Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

לזוגתי יש מחשב נייח מקרטע בן 8, היא מתחילה לעבוד מהבית ורוצה לקנות לה מחשב יותר נורמלי.

בעיקרון הדרישות הם די פשוטות: שלא יקרטע בריבוי חלונות בדפדפן, ויוכל להתמודד במקביל עם תוכנות עריכת וידאו ואודיו.

הוא יהיה בעיקר מחשב בייתי, שמדי פעם יצא לפגישות עבודה,

חובה 3 שנים אחריות ומערכת הפעלה מובנית. 

הדגש הוא מחשב שיהיה עמיד לאורך זמן מסדרה טובה. היה לי נסיון עבר מעולה עם סדרת הווסטרו של דל אבל אין לי מושג איך הם היום

חשבתי על המחשב הזה :

https://ksp.co.il/mob/item/181385

למישהו יש הסתייגויות או רעיונות טובים יותר ? 

תודה לעונים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי בהתלבטות שלך לפני 3 שבועות.

לבסוף מצאתי את הדיל הכי טוב (לדעתי) בהייטקזון.

- Lenovo IdeaPad 3 15ITL6

- מסך "15.6 FHD (1920x1080)

- מעבד Intel Core i5-1135G7

- מערכת הפעלה Windows 11 Home

- אחסון 512GB SSD

יתרונות בולטים יחסית למקבילים באותו מחיר:

- זכרון 16GB

- כרטיס מסך NVIDIA GeForce MX350 - יעזור למי שמתעניין בעריכה.

עלות 2700 שקל. אחריות שנה, ניתנת להרחבה ל3 שנים בתשלום 299 ש"ח.

אני כותב את ההודעה הזו מהמחשב המדובר ברגעים אלו :)

אם זה מעניין אותך ואין לך הייטקזון, אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי ולרכוש דרכי.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

את המחשב של IGALZ תוכל גם לרכוש ללא חלונות מקורי ב2390.

פה לדוגמא https://www.orpc.co.il/items/4723895

אם חשוב לך מערכת הפעלה מקורית מותקנת מראש לדעתי 300 ש"ח זה מחיר טוב להוסיף.

אני מסייג כי אין לי ניסיון איתם. אבל יש ביקורות טובות יחסית ברשת.

יש את האתר הזה:

https://www.pcnasdaq.co.il/

זה אתר של עסק גדול שעוסק בעיקרו בחידוש מחשבים לשוק העסקי.

אבל יש שם גם הרבה מחשבים חדשים. וגם כאלו שמוגדרים OUTLET שהם בעצם חדשים אבל עברו החזרה מלקוח או משהו ללא הפעלה.

על כל המחודשים הייתי מוותר.

בכל מקרה, אני ראיתי שמה כמה הצעות לא רעות. אולי רלוונטי. אולי יהיה רלוונטי למישהו אחר שיציץ בשרשור.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

זה אכן נראה כמו עסקה טובה, אבל אם מוסיפים אצלם אחריות (400) + מערכת הפעלה בסיסית (מעל 500 שקלים) זה יוצא 3350. אז העסקה של יגאל תחת התנאים הללו יוצאת יותר משתלמת. 

אם פות"ש היה מעוניין להתקין בעצמו מערכת הפעלה, אז אכן זה היה מאוד משתלם, כי אפשר למצוא מערכות הפעלה מקוריות בזול יותר מאשר ממה שמוכרים בארץ. 

הדל שהוא בחר גם אחלה מחשב. לא ניתן לטעות עם שתי האפשרויות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 21 שעות, Igalz כתב:

הייתי בהתלבטות שלך לפני 3 שבועות.

לבסוף מצאתי את הדיל הכי טוב (לדעתי) בהייטקזון.

- אחסון 512GB SSD

- זכרון 16GB

משווה ומעלה (מחשב ב2,850)

https://www.espir.co.il/product/נייד-לנובו-lenovo-thinkbook-21dj005tiv-

מחשב נייד מסדרת thinkbook (סידרת ביניים בין הIDEADPAD ל-THINKPAD)

הם נהנים מאיכות בניה טובה יותר מסדרת הIDEAPAD, בטח בגרסאות הנמוכות (יש סדרה 1, 3, 5 ו-7),

מעבד I5 דור 12

16 ג'יגה ראם

512 ג'יגה SSD

למחשב יש יתרונות נוספים, כמו מקלדת מוארת, קורא טביעות אצבע
(המחשב מגיע ללא מערכת הפעלה, אבל מגיע עם אחריות ל-3 שנים לכן כדיין יותר זול אם קונים מפתח מוצר)

פורסם

קודם כול תודה רבה לעונים, 

לפני 23 שעות, Igalz כתב:

- אחסון 512GB SSD

- זכרון 16GB

שכחתי לציין מקודם שחשוב שחשוב שלמחשב תהיה אחריות 3 שנים של טכנאי עד הבית. פעם הרבה חברות היו מציאות את השירות הזה, היום אם אני לא טועה זאת רק דל שעושה את זה באופן גורף. האם למחשב הזה יש אחריות כזאת? 

מלבד זה הוא ניראה מעולה. 

לפני 21 שעות, ניקו פ. כתב:

אם פות"ש היה מעוניין להתקין בעצמו מערכת הפעלה, אז אכן זה היה מאוד משתלם, כי אפשר למצוא מערכות הפעלה מקוריות בזול יותר מאשר ממה שמוכרים בארץ. 

הדל שהוא בחר גם אחלה מחשב. לא ניתן לטעות עם שתי האפשרויות. 

אני לא חסר מושג בכול הקטע המיחשובי, אבל מעולם לא התקנתי ווינדואס על מחשב מ-0.

האם זה סיפור של הורדת מערכת הפעלה על דיסק און קי, ואז קניה של הרשיון ? כמה הרשיון אמור לעלות? 

לפני שעה, ay115 כתב:

משווה ומעלה (מחשב ב2,850)

https://www.espir.co.il/product/נייד-לנובו-lenovo-thinkbook-21dj005tiv-

מחשב נייד מסדרת thinkbook (סידרת ביניים בין הIDEADPAD ל-THINKPAD)

הם נהנים מאיכות בניה טובה יותר מסדרת הIDEAPAD, בטח בגרסאות הנמוכות (יש סדרה 1, 3, 5 ו-7),

מעבד I5 דור 12

16 ג'יגה ראם

512 ג'יגה SSD

למחשב יש יתרונות נוספים, כמו מקלדת מוארת, קורא טביעות אצבע
(המחשב מגיע ללא מערכת הפעלה, אבל מגיע עם אחריות ל-3 שנים לכן כדיין יותר זול אם קונים מפתח מוצר)

תודה, 

אבל המחשב ניראה ממש אוברקיל לשימושים שלה. (היום היא משתמשת במחשב נייח עם מעבד I3 בן 10 שמקביל לסלרון של היום, ו-3.3 גיגה ראם)

ומשהו עם מפרט יותר חלש שעדיין יספק , ללא מערכת הפעלה, עולה סביב ה-2000. 

פורסם
לפני 57 דקות, davemustaine87 כתב:

אני לא חסר מושג בכול הקטע המיחשובי, אבל מעולם לא התקנתי ווינדואס על מחשב מ-0.

האם זה סיפור של הורדת מערכת הפעלה על דיסק און קי, ואז קניה של הרשיון ? כמה הרשיון אמור לעלות? 

אמת.

אפשר לקנות באיביי, באתרי CDKEYS אמינים כמו CDKEYS.COM (שעכשיו בבדיקה אני רואה שהם כבר לא מוכרים).

מבחינת אמינות אין כמו איביי (כי יש לך פייפאל ויש לך את השירות של איביי). אני רכשתי משם בלי בעיה. 

שאר האתרים אני לא מכיר מספיק. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

שכחתי לציין מקודם שחשוב שחשוב שלמחשב תהיה אחריות 3 שנים של טכנאי עד הבית. פעם הרבה חברות היו מציאות את השירות הזה, היום אם אני לא טועה זאת רק דל שעושה את זה באופן גורף. האם למחשב הזה יש אחריות כזאת? 

מלבד זה הוא ניראה מעולה

אין לי מושג, מעולם לא חיפשתי את השירות הזה. גם על ההרחבת אחריות לא שילמתי, אני לא רואה הרבה ערך בהרחבת אחריות שממילא מכסה רק פאקים בייצור. אם יש כאלו, הם יתגלו מאוד מוקדם.. ומה שלא יתגלה מוקדם, ימצאו דרך להסביר לך למה זה לא פאק בייצור ולא מכוסה על ידי האחריות.

• רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

באיביי כבר לא ניתן לרכוש רישיונות.

ROYAL CD KEYS זה אתר אמין לזה.

אבל כל השוק הזה ירד מדרגה אחת למטה מהבחינה הזאת.

פות"ש - אתה התחלת. אנחנו נגררנו אחריך.

המחשב שפורסם ב-OVERKILL הוא טוב יותר וזול יותר מזה שאתה פרסמת.

יש לך פה אסוס I3/8/512 עם ווינדוס ב-1850 שקל.

הרחבת אחריות ל-3 שנים זה עוד 250 שקל.

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=59033

דל אחריות 3 שנים באתר לקוח I3/8/256

ב-1740 שקל

https://www.carmelpc.co.il/items/4640774--מחשב-נייד-Dell-Vostro-3510-V3510-3015-דל-

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
לפני 4 דקות, Igalz כתב:

אין לי מושג, מעולם לא חיפשתי את השירות הזה. גם על ההרחבת אחריות לא שילמתי, אני לא רואה הרבה ערך בהרחבת אחריות שממילא מכסה רק פאקים בייצור. אם יש כאלו, הם יתגלו מאוד מוקדם.. ומה שלא יתגלה מוקדם, ימצאו דרך להסביר לך למה זה לא פאק בייצור ולא מכוסה על ידי האחריות.

חולק. מחשב לנובו של אחותי. מסך פשוט הפסיק להידלק. הרחבנו אחריות בCPM. הגיעו אליה, לקחו את המחשב, אחרי כמה ימים החזירו אותו עובד. 

זה היה די קרוב לסוף האחריות, בערך חודשיים לפני. 

מקרה חד פעמי אבל זה מה שהיה. הלנובו הרנדומלי שלי עדיין חי ונושם (בן 8 בערך).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 38 דקות, Igalz כתב:

בניגוד להרבה חולות רעות בתחומים אחרים( "זה קורוזיה אחשלי"), דווקא בלפטופים, ביחוד דל, באמת מקיימים את האחריות בצורה טובה, לפחות ככה זה היה לפני כמה שנים טובות כשחבר היה צריך להתשמש בה. 

לפני 37 דקות, ניקו פ. כתב:

מחשב לנובו של אחותי. מסך פשוט הפסיק להידלק. הרחבנו אחריות בCPM. הגיעו אליה, לקחו את המחשב, אחרי כמה ימים החזירו אותו עובד

טוב לדעת שגם אצל לנובו זה ככה.

לפני 41 דקות, Nakamichi כתב:

ש לך פה אסוס I3/8/512 עם ווינדוס ב-1850 שקל.

הרחבת אחריות ל-3 שנים זה עוד 250 שקל.

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=59033

מעדיף בתוספת יחסית קטנה לקחת I5. המחשב מיועד לכמה שיותר שנים. 

פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

אבל המחשב ניראה ממש אוברקיל לשימושים שלה. (היום היא משתמשת במחשב נייח עם מעבד I3 בן 10 שמקביל לסלרון של היום, ו-3.3 גיגה ראם)

ומשהו עם מפרט יותר חלש שעדיין יספק

ואיך בדיוק היא עושה עליו עריכת וידאו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 שעות, davemustaine87 כתב:

תודה, 

ומשהו עם מפרט יותר חלש שעדיין יספק , ללא מערכת הפעלה, עולה סביב ה-2000. 

הנחתי ש-3,000 זה המחיר שאתה מוכן להשקיע (אותו מחיר של הדל שצרפת),

המחשב לחלוטין אובר קיל, אבל הוא גם פיורצ'ר פרוף, לכל הפחות לשנים הקרובות.

תוכל לקנות את הדגם קודם ב,2190 (אבל רק עם 8 גיגה ראם, 256 SSD ומעבד דור 11) ושנה אחריות - 

https://www.espir.co.il/product/נייד-לנובו-lenovo-thinkbook-15-g2-20ve0055iv

אם קונים מחשבים בתדריות נמוכה, עדיף להשקיע טיפה יותר...

• אהבתי 1
פורסם

לדעתי בינו לבין השני אין בכלל מה להתלבט.

אתה מקבל פה מחשב נחות בהכל (RAM, SSD, מעבד ואחריות) מדגם ישן יותר (G2 VS G4) בהפרש של 600 שקל.

פות"ש. אני האמת לא ממש מבין כבר מה אתה מחפש, 

כי מצד אחד אתה מעלה מחשב ב-3000 וקצת ככזה שמצאת מתאים.

ואז אתה מקבל הצעה למחשב עדיף בפחות כסף והוא אוברקיל. כי כרגע יש דסקטופ גרוטאה ואתה מעדיף להשקיע 2000.

ואז בהצעות של מחשבים ב-2000 אתה מעדיף להשקיע קצת יותר כי זה להרבה שנים.

אני אגיד לך את האמת? אני בטוח שלחפש באינטרנט גם אתה יודע.

אני אישית הייתי מעדיף שהמחשב כן יהיה עם 16GB. 

הייתי מעדיף 512 SSD ומעלה.

לגבי מעבד - אני ממליץ לך לבדוק כל מעבד לגופו.

בדורות האחרונים של אינטל יש פערים גדולים בין סדרות ביו דור לדור ובתוך הדור. ויש כאלה שהם חלשים באופן מפתיע או ההפך (בד"כ חלשים אבל).

לדעתי תמצא מה כן עובד לך מבחינת הדרישות ותעלה.

אגב 2, לדעתי דל היו נותנים שירות בעבר באמצעות מעבדות של היבואן והם עברו לתת שירות דרך חברה צד ג', מה שפגע באיכות השירות. 

אגב 3, לדעתי לשירות באתר הלקוח יש מגבלה. זאת אומרת - יש דברים שהם לא עושים ON SITE. תבדוק אותי. כלומר הארד דיסק, מסך וכו' - כן. לוח אם נגיד - לא.

אני ממש ממליץ לך ברגע שאתה נסגר. לבדוק מי נותן השירות של המחשב. לחפש ביקורות בגוגל עליו ואת התקנון שירות.

נגיד אסוס - המון תלונת על זה. 

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, Nakamichi כתב:

פות"ש. אני האמת לא ממש מבין כבר מה אתה מחפש, 

כי מצד אחד אתה מעלה מחשב ב-3000 וקצת ככזה שמצאת מתאים.

ואז אתה מקבל הצעה למחשב עדיף בפחות כסף והוא אוברקיל. כי כרגע יש דסקטופ גרוטאה ואתה מעדיף להשקיע 2000.

ואז בהצעות של מחשבים ב-2000 אתה מעדיף להשקיע קצת יותר כי זה להרבה שנים.

אין מה להתסבך. 

רציתי מחשב עם מעבד טוב(יש הרבה אתרים שמביאים לך את הבנצ'מרק של כול מעבד) עם מערכת הפעלה מובנית, 3 שנים אחריות, והגעתי למחשב של דל ב-3000 שקל. אחר כך הבנתי שהתקנה של מערכת הפעלה זה לא ביג דיל, ואפשר גם 15.6 וראיתי שמחשבים עם אותו מפרט נמכרים גם ב-2100.

המחשב שהציעו ב-3000 הוא ללא מערכת הפעלה. וללא ספק הוא ניראה מעולה, רק צריך לחשוב עם תוספת של 900 שקל שווה לשימושים שלה את מה שמקבלים. 

המחשבים שאתה הבאת ב-1800 הם מגיעים עם מעבדים חלשים פי 2-3(לפחות על הבנצ'מרקס) מהמעבד I5 שראיתי.

ואין לי בעיה להשקיע יותר, גם 4-5 אלף, התוספת הזאת היא לא באמת שיקול. אבל אני לא רוצה להשקיע כסף על בולשיט(לצרכים שלה, לאנשים אחרים זה יכול להיות לגיטימי לגמרי) שעטוף במפרט ומעטפת יפה. יש לי שואב אבק של דייסון ב-3 אלף שעונה בדיוק להגדרת הבולשיט האישית שלי, ומצד שני יש גם אייפד ואייפון שלגמרי שווים את הכסף. 

לפני 14 שעות, Nakamichi כתב:

אגב 2, לדעתי דל היו נותנים שירות בעבר באמצעות מעבדות של היבואן והם עברו לתת שירות דרך חברה צד ג', מה שפגע באיכות השירות. 

אגב 3, לדעתי לשירות באתר הלקוח יש מגבלה. זאת אומרת - יש דברים שהם לא עושים ON SITE. תבדוק אותי. כלומר הארד דיסק, מסך וכו' - כן. לוח אם נגיד - לא.

אני ממש ממליץ לך ברגע שאתה נסגר. לבדוק מי נותן השירות של המחשב. לחפש ביקורות בגוגל עליו ואת התקנון שירות.

נגיד אסוס - המון תלונת על זה. 

בהצלחה

תודה, אני בהחלט אבדוק את זה. עברו המון מים בנהר מאז שנתקלתי במימוש אחריות במחשבי דל. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...