Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, יובל .מ. כתב:

הדיון הזה הוא תיאורטי, אף אחד לא נמצא במצב שהוא מרויח משכורת X ואז אם הוא מחליט ברגע הוא מכפיל ל-2X, גם אם הוא עובד שעתי כי לעלות מ-200 שעות בחודש ל-300 (מתחשב בנוספות) זה לא הגיוני.

אסביר לך למה זה לא תאורטי, 

כי אם בן זוג שעובד קשה, יעשה מאמץ ויקבל תוספת שכר של 5000 שח - יש מצבים שיישאר לו מזה מעט מאוד. 

כאשר אם אשתו שבבית תצא לעבוד ב 5000 שח, הם יקבלו בנטו כמעט הכל.

זה מצב לא הגיוני. כי עדיף שהעובד שכבר עובד יתמקצע ויתקדם מאשר להוציא בכח אשה לשכר מינימום.

פורסם (נערך)
לפני שעה, פבל כתב:

אני בדרך כלל נמנע מתגובות קשות, אבל האמירה שלך מטופשת ואתה צריך להרגיש מטופש :) 

כאבא לילד בן קצת פחות משנתיים שאחד המשפטים הכי נפוצים שלו זה "אבא/אמא בעבודה" ואחת הפעילויות האהובות עליו זה להתחיל ללכת ולהגיד "אני הולך לעבודה", מאוד קשה לפספס את הפגיעה בילד שההורים שלו (או אחד מהם) לא נמצא איתו יותר משעתיים-שלוש ביום.

א.התסריט שלך מנותק מהמציאות.

אם אתה מרוויח 12 ברוטו גם אם תטחן בצומת בספק עם תגיע ל30.

ב.זה העולם,אנשים עובדים וילדים נמצאים במסגרות שהן לא אמא-אבא.

גדלתי בתקופה ששני ההורים עבדו הרבה והייתי ילד סבא סבתא או שהייתי אצל חברים גם באותה מתכונת,רוצה לספר לי איך זה פגע בי?

ועובדות,בלי "אתה אפילו לא יודע איך זה פגע".

לפני 57 דקות, אליעזר כתב:

אסביר לך למה זה לא תאורטי, 

כי אם בן זוג שעובד קשה, יעשה מאמץ ויקבל תוספת שכר של 5000 שח - יש מצבים שיישאר לו מזה מעט מאוד. 

כאשר אם אשתו שבבית תצא לעבוד ב 5000 שח, הם יקבלו בנטו כמעט הכל.

זה מצב לא הגיוני. כי עדיף שהעובד שכבר עובד יתמקצע ויתקדם מאשר להוציא בכח אשה לשכר מינימום.

ככה בנויות מדרגות מס.

גם לי יש משכנתא ודלק לשלם,למה שמשק הבית שלי לא יקבל הטבת מס? תמציא דמות דמיונית שלא עובדת,זה אותו קונספט 

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 4 שעות, Potato כתב:

אני לא צריך שיהיו לי ילדים בשביל לראות סביבי המון נשים שלא מוותרות על העבודה והקריירה ולהבין שלוותר על זה, זה לא משהו שכולם רוצות בו 

תנסה לדבר עם נשים. עם אנשים בכלל. תלמד משהו על הפער בין הרצוי למצוי.

אני גם מניח שאימהות במשרה מלאה זה לא משהו שאתה נתקל בו במילייה שלך...

תנסה גינות שעשועים.

בקיצור, זה עולם שלם שאתה בכלל לא מכיר.

לפני 18 דקות, Potato כתב:

ב.זה העולם,אנשים עובדים וילדים נמצאים במסגרות שהן לא אמא-אבא.

גדלתי בתקופה ששני ההורים עבדו הרבה והייתי ילד סבא סבתא או שהייתי אצל חברים גם באותה מתכונת,רוצה לספר לי איך זה פגע בי?

אף אחד לא יודע. השנים הכי משפיעות הן אלו שאתה לא זוכר.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
Just now, falou כתב:

תנסה לדבר עם נשים. עם אנשים בכלל. תלמד משהו על הפער בין הרצוי למצוי.

יש המון פערים בין הרצוי למצוי במגוון תחומים.

Just now, falou כתב:

לא,אין כאלה בסביבה שלי.

Just now, falou כתב:

תנסה גינות שעשועים.

יהיה לך משתמש מהכלא,אתה לא תיפטר ממני מהר כל כך ;)

Just now, falou כתב:

בקיצור, זה עולם שלם שאתה בכלל לא מכיר.

זה שאני לא מכיר,לא אומר שאני אמור לשלם עליו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
Just now, Potato כתב:

ה שאני לא מכיר,לא אומר שאני אמור לשלם עליו.

מה עניין מחט לתחת?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, Potato כתב:

גם לי יש משכנתא ודלק לשלם,למה שמשק הבית שלי לא יקבל הטבת מס? תמציא דמות דמיונית שלא עובדת,זה אותו קונספט 

משק הבית שלך מורכב מאדם אחד. ברגע שיהיו שניים אתם תהיו זכאים.

אין שום סיבה שברגע שזה לטובת האדם ההתחשבות במשק היא כזוג וברגע שזה לטובת המדינה ההתחשבות היא בתור שני יחידים.

אני מבין שקשה לך כשאחרים זכאים למשהו שאתה לא זכאי כרווק, אבל ככה זה החיים.
למה רק רווקים מעל גיל 35 זכאים למחיר למשתכן וזוגות נשואים זכאים בכל גיל?

פורסם
לפני 4 שעות, פבל כתב:

מה אכפת למדינה אם אשתי תרוויח 30K ברוטו ו-24K נטו ואני אשב ואוכל לכם ת'ראש כל היום בפורום בין החלפות חיתולים?

במילים אחרות - אשתי תטחן ת'תחת בעבודה ואני אקבל את אותן זכויות כאילו עבדתי, בזמן שהיא מממנת את כל נטל המס שלי? הזכויות, נטל המס או גובה השכר נטו של אף אחד אחר לא ייפגע, אף אחד 

כי ברוב המוחלט של הזוגות, הגבר הוא זה שיצא לעבוד והאישה תישאר בבית. אפילו פה בשרשור הזה יש כמה שבטוחים שזה הכי "טבעי".

ואז חוזרים למה שהיה בדור של ההורים שלי, שבו האישה נשארת חסרת יכולת השתכרות, תלויה כלכלית בגבר.

במצב כזה גם אחרי שהילדים בוגרים והיא לכאורה חופשיה ועצמאית, היא עדיין בעמדת חולשה ובלא מעט מקרים כבולה להישאר עם בן הזוג, גם אם כבר לא ממש הבא לה עליו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, Potato כתב:

א.התסריט שלך מנותק מהמציאות.

אם אתה מרוויח 12 ברוטו גם אם תטחן בצומת בספק עם תגיע ל30.

א. יכול להיות, אבל המספרים האלה היו סתם לצורך ההמחשה. באותה מידה הייתי יכול להגיד שאשתי מרוויחה 40K ואני מרוויח 6K, ותכלס היא יכולה די בקלות להגדיל משרה או לשדרג תפקיד או המצאה מוחלטת אחרת, ולהעלות את השכר באותם 6K.

ב. You don't know that! כמה פעמים ראית אותי טוחן בצומת? הא? 0. זה כמה. אז אל תגיד לי מה אני יכול ומה אני לא יכול. טוב?!

לפני 3 שעות, Potato כתב:

אני יכול להתחיל מזה שבחרת בשם "תפוח אדמה" בתור ניקניים בפורום אינטרנטי. זה בטוח לא סימן לשום דבר טוב. 

מעבר לזה? וואלה... היות ואם אני זוכר לא ראיתי אותך מעולם וכל התקשורת ביננו הסתכמה בכמה הודעות פרטיות וציטוטים בפורום, קצת קשה לי לאבחן את השריטות הפסיכולוגיות העמוקות שלך. מה שאני כן יכול להעיד, זה על עצמי. גם אני גדלתי בבית שבו שני ההורים עבדו הרבה מאוד, וכן, זה השפיע. לא אפתח את זה פה כי גם השריטות שלי הן לא המוקד של השרשור, אבל הן ישנן, והן מאובחנות, ויותר מזה, חלקן אובחנו מאוחר מדי ופגעו בי גם מבחינה אקדמית ומבחינת קריירה, פשוט כי כשהייתי שעוד היה אפשר להציל משהו, ההורים שלי פשוט לא היו שם מספיק כדי לשים לזה לב. 

לפני 27 דקות, פינדר כתב:

כי ברוב המוחלט של הזוגות, הגבר הוא זה שיצא לעבוד והאישה תישאר בבית.

עזוב אותי מהרוב המוחלט. מה אנשים אחרים עושים עם החיים שלהם לא מעניין אותי, שכל אחד יעשה מה שמתאים לו. אני מדבר על "לתת את האופציה". לתת את האופציה לאישה לשבת כל החיים בבית, או לבעל לקחת פסק זמן של שנתיים. או בכלל ששניהם יהיו בעלי שליטה בעסק הקטן שלהם ויחליפו ביניהם כל חצי שנה. אני לא חושב שהטיעון של "רוב האנשים יעשו כך וכך" הוא טיעון לגיטימי לדברים כאלה. שכל אחד יעשה מה בראש שלו ויאכל את הדייסה שלו אח"כ.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

אני נתקל. חלקן ב 80% משרה (זה נחשב? או שרק 100%) ומכיר גם כאלה שטוחנות משרה ניהולית מלאה ומתרוצצות כדי להספיק הכול - כי לא רוצות לוותר על קריירה בשביל לשבת בבית. 

לפני 4 דקות, פבל כתב:

אני יכול להתחיל מזה שבחרת בשם "תפוח אדמה" בתור ניקניים בפורום אינטרנטי.

קודם היה לו שם אחר שקשור אליו אישית.

חוץ מזה פבל, קראת לעצמך פבל במקום נגיד פאולוס_שליטה.

לגבי הורים בבית. רק השנה נתקלתי בהורים שלוקחים חופש כי הילדים שלהם התלוננו שהם לא רואים אותם מספיק (ומדובר על משרה מלאה אירופאית (40 שעות שבועיות), לא ישראלית) והאמת הייתי קצת בשוק. מעולם לא חשבתי בכלל לבוא להורים בתלונות שהם "עובדים יותר מדי"

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, David32 כתב:

חוץ מזה פבל, קראת לעצמך פבל במקום נגיד פאולוס_שליטה.

you were saying...?
image.png.100932b48f1145cb71541a4fb149a265.png

• מצחיק 7

פורסם
לפני 11 דקות, פבל כתב:

אני יכול להתחיל מזה שבחרת בשם "תפוח אדמה" בתור ניקניים בפורום אינטרנטי. זה בטוח לא סימן לשום דבר טוב. 

אם הוא היה קורה לעצמו אבטיח, זה יותר טוב?

לפני 3 שעות, falou כתב:

איפה הוא ייתקל בהן? בעבודה?

לפני 1 דקה, פאולוס_שליטה כתב:

you were saying...?
image.png.100932b48f1145cb71541a4fb149a265.png

אני משום מה קראתי את השם כ"פאלוס"

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

אם הוא היה קורה לעצמו אבטיח, זה יותר טוב?

ברור שלא. לא משנה איך הוא היה קורא לעצמו, בכל מצב הייתי מוצא משהו נבזי ומרושע לכתוב.
אני שם לינק לקטע שמתחיל ב-1:17 אבל גם ההתחלה מצוינת.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, stas12 כתב:

אני מבין שקשה לך כשאחרים זכאים למשהו שאתה לא זכאי כרווק, אבל ככה זה החיים.
למה רק רווקים מעל גיל 35 זכאים למחיר למשתכן וזוגות נשואים זכאים בכל גיל?

לא, ככה זה ישראל. ולגבי השאלה ששאלת- זה דבר שאני שואל את עצמי מחדש כמעט כל יום כשאני מנסה להעיף מבט על ההגרלות ועל הפרומיל שנזרק לטובת "משתכן צעיר".

מדינת ישראל די שונאת רווקים, ומנקודת המבט שלי- הזוי לי שאני נאלץ לשלם יותר מס לעומת זוג שמרוויח את אותו הברוטו כזוג, אבל משלם פחות שכירות/משכנתא, פחות חשבונות, פחות על מזון, וכו' וכו' וכו'. 

הנקודה המקורית של הת'רד לא חסרת היגיון, אבל לדעתי האישית ומנקודת מבטי האישית- מעלה את חוסר השוויון לרמות שדי אומרות בצורה שלא משתמעת לשתי פנים, "רוצה לחיות בישראל? תתחתן, סה טו"

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

מה עניין מחט לתחת?!

במקרה הזה המחט נעוצה עמוק בתחת. 

אחוז לא מבוטל מרגישים שהם מממנים לאחרים את גידול הילדים. 

אתה קראת לפני כמה הודעות לגישה שלי "קמוניסטית", אז קבל את הצד הקפיטליסטי שלי, שכל אחד יממן את הילדים אותם הוא בחר להביא, ויוציא את היד מהכיס שלי! כי נשבר הפין, כלומר המחט, שבתחת.

יום טוב גם לך

פורסם
בתאריך 14.6.2022 בשעה 08:56, אליעזר כתב:

עשיתי סימולציה לדוגמא:

שני בני זוג כל אחד מרוויח 7,500, חישוב הנטו שלהם הוא 12,356

אבל אם רק בן זוג אחד מרוויח את כל ה 15,000 חישוב הנטו הוא 10,676

כלומר, כמעט 2000 שח פחות.

ואני שואל, אם לצורך המשל, לבני הזוג יש ילדים, והאשה בוחרת להיות בבית לגדל את ילדים וכו',

מה ההגיון שהם ישלמו יותר למס הכנסה?!

המדינה מעודדת תעסוקה, אחת הדרכים היא להוציא אנשים לעבוד בשביל שזה ישתלם להם כלכלית.

זה בערך הבסיס ההגיוני לכל הכלכלה בעולם המודרני.

• תוכן חדש...