Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Pika007 כתב:
לפני 19 שעות, Transporter כתב:

שף? סו שף?? באיזו פלנטה אתה חי. בכל רגע נתון בסניפים של הרשתות האלו הטבח עם הכי הרבה "ניסיון" עובד שם אולי שנתיים ובמבה, ההכשרה שעובדי מטבח מקבלים היא בסיסית בלבד וממש לא עובדים מתחת לשף. האנשים שיודעים מה הם עושים נמצאים בתנועה בין הסניפים, לא נוכחים בסניף עצמו. מאיפה בכלל הזית את הרעיון הזה?

דיי נו אתה נותן תשובות של ילד שעושה השלמת הכנסה אחרי הלימודים בביצפר

אתה כבר שבוע מספר לנו שזה מאוד פשוט להכין סושי ברמה של המסעדות הכי טובות שיש בארץ לא?

אז מה זה משנה אם יש שף או אין שף בכל סניף?

יגדירו בכל איזור מישהו שעובר בין סניפים ומכשיר את אותם עובדים ותיקים שיכשירו את העובדים החדשים, הרי אמרת שזה לא להכין לא? במיוחד לבעלי גפניקה שיש את התקציב למצוא סושימן איכותי שילמד את בכירי המנהלים בחברה, שילמדו את  המנהלי איזורים, שילמדו את העובדים בסניף, הרי אמרת ממש קל.

אמנם אני לא אוהב לאכול שם אבל לרשת הזאת יש מספיק תקציב כדי לדאוג שבכל איזור יהיה טבח ראשי שאחראי על כמה סניפים, ומלמד שם את הטבח המוביל איך להכין סושי, והטבח המוביל ילמד את החדשים שמגיעים. אני בטוח שלבעלי הרשת יש תקציב כדי לדאוג למישהו כזה בכל איזור

אתה לא יכול מצד אחד להגיד שזה קל, מצד שני להגיד שלא מצליחים ללמד את העובדים כי הם עובדים שם רק שנתיים. שנתיים זה המון זמן ואפילו שבועיים מספיק כדי ללמוד כמה זמן לחמם אורז ומתי להוריד אותו מהאש.

מצחיק שאתה מאמין שאנשים כאן יכולים ללמוד להכין סושי מושלם דרך מתכון שתכתוב, אבל כל העובדים בגפניקה כל כך טיפשים שאם האחראי שלהם יראה להם יום יום איך להכין הם לא יקלטו.

בתאריך 20.10.2022 בשעה 16:19, Pika007 כתב:

קודם כל- ג'פניקה זה מקום שבהגדרה עובד על עובדים במטבח שמתחלפים כל יום וחצי. איזה היגיון יש בלהביא מומחה שילמד את העובדים שלא יהיו שם עוד חודשיים? זה לא עניין של תקציב.

המומחה ילמד את הקודקודים

שילמדו את המנהלי איזור

שילמדו את האחראי מטבח בסניף

וכן, התפקיד שלו יהיה ללמד את העובדים שבאים והולכים. מה לעשות, בשביל זה הוא שם

אני בטוח שמי שמחזיק כמה עשרות סניפים בארץ יכול להרשות לעצמו לעשות מהלך כזה. זה פרוטות בשבילו.

"אורז בטעם של קרטון"? נגלה לך סוד: אם בישלת אותו נכון, גם אורז בלי טיפה אחת של תערובת חומץ. זני ג'פוניקה מלאים בטעם. וזו הסיבה שתמיד עדיף לפספס למטה בכמות החומץ ולא למעלה. זו אחת הסיבות שהמלצתי על האורז הספציפי שהמלצתי עליו- תכין לעצמך קערת אורז לבן בלי כלום ותלמד להעריך את הדבר הפלאי הזה.

כתבתי מהתגובה הראשונה שלי כאן שזה לא מתחיל ונגמר באורז, זה גם האצה הזולה הזאת שצריך ללעוס אותה שעה כדי שיהיה אפשר לאכול אותה

זה לא קורה בשום מסעדה שנתתי כאן דוגמא. שם האצה והאורז נמסים בפה בדיוק כמו שאוכלים באן  נמס בפה.

ומה לעזאזל ג'פניקה קשורה עוד פעם. מופיעה 30 פעם בכל פוסט שלך.

החומרי גלם שאתה מדבר עליהם ובמיוחד האצות של מזרח ומערב, יש להם את אותו מרקם זול ולא עובר בגרון כמו ברולים של גפניקה. 

אתה טוען שגפניקה לא מכירים את המתכון המאוד פשוט שכל ילד יכול למצוא ביוטיוב

אני טוען שהם פשוט משתמשים בחומרים גלם הזולים שאתה מתאר כאן

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

התעייפתי

עזבו רגע את הטעם - גודל המנה קטן עם השנים. הפסקתי ללכת ולהזמין ממקומות מסויימים
מג'פניקה לא הזמנתי סושי מ2020 לדעתי וגם אז זה היה חד פעמי
הדבר היחיד שאני מזמין מהם זה מרק תירס תאילנדי\מרק בטטה וג'ינג'יר, וסלט נאם טוק ניה שהוא מרענן וטעים

בפ"ת יש מקום בשם סושי במושבה - תענוג, אפילו שהטבחית ויאטנמית, המנות משביעות ומרגישים את המרכיבים וטריותם

אם אני משווה אותה לרשתות השונות, אושי אושי וכל השאר, המנות שלהם פשוט פיציות , אין בעיה לשלם 40 על רול, 100 על קומבינציה, אבל דחילק, שימו קצת דג בפנים, קצת ירקות, קצת אורז

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 40 דקות, maxcher כתב:

הדבר היחיד שאני מזמין מהם זה מרק תירס תאילנדי

מרק תירס תאילנדי ממליץ להזמין מג'ירף, הרבה יותר עשיר וטעים מהמרק של ג'פניקה

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 55 דקות, maxcher כתב:

אם אני משווה אותה לרשתות השונות, אושי אושי וכל השאר, המנות שלהם פשוט פיציות , אין בעיה לשלם 40 על רול, 100 על קומבינציה, אבל דחילק, שימו קצת דג בפנים, קצת ירקות, קצת אורז

אבל  אושי אושי זה לא מקום להשוות אליו

ורול במקום איכותי לא עולה 40

אולי לכיוון 65-80

וכן יש שם דג, וכן המרכיבים מתחברים ביחד והכל טעים.

האמת גם בסן קיס שמוכרים רולים ב 50-60 יש רולים טובים עם כמות של דג 

פורסם (נערך)
בתאריך 19.10.2022 בשעה 15:16, Transporter כתב:

הכל טוב ויפה

בפועל

אתה מקבל רולים שיש מהם ריח חזק של חומץ, אין לאורז טעם באמת טעים אלא טעם אכיל בלבד,

לאצה אין את המרקם של העצה בסושיות שכתבנו כאן

זה פשוט לא טעים.

זהכמו לקחת פיתה יבשה ולשים בה שיפוד שהרגע ירד מהגריל "זה טעים כי הבשר טוב" אבל אתה שובר את השיניים בדרך אליו והפיתה עושה טעם רע לאוכל. אז זה לא שווה כלום.

אני לא יודע איך מכינים את הסושי ב TYO או בנישי, אבל  כנראה שהתהליך שונה ממה שתארת כאן, או שהמוצרים שונים, או שהיחס שונה, 

מכיר את המתכונים האלה כבר כמה שנים טובות. זה לא יוצא טעים ובטח לא משתווה לרמה של סושי במסעדה. 

לעומת פיצה לצורך העניין

שעם מתכון נכון אפשר להכין בצק איכותי שיהיה הרבה יותר טעים ממה שאפשר לקנות בחוץ

בסושי עדיין לא נתקלתי בזה

ואני מכיר את כל המתכונים האלה עם ה"ניואנסים"  של לשטוף את האורז, לקרר, לחכות וכו'. התוצאה עדיין תהיה מה שכתבתי למעלה

אתה תופתע מאוד לגלות שברב הסושיות לא מתבלים את האורז בכלל, גם בגדולות והמוכרות כי פשוט אין להם זמן לזה. את הדג לא ממליחים כמעט אף אחד מהם, הכל מוגש as is.. (ביקרתי בהרבה מטבחים מבפנים).

מבטיח לך שאין הבדל גדול בין האצות נורי ממה שאתה קונה וממה שמכינים איתו בסושיות, גם לא בסוג האורז.

את רב הטעם אתה מקבל מהרטבים שמוגשים לך, שפה יאמר לזכותם הרב משקיעים והרבה מהם מכינים לבד, זה עיקר הטעם שמועבר לזה בטעימה הראשונית.

אם אתה מרגיש שיש לך טעם חזק של חומץ אורז בהכנה ביתית, או תחליף חומץ, או שתפחית בכמות (באמת שלא צריך הרבה), או שלפני המזיגה לאורז תרתיח אותו ביחד עם הסוכר והמלח - יכול גם לא לשים בכלל.. ולהשתמש באורז כפי שהוא.

היתרונות הבולטים שיש לסושיות לעומת הכנה בייתית (רובם):

מכשיר להכנת אורז - יכולות דיוק קבועות ללא מאמץ.

מכשיר לפיזור אחיד של האורז על האצה - משפיע מאוד על הנראות הסופית, יש אנשים שנראות של האוכל משפיעה גם על הטעם.

תוספות שסביר להניח לא נמצא בבית - מטמאגו, קוואר, קנפיו ועד סוגי דגים שונים שסביר להניח לא נקנה כדי רק להכין סושי בייתי.

וגולת הכותרת ההשקעה ברטבים ייחודיים כמו שדובר קודם.

באמת כל מי שאכל מהסושי שלי אמר שטעים בטירוף, ועדיין עד כמה שטעים לי הסושי שלי לפעמים מתחשק לי של האחר מסושייה מקצועית, עם תוספות  שאין לי בבית (האהובה עלי עד כה - סושי ואן באשדוד).

לקח לי להגיע "למתכון המושלם" (לטעמי) לא בשבוע, אולי אחרי 30 הכנות של סושי.. אחרי הרבה ניסוי ותהייה והמון דברים קטנים שמסתבר משפיעים כמו: כמות מלח בדג, כמה זמן להשאיר את הדג במלח, לתת לאורז מים רותחים כבר או להרתיח יחד עם האורז, כמה זמן להשאיר עם מכסה סגור אחרי זמן הבישול, איזה חומץ אורז להשתמש וכמה לשים, מה היחס מים ביחס לכמות האורז, לבשל את האורז בסיר רחב או צר ועמוק וכו וכו.. בקיצור מתוך ה30 פעם הראשונות משהו התפקשש, בטעם או בנראות.. בסופו של דבר כל דבר "מורכב" קשה לבשל ולהגיע ליעד, וזה לוקח זמן עד שמגיעים למסקנות.

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם
לפני 13 שעות, CartMan2oo5 כתב:

אתה תופתע מאוד לגלות שברב הסושיות לא מתבלים את האורז בכלל, גם בגדולות והמוכרות כי פשוט אין להם זמן לזה. את הדג לא ממליחים כמעט אף אחד מהם, הכל מוגש as is.. (ביקרתי בהרבה מטבחים מבפנים).

מבטיח לך שאין הבדל גדול בין האצות נורי ממה שאתה קונה וממה שמכינים איתו בסושיות, גם לא בסוג האורז.

את רב הטעם אתה מקבל מהרטבים שמוגשים לך, שפה יאמר לזכותם הרב משקיעים והרבה מהם מכינים לבד, זה עיקר הטעם שמועבר לזה בטעימה הראשונית.

אם אתה מרגיש שיש לך טעם חזק של חומץ אורז בהכנה ביתית, או תחליף חומץ, או שתפחית בכמות (באמת שלא צריך הרבה), או שלפני המזיגה לאורז תרתיח אותו ביחד עם הסוכר והמלח - יכול גם לא לשים בכלל.. ולהשתמש באורז כפי שהוא.

אבל לא דברתי פה על התיבול של האורז אלא על טקסטורה שלו ושל האצה וגם הסברתי את זה כמה פעמים

האצה במקומות הטובים שציינתי נמסה בפה

ובגפניקה צריך ללעוס אותה שעה, בדיוק כמו האצות של מזרח ומערב וכל מה שאנחנו קונים בסופר.

זה לא קשור לכמה מלח שמת באורז וכמה מלח שמת על הדג ואם הכנת את הטריאקי לבד או לא

תקרא שוב את מה שהפריע לי ותבין אותי

לפני 13 שעות, CartMan2oo5 כתב:

איזה חומץ אורז להשתמש וכמה לשים

זה נגיד משהו שמשפיע מאוד

אבל המומחים פה טענו שכל חומץ שתקנה ב 10 שקל בסופר יהיה אותו דבר כמו שמשתמשים בסוהו

אז זה שולל את מה שכתבת

פורסם

הרגע סימנו לאכול סושי שהכנתי בבית מהמרכיבים הכי "פושטים".

אורז של סוגת, אצות של מזרח ומערב, מקלות דג בטעם סרטן וירקות. 

זה כמובן לא סושי גורמה, אבל מתעלה בפער על כל הרשתות סטייל ג'פניקה ודומיו, בייחוד האורז. 

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...