Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, arturkopit כתב:

לא תואם מציאות?אז בעצם אתה טוען שאני משקר כאשר אני גר בפרייפריה ומשתמש בתחב"צ כל חיי?

הדבר היחיד שאני מבין ממה שכתבת זה שאתה לא גר בפרפייריה ובחיים לא נסעת באוטבוס בפרייפריה.

וואו כמה אמוציות...

אתה לא משקר, אתה בסך הכל לא מייצג שום דבר. אתה גר בפריפריה ומרוצה מהתחבורה הציבורית? יופי לך. הנתונים מראים שהשימוש ברכב פרטי בפריפריה גדול יותר מאשר במרכז, ורמת השירות של התחבורה הציבורית פחות טובה מבמרכז. גרתי בפריפריה עד 2015, אבל מה זה קשור לצורך הדיון? לא מדברים עלי או עליך, מדברים על מגמות.

לפני 14 דקות, arturkopit כתב:

נכנסתי, יצא לי שאתה משקר. אז מה דעתך להגיד לי את החישוב עשית שאוכל לעשות אותו דבר.

או שחיפשת משהו מאוד מאוד פרטני שיתאים לטענה שלך?

אם תבדוק במחשבון מה הכי משתלם למי שעושה 4-3 נסיעות בשבוע בתוך העיר, תגלה שעדיף לו לשלם חד פעמי. בדקתי בקרית אתא, קרית ביאליק ובבני ברק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 345
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

וואו כמה אמוציות...

אתה לא משקר, אתה בסך הכל לא מייצג שום דבר. אתה גר בפריפריה ומרוצה מהתחבורה הציבורית? יופי לך. הנתונים מראים שהשימוש ברכב פרטי בפריפריה גדול יותר מאשר במרכז, ורמת השירות של התחבורה הציבורית פחות טובה מבמרכז. גרתי בפריפריה עד 2015, אבל מה זה קשור לצורך הדיון? לא מדברים עלי או עליך, מדברים על מגמות.

אם תבדוק במחשבון מה הכי משתלם למי שעושה 4-3 נסיעות בשבוע בתוך העיר, תגלה שעדיף לו לשלם חד פעמי. בדקתי בקרית אתא, קרית ביאליק ובבני ברק.

אני אשמח לראות את הנתונים האלו, בנוסף על כך אשמח אם תוכל להסביר מדוע משתמשים בתחב"צ יותר בפרייפריה מאשר במרכז.

3-4 נסיעות בתוך העיר בהפרש של כמה זמן?חצי שעה?שעתיים?שלוש?

אתה נותן פה משהו כללי ולא ברור.

אנחנו מדברים על 3-4 נסיעות בודדות בתוך שבוע?האם זה מגיע 12-16 נסיעות חודשיות?

פורסם

אז היום תור ענק בקופה של הרכבת בקריית גת, בגלל שכולם רצו לקנות את החופשי חודשי החדש.

לתל אביב המחיר ירד רק באגבעה שקלים - מ-414 ל-410.

מי הרויח זה מי שעובד בלוד או ברחובות, לפני הרפורמה הוא שילם 414 ועכשיו ירד ל-255.

חבלי לידה קשים? באוטובוס של דן בתל אביב הרב קו לא תיקף (אבל כן ברכבת).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 4 שעות, MiniMiz3r כתב:

נכון. וגם לטיסה למאדים. 

יש חלוקה הגיונית בין נסיעה בין עירונית לנסיעה בתוך העיר. אין שום סיבה שמי שנוסע מהבית שלו לביטוח לאומי בטבריה ישלם יותר או פחות ממי שנוסע באשקלון או בתל אביב, גם אם לאחד מהם הנסיעה ארוכה יותר כי הוא גר בשכונה רחוקה יותר / הקו עושה מסלול ארוך יותר וכו'.

🤣🤣🤣

באמת אין סיבה שבאשקלון ישלמו פחות מתל אביב ?

גם מי שלוקח מונית מקצה של ת"א לקצה השני משלם כמו באשקלון כי שניהם נוסעים לביטוח לאומי ?

מי שטס לחופשה בהוואי, משלם כמו טיסה לרודוס ?

ואם הביטוח לאומי שלי בעיר מרוחקת 50 ק"מ,

אני  ישלם כמו זה שנוסע לרחוב השני, כי שנינו נוסעים לביטוח לאומי ?

בבין עירוני כולם מבינים למה יש תעריפים לפי מרחק, 15 ק"מ 40 ק"מ וכו',

אז למה בתוך העיר צריך לשלם במינימום לפי 15 ק"מ ?

אה נזכרתי,  כי הוא נוסע לביטוח לאומי.......

מהיום רפורמת דרך שווה במוניות:

ספר לי מה השירות שתקבל ביעד, ואומר לך מה התשלום........

ועוד לא דיברנו על 'דרך שווה' באל על......

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, arturkopit כתב:

אשמח לראות את הנתונים האלו,

בבקשה דוגמא, תוצאה ראשונה בגוגל.

אשמח אם תוכל להסביר מדוע משתמשים בתחב"צ יותר בפרייפריה מאשר במרכז.

בדיוק ההפך, אתה לא קורא מה שכותבים לך.

בפריפריה משתמשים פחות בתחבורה ציבורית ויותר ברכב פרטי מאשר במרכז. למה? כי היא לא יעילה.

3-4 נסיעות בתוך העיר בהפרש של כמה זמן?חצי שעה?שעתיים?שלוש?

אתה נותן פה משהו כללי ולא ברור

אני לא נותן כלום, זה ההמלצה במחשבון באתר של "דרך שווה". נכנסת לשם בכלל?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 37 דקות, race driver כתב:

🤣🤣🤣

באמת אין סיבה שבאשקלון ישלמו פחות מתל אביב ?

גם מי שלוקח מונית מקצה של ת"א לקצה השני משלם כמו באשקלון כי שניהם נוסעים לביטוח לאומי ?

מי שטס לחופשה בהוואי, משלם כמו טיסה לרודוס ?

ואם הביטוח לאומי שלי בעיר מרוחקת 50 ק"מ,

אני  ישלם כמו זה שנוסע לרחוב השני, כי שנינו נוסעים לביטוח לאומי ?

בבין עירוני כולם מבינים למה יש תעריפים לפי מרחק, 15 ק"מ 40 ק"מ וכו',

אז למה בתוך העיר צריך לשלם במינימום לפי 15 ק"מ ?

אה נזכרתי,  כי הוא נוסע לביטוח לאומי.......

מהיום רפורמת דרך שווה במוניות:

ספר לי מה השירות שתקבל ביעד, ואומר לך מה התשלום........

ועוד לא דיברנו על 'דרך שווה' באל על......

אף פעם לא הרגיש לך מקולקל שנאלצת לשלם שישה שקלים בשביל נסיעה של תחנה אחת (או שתיים) בעוד זה שיושב במושב האחורי עשה את כל הקו שאורך שעה נסיעה באותו המחיר? למה זה כן סבבה?

פורסם

image.thumb.png.cb27803173fc09d43ca1c310b49cb50d.png

למי שיש זמן, ואין כסף, הרפורמה יותר זולה...

ואגב החופשי החדש לא עבד היום באוטובוסים גם בפנימי וגם מחוץ לעיר, אבל ברכבת כן.

פורסם
לפני 5 שעות, race driver כתב:

בודאי,

ולכן מהיום כל נסיעה בתוך העיר תעלה כמו נסיעה לצפון !

ישראל לא כזו גדולה, סתם בכיינים פה כולם.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

הבעיה ברפורמה, לדעתי,

1. התחבורה בישראל מסובסדת ע"י המדינה בכדי לגרום לרכבים פרטים לרדת מהכביש,

2. המדינה משקיעה בזה שאנשים יעברו לגור בפריפריה, לכן יש הטבות מס לרוכשי דירה בפריפריה, וכן הטבות מס בנקודות זיכוי לגרים בפריפריה,

הבעיה הגדולה שמי שגר בת"א בעלות של נסיעה פנימית יכול להגיע , לים, בריכה, כושר, רופא, עבודה, בילוים, וכל מה שעולה על דעתכם,

בנאדם שגר בפריפריה, לא רק שאין לו כמות תחבורה כמו שיש במרכז, אלא לכל מקום שהוא רוצה להגיע הוא צריך לקחת אוטובוס למרחקים גדולים,

ולכן ההגיון נותן שעקב עידוד המדינה לעבור לפריפריה, המדינה אמורה לדאוג שהעלות של תושב בפריפריה להגיע לרופא, או לבריכה, תהיה שוות ערך לעלות של תושב ת"א, ולכן העלות בפריפריה היתה צריכה להיות זולה יותר בהקשר למרחקים גדולים,

מה שלא קרה וס"ה מגדיל את החוסר שוויון בין המרכז לפריפריה.

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
בתאריך 31.7.2022 בשעה 18:43, itsik170 כתב:

בפריפריה העלו את המחירים כדי "להשוות" למרכז.

אבל בפריפריה אין את התדירות שיש במרכז, אין קוים מהירים בתוך העיר אלא קוים שעושים סיבובים בתוך שכונות עד ליעד הסופי, נסיעה ברכב של פחות מ-5 דקות בעיר פריפיאלית תהיה באוטובוס הרבה יותר זמן ואם פספסת אוטובוס בפריפריה אתה תחכה לפעמים חצי שעה לאוטובוס הבא.

ומי שמחזיק בפריפריה רכב, ימשיך להעדיף את הרכב, לעומת מי שגר במרכז ולפעמים יעדיף את התחבורה הציבורית על פני הרכב הפרטי בתוך העיר.

בפועל מי שנוסע עכשיו בפריפריה בתחבורה ציבורית ישלם יותר (כי הוא לרוב ממעמד סוציו אקונומי נמוך יותר) ומי שגר שם ומחזיק רכב ימשיך להעדיף את הרכב, כי התחבורה הציבורית התייקרה והשירות לא השתפר.

רואים שזה תוכנן ע"י שרת תחבורה שלא רואה כל כך מה יש מעבר לתל אביב.

זה בדיוק הפוך.
בפריפריה לא תשלם יותר מ 99 שקל לחודש לא משנה מה תעשה.
אתה גר בגוש דן - אכלת אותה, או תשלם 225 לחופשי ארצי או שתעשה נסיעות בודדות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מיום ליום מתברר כמה הרפורמה הזו מחוררת,

פשוט בכל הארץ אם תעשה חופשי יומי ב12.5 ש"ח למרחק של 15 ק"מ,

תוכל בהמון מצבים לסוע באותו אוטובוס, פשוט לתקף כל רבע שעה ובמקום לשלם 80 ש"ח זה ישאר על 12.5 ש"ח,

מישהו שם פשוט לא חשב,

זרק רפורמה, ותתמודדו.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אני נוסע בתחבורה ציבורית פעם בשנה בערך, אז אין לי דעה לגופו של עניין, אבל לגבי ההודעה שמעליי, אז כן נראה שיש הרבה מקום לקומבינות ישראליות טיפוסיות.

הנה מודעה שרצה ברשת -

image.thumb.png.71c41253619d79afc46d0f374bd2b06c.png

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...