

זה פתר את הבעייה הזו, אבל כשסגרתי הכל המדחס סירב להיכנס לעבודה

ואחרי התייעצות עם כמה טכנאים החלטתי להעיף אותו ולקנות חדש.

בטח לא סמסונג. המקרר הזה לא היה גיבור גדול מהתחלה (קירור לא אחיד בעיקר).

נרכש בלומברג ובינתיים (מעל חצי שנה) הכל פיקס.

פורסם
לפני 4 דקות, BoazB11 כתב:

פירקתי את החיפויים הפנימיים במקרר ובפריזר ואיתרתי את צינורות הניקוז

שהיו די סתומים מכל מיני משקעים שהיו מאטים את זרימת המים עד שקפאו.

הכנסתי לתוכם מזרק גדול עם מים רותחים, ככה די הרבה פעמים עד שהכל נפתח וזרם חופשי.

כן.

הייתי עושה את זה כל כמה חודשים..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לי יש מקרר שארפ 4 דלתות צבע נירוסטה לא אינוורטר.

אחרי כמה שנים איתו : לא ממליץ על צבע נירוסטה, הלכה מתקלפת איפה שפותחים את הדלת ממגע הידיים וזה מכוער. הפלסטיקה יחסית עדינה - נשבר לי פעם אחת מכסה תיבת הירקות ותיקנתי לבד, נשבר לי מפריד בתא של הבקבוקים בדלת.

יש לו רק מגירה אחת (גדולה מדי) לפירות וירקות, הייתי מעדיף 2 קטנות יותר. הדלתות לא נסגרות לבד אחרי עזיבה (יכול להיות שאפשר לסדר את זה עם שיפוע נכון ברגליים, לא הפריע לי כ'כ)

מעבר לכך רק דברים חיוביים : שקט מאוד, ללא שום בעיות קירור/רטיבות/קפיאה וכו'. המקפיא מאוד נוח מסודר מצויין, מחיר טוב לתמורה. 

• אהבתי 2

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 34 דקות, פינדר כתב:

אשמח לשמוע חוות דעת על מקררי שארפ בכלל

יש לשארפ ביקורות טובות יחסית באתרי הבדיקה,

אבל משיחות עם טכנאים הבנתי שאין היום יתרון למותג מסוים "כולם מתקלקלים די מהר"

ובסיור בכמה אולמות תצוגה די התאכזבתי מאיכות הפלסטיקה, גם ביקרים שמעל 10K,

וגם עם אובר-התחכמות בעיצוב הפנימי שבפועל יותר מגביל בסידור המוצרים,

בעיקר מבחינת גובה מדפים כשרוצים להכניס סיר או קערה גדולה, או מגירות קטנות ושטוחות.

בסוף בחרתי בהתאם לתקציב את זה שנראה לי הכי מתאים לשימוש שלנו מבלי להתייחס למותג.

פורסם

אמנם לא שארפ, אלא סמסונג, אבל לפני מספר שנים היה לי ניסיון מר עם יבוא מקביל. הפרש המחיר היה גדול (13 לעומת 16 אש"ח), המקרר סופק והמוביל יצא עם המקרר הישן, ובאותו זמן הסרנו פס הגנה ומצאנו דנט בדלת. השירות הבטיח החלפה אבל סובב אותנו חודשים עד שהתייאשנו. עד היום הדנט מוסתר על ידי מגנט.

אגב, המקרר הקודם גם היה סמסונג אבל יבואן רשמי, הדלת נפגעה בהובלה ודלת חדשה סופקה תוך מספר ימים. את הישנה השאירו לנו כספייר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני קצת חפרתי בנושא.

משום מה היבואן מעדיף להביא דגמי לא אינוורטר. לא ברור למה.

הדעה אומרת שהאינוורטר שקטים יותר, אבל גם כנראה עובדים יותר זמן. יש אנשים שזה יכול להפריע להם יותר.

יש לי את sjfs87vbk כבר מספר חודשים. אינוורטר וצבע שחור זכוכית. זה מקרר עם אינוורטר שבעקרון מגיע בדכ ביבוא מקביל אבל גם ראלקו מביאים אותו. לא קיים באתר הרשמי של ראלקו.

לא בטוח שיש לו פלאסמה קלאסטר או השטות שגורמת שלא יהיה ריח רע.הדגם הרשמי שהגיע אלי זה עם האות R שזה אומר שיש מצב שזה שומר שבת. לא בדקתי את הנושא. העלון הוראות לא מזכיר את זה בכלל, אבל ברמת העקרון כשיש את האות R זה דגם עם תכונת שמירת שבת.

בהתחלה רציתי דגם עם מייצר קרח אוטומטי, שזה מיכל מים שנמצא במקרר ומזרים מים למייצר קרח, ככה שהעסק חצי אוטומטי כי מדי פעם צריך למלא מים במיכל במקרר.

רק שראיתי שאני מגיע לעוד 4000 שח על מקרר זהה רק בלי הקרח. היבואן הרשמי הרבה פעמים זה שחיטה. דגמים עם שמירת שבת יותר יקרים. רציתי לקחת ביבוא מקביל ואז מצאתי בתוספת תשלום לא גדולה יבוא רשמי. נראה שרוב המקררים עם פלטיקה זהה, יש הבדל איפה נמצא הכפתור בקרה - יש על הידית מבחוץ (הכי ישן?) , בפנים בצד שמאל (גם ישן) ועל דלת שמאל מבחוץ (חדש יותר, נראה זה כפתורי מגע). זה לא באמת משנה כלום.

השירות של ראלקו זה רטפון או מעבדות פאל או שקר כלשהוא. יש מיליונים ביקורות מזעזעות באינטרנט. כיום לאף יבואן אין שירות משלו בעקרון פרט לבוש סימנס.

מבחינת המקרר הספציפי- היו לו שתי מחלות - דלתות לא מכוונות, לא נסגרות והכי גרוע - כשאתה סוגר את דלת שמאל, דלת ימין היתה נפתחת קצת (זה קורה אם אתה סוגר קצת מהר ודוחס אוויר פנימה) שזה תקין אבל לא נסגרת לבד עד הסוף שזה תקלה.

לקח לי זמן להבין שמשהו פה דפוק. הטלפנית בשירות ניסתה לתנער ממני. אנחרי שהייתי אצל חברים וחקרתי את הדלתות שלהם והשוויתי לשלי הבנתי שהמקרר יצא דפוק מהמפעל.

אז לטלפנית כבר לא היה מה להגיד. לא הפעלתי לחץ להביא טכנאי ממש מהר, ביקשתי רק שיהיה מנוסה. אז הטכנאי ישר היה בטוח שפירקו דלתות בהתקנה (ולא לא), עשה עבודה נוראית והשאיר ממש מרווח של כמה ממ בין שתי הדלתות. אחרי איומים, הגיע לי טכנאי נורמלי, סידר את הבלאגן שהטכנאי הראשון עשה.

מחלה שנייה זה לפעמים האור בצד ימין ושמאל לא עובד ורק הפס העליון עובד.  היה קורה בתדירות הולכת וגדלה, עד פעם ביום. הטכנאי הראשון האשים את הסגירה של הדלתות. זה לא הסתדר אחריו אבל הוא השאיר את הדלתות עקומות לגמרי. הטכנאי השני אמר שזה יסתדר לדעתו, נתן לי את הטלפון האישי שלו !! ואמר לי להתקשר אליו אם זה חוזר. זה חזר פעם אחת ויש מלחמה אז לא מתאים.

הוא הסביר למה המקררים של שארפ יותר אמינים לדעתו, לא זוכר את ההסבר, אבל לא היה שום סיבה לחרטט אותי כשהמקרר פצצה מבחינת הקירור.

חסרון של המקרר הזה שהמדפים לא עמוקים , ואיכשהוא הכל נגיש, דחוס ומבולגן יותר מהמקרר הקודם שהיה לנו.

המגירות ירקות - צריך להיזהר עליה, יש מצב שמתישהו המכסה ישבר. הבנתי שיש חלקים בארץ של יבוא מקביל. יש יתרונות לחלק סטדרטי של מקרר שנמכר גם בחול.

אני כן מוצא אותה נוחה.

המקפיא ממש ממש נוח.

חסרון נוסף - אתרעת פתיחת דלת - צפצוף מסכן אחרי דקה, אחרי דקה נוספת עוד צפצוף מסכן , אחרי עוד דקה (3 דקות כן!) צפצופים שלא מפסיקים אבל אם אתם רחוקים מהמקרר לא תשמעו אותם.

שני הטכנאים טענו שכל המקררים של שארפ עם הצפצוף השקט הזה, כל הרמות וכל המחירים.

לגבי רעש- האינוורטר עובד כנראה יותר זמן, אבל בשאיפה שקט יותר. יש לעיתים רעשי מים חזקים. באופן כללי, המקרר רועש יותר מאשר הקודם, LG בן 5 עם מקפיא עליון גדול. בינתיים זה לא רעשים שמציקים. מקווה שזה לא 

חסרון נוסף של דגמים עם דלת זכוכית - מכה חזקה והזכוכית תישבר. זה זכוכית ביטחון, אבל אתה תישאר עם דלת עם ציפוי מנופץ.

עברתי בין חנויות ומיששתי.

את רוב הדגמים הזולים לא ניתן למצוא בתצוגה.

הדגמים מתחלקים לשני סוגי פלסטיקה.

יש סוג שנראה יותר אלגנטי, ששמתי תמונה שלו למטה - שהפלסטיקה בו שקופה לגמרי בדלתות (נדמה לי שזה חתיכה אחת, שזה רע) והמגירות  בצבע פלסטיק אפור כחול עם פסים. הפלסטיק שלו מרגיש דק יותר. לא יודע אם הוא שביר יותר, אולי הוא גמיש יותר, לי אישית זה הרגיש לא טוב ביד.

ברוב הדגמים, המדפים בדלתות עשויים משני סוגי פלסטיק - בסיס לבן ועליו פלסטיק שקוף. לא מכיר המון בעיות עם זה.

דוגמא לפסטיקה שמרגישה עדינה - 

image.png.f8c6cda5e33e8e04a29de9cb53819264.png

• אהבתי 1
פורסם

רפרפתי על הטקסטבוק שכתבת, יש לי הערה אחת, שוב מהסמסונג: המקרר שלי SBS, כלומר הדלתות סוגרות תאים נפרדים (אין עניין של אוויר נדחס,שפותח את הדלת השניה). למרות זאת סגירת דלת אחת לפעמים גורמת פתיחת השניה בגלל הזעזוע. הפתרון שלי הוא טכניקת סגירה שבה אצבע אחת נשלחת לדלת הסגורה ומיצבת אותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, KipodYam כתב:

משום מה היבואן מעדיף להביא דגמי לא אינוורטר

אני רואה פה דגם אינוורטר באחריות ראלקו

https://www.shekem-electric.co.il/mqrrim-vmqpiaim/mqrrim-vmqpiaim/mqrr-5-dltvt/257581.html

לפני 25 דקות, KipodYam כתב:

דוגמא לפסטיקה שמרגישה עדינה

זו בדיוק הפלסטיקה שיש בדגם הזה..

לא בא לי לשלם 12 אלף שקל ואז להיתקע עם מגרות שבורות.

הבעיה שאני לא מוצא מקרר שעונה על כל הצרכים שלי.

בסמסונג היה מייצר קרח שמחובר לצינור מים וזה היה מעולה. אבל בכל הדגמים שאני רואה עכשיו או שאין ייצור קרח, או שזה בא עם בר מים שתופס חצי דלת.

בדגם הזה של שארפ יש את מייצר הקרח החצי אוטומטי שנראה לי פשרה מספיק טובה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...