Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תהיתי איך השכן שלי נוהג על מוסטנג קבריולט עם שלט ״במבחן״ כבר חצי שנה, הכתבה הזו עשתה לי קצת סדר ועוד הוכחה שכל פרצה תנוצל ותהפוך לקומבינה :) 

ציטוט

תקנות חדשות שמפרסם משרד התחבורה מבקשות לצמצם את השימוש בשלט הלבן "במבחן", שנושאות מכוניות ללא רישוי בישראל. מכוניות הנושאות שלט כזה נועדו לנסיעות קצרות - למשל, העברה בין מוסכים או סוחרים, אך לפי משרד התחבורה, נעשה בשלט שימוש לרעה. יש אף סוחרים שמשכירים את הזכות לשימוש בשלט לאחרים, תמורת תשלום.

לפי התקנות, השימוש בשלט יוגבל לשעות העבודה ולנסיעות קצרות בלבד. כדי להשתמש בשלט, יהיה צריך לשאת ברכב גם העתק של רישיון סחר ברכב או ההסמכה של המעבדה, להם הונפק התו במקור.

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2022-11-21/ty-article/.premium/00000184-9946-d53f-a5fe-bbc6f4660000

עריכה אחרונה על ידי MorH
  • אהבתי 6
פורסם

אני לא חושב שהבעיה בתקנות, הבעיה כרגיל - באכיפה. באזור שעבדתי בו עד בקורונה היו מכוניות רבות "במבחן" כולל מכוניות סתמיות שבבירור אף אחד לא בוחן אותם, מאזדה 3 בת עשר אולי מכוסה אבק, איזו פאסאט... סתם רכבים שזה היה שלוחית שלהם תקופה ארוכה. האמת שאני לא מבין מה הביג דיל, אבל כנראה יש. 

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעה, Jack457 כתב:

. האמת שאני לא מבין מה הביג דיל, אבל כנראה יש. 

אנשים נוסעים על רכבים שאמורים להיות לא חוקיים לנסיעה בזכות זה.

פורסם
לפני 8 שעות, Jack457 כתב:

אני לא חושב שהבעיה בתקנות, הבעיה כרגיל - באכיפה. באזור שעבדתי בו עד בקורונה היו מכוניות רבות "במבחן" כולל מכוניות סתמיות שבבירור אף אחד לא בוחן אותם, מאזדה 3 בת עשר אולי מכוסה אבק, איזו פאסאט... סתם רכבים שזה היה שלוחית שלהם תקופה ארוכה. האמת שאני לא מבין מה הביג דיל, אבל כנראה יש. 

עם התקנות החדשות כנראה יהיה קל יותר לאכוף.

למשל אם תראה רכב כזה נוסע בשעות הערב המאוחרות או בלילה אז ברור שאין סיבה.

גם המגבלה של שנה לכל היותר הגיונית, בסוף סוחר רכב אמור למכור רכבים, ברגע שהוא גילה שהוא לא צריך, ויכול להמשיך להחזיק ברכב, ואפילו להשכיר אותו בלי שהרכב מאבד יד ובלי שיש שום תיעוד לזה שהרכב בעצם שימש כרכב מושכר (בתיאוריה), אז הוא חגג על חשבון התקנות הנוכחיות 

פורסם
לפני שעה, MorH כתב:

עם התקנות החדשות כנראה יהיה קל יותר לאכוף.

הבעיה היא לקלות אכיפה, הבעיה היא משאבי אכיפה.

משטרת התנועה מתמקדת במקבץ קטן של עבירות ומתעלמת כמעט לחלוטין מכל השאר, במודע, במכוון.

שוטרים מונחים להתמקד במה שמוגדר ״עבירות איכות״ וננזפים אם לא סיפקו מספיק דוחות על עבירות אלה (לא, אין מכסה נקובה במספר).

אם לא יוחלט באופן מאורגן לאכוף את הנושא, לא יעזרו שום תקנות.

פורסם (נערך)

אז ירימו טלפון למוסך ויבדקו אם הם עובדים.

כרגע אני רואה אנשים עם רכבים שמעולם לא קיבלו רישוי ישראלי פשוט מגיעים כבר תקופות ארוכות למפגשי רכב בשישי בצהריים או בשבת, והם עושים מה שבא להם.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
פורסם
לפני 17 שעות, motior כתב:

הזכיר לי מיד את השרשור הזה -

אחלה שרשור, התחום הזה פרוץ לחלוטין, מעניין אם משהו ישתנה בהסתכלות קדימה.
מה שאני די בטוח, זה שבעקבות התקנות החדשות חברת הביטוח יעדכנו את הפוליסות שלהן ויקשיחו עמדות כך שהסיכון למי שעושה שימוש פרטי יגבר.

פורסם

מקובל אצל חלק מסוחרי הרכב במיוחד המיוחדים, שנוסעים עם הרכב לא מעט זמן.

מכיר סוחר גדול  אחד שנסע עם  AMG MB A45 כמה חודשים עד שהגיע קונה. הקונה רכב יד ראשונה אבל עם לא מעט קילומטרים. מעניין כמה הורידו לו במחיר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

איך זה עובד אם זה רכב שיש לו את זה הרבה זמן והגיע הזמן שלו 

לעשות טסט?

אני מאמין שכרגע הוא לא עושה בגלל ה"במבחן" אבל מה קורה כשהוא מוריד את זה?

הוא צריך לעשות ולשלם טסטים רטרו?

פורסם

שלט במבחן יש רק לסוחר מורשה או מוסך מורשה משרד התחבורה. 

רכב חדש ממילא לא חייב בטסט רק בתשלום אגרה. רכב משומש חייב בטסט בכל מקרה עם או בלי שלט במבחן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 שעות, zaf כתב:

שלט במבחן יש רק לסוחר מורשה או מוסך מורשה משרד התחבורה. 

רכב חדש ממילא לא חייב בטסט רק בתשלום אגרה. רכב משומש חייב בטסט בכל מקרה עם או בלי שלט במבחן. 

אם רכב משומש חייב בטסט אז למה מרכיבים לו במבחן

אני הבנתי שבדרך כלל רכבים מורדים מהכביש שרוצים להעלות אותם שוב צריכים אחרי הטיפול שהם עברו

לעשות נסיעות מבחן לכן מרכיבים להם את זה.

ואחרי שהרכב נוסע כמו שצריך אז הולכים לטסט.

השאלה שלי אם צריך לשלם את כל האגרות טסטים של השנים שהאוטו ישב במגרש?

פורסם
לפני 26 דקות, cohen motor 377 כתב:

השאלה שלי אם צריך לשלם את כל האגרות טסטים של השנים שהאוטו ישב במגרש?

כן.

לפני 27 דקות, cohen motor 377 כתב:

אם רכב משומש חייב בטסט אז למה מרכיבים לו במבחן

השלט שייך לסוחר, המידה ויעצר לבדיקה והרכב לא שלו.
שלט במבחן מאפשר לו לנהוג עם ביטוח סחר וללא הביטוח של בעלי הרכב האחרון הרשום.

• תוכן חדש...