Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן קסנטיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לשמוע דיעות לגבי הקסנטיה. במיוחד על הדגמים שעד שנת 1997. בעד ונגד.

אני קצת מוטרד מרעש רוח ומנוע בתוך תא הנוסעים. ואם מישהו מאיזור חיפה ויש לו המלצה למוסך שיודע לטפל ברכב הזה מכל הלב. אשמח לקבל טיפים לפני קניה.

אסף.

פורסם

ניסית להריץ חיפוש על המילה קסנטיה? היו הרבה דיונים לגבי הרכב. חפש הודעות גם של קסנטיה, של המשתמש ROEE היתה לו בבית אחת כזו.

גיא

פורסם

לגבי רעשי רוח, לפחות אני לא נתקלתי בדבר כזה אפילו שיש לי צמיגים רחבים מהרגיל!

הרכב שקט גם במהירויות גבוהות מאד.

לגבי הרכב עצמו,מצטרף לגיא,ערוך חיפוש ואז חזור עם שאלות ספציפיות.

בהצלחה

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

היה לי את הרכב הנ"ל וברעשי רוח עוד לא נתקלתי, אבל במה שכן נתקלתי זה שהרכב מאוד מרווח, נוח ומאובזר.

בגדול, במחיר שתקנה אותו הוא יתן לך תמורה מאוד גבוהה אבל יש נקודת תורפה והיא שהרכב לא בטוח הוא קיבל רק 2 כוכבים ב-EURO-NCAP.

מוסך שיודע לטפל מכל הלב ולשם הכנסתי קבוע את בנות ה-PSI שלי זה א.ר.ז גולן שבחצור. תפנה לקרן היא תשמח לעזור לך בכל בעיה שתתקל.

פורסם

כבר הרצתי חיפוש בנוגע לקסנטיה וקראתי שמדובר ברכב נוח ואמין במידה וטופל כראוי. אני גם מודע לכך שלרכב רק שני כוכבי בטיחות.

מה שאני רוצה לדעת זה מה לא טוב ברכב לעומת רכבים אחרים ומה כן טוב. למשל, ידוע שלסוברו ליאונה יש הרבה יתרונות מבחינת אמינות אבל דוקא הציריות הקדמיות נהרסות במהירות עקב עומס יתר בחלק הקדמי של הרכב (עקב תכנון לקוי של חלוקת משקל). לא יקרה כלום אם נשמע קצת דברים לא טובים על הרכב :-)

מאוד חשוב לי לדעת למה לשים לב לפני קניה. למשל, המערכת הפניאומטית במהלך עבודה עושה תקתוקים האם זה תקין וכמה זמן צריך לקחת לה עד שהיא מתיצבת. כל כמה זמן היא נכנסת לפעולה וכדומה. נזילות שמן אופיניות. כמה קילומטרים עד שיפוץ ראש ראשון או אוברול.

אשמח גם להבין את ההבדלים בין רמות הגימור X SX VSX ואיך אני יכול להבדיל ביניהם ?

פורסם

בכלליות וללא הכללות,הרכב אמין ומוצלח ללא בעיות ספציפיות!

אמין,נוח, מרווח ומהווה תמורה מצויינת למחיר.

צריך כמו שכבר נרשם לבדוק האם הרכב הספציפי טופל ולא הוזנח.

אין בעיות מיוחדות במערכת המיתלים,תקתוקים זה תקין.

יש מספיק מוסכים בארץ שמבינים ברכב הזה.

אתה שואל שאלות כמו "כמה ק"מ עד שיפוץ ראש או עד אוברול?" אין תשובה מוחלטת לדברים כאלו וזה תלוי בהמון פרמטרים משתנים,מנוע יכול להחזיק 400000 ק"מ וגם 70000 ק"מ!

שאל שאלות ספצפיות לגבי התאמת הרכב לצרכים שלך

ג.

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

יש לי גליון אוטו 111 משנת 1995 בו צוין כי מערכת המתלים ההידרופניאומטית של דגם VSX שונה מ-SX והיא משנה את תכונותיה בהתאם לתנאי הנסיעה (בנוסף יש גם דגם אקטיבה שמציע מוטות מייצבים אקטיביים). איך מזהים את הדגם ה-VSX מול ה-SX ? האם ישנו איזה בורר או חיווי לתנאי נסיעה או שהכל אוטומאטי ?

אם אני לא טועה, מערכת המתלים של ה-VSX קרויה הידרואקטיב 2.

פורסם
יש לי גליון אוטו 111 משנת 1995 בו צוין כי מערכת המתלים ההידרופניאומטית של דגם VSX שונה מ-SX והיא משנה את תכונותיה בהתאם לתנאי הנסיעה (בנוסף יש גם דגם אקטיבה שמציע מוטות מייצבים אקטיביים). איך מזהים את הדגם ה-VSX מול ה-SX ? האם ישנו איזה בורר או חיווי לתנאי נסיעה או שהכל אוטומאטי ?

אם אני לא טועה, מערכת המתלים של ה-VSX קרויה הידרואקטיב 2.

בוקר טוב,

אכן ה VSX, מצויידת במערכת הידראקטיב 2. מערכת זו נשלטת מחשב בניגוד לזו המכנית שיש בדגמי ה SX. למערכת ההידראקטיב קיימים שני מצבי נסיעה "קשה ו"רך", המחשב מחליט מתי לעבור ממצב אחד לשני ע"פ מידע מהחיישנים השונים. אפשרות השליטה היחידה שיש לנהג על המעבר בין המצבים, היא ע"י כפתור, שזכה לכינוי הלא מדוייק כפתור ספורט, לחיצה על כפתור זה פשוט תשנה את הערכים (ספי המעבר) בהם המחשב עובר ממצב רך לקשה, וההיפך.

דגמי ה VSX הם נדירים יחסית בארץ. במידה ותמצא אחד כזה, מדובר בתמורה מצויינת לכסף, אך חשוב לטפל בו במוסך מורשה שיודע לטפל במערכת הידראקטיב. לדוגמא, החלפה לא מקצועית של בומבה ברכב מסוג זה, יכולה לגרום לרכב "להתקע" במצב קשה באופן קבוע.

לגבי קסנטיות רגילות אני יכול לחשוב על שתי מחלות נקודות תורפה:

1. כריות בולם שעלולות להתייבש, דבר שיכול להסתיים בפריצה של הבולם דרך מכסה המנוע. - כמובן שהדרך למנוע זאת היא ע"י בדיקת מצב הכריות בכל טיפול, והחלפתן בזמן.

2. משאבת הגה שעובדת בלחץ הגבוה של המערכת ההידראולית ולכן רגישה לנזילות.

באופן כללי, אני הייתי ממליץ על כל אחד מדגמי הקסנטיה, תמורה מצויינת לכסף.

יום טוב,

שחר

פורסם

שחר, תודה על התשובה המפורטת.

איפה הכפתור הזה ממוקם ? יש עליו סימון ?

ישנה סיטרואן מודל 1995 שאני שוקל לקנות, 2000 סמ"ק אוטו' ABS וכרית אויר. לא הצלחתי להבין אם היא SX או VSX. אין כיתוב על הרכב ולא ברישיון רכב. על פי מבחן דרכים של motocar לדגם ה-VSX באותה שנה יש כרית אויר ול-SX לא. האם כרית האויר היא אינדיקציה לכך שמדובר ב-VSX ?

ישנה בעיה במערכת ה-ABS של הרכב (נורית חיווי דולקת) - כמה יכול לעלות תיקון והאם מישהו כבר חווה תקלה דומה ?

פורסם

הכפתור ממוקם מצד שמאל של בורר ההילוכים,

אני לא בטוח לגבי כרית האויר של הנהג, לדעתי הייתה סטנדרטית בכל הדגמים. לגבי כרית אויר לנוסע - זו אינדיקציה מובהקת לדגם VSX.

עוד אינדיקציות לדגם VSX יהיו - קודן מקורי, רדיו מקורי עם שליטה מההגה, שעון חום שמן.

לגבי נורת ה ABS, יש לבדוק פרטנית, יכול להיות הרבה דברים החל ממגע רופף ועד למחשב תקול.

שחר

פורסם

נורת ABS דולקת - כנראה החיישן שנמצא בגלגל ההגה תקול.

אם לרכב יש כרית אוויר החיישן עולה יותר כסף(מנסיון:wink: ).

ג'ורג'

•  

פורסם

לדעתי אין לאוטו הזה תחליף מבחינת נוחות הנסיעה וגיהוץ המהמורות. ועל זה לעיתים ולדעתי צריך לשלם קצת יותר כסף (באחזקה).

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

לפני שרכשתי את הקסנטיה שלי (1.8 ידנית SX מודל 94'), עברתי על כל מיני אתרים המפרטים תקלות נפוצות, ובערך כולם ציינו שתקלה במערכת ה-ABS היא כמעט תמיד יקרה. אני פשוט לא זוכר אם זו המשאבה או המחשב שמתקלקל, כי אצלי ברכב אין ABS. לא שמעתי על בעיות חיישנים.

למיטב ידיעתי, ל-VSX יש חישוקי מגנזיום מקוריים, הגה עשוי מעור וכוונון גובה למושב הנוסע.

אני חושב שכל דגמי ה-2.0 ליטר הגיעו עם כרית ו-ABS, אם לא מהשנה הראשונה, אז מ-95'.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
הכפתור ממוקם מצד שמאל של בורר ההילוכים,

שחר

תיקון קטן - הכפתור ממוקם מתחת לבורר ההילוכים, ברווח שבין הבורר ובין הידית ששולטת על גובה הרכב.

למיטב ידיעתי, ל-VSX יש חישוקי מגנזיום מקוריים, הגה עשוי מעור וכוונון גובה למושב הנוסע.

שי

צודק לגבי ציפוי העור להגה (רק לחישור ההגה), אני לא בטוח לגבי המגנזיום וכיוון הגובה למושב הנוסע.

שחר

• תוכן חדש...