Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, ברווז כתב:

כנראה שהזדקנתי ולעיתים אני מפעיל אותו בחורף

אתם לא נודדים בחורף?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 51 דקות, ברווז כתב:

מכאניים גם אצלי, אבל עם כיוונון של קור וחום. אולי אצלך פשוט לא עבד הבורר משום מה. 

עבד, פשוט לפי איך שזה היה בנוי, היה אפשר לכוון את הבורר של החימום רק לקר-אמצע-חם. אי אפשר היה לעשות כיוון עדין.

בסיויק וקורולה היו כבר פקדים אלקטרוניים - ז"א עדיין היה בורר מכני שה-backend שלו היה מחובר למעגל אלקטרוני שהיה שולט בברז של החימום, אז היה אפשר באמת לשלוט בטמפרטורה.

בלנסר קלאסיק זה היה מכני טהור, וזה עבד גרוע.

אה, הייתה גם דוושת גז עם כבל ומצערת מכנית, שגרמה לכאבים בקרסול בנסיעות ארוכות. המצערת האלקטרונית של קורולה הייתה תענוג אחרי זה.

עכשיו תגידו שמכני יותר טוב כי נשמה וזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 26 דקות, vadim6385 כתב:

עבד, פשוט לפי איך שזה היה בנוי, היה אפשר לכוון את הבורר של החימום רק לקר-אמצע-חם. אי אפשר היה לעשות כיוון עדין.

בהחלט משהו כזה, כן... 

למרות שמבחינת החימום, דווקא היה סביר מבחינת הכיוון עדין עבורי. 

הקירור תמיד היה על MAX בכל מקרה. 

בעקבות השירשור הזה אגב, התחלתי לפתוח גם את החלונות האחוריים לפני שאני מתחיל לנסוע- עובד הרבה יותר טוב ממה שציפיתי האמת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האמת שבד"כ אני פותח רק את האחוריים. מעיף את האוויר באותה מידה ולא עושה לי חור במוח (וגם מאפשר למזגן קצת לקרר באיזור שלי).

• אהבתי 1
פורסם

פי 2 יותר פתחים המאפשרים לאוויר החם להימלט עובדים יותר טוב- והמזגן צריך לקרר אוויר חם יותר באיזור שלך, כך שיותר קשה לו וזה לוקח יותר זמן. 

אצלי, בתוך דקה אחת של נסיעה (ופחות מזה אפילו) כמות האוויר החם פוחתת דרמטית עם כל ה-4 פתוחים (לעומת כ-3 דקות עם 2 בלבד וסנרוף) ונהיה נסבל מספיק בשביל לסגור אותם. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קודם כל מניעה - או יותר נכון צמצום. שם מגן שמשה וגם מגנים לחלונות הצד. 

נכנס לאוטו, פותח את החלונות מקדימה , מדליק מזגן אחרי חצי דקה על אויר מבחוץ ואחרי כמה דקות מעביר לסירקולציה. ובכלל, נמנע מלצאת מהבית עד אוקטובר כי הקיץ זה השטן. 

פורסם

אני פותח את כל הדלתות (רכב סטיישן), מניע, מדליק מזגן על העוצמה הכי נמוכה (כדי שלא יסחרר סתם אוויר חם),פותח את כל החלונות, סוגר דלתות, נוסע עם חלונות פתוחים דקה-שתיים ורק אז מגביר מזגן עד הסוף וסוגר חלונות. אגב ליד הבית אני עם חלונות קצת פתוחים.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם (נערך)

אם המזגן ברכב קרנפי, אין בכל הטיפים שבחמשת העמודים האלו צורך ; אם המזגן בינוני/חלש, הטיפים בהחלט מתבקשים.

נכנסתי השבוע לקונה חשמלית, בשיא החום, תוך פחות משתי דקות עם סחרור אויר פנימי אפשר היה להוביל בקבוקי חלב ברכב. זה בפירוש אחד המזגנים הכי מרגשים שנתקלתי בהם ברכב בעשור האחרון.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, ALÞћÃ כתב:

אם המזגן ברכב קרנפי, אין בכל הטיפים שבחמשת העמודים האלו צורך ; אם המזגן בינוני/חלש, הטיפים בהחלט מתבקשים.

בדיוק, עד כמה שאני סובל מחום, לי מספיק לפתוח ארבע חלונות לפחות מחצי דקה עם מזגן דלוק על עוצמה בינונית.

אם המזגן באוטו טוב, לא צריך את כל הטקס הזה עם פתיחת דלתות.

לפני 15 שעות, ALÞћÃ כתב:

נכנסתי השבוע לקונה חשמלית, בשיא החום, תוך פחות משתי דקות עם סחרור אויר פנימי אפשר היה להוביל בקבוקי חלב ברכב. זה בפירוש אחד המזגנים הכי מרגשים שנתקלתי בהם ברכב בעשור האחרון.

אולי בגלל שמדובר בארצות חמות ולחות, ברכבים יפניים/קוריאניים/אמריקאיים יש תמיד מזגן עוצמתי.

אצל אירופאים המזגן זה יותר בגדר nice to have. אולי בגלל זה הסטארט סטופ במאזדה ושברולט מסונכרן עם המזגן, ומתניע כשנהיה חם מדי. אצל אירופאים - נגעת בברקס - תסבול, העיקר שנעמוד ביעדי חיסכון בדלק.

לפני 12 שעות, GTאי כתב:

מפעיל את זה ויוצא לסידורים

image.thumb.png.5573f6367c3648b9bf9d9fed9fb453a4.png

אתה מחזיק את זה דלוק באוטו?

בהתחלה חשבתי שזה סתם שקר "מזגן אישי" כלשהו שמפזר אדי מים, אבל אני רואה שבפועל מדובר בבן דוד של מזגן נייד ביתי, שגם עולה 3 אש"ח, שזה כמו מזגן מפוצל קטן כולל התקנה.

לפני 15 שעות, Mr.Hybrid כתב:

נהגתי בהמון סוגים ודגמים של רכבים,

המקפיא ביותר הוא בניסאן מיקרה.

זה גם רכב קטן, אז יותר קל למזגן לקרר את רכב.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, GTאי כתב:

מפעיל את זה ויוצא לסידורים

image.thumb.png.5573f6367c3648b9bf9d9fed9fb453a4.png

אם זה באמת מזגן:

א. הוא צריך להוציא חום,

ב. הוא צורך הרבה חשמל.

לכן אתה גם צריך להשאיר חלון פתוח ולכוון אליו את יציאת החום,

וגם צריך להשאיר מנוע דולק שיספק את החשמל (כנראה גם השקע טעינה והפיוז שלו לא מספיקים).

בקיצור, לא מה שיפתור את הבעיה,

מה שימתן את הבעיה,

אוטו לבן, וחלונות כמה שיותר שחורים.

עריכה אחרונה על ידי race driver
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי אני טועה, לא היה פעם איזו בדיקה שהראתה שלצבע הרכב אין הרבה משמעות לעצמת החום שנכלא בפנים?

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...