Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא שמעת שילדים זה שמחה?

מדינת ישראל מעודדת ילודה, אבל פחות מאשר בעבר. מצד שני - תראה מה קורה במדינות עם פריון חסר - אלה שבהן ממוצע הילודה פחות מ-2.1 ילדים לאשה. גם זה בעייתי מאד מבחינה כלכלית, וחלקן מעודדות ילודה בהשקעה עצומה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

אני מבין שהתשובה היא לא.

יש לך בת זוג?

אני לא צריך שיהיו לי ילדים בשביל לראות סביבי המון נשים שלא מוותרות על העבודה והקריירה ולהבין שלוותר על זה, זה לא משהו שכולם רוצות בו 

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 26 דקות, Potato כתב:

אני לא צריך שיהיו לי ילדים בשביל לראות סביבי המון נשים שלא מוותרות על העבודה והקריירה ולהבין שלוותר על זה, זה לא משהו שכולם רוצות בו

לוותר?! חלילה, זו ממש לא המטרה.

המטרה היא אחרת: לאפשר ולעודד נשים המעוניינות לעצור לרגע עם שטף הקריירה כדי לגדל בנחת ובכיף את ילדיהן.

אשה שבוחרת בדרך הזאת - זכותה, אבל בפועל יהיה לה ממש קשה היום, למול קריירה תובענית, מס הכנסה מטורף, וחל"ד של רק 3 חודשים.

מדינות אחרות מכירות לגמרי בערך הזה, ובעיני זה עניין של זמן עד שיגיע גם אלינו.

פורסם

למען הדיוק - חופשת הלידה בתשלום היא 12 שבועות, ניתן להאריך ללא תשלום עד שנה.

המדינות שהאריכו חופשת לידה בתשלום לשנה ויותר הן מדינות עם פריון נמוך, שגורם התכווצות האוכלוסיה והזדקנותה. ישראל ממש לא שם, הפריון לאשה יהודיה בישראל הוא 3 והכולל 2.9, בעוד שב-OECD הוא 1.65, המייצג התכווצות מהירה של האוכלוסיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, אליעזר כתב:

פחות תואם טבע.

99% מהחיים שלך לא תואמים את הטבע. אז איך זה רע?

מה טבעי בגוש הבטון שאתה חי בו? מה טבעי בקופסאות המתכת שמניעות אותך? מה טבעי בקופסה חוטי הנחושת ממנה אתה מגיב פה לפוסטים?

האוכל שלך רחוק מלהיות טבעי. התרופות שנותנות לך ולמשפחתך איכות ואריכות חיים. ההיגיינה שמאפשרת לך לחיות מעל לגיל 40 יותר מכל טיפול תרופתי. 

שום דבר מזה לא טבעי. 

אבל אבא שישאר עם הילד? או רחמנא לצלן זוג אבות שיגדלו ילד? אוי ויי זה לא טבעי. איך שמגיעה אידיאולוגיה כל מומחוי הופך למנדלייב. 

אני לא מתייחס אליך ספציפית כמובן ולא משייך אליך שום דוגמה ממה שכתבתי. רק משתמש בהן כנגד הטיעון "לא טבעי". 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 4

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 41 דקות, אליעזר כתב:

לוותר?! חלילה, זו ממש לא המטרה.

המטרה היא אחרת: לאפשר ולעודד נשים המעוניינות לעצור לרגע עם שטף הקריירה כדי לגדל בנחת ובכיף את ילדיהן.

אשה שבוחרת בדרך הזאת - זכותה, אבל בפועל יהיה לה ממש קשה היום, למול קריירה תובענית, מס הכנסה מטורף, וחל"ד של רק 3 חודשים.

מדינות אחרות מכירות לגמרי בערך הזה, ובעיני זה עניין של זמן עד שיגיע גם אלינו.

כמו כל דבר בחיים,אתה עושה איך שאתה יכול ולא איך שאתה רוצה.

אני רוצה לסוע על לקסוס,יכול לאפשר לעצמי מאזדה.

אותו דבר בגידול ילדים,אתה מוגבל בהתאם לאפשרויות הכלכליות והחברתיות שלך.

אי אפשר לעצור קריירה ל4 שנים,אתה חוזר לא רלוונטי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעתיים, אליעזר כתב:

פחות תואם טבע.

פחות תואם את הטבע שאתה במערכת יחסים מונוגמית במקום להסתובב ולהרביע כל אישה שתסכים

• מצחיק 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

נראה לי שקצת פספסתם את הנקודה.
אף אחד (שפוי) לא מבקש לממן את "מאמי מפעל ילדים".

גם לא מבקשים הטבות או יחס מועדף לאימוש שנשארת לטבוע בקקי.

בשאלה המקורית יש דווקא לא מעט היגיון.

המצב כיום הוא שאם אני ואשתי מרוויחים 15K ברוטו ו-12K כל אחד - אנחנו משלמים 6K מיסים יחד. אם אני לבד מרוויח 30K ואשתי טפילה, אני משלם 8K מיסים. 

השאלה היא על מה ולמה?
אם גם אני וגם אשתי מרוויחים כל אחד 15K ברוטו ו-12K נטו (כלומר משלמים 3K מיסים כל אחד), מה אכפת למדינה אם אשתי תרוויח 30K ברוטו ו-24K נטו ואני אשב ואוכל לכם ת'ראש כל היום בפורום בין החלפות חיתולים?

במילים אחרות - אשתי תטחן ת'תחת בעבודה ואני אקבל את אותן זכויות כאילו עבדתי, בזמן שהיא מממנת את כל נטל המס שלי? הזכויות, נטל המס או גובה השכר נטו של אף אחד אחר לא ייפגע, אף אחד חוץ ממנה לא "ישלם עליי".

אם היא תמשיך להרוויח את אותם 15K (או אפילו 29.999K) כמו שהיה כששנינו עבדנו, המצב הכלכלי שלנו ייפגע מהותית, וזה לבדו אמור לעודד יציאה של שני הזוג לעבודה, או לכל הפחות חישוב כלכלי מקיף ומעמיק לפני "הישארות בבית" של אחד מבני הזוג.

לפני 15 שעות, Potato כתב:

על מה מבוססת השטות על חלל הזו?

אני בדרך כלל נמנע מתגובות קשות, אבל האמירה שלך מטופשת ואתה צריך להרגיש מטופש :) 

כאבא לילד בן קצת פחות משנתיים שאחד המשפטים הכי נפוצים שלו זה "אבא/אמא בעבודה" ואחת הפעילויות האהובות עליו זה להתחיל ללכת ולהגיד "אני הולך לעבודה", מאוד קשה לפספס את הפגיעה בילד שההורים שלו (או אחד מהם) לא נמצא איתו יותר משעתיים-שלוש ביום.

• אהבתי 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 14 שעות, falou כתב:

למה זה הגיוני לעודד את שני בני הזוג לעבוד?

לא עדיף שאחד מהם יגדל את הילדים?

להיות שכיר זה לא רק הכנסה, זה גם פנסיה וחיסכון לפרישה.

לפני 14 שעות, falou כתב:

מה העלות של טיפול בילדים כאשר שני בני הזוג עובדים?

מה ההשלכה על השכר הממוצע כאשר מתמרצים יותר אנשים להצטרף למעגל העבודה?

חישוב העלות הוא פרטני בהתאם לרמת ההשתכרות האפשרית למי שנשאר בבית, לא חושב שיש כלל גורף.

בגדול שכר ממוצע הוא אומדן די גרוע (כי הוא רגיש לחריגים), עדיף להסתכל על שכר חציוני. וכמו שציינתי, שכר זה לא הכל יש גם הפרשות סוציאליות משמעותיות מאוד לכל עובד.

לפני 6 שעות, falou כתב:

אם האישה (אחד מבני הזוג) לא בבית, יש פגיעה בגידול הילדים, בייחוד בגיל הרך. יש ירידה בתפקוד של התא המשפחתי, ששני בני הזוג עסוקים רב היום בעניינים שאינם ענייני הבית.

יש פנים לכל מיני דברים, למה המדינה צריכה לתעדף ערכים כאלו ולא ערכים דרך אי שיוויון במיסוי התא המשפחתי כיחידה כלכלית אחת?

המדינה מתערבת כי השיטה הזו לא עובדת כשעושים לה סקייל. אני מניח שאף אחד לא היה מתערב אם היה מדובר באוכלוסיה איזוטרית, אבל אנחנו מדברים על כל תא משפחתי פחות או יותר.

לפני 6 שעות, falou כתב:

אתה מרוויח את מה שהאישה מייצרת. אתה לא מרוויח את מה שהמטפלת מקבלת, זה כסף שהוא חלק ממשחק סכום אפס (במקרה הטוב).

כלכלה זה לא באמת משחק סכום אפס. אתה מרוויח, במובן הרחב, הרבה יותר ממה שהאישה מייצרת (מינוס ההוצאה על המטפלת).

לפני 6 שעות, falou כתב:

אישה שמגדלת את ילדיה היא "טפילה"?

במובן הרחב, כן. והסבירו לפניי למה.

לפני 6 שעות, falou כתב:

אתה לא מכיר כנראה מספיק נשים.

חשוב להיות בעשייה, לא חשוב שתהיה קריירה.

סימוכין?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 6 דקות, פבל כתב:

נראה לי שקצת פספסתם את הנקודה.
אף אחד (שפוי) לא מבקש לממן את "מאמי מפעל ילדים".

גם לא מבקשים הטבות או יחס מועדף לאימוש שנשארת לטבוע בקקי.

בשאלה המקורית יש דווקא לא מעט היגיון.

המצב כיום הוא שאם אני ואשתי מרוויחים 15K ברוטו ו-12K כל אחד - אנחנו משלמים 6K מיסים יחד. אם אני לבד מרוויח 30K ואשתי טפילה, אני משלם 8K מיסים. 

השאלה היא על מה ולמה?
אם גם אני וגם אשתי מרוויחים כל אחד 15K ברוטו ו-12K נטו (כלומר משלמים 3K מיסים כל אחד), מה אכפת למדינה אם אשתי תרוויח 30K ברוטו ו-24K נטו ואני אשב ואוכל לכם ת'ראש כל היום בפורום בין החלפות חיתולים?

במילים אחרות - אשתי תטחן ת'תחת בעבודה ואני אקבל את אותן זכויות כאילו עבדתי, בזמן שהיא מממנת את כל נטל המס שלי? הזכויות, נטל המס או גובה השכר נטו של אף אחד אחר לא ייפגע, אף אחד חוץ ממנה לא "ישלם עליי".

אם היא תמשיך להרוויח את אותם 15K (או אפילו 29.999K) כמו שהיה כששנינו עבדנו, המצב הכלכלי שלנו ייפגע מהותית, וזה לבדו אמור לעודד יציאה של שני הזוג לעבודה, או לכל הפחות חישוב כלכלי מקיף ומעמיק לפני "הישארות בבית" של אחד מבני הזוג.

כי אם אשתך יכולך להרוויח 30K, אז מבחינת המדינה שהיא תרוויח 30K ואתה תלך ותרוויח 10K ב66% משרה ותטפל בילדים.

הדיון הזה הוא תיאורטי, אף אחד לא נמצא במצב שהוא מרויח משכורת X ואז אם הוא מחליט ברגע הוא מכפיל ל-2X, גם אם הוא עובד שעתי כי לעלות מ-200 שעות בחודש ל-300 (מתחשב בנוספות) זה לא הגיוני.

פורסם
לפני 11 דקות, פבל כתב:

מאוד קשה לפספס את הפגיעה בילד שההורים שלו (או אחד מהם) לא נמצא איתו יותר משעתיים-שלוש ביום.

אחת הדרכים להתייחס לזה מבחינת שוק העבודה, היא להעלות את פריון העבודה. קצת פחות ויינט וקארספורום (האמ האמ זועף על עצמי), ושיפור התפוקה/יעילות בעבודה יכולים להביא לקיצור שעות העבודה/ימי העבודה בלי פגיעה בהכנסה הכוללת (ומכאן את נטל המס). זה בתוספת גמישות במקומות העבודה (שהשתפרה פלאים מאז הקורונה עבור רוב המשרות המשרדיות), יאפשרו נוכחות יותר גדולה של ההורים בגידול הילדים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 14 דקות, יובל .מ. כתב:

כי אם אשתך יכולך להרוויח 30K, אז מבחינת המדינה שהיא תרוויח 30K ואתה תלך ותרוויח 10K ב66% משרה ותטפל בילדים.

זה ברור, ועוד יותר עדיף שארוויח את אותם 30K ב-100% משרה. אבל אנחנו מדברים על מצב שבו ההכנסה נטו של התא המשפחתי נותרת ללא שינוי.

לפני 14 דקות, יובל .מ. כתב:

הדיון הזה הוא תיאורטי, אף אחד לא נמצא במצב שהוא מרויח משכורת X ואז אם הוא מחליט ברגע הוא מכפיל ל-2X, גם אם הוא עובד שעתי כי לעלות מ-200 שעות בחודש ל-300 (מתחשב בנוספות) זה לא הגיוני.

גם זה ברור, כל הדיון הזה תאורטי בכללי. השאלה היא למה - תאורטית - זה לא אפשרי/נכון/חכם/צודק.

לפני 8 דקות, Gosser1860 כתב:

אחת הדרכים להתייחס לזה מבחינת שוק העבודה, היא להעלות את פריון העבודה. קצת פחות ויינט וקארספורום (האמ האמ זועף על עצמי), ושיפור התפוקה/יעילות בעבודה יכולים להביא לקיצור שעות העבודה/ימי העבודה בלי פגיעה בהכנסה הכוללת (ומכאן את נטל המס). זה בתוספת גמישות במקומות העבודה (שהשתפרה פלאים מאז הקורונה עבור רוב המשרות המשרדיות), יאפשרו נוכחות יותר גדולה של ההורים בגידול הילדים.

אין ספק, אבל המצב ברוב שוק העבודה כיום הוא שעובדים מרוויחים שכר שעתי או מחויבים להיקף משרה שעתי ולא עובדים/מרוויחים לפי תפוקה.
וכן, זועף גם על עצמי. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...