Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי.

הכרתי מישהו שהיה מהנדס הבטיחות של הלונה פארק. כל מי שהחליק שם על בננה היה תובע את כל העולם ואשתו.

איזו מטומטמת מתה כי התפלחה לרכבת הרים בטיפוס מעל הגדר וחטפה רכבת על המסילה, מחוץ לרציף. הבנאדם הורשע בפלילים וזוכה בערעור.

אתם יודעים מי מהנדס הבטיחות של הלונה פארק היום?

אף לא אחד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא יודע מה המצב היום, אבל בשנים האחרונות היה בארה"ב מחסור חמור ברופאי נשים. הסיבה: זה מקצוע שסובל מאוד מתביעות, פרמיית ביטוח האחריות  מקצועית היא בסדרי גודל של 6 ספרות בדולרים, אז אנשים לא רוצים להכנס לצרה הזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

ה לא נכון. יש מחקרים, לדוגמא, שמראים איך התנגדות לצריכת אלכוהול בארה"ב הגיעה ממניעים כלכליים קפיטליסטיים נטו.

דווקא מרקס יצא נגד מה שאתה מתאר, בערך, בהתייחסות שלו ל"ניכור".

לא הבנתי מה הקשר בין אלכוהול למרקס, מעבר לזה שהמדינה הסובייטית עשתה שימוש ממוסד באלכוהול לסימום האוכלוסייה.

מרקס לא יצא נגד מה שאני מתאר, הוא הגדיר את כל היחסים בחברה דרך ראי הכלכלה. אין זכויות פרט, אין מוסר, יש רק יחסי כוח כלכליים. נתקן אותם, הכל ייסתדר.

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

לא הבנתי מה הקשר בין אלכוהול למרקס, מעבר לזה שהמדינה הסובייטית עשתה שימוש ממוסד באלכוהול לסימום האוכלוסייה.

בהתחלה הם היו נגד, אסרו מכירת אלכוהול כמעט לגמרי, וסגרו את מפעלי הוודקה.

אחר כך סטאלין הבין שאזרחים בריאים זה טוב, אבל צריך כסף, וחידש את הייצור.

אלה שבאו אחריו בשנות ה50-60, ראו כי טוב, אבל לא מספיק טוב, ולא רק בנו מפעלים חדשים, אלא גם פתחו קמפיין פרסום נרחב בנושא "לשתות הרבה זה אולי לא טוב, אבל לשתות במידה זה סבבה, אולי לא וודקה, אבל יין וברנדי", צריכת אלכוהול שנתית לנפש עלתה מ-3 ליטר ל-10-15, וכשבשנות ה80 הבינו איזה נזק נגרם וניסו להגביל שוב, היה כבר מאוחר מדי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

מרקס לא יצא נגד מה שאני מתאר, הוא הגדיר את כל היחסים בחברה דרך ראי הכלכלה. אין זכויות פרט, אין מוסר, יש רק יחסי כוח כלכליים. נתקן אותם, הכל ייסתדר.

כתבת שהתפיסה של אדם כמכונה כלכלית גרידא היא קומוניסטית. זה לא נכון. והבאתי דוגמא שמראה איך זה קיים גם בקפיטליזם. ודווקא מרקס (לא שזה מאוד משנה למה שקרה אחריו) תיאר מה הבעיה בחברה שבה אין פרט אלא יש רק יחסי כח כלכליים, כשכתב על ניכור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה נכון ביותר. 

קודם כל, זה שיש איזשהו רעיון בתוך תיאוריה שמציע איזו תפיסה נוספת, זה לא אומר שכל הרעיון המרכזי של התיאוריה הוא לא נכון. איזו מין גישה חשיבתית זו, או שאתה רק מטריל?

זה כמו  לאמר שאם תורת הגזע הנאצית מאפשרת לגזעים נחותים לחיות, היא לא תורה שמטיפה לרצח על בסיס גזע. היא כן, וההוכחה היא ביישום.

יותר מזה, מרקס מדבר על ניכור אנושי רק במעמד הכלכלי מסויים. הבורגנים אינם סובלים, לשיטתו, מניכור. הם מנצלים ומאושרים. החלוקה החברתית של מרקס היא, להזכירך, כלכלית גרידא.

הקפיטליזם, לעומת זאת, איננו תיאוריה. זו גישה רחבה לכלכלה. לא לארגון כל החברה, לארגון הכלכלה בחברה, לפי עקרונות מאוד כלליים. כמובן שיש לה אספקטים חברתיים (מן הסתם, כלכלה היא מרכיב מרכזי בחברה ובמסחר בין חברות), אבל היא איננה קוד מוסרי כולל, על אנושי, גלובאלי (כמו הקומוניזם). ולראייה, קפיטליזם יש בשבדיה, יש בארה״ב, יש בסינגפור ויש אפילו בסין. מדינות שונות בתכלית מבחינה חברתית, תרבותית ופוליטית. קפיטליזם איננה תיאוריה, אלו עקרונות שצמחו מתוך המעשים של בני אדם, באופן התפתחותי.

קומונזים זו הגות תיאורטית, שהלכו וניסו אותה באופן כפוי ומתוכנן. התוצאות ידועות. אלו בדיוק התוצאות שאפשר לצפות אליהן כאשר מסתכלים על האדם ועל החברה האנושית דרך הפריזמה הצרה של תפקידו הכלכלי של האדם בחברה. כפי שנאמר: כל אחד לפי יכולתו וגו׳. זה המוטו. זה הבסיס של הרצחנות. 

פורסם
לפני 17 דקות, falou כתב:

שאתה רק מטריל?

זה התפקיד שלי,הפורום משלם עליו ממיטב כספו ואל תנכס אותו למישהו שהוא לא אני.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

וההוכחה היא ביישום.

..

הקפיטליזם, לעומת זאת, איננו תיאוריה

הנה הפער. מאחורי קפיטליזם גם יש תאוריות שונות ומשונות, פשוט לא רדיקליות ולא טוטליטריות. 

את מרקס נתתי רק כדוגמא. גם את עניין היחס לאלכוהול. אני בטוח שיש עוד דוגמאות, זו פשוט אחת שזכרתי. 

לפני כשעה, falou כתב:

זה לא אומר שכל הרעיון המרכזי של התיאוריה הוא לא נכון.

לא אמרתי שרעיון מרכזי של תאוריה כלשהי הוא נכון או לא נכון. מה שכתבתי הוא שמה שאתה מייחס לקומוניזם קיים גם ביישום הקפיטליסטי. לחלוטין. 

לפני כשעה, falou כתב:

קומונזים זו הגות תיאורטית, שהלכו וניסו אותה באופן כפוי ומתוכנן. התוצאות ידועות. אלו בדיוק התוצאות שאפשר לצפות אליהן כאשר מסתכלים על האדם ועל החברה האנושית דרך הפריזמה הצרה של תפקידו הכלכלי של האדם בחברה

לא הצעתי לאמץ קומוניזם, כן? דווקא "כל אחד לפי יכולתו" כתאוריה יותר נחמד מה"תמות מרעב אם אתה לא מסוגל להיות מספיק טוב במשהו שיש לו ערך" ומשאיר יותר מקום תאורטי לאדם להיות אדם ולא מכונה שמייצרת רווח כלכלי. כמובן, זה נכשל במציאות, אין על זה ויכוח. 

פורסם
בתאריך 17.6.2022 בשעה 18:18, יבגניפ כתב:

לא אמרתי שרעיון מרכזי של תאוריה כלשהי הוא נכון או לא נכון. מה שכתבתי הוא שמה שאתה מייחס לקומוניזם קיים גם ביישום הקפיטליסטי. לחלוטין.

אתה לא מבדיל בין עיקרון מנחה של שיטה לבין תופעה שקיימת במציאות, בלי קשר. הסתכלות על אנשים כמשרתים תכלית פונקציונאלית גרידא היא תופעה אנושית. בקומוניזם הפכו את זה לעיקרון המגדיר את האדם, באשר הוא אדם.

בתאריך 17.6.2022 בשעה 18:18, יבגניפ כתב:

דווקא "כל אחד לפי יכולתו" כתאוריה יותר נחמד מה"תמות מרעב אם אתה לא מסוגל להיות מספיק טוב במשהו שיש לו ערך"

עובדה  ש ל א.

וההוכחה היא הר הגוויות העודף שמשאירה אחריה השיטה הקומוניסטית.

בנוסף, אין אף יישום קפיטליסטי שגורס שמי שאין לו ערך בשוק צריך למות מרעב. מדינת הרווחה היא רעיון קפיטליסטי. הויכוח הוא על גבולות הרווחה, וזה ויכוח בריא. לעומת הקומוניזם, בו אין ויכוח, כי איך אפשר לעמוד מול הצדק האבסולוטי של האוטופיה המובטחת?!

אבל גם אם כן, הקומוניזם הרג הרבה מיליונים מרעב, מאוקראינה ועד ימינו בצפון קוריאה. רק שזה בכוונה. ככה זה כשערך האדם נמדד לפי תפקידו במערך הכלכלי/חברתי והוא נטול כל ערך אינהרנטי.

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

אתה לא מבדיל בין עיקרון מנחה של שיטה לבין תופעה שקיימת במציאות, בלי קשר. הסתכלות על אנשים כמשרתים תכלית פונקציונאלית גרידא היא תופעה אנושית. בקומוניזם הפכו את זה לעיקרון המגדיר את האדם, באשר הוא אדם.

מכיוון שבפרקטיקה יש והיו קפיטליסטים שהתוו מדיניות ציבורית לפי התפיסה שאדם הוא מכונה כלכלית נטו, הטעון שלך כאילו מדבר במשהו קומוניסטי דווקא לא מחזיק. הדוגמאות שהבאתי לתעשיינים אמריקאים שקידמו איסור על מכירת אלכוהול הוא דוגמא מאוד טובה לזה. היית אומר להם שהם קומוניסטים אם היית פוגש אותם? כנראה שלא. 

לפני 7 דקות, falou כתב:

מדינת הרווחה היא רעיון קפיטליסטי

גם זה לא נכון. בגרמניה של ביסמרק מדינת רווחה התחילה להתפתח כעוד משהו שהיה אמור לתת מענה מרוכך לפחד של שכבות אוכלוסיה שונות מסוציאליסטים וקומוניסטים ודרך להחליש פוליטית את הסוציאליסטים. אבל מילא.

אני לא מגן על קומוניזם או סוציאליזם כאן. אבל הגישה שיגאל הציגה דווקא הרבה יותר קפיטליסטית. הוא לא רוצה לממן החלטות של אנשים אחרים. כלומר באופן די מובהק יוצא נגד "כל אחד עובד לפי היכולת ומקבל לפי הצורך". 

פורסם

לא קראתי את כל 10 העמודים, אבל פה בפולין אתה יכול להחליט אם לשלם מס משותף כמשק בית או בודדים. אם אשתך (או בעלך) לא עובד, אתה זכאי לקבל את חסכון המס שלהם עליך. 

לא יודע אם זה נכון או לא נכון, האמת. סתם עוד שטויות של השמרנים הקתולים פה. גם חופשות לידה של שנה+, דמי ילדים גבוהים. לא ממש עוזר להם, פרט לזה שגדל דור של נשים שבגיל 25 מפסיקות לעבוד ומבלות בסלוני ציפורניים ומספרות - גם לדעת ללחוץ על אייפון עם ציפורניים באורך 4 סנטימטר זה סיפור מעייף…

פורסם
לפני 37 דקות, יבגניפ כתב:

מכיוון שבפרקטיקה יש והיו קפיטליסטים שהתוו מדיניות ציבורית לפי התפיסה שאדם הוא מכונה כלכלית נטו, הטעון שלך כאילו מדבר במשהו קומוניסטי דווקא לא מחזיק.

אתה חוזר ומעוות את הטיעון שלי. אני לא אמרתי שאין שום תפיסת עולם שרואה באדם מכונה כלכלית נטו, אני אומר (א) שזה לא חלק "מהקפיטליזם" כי קפיטליזם זו לא תיאוריה ואיננה משנה סדורה, ואין שומדבר בתפיסות שמתאגדות תחת הכותרת של "קפיטליזם" שמחייבת את הזהות של האדם דרך עבודתו היצרנית. לעומת זאת, (ב) קומוניזם זו משנה סדורה, והיא רואה את האדם כמכונה יצרנית. זה אבן יסוד בתפיסה, בהסתכלות על העולם. זה נכון אבסולוטית, גם בלי קשר לשומדבר אחר.

ולדעתי, הדה-הומניזציה הזו היא הבסיס שמאפשר את הרצחנות שבשיטה. זה הגרעין של הרע.

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

אתה חוזר ומעוות את הטיעון שלי.

אני לא מעוות את הטעון שלך. הוא פשוט לא נכון. אפשר להיות קפיטליסט ולראות באדם מכונה כלכלית נטו. בפרקטיקה. לא בתאוריה. ואם זה אפשרי אז לייחס למישהו "קומוניזם" כי לדעתך זה תפיסת העולם שלו זה לא נכון. 

מעבר לזה, הגישה שלך לא נכונה בבסיסה. אדם שמבקש לצמצם את כמות המיסים שהוא משלם ולממן פחות החלטות של אנשים אחרים הוא כנראה לא ממש קומוניסט. לא בתאוריה ולא בפרקטיקה. 

פורסם
לפני 3 שעות, garicho כתב:

גם לדעת ללחוץ על אייפון עם ציפורניים באורך 4 סנטימטר זה סיפור מעייף…

עזוב אייפון, איך אפשר להתנגב עם זה בשירותים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...