Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מזמן לא דיברנו על הDSG...
 זה לא עוד שרשור על קלאצ'ים גמורים או מכטרוניקס שהלך לעולמו.
 כבר שנים רבות שאני עם הגיר הזה,  בסיאט, VW וסקודה.
 תמיד הייתי מרוצה מהתנהגות הגיר ומעולם לא סבלתי מתקלות.
 אני מכיר היטב את הגיר, מגבלותיו וכיצד להוציא ממנו את המיטב.

אני עם קודיאק חדשה, גיר רטוב 7 הילוכים.
 כבר כתבתי פה בעבר שהגיר מרגיש מאוד איטי.
 חיבור איטי של הקלאצ' ביציאה מהמקום, העברת ההילוכים לא חדה ומהירה כפי שאני מכיר.
נראה שהכיול החדש נועד לשמור על הגיר ולתרום לחסכון.
יש שיפור מסוים במצב ספורט אבל זה עדיין לא מושלם.
 לקחו את כל הכיף! 

לאחרונה אני מתנייד עם קיה שגם לה יש גיר רובוטי והוא מרגיש הרבה יותר מהיר וחד.  מוזר...

מעניין לשמוע,  בעלי רכבי VAG מהדור האחרון שותפים להרגשה? 

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

דווקא אני עם גיר של יונדאי (מעריך שזהה לקיה) ברכב חדש עם רעידות ו גמגומים במהירויות נמוכות (יותר מהרגיל) . לא זוכר את זה מהפולו שהיתה לנו. 

פורסם
לפני שעה, banji man כתב:

מזמן לא דיברנו על הDSG...
 זה לא עוד שרשור על קלאצ'ים גמורים או מכטרוניקס שהלך לעולמו.
 כבר שנים רבות שאני עם הגיר הזה,  בסיאט, VW וסקודה.
 תמיד הייתי מרוצה מהתנהגות הגיר ומעולם לא סבלתי מתקלות.
 אני מכיר היטב את הגיר, מגבלותיו וכיצד להוציא ממנו את המיטב.

אני עם קודיאק חדשה, גיר רטוב 7 הילוכים.
 כבר כתבתי פה בעבר שהגיר מרגיש מאוד איטי.
 חיבור איטי של הקלאצ' ביציאה מהמקום, העברת ההילוכים לא חדה ומהירה כפי שאני מכיר.
נראה שהכיול החדש נועד לשמור על הגיר ולתרום לחסכון.
יש שיפור מסוים במצב ספורט אבל זה עדיין לא מושלם.
 לקחו את כל הכיף! 

לאחרונה אני מתנייד עם קיה שגם לה יש גיר רובוטי והוא מרגיש הרבה יותר מהיר וחד.  מוזר...

מבין אותך לגמרי

זה גיר שונה ועמיד משמעותית ממנוע 1.5 של הרכבים הקטנים.

אופי הגיר מעט שונה 

פשוט תלחץ חזק יותר ותהיה לרוב על ספורט

מכיר את הגיר טוב מאוד, הוא עמיד בפער מול האחרים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

גם ב-DSG7 הרטוב וגם ביבש מורגשת התנהגות קצת יותר איטית מבעבר, בעיקר בדגמים הסטנדרטיים. בדגמי ביצועים זה דווקא פחות בולט. עם זאת זה משתנה בין הדגמים, למשל באיביזה, ארונה ופביה 1.5 הגיר היבש מתנהג מעולה, כמעט בלי היסוסים ומאוד חלק, בטיגואן 1.5 עם גיר רטוב הייתה אחת הוורסיות הכי מוצלחת שפשגשתי. לעומת זאת בפולו 1.0 היבש היה קצת פחות מרשים, בקודיאק 1.5 היציאה מהמקום הייתה קצת מהוססת וגם בטיגואן אולספייס היציאה מהמקום לא הייתה זריזה במיוחד, בשניהם גיר רטוב. על אף זאת בעיני הוא עדיין בטופ של הגירים הרובוטיים כפולי המצמדים, יחד עם הגיר של הנוכחי של אלפא שקיים בטונאלה.

דווקא הגיר של קיה/יונדאי פחות מרשים בעיני, השילוב הראשוני כבד ואיטי וההעברות מאוד איטיות ברמה שהלינאריות של התאוצה נפגעת וזה קצת מזכיר גיר רובוטי חד מצמדי עם תנודות בהעברות הילוכים. במצב ספורט הוא מתנהג קצת יותר טוב אבל עדיין גס מדי בעיני.

• רעיון טוב! 1
פורסם

נראה שהכיוון היה לשפר את האמינות של הגיר ולהאריך את חיי הקלאצים גם בעד פגיעה קלה בחוויה שהוא מספק לנהג. 

שמעתי ממישהו קרוב לעניינים (חסר אינטרס אישי) שהאמינות השתפרה משמעותית בכל הדגמים מהשנתונים האחרונים.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

100 אלף קילומטר עם אוקטביה 2018 מנוע 1000- גיר מצוין, החלפות מהירות וחלקות, ללא תקלות כלל.

12 אלף עם אוקטביה 2021 מנוע 1000- כנ"ל, לא הרגשתי הבדל התנהגות בניהם.

כיום 20 אלף על קאיה נירו 2022- הגיר לא פחות טוב משל האוקטביות. במובנים מסוימים אפילו טוב יותר.

פורסם

ובכל זאת אי אפשר שלא לשאול, האם אמינות ה-DSG השתפרה, האם ניתן ברוב המקרים לראות מספר שש ספרתי במד האוץ ללא תקלות?

אינני שואל בגלל "הרכילות" שבעניין אלא משום עניין עתידי לרכוש רכב עם גיר כזה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לראות מס' 6 ספרות במד האוץ ללא תקלות זה בעיקר תלוי בצורת הנהיגה שלך ואופיה. 

אם אתה נוסע כל יום עשרות קמ בפקקים בגוש דן כנראה שהקלאצים לא יחזיקו כמו ברכב שמשייט בפריפריה או בכביש 6. 

מה שבטוח האמינות השתפרה ביחס לדגמים הקודמים ולראות 6 ספרות ללא תקלות זה כנראה כבר כן אפשרי.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אני עם DSG 7 יבש (ארונה)? והאמת לא מבין על מה כל ההייפ סביב הגיר הזה.

איטי בזינוק מהמקום, רץ למעלה בהילוכים ומשתהה בהורדת הילוכים לצורך עקיפה.

מצב S משפר את המצב אבל עדיין רחוק ממושלם, והכי מציק זה ההורדה משני לראשון בכניסה לחניה במהירות לא גבוהה אבל כזאת שעדיין מספיקה להילוך שני.

בסופו של דבר יוצא שאני מבלה לא מעט זמן במצב ידני.

ROOONEEYY

פורסם

אני לא יודע איזה דור זה אבל היה לי סיאט אטקה 2020 חדשה (בשנה 2020) והרגשתי שהגיר היה מאוד איטי במיוחד בתחילת נסיעה ולאחר כמה חודשים עברתי לרכב אחר כמעט ורק בגלל זה. 

פורסם

6 ומשהו שנים נסעתי על DQ200 בסיאט אלטאה (הדגם הבעייתי שהיה עליו כמה ריקול'ים) , הייתי מאוד מרוצה מבחינת הביצועים - אמינות הרבה פחות.

4 שנים עכשיו על DQ250 (DSG6) , עוד יותר מרוצה מהביצועים ובינתיים הגיר מפגין אמינות מופתית.

יצא לי לעשות נסיעת מבחן על האוקטביה RS 245 עם הDQ380 החדש יותר (7 רטוב), לא הורגש היסוס ביציאה מהמקום או ירידה בביצועים בהשוואה ל 6

יכול להיות שה"פתרון" של VW לגיר DQ200 הסופר בעייתי בדגמים החדשים יותר, הוא בעצם ריסון הביצועים?  עצוב מאוד

• תוכן חדש...