Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתוראן, פוינטר או כלום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, רכשתי את האלנטרה החדשה והציעו לי להתקין איתוראן או פוינטר בתור תוספת בכ-1,000 ש"ח. אין דרישה מהביטוח שהנ"ל יהיה מותקן. האם שווה להוסיף את זה בכל זאת? יש תועלת בזה, או שביטוח מקיף מכסה בצורה טובה מספיק מקרים של גניבת רכב? כמו כן, במידה ואני לא מתקין אחד מהנ"ל, האם שווה בכל זאת להתקין ברכב חדש קודן?

תודה!

פורסם
לפני 12 דקות, ALX כתב:

לא להתקין שום אביזר לא מקורי, כולל מערכת איתור!

למה לא להתקין שום דבר לא מקורי? הוסיפו לי גם חינם מרימי שמשות חכמים + סגירת גג וחיישנים קדמיים. יש סיבה לבטל את זה?

פורסם

יש  סכנה לפגיעה במערכת חשמל (כמו זליגת זרמים) או סתם התקנה חאפרית שתשבור לך פלסטיקים.
חוץ מזה שלדעתי האישית אם כבר מישהו פרץ את הרכב שייקח אותו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אני עם ALX, הרכב הורכב במפעל בנהלים ושיטות עבודה שפותחו ביחד עם תכנון החלקים.
יבואו פה שימי וטימי ויפרקו לך חצי אוטו בשיטה שהם החליטו שעובדת, לא - לא תודה.
לא רוצה שאף יד ישראלית פרט ליד שלי או יד של מישהו ספציפי שבחרתי תפרק לי חלקים ברכב.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תודה רבה על המענה והתשובה המפורטת! 🙏

החלטתי לבטל את ההתקנה של המרימי שמשות, ואבדוק במידה והחיישנים מקוריים או לא. הדבר היחידי שאני מתקין נכון לעכשיו אז זאת המצלמת דרך קדמית + אחורית.

• רעיון טוב! 2
פורסם

מה פתאום, רק חסרונות אני רואה בדבר הזה.

התקנה מקומית שמשחיטה את הרכב, תשלום חודשי, תקלות אפשריות והכי גרוע - אם הרכב כבר נגנב, הדבר האחרון שאתה רוצה זה שאיתורן יחזירו לך אותו אחרי מרדף שלפניו כנראה חתכו חצי רכב ואת החצי השני גמרו במהלך הבריחה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בביטוחים האחרונים שעשיתי, ההוראה לסוכן היתה כזאת:

בלי קודן, בלי איתוראן, בלי כלום; יעלה כמה שיעלה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אצלי הוראתי בתוקף לא להתקין שום דבר מקומי, כמו שהרכב יצא מהמפעל ככה אני רוצה לקבל אותו, לא קודנית לא מרימי שמשות, כלום, לא רוצה שאף בחור מקומי יפתח לי את כל הפסטיקים ברכב חדש לפני שהוא מגיע אליי, אנחנו יודעים מה רמת העבודה בארץ ועד כמה מזלזלים ברכוש של אחרים

עריכה אחרונה על ידי adi89
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

חד משמעי לא להתקין כלום בהתקנה מקומית מכל מה שנאמר כאן לפני במיוחד איתורן או קודנית. אתה לא צריך את זה אלא חברות ביטוח שנים דרשו זאת אחרת לא יבטחו את הרכב. בזמנו לפני כ-4 שנים בקניית רכב מאזדה חדשה ביקשתי לא להתקין שום מיגון ויבואן "דלק מוטורס" פשוט לא היה מוכן למכור לי את הרכב ללא "חבילת בטיחות" אשר כוללת קודנית, אלוקה, כספת וחיבור למערכת של "פוינטר" בדומה ל "איתורן" עם תשלום חודשי של 60ש"ח לחודש. יבואן נתן לי את החבילה הזאת במתנה ולא היתה אפשרות לבטל אותה בנוסף גם בשנה ראשונה אף ביטוח לא היה מוכן לבטח את הרכב שלי ללא, ככה שלא הייתה לי ברירה. הכי מעצבן היה קודנית כי רכב עם התנאה ללא מפתח דרשה כל פעם הכנסה של קוד :( לאחר שנה כמובן ביטלתי גם את הפוינטר וגם את הקודנית כי דרישות ביטוח השתנו והם מאוד ניסו לשכנע אותי למה זה כל כך טוב וחייבים להשאיר את זה ברכב.

תזכור "אתה לא צריך את זה אלא חברת ביטוח שלך" אז למה אני צריך לסבול ועוד לשלם על זה שיהיה להם יותר קל? אני משלם להם מספיק גם ככה לא? 

דבר נוסף הקומבינה הכי גדולה של יבואנים והמדינה זה הצפצפת של "מובילאי" שחייבו לפי החוק להתקין בכל רכב על מנת שציון איבזור בטיחות ברכב יאפשר לקבל רישוי. זה פשוט חגיגה אחד גדולה יבואנים לא היו צריכים לשלם כסף ליצרנים ולרכוש קונפיגורציות יקרות עם תוספות מקוריות, אגב עד היום עושים את זה וכמו שכבר כתבו מציאים בתשלום מופרז להרכיב כאן בהתקנה מקומית ו"איכות ישראלית ממוצעת" את החלקים ברמת של אלי אקספרס. 

עריכה אחרונה על ידי Johnik
  • תוכן חדש...