Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גבר בשנות ה30, רווק, למדתי JavaScript, מבני נתונים,  html וcss, רמה של מתחיל.

חושב להיכנס לתחום ההייטק ומקווה להגיע  לשכר נטו  של 15k+ ומקצוע כזה שאוכל לעבוד גם מהבית בהמשך, כזה שלא יישחק יותר מדי מאובר אינפורמציה, שעם הזמן וניסיון יהיה פחות קשה/ קל יותר ועדיין יהיה מבוקש בעתיד ושהיחס יהיה אנושי ולא כמו אל חמור עבודה.

אני יכול ללמוד מדמ"ח למרות שמרגיש לי קצת מאוחר בחיים ובא לי ללמוד מה שצריך בתכלס ולהתחיל לעבוד. בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתכם וכל מידע שתוכלו לחלוק.

ראיתי שיש הכשרות כמו CCNA, linux, mcsa מה דתעכם?

שמעתי על infinity labs שמספקים הכשרות, ממליצים? להתרחק?

פורסם (נערך)

15 נטו זה 30 ברוטו בערך. (עריכה: אחרי התגובות הבאות: אמת, איזור ה-26. עדיין שאר ההודעה רלוונטית).

כדי להגיע למשכורת כזאת צריך או להיות עילוי (כלומר ילד בן 21 שמתכנת מגיל 6 ובצבא היה ביחידה טכנולוגית) או בוגר תואר.

המקרים של אלו שלמדו לבד בגיל 30 והגיעו למשכורות כאלו מאוד מצומצמים.

במצב של השוק היום ובהתחשב בגיל ובהיסטוריה רק תואר רלוונטי לך.

אינפיניטי לאבס עובדים עם בוגרי תארים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם (נערך)

אתה יכול ללמוד מדמח? תלמד מדמח.

15 נטו זה 24 ברוטו~ אם אינני טועה.

לא נראה לי שבתקופה הנוכחית תגיע לשכר הזה בלי תואר. אני בספק אם מישהו עם ״נסיון״ כמו שלך ימצא עבודה כלשהי בהייטק בתקופה הזו ובפרט במשרות פיתוח/QA.

שוב אם אתה יכול ללמוד מדמח תלמד.

אם יש לך משמעת תתחיל בפתוחה כבר בסמסטר אביב הקרוב. בעוד שלושה סימסטרים ואחרי שתעשה קורסי בסיס תוכל להתמיין למשרות סטודנט, זה לא יביא אותך לשכר שאתה מכוון אליו אבל אחרי כמה שנים לא רואה סיבה שלא.

אף אחד לא אמר שאתה צריך לסיים את התואר אבל זה כן יעזור למצוא משרה ראשונה.

לגבי הקורסים שהזכרת, לא מכיר אותם ולא יכול לייעץ.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אתה תמיד תהיה חייב ללמוד משהו אלא אם כן תלך לתחזק מערכות עזר במקומות כמו בתי חולים.

ההתקדמות בלתי נמנעת,התעשיה מתקדמת מהר יחסית ותהיה חייב להתקדם איתה.

15 אלף זה איזור ה24-26 ברוטו,לא מופרך להגיע לשכר הזה.

אינפיניטי זה קורס מאוד אינטנסיבי שנמשך 7-8 חודשים.

כשאני אומר מאוד אינטנסיבי זה כל יום 12-10 שעות ויש מטלות בית לסופי שבוע,זו טירונות קוד לכל דבר.

אחריו אתה כבול לחוזה העסקה דרכם למשך שנתיים בשכר לא להיט, אחריו אתה משוחרר מהחוזה.

לגבי תואר במדמח,

אם לא נגעת במתמטיקה מהתיכון יהיה לך קשה ובמשרה מלאה יהיה בלתי אפשרי.

עריכה 2:

תנסה לחקור להבין מה מעניין אותך ולאן אתה מכוון.

להגיד שאתה רוצה הייטק זה כמו להגיד שאתה מתגייס לצבא...

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אנחנו עכשיו במיני מיתון (בהייטק) שיכול להתפתח למיתון.

זה אומר שחברות הייטק פיטרו עובדים, חלקן עלולות לפטר עוד ורוב החברות לא מגייסות עובדים.

זה זמן מצויין להשקיע בתואר במדמ״ח, עדיף ממוסד מכובד ככל שתוכל, כך שכשהמצב ישתנה וחברות יחזרו לגיוסים, תוכל לרכב על הגל ולהכנס לתחום.

גיל 30, אומר שיש עוד לפחות 30 שנה של קריירה לפניך, לכן כל עוד אתה רווק וללא צורך לפרנס משפחה, זה הזמן להשקיע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אני במצב שלך פחות או יותר, אותו גיל וסטטוס, גם ללא תואר אבל בעל תעודת הנדסאי + עשיתי קורס QA שסיימתי לפני כמה חודשים בשביל להכנס לתחום. לצערי חוץ מראיון עבודה אחד שהצלחתי להשיג (ל QA) והתברר לי שהשכר מבזה ואתה צריך גם לחתום על השכר הזה לשנתיים, לא היה שום דבר מעניין כך שהחלטתי להשאר בעבודה הנוכחית שלי. כרגע המצב בשוק זה רק בוגרי תארים (הנדסת תוכנה/ מדעי המחשב) שיכולים להתמיין לתפקידים בחברות תוכנה וחומרה - וגם בשכר לא להיט בכלל לג'וניורים.

עריכה אחרונה על ידי Yossi dashti
  • מבאס 1
פורסם

מודה לכולכם על התגובות, לא קל עם החוסר וודאות הזה וחבל שאי אפשר פשוט להתקבל לאחר קורס בסיסי, ללמוד תוך כדי עבודה ולקבל שכר בהתאם לרמת המקצועיות והידע. 

מקווה להגיע להחלטה שתהיה לי הכי נכונה, יום טוב.

פורסם

תקפוץ לאוניברסיטאות ומכללות. יש אלפי בוגרים שרק מחכים להיכנס למשרה הראשונה שלהם. לרוב יעדיפו אותם על כל בוגר קורס מקוצר כלשהו.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Potato כתב:

לגבי תואר במדמח,

אם לא נגעת במתמטיקה מהתיכון יהיה לך קשה ובמשרה מלאה יהיה בלתי אפשרי

קשה כן, בלתי אפשרי לא.

גם המתמטיקה של מדמ"ח היא ברמה יותר נמוכה מאשר המתמטיקה של הנדסת חשמל/אלקטרוניקה/מחשבים.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

15 נטו זה 30 ברוטו בערך. (עריכה: אחרי התגובות הבאות: אמת, איזור ה-26. עדיין שאר ההודעה רלוונטית).

תלוי בנתונים שלך.

בתור רווק בן 30 בלי הקלות מס כלשהן, אתה תשתגל עם מדרגת מס גבוהה.

כמובן זה לפני שמחשיבים דברים כמו ליסינג/סיבוס/טלפון חברה/מתנות לחג שגם עליהם משלמים מס

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ישנם boot camps  בארץ שלא דורשים תואר, או לפחות לא מתעקשים עליו. לרוב מדובר בכאלו שאתה משלם להם מראש ומקבל בתמורה 0 התחייבויות.

אחוזי ההצלחה אחריהם לא מדהימים אבל זה בהחלט אפשרי.

אני יכול לספר על אישתי בתור דוגמא. היא עשתה קורס פול סטאק בITC, קורס מאוד אינטנסיבי של חצי שנה. הוא גם לא זול בכלל, עשרות אלפי שקלים.

אמנם יש לה תואר במטמטיקה ישומית אבל לא ממש מכירים לה בתואר הזה בארץ.

המשרה הראשונה שהיא מצאה הייתה בחברת סטארטאפ קטנה, עם משכורת מצחיקה של 8K בחודש ותנאים סוציאלים מינימאלים. כיוון שזו בכל זאת הייתה משרת פיתוח אמרנו פאק איט. אישתי גם לא דברה עיברית כלל באותה תקופה ולא הייתה לא אזרחות ישראלית אפילו, כך שהיא באה בעמדה מאוד נחותה למיקוח.

היום אחרי שנתיים באותה חברה היא מקבלת קצת מעל 20K בחודש עם תנאים שמתחילים להיראות כמו הייטק.

אני מניח בזהירות שאם היא תחליף עבודה, עם הנסיון שיש לה היום היא תגיע למטרה של פות"ש.

אז בגדול זה אפשרי, אבל נדרשת השקעה משמעותית של זמן וכסף.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

ואדים אתה כותב כאילו מדובר במשהו קל. מתמטיקה של מדמח באוניברסיטה היא ברמה מספיק גבוהה כדי להכניס בוגר תיכון טרי להלם ובטח בוגר תיכון ותיק.

גם מקצועות שעברו הזניה באונברסיטאות מסויימות כמו אינפי שקוצץ לחדו״א עדיין נחשבים לקשים.

לא מדבר בכלל על קורסים שזהים לחלוטין לכאלה של מסלול מתמטיקה כמו לינארית 1/2, לוגיקה ותורת הקבוצות וכו׳.

באוניברסיטה זה תואר קשה. קשה מאוד.

הביקוש הרב שנותר לתואר הזה חא גרמה לו להיות יותר קל, להפך. יש יותר סטודנטים שצריך לסנן.

לפני 18 דקות, nameuser כתב:

מודה לכולכם על התגובות, לא קל עם החוסר וודאות הזה וחבל שאי אפשר פשוט להתקבל לאחר קורס בסיסי, ללמוד תוך כדי עבודה ולקבל שכר בהתאם לרמת המקצועיות והידע. 

מקווה להגיע להחלטה שתהיה לי הכי נכונה, יום טוב.

גם אני הייתי רוצה שמישהו יקבל אותי לעבודה כי אני נחמד ומראה עניין ותשוקה, ועל הדרך ישלם לי יפה. זה לא עובד ככה ואין קיצורי דרך. כדי להתבלט אתה צריך להביא משהו לשולחן.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 16 דקות, farkash7 כתב:

גם אני הייתי רוצה שמישהו יקבל אותי לעבודה כי אני נחמד ומראה עניין ותשוקה, ועל הדרך ישלם לי יפה. זה לא עובד ככה ואין קיצורי דרך. כדי להתבלט אתה צריך להביא משהו לשולחן.

אם תקרא שוב תראה שהשכר שרשמתי זה שכר יעד לא התחלה.

פורסם
לפני 33 דקות, vadim6385 כתב:

גם המתמטיקה של מדמ"ח היא ברמה יותר נמוכה מאשר המתמטיקה של הנדסת חשמל/אלקטרוניקה/מחשבים.

לא יודע איפה אתה לומד, אבל בבן גוריון זה פשוט לא נכון.

אלגברה - מדמ"ח עושים אלגברה 1+2 כמו מי שלומד תואר במתמטיקה, חשמל לא. חשמל כמו תוכנה לומדים קורס אחד באלגברה ליניארית למהנדסים וזהו.

לוגיקה ותורת הקבוצות לא לומדים בחשמל, כן למדנו במדמ"ח ובתוכנה.

הסתברות - ממה שאמרה לנו המתרגלת בהסתברות - זו של מדמ"ח יותר קשה מזו של חשמל ושל תוכנה.

ההבדל היחיד זה אולי בחדו"א, אבל חלק מהמוסדות שמלמדים מדעי המחשב מלמדים אינפי במקום חדו"א.

לפני 36 דקות, vadim6385 כתב:

בתור רווק בן 30 בלי הקלות מס כלשהן, אתה תשתגל עם מדרגת מס גבוהה.

מ-30 עם הנתונים האלו הוא ישאר עם 17.5-18 בערך.

בכל אופן זה שכר מאוד אופטימי לבן אדם בלי תואר ובלי ניסיון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 45 דקות, vadim6385 כתב:

תלוי בנתונים שלך.

זה פשוט לא נכון

אצלי לדוגמא למדו חדו"א 1 + 2 מכל הפקולטות, לא רק הנדסת תוכנה

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תוכן חדש...