Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה רכב לא ממש אהוב פה, אבל הסניק הזו יד ראשונה במשפחה, 135,000 קמ, הסטוריית טיפולים מלאה ונוסעת חלק, נעים, חסכוני יחסית ומתנצל על חילול הקודש, אמינה.

היתה של אמא שלי, חטפה המון מכות חניה ובשנים האחרונות שימשה את הבת בתקופת הצבא ועכשיו בעבודה לחסוך כסף לטיול שאחרי.

עצרה לפני יומיים ברמזור ונכנס בה סילברדו עם נהג לא ערני :(

מזל שנגמר רק בענייני פח וזכוכית.

הרכב במחירון באיזור 4,500₪… 

השמאי ביקש להשבית, ביקשתי לבדוק אפשרויות, הוא הופתע, חשב שאשמח על ההשבתה. אז האפשרויות הן:

1. השבתה כאמור וקבלת מחיר המחירון פלוס מינוס. ברור שלא קונים שום דבר דומה לזה בסכום הזה.

2. תיקון גלובלי - מקבלים מהביטוח 57% מהמחירון, איזור 2500₪ והביטוח אומר לך - לך תשבור את הראש.

אני מתלבט ואשמח לעצות.

הרכב אמור לשרוד עוד כחצי שנה עד הנסיעה לטיול האמור. אחר כך מצידי שילך לפח. איכות התיקון לא מעניינת העיקר שיהיה תקין - דלת נפתחת, נסגרת, ננעלת ובגדול בצבע הרכב…

כרגע הדלת לא נפתחת, אז קשה לראות מה הנזק, אם קיים, מעבר לדלת, פגוש ופנס שמעט נסדק.

האם בהערכה גסה אפשר לסגור את הסיפור בתוספת של 1000₪ כלומר באיזור 3500₪ לתיקון?

דלת ופגוש מפירוק, בשאיפה בצבע לבן, התקנה ואולי פה ושם טיפה צבע, לא ממש קריטי.

אם יש פחח מומלץ באיזור רחובות-קרית מלאכי-אשדוד, אשמח.

ספוילר

39427FA9-8909-425B-812D-7918F523675B.jpeg

5B3D34B8-3A52-467E-AFC2-87D3A2C7DB98.jpeg

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא כל כך פשוט. הפגיעה כנראה עמוקה, הפגוש שבור, השמשה מנופצת, סביר שיש גם נזקים יותר עמוקים.  אני מסופק אם תוכל לתקן בפחות מפי 3 מערך הרכב, ואני אופטימי.

אם יש לך עניין לתקן אותו גש לפחח ושאל. אשמח לשמוע שהעין הלא מקצועית שלי שגתה אבל אני חושש שתשאיר את הגרוטה אצלו כתורמת אברים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם זה לחצי שנה חבל על כל שקל שתוציא.

אם היית אומר, זה לא כלכלי אבל אני רוצה לשמור את הרכב לעוד הרבה שנים מסיבות אישיות, ניחא.

אבל כמו שאתה מתאר, קח את המחירון מהביטוח. אין מה לעשות.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אתה תפסיד את המכנסיים. התיקון יעלה הרבה יותר ממה שהרכב שווה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

קודם כתבתי בעדינות. עכשיו ארשה לעצמי לכתוב במפורש: במחיר התיקון תוכל לקנות רכב שגילו חצי מגיל הסניק, ואולי אפילו יותר חדש.

מציע לך לפתוח שרשור על נהלי גריטה והורדה מהכביש. עדיף להשאיר את הפרוצדורה לביטוח.

אבל אתה יכול לשאול פחח. רק תהיה מוכן לתגובות משועשעות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי זה תלוי כמה אתה רוצה להמנע מהתעסקות בקניה ומכירה. אני אסביר...

אם תיקח את ה4500 מהביטוח ותוסיף סכום דומה, תוכל לקנות צרפתיה חדשה יותר במצב סביר, שכנראה תצליח למכור בסוף השימוש בקצת פחות ממחיר הקניה. נניח שתמכור ב2-3 אלפי שקלים פחות מהרכישה, אז יוצא שנשארת עם בערך אלפיים שקל (לאחר קיזוז הסכום שהוספת ברכישה).

לעומת זאת אם תיקח 2500 מהביטוח ותתקן באופן הכי זול, נגיד תמורת אותו סכום (אופטימי אבל אולי אפשרי. הסבר בהמשך), בסוף השימוש תזרוק אותו לפח ולכן בעצם לא הפסדת ולא הרווחת כלום.

האם "רווח" של כאלפיים שקלים שווה את ההתעסקות בקניה ומכירה זה כבר עניין אישי.

עכשיו לגבי האיך לתקן בזול...

תפנה למאגר ותבדוק אם יש להם דלת כולל זכוכית בצבע לבן (גם אם במצב לא אידאלי) ואם כן מה מחירה. מעריך שפגוש יעלה אצלם 350 ופנס סכום דומה.

עכשיו אם תבוא עם החלקים לפחח רק להתקנה, בלי תיקוני בונדו וצבע, מניח שיקח אלפיה פלוס מע"מ. כלומר יש סיכוי להתכנס לאותם 2500.

הנ"ל מבוסס על ניסיון אישי. לאחר פגיעה בפגוש אחורי בטויוטה שלי הביטוח העריך את התיקון בכ-6000 שקלים. בפועל רכישה מהמאגר של פגוש חיצוני בצבע הרכב (אומנם עם מעט שריטות אבל מקורי - עדיף על כל צביעה מקומית), פלוס פגוש פנימי (קורת פח שמחוברת בארבעה ברגים) עלו קצת מעל 700 ש"ח כולל אספקה למוסך ליד ביתי.

למה לביטוח זה עולה הרבה יותר? כי הם חייבים להחזיר הכל למצב מושלם. ואילו לי, כמו לפות"ש, היה פחות אכפת מקצת חוסר אסתטיות ברכב שממילא רחוק מלהראות חדש.

פורסם

אבל כפי שציינו כאן מעלי זה הימור,
אצלו יש גם את החלון (לא זול), ודלת אני מהמר שאם הוא ימצא חלקים (ממש לא בטוח שיהיו) הם יעלו יותר מ2000...
הסניק גם פחות נפוצה מבחינת חלפים.

פורסם

עצה ידידותית לפות''ש. מבין היטב הרגש הסנטימנטלי לרכב, אבל כאן צריך לעשות שיקול קר. לפני חמש שנים הבת הפגישה את היונדאי I10 האהובה שלה עם הפגוש האחורי של BMW. (על הנזק לרכב הנפגע לא נרחיב. ). הנזק לרכב האהוב הגיע ל 55% מערכו. ההתלבטות הייתה קצרה מאד, והעיקר היה התמודדות עם הבקשות החוזרות ונשנות שלה לתקן את הרכב. הטיעונים שלה נשמעים גם אצלך. בחישוב כספי קר, אין מוצא אחר לדעתי. בהצלחה.

פורסם

לא שווה בעליל

קח את ה4500 שנותנים לך מהביטוח ושלום על ישראל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קח את הכסף ודבר איתי אם תרצה שאעזור לך למצוא רכב בתקציב הזה שישמש אותך לחצי שנה ויותר. באהבה!!

• אהבתי 1
פורסם

איך רגש סנטימנטלי לרנו סניק, איך? 

רגש בהחלט יש, אבל הוא בדיוק על הצד השני של הסקאלה.

אם כבר, לוקח את כספי הביטוח, ומארגן לרכב נסיעה חד כיוונית לדרום, סוגר איתו חשבון בציר המצלעות, גורר החוצה ושורף. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מכיון שפות"ש לא אשם בתאונה, למה הוא צריך להענש?

אם היה אשם, ותבע את הביטוח שלו, כנראה שברור שלא יכול לדרוש פיצוי שעולה על שווי הרכב.

אבל, הוא לא אשם. אז יתכבד מי שפגע בו ושישלם ויחזיר את מצב הרכב לקדמותו.

שהרי לפי התיאור, רכב יד ראשונה שטופל בקפידה, בפיצוי שייקבל לא יימצא רכב כזה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אחדד כמה נושאים כי כנראה לא הייתי מספיק ברור.

אין כאן שום סנטימנטים.

יש לי מספיק רכבים ׳אמוציונליים׳, הם בחתימתי. אני מאוד מעריך את הסניק הספציפית הזו על השירות הבהחלט משובח שנתנה, אבל אני מסתכל על הארוע במונחים כלכליים בלבד.

אם אני מצליח בתוספת של 1000₪ מכיסי לסדר את הסניק הזו כך שתתפקד סביר (כמו שכתבתי קודם, תא מטען נפתח/נסגר/ננעל, הרכב לא נראה כמו פח זבל מוחלט) ותשרוד עוד חצי שנה, זה שווה לי.

אם אקח את דמי הביטוח ואת ה 1000₪ הללו אני מגיע ל 5.5, אין אף נבלה בסכום הזה שאפילו תתקרב למה שכנראה הסניק תיתן.

השאלה האם לתקן את הנזק ב 3500₪ זה ריאלי.

אני מודה שזה אופטימי.

מחר אעשה סיבוב פחחים מהמגזר של הלא ביוקר ואהיה יותר חכם.

עריכה אחרונה על ידי shais01
  • רעיון טוב! 1

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם (נערך)

מה אני הייתי עושה? 

- ניגש לפחח ומבקש שיסדר את הדלת בדפיקות פטיש כך שתיסגר והזגג יוכל להתקין שמשה חדשה גם אם זה יהיה בתוספת אקסטרה סיליקון. 

- מפעיל ביטוח שמשות שיסדר את השמשה האחורית. תבדוק איך אפשר לעשות את זה. 

- מביא פנס מפירוק. 

כל העסק יעלה פחות מאלפיה( בהערכה גסה) תנסה להגיע להסדר עם הנהג הפוגע. 

אם אפשר לקחת את ה2500 מהביטוח ועדיין לצאת עם שמשה אז בכלל תצא ברווח. 

כשהילדה תחליט לטוס תמכור את הרכב לאנשי בני ברק/אלעד/ירושלים ואני בטוח שימצאו כאלה. 

לא חסר רכבים חבוטים בכבישי ארצנו, כאלה שאת הטמבטון מחזקים עם בורג לגבס. 

לא יהיה הכי יפה אבל בוודאות יהיה הכי כלכלי. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

פורסם (נערך)

דרך אגב, הדבר הזה בכלל נוסע ישר?

ואם בסופו של דבר הרכב נפסל, דאג להורדה מסודרת מהכביש, כדי שלא תחזור בעוד כמה שנים עם סיפור כזה.

• תוכן חדש...