Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים,

הרכב יצא לטיפול שגרתי פשוט, באמצעות חברה ארצית שאספה את הרכב לטיפול, הביאה למוסך הקרוב אלי והחזירה אלי.

כשבאתי להכניס את הרכב לחנייה זיהיתי הגה קשה, בלמים קשים, נורות דשבורד מהבהבות ומנורת מצבר בצבע אדום זועק.

הראיתי לנהג, שקבע שזה מצבר ישן (שבאמת היה ישן). 

החלפתי מצבר, הבעייה נשארה.

הרכב חזר למוסך וקיבלתי אבחנה של אלטרנטור תקול, כמובן שזה "צירוף מקרים ולא קשור", מבקשים 875 שח על התיקון.

עד הטיפול לא היו לי שום בעיות.

שאלותיי:

המחיר סביר? הם צבעו את זה ב"50 אחוז הנחה שתרגיש טוב"

האם ייתכן שיש איזשהו קשר לטיפול?

בלי קשר להאם יש קשר - הם קיבלו רכב תקין, והחזירו תקול. לא נשמע לי הגיוני. מה אמור לקרות?

קורולה 2009

פורסם

1. חבל שאנשים עוד לא למדו שלא מוסרים רכוש יקר לאנשים זרים סתם כך, כי הם מחפשים את הנוחות.

2. מסרת רכב תקין, ואתה אמור לקבל אותו כך. כל ההוצאות עליהם.

פורסם (נערך)

הדבר הטריויאלי יכול להיות שכבל הטעינה נתלש מהמחבר באחד הצדדים בצורה כל שהיא. ספקולציות על איך ולמה ועל התיקון יש אפשרויות שונות חלקן לא נחמדות.

נכון שגם צרוף מקרים של טיפול ותקלה אפשרי אבל נדיר.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • רעיון טוב! 2
פורסם

קח את הרכב למוסך אחר מטעמך לאבחנה.

במידה ויתגלה כי האלטרנטור כשל בשל בלאי אין מה לעשות.

אך אם תתגלה בבדיקה כי נגרם נזק פיזי נראה בבירור, למשל כבל קרוע או אלטרנטור שנשבר מטיפול רשלני יהיה לך לפחות הוכחה.

בנוסף אתה גם תקבל הצעת מחיר נוספת אולי טובה יותר .

פורסם
לפני 15 שעות, ba323f כתב:

לא הבנתי את כוונתך, האם אתה חושד כי במוסך הרכיבו לו אלטרנטור תקול בכוונה?

למה לא? לא חייב להיות במוסך שבו הרכב טופל, אלא במוסך אחר שמקושר אולי לחברה הארצית או לנהג.

פורסם

מבלי הוכחה ברורה לא תוכל לטעון כזה דבר הכי קל זה להעליל.

יכול להיות המון סיבות, קודם כל מתחילים עם בדיקה ומכוונים לאפשרות היותר סבירה מאשר "גניבת חלקים".

לא מדובר ברכב שאתמול עזב את תחנת המסירה ללקוח, אלא ברכב שכבר הצטבר בו בלאי ולא מעט וכל רגע יכולה לצוץ תקלה כזו או אחרת.

פורסם
בתאריך 18.4.2022 בשעה 22:48, ב.מ.שרותי רכב כתב:

נשמע כמו צירוף מקרים מצער, שהרי אם היית פותח חלון לצורך הדוגמא - והיה כושל האלטרנטור ? היית מאשים את החלון? 

רכב בן 13 שנים , בהחלט יכול לקרות . 

העיקר שהכל הסתדר לבסוף .

תודה על התשובה, אבל במידה והחלון היה פותח את מכסה המנוע, מתעסק שם עם כלי עבודה ופתאום האלטרנטור היה מפסיק לעבוד, אני בהחלט הייתי מעלה על דעתי להאשים את החלון :)

נניח שאורך חייו של אלטרנטור הוא אפילו רק 3 שנים, הסיכוי שהוא יתקלקל בדיוק ב3 השעות שהרכב בטיפול הוא 0.02 אחוז. הסיכוי שעבודת מוסכניק במרחק 20 סמ תפגע באלטרנטור נמוך יותר?

בתאריך 17.4.2022 בשעה 14:25, JochaSchwartz כתב:

שלום למומחים,

הרכב יצא לטיפול שגרתי פשוט, באמצעות חברה ארצית שאספה את הרכב לטיפול, הביאה למוסך הקרוב אלי והחזירה אלי.

כשבאתי להכניס את הרכב לחנייה זיהיתי הגה קשה, בלמים קשים, נורות דשבורד מהבהבות ומנורת מצבר בצבע אדום זועק.

הראיתי לנהג, שקבע שזה מצבר ישן (שבאמת היה ישן). 

החלפתי מצבר, הבעייה נשארה.

הרכב חזר למוסך וקיבלתי אבחנה של אלטרנטור תקול, כמובן שזה "צירוף מקרים ולא קשור", מבקשים 875 שח על התיקון.

עד הטיפול לא היו לי שום בעיות.

שאלותיי:

המחיר סביר? הם צבעו את זה ב"50 אחוז הנחה שתרגיש טוב"

האם ייתכן שיש איזשהו קשר לטיפול?

בלי קשר להאם יש קשר - הם קיבלו רכב תקין, והחזירו תקול. לא נשמע לי הגיוני. מה אמור לקרות?

קורולה 2009

תודה לכל מי שענה, בינתיים אעדכן שהחליפו אלטרנטור, ותוך כדי שרפו את הנתיך הראשי. הם תיקנו אותו וכעת סוף סוף הרכב חזר לידיי, לכאורה תקין.

מסקנות:

1. בהחלט, לבדוק יותר טוב לאיזה מוסך הולכים.

2. תכף אחרי החג, לבדוק אפשרות לתביעה נגדם. 

3. לא להתרשם ממכונות קפה יפות במוסך.

פורסם

קורים מקרים, והחיים הם צירוף מקרים אחד גדול . 

לא רואה איך בטיפול בסיסי מצליחים לפגוע באלטרנטור. 

מדובר ברכב בן 13 , רק להזכירך ... 

בכל אופן , מועדים לשמחה ושאלו יהיו הצרות שלנו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 51 דקות, JochaSchwartz כתב:

נניח שאורך חייו של אלטרנטור הוא אפילו רק 3 שנים, הסיכוי שהוא יתקלקל בדיוק ב3 השעות שהרכב בטיפול הוא 0.02 אחוז. הסיכוי שעבודת מוסכניק במרחק 20 סמ תפגע באלטרנטור נמוך יותר?

זה גם מה שאני טוען, שהסיכוי לתקלה עצמית בזמן שרכב נמצא במוסך הוא אפסי. דווקא התנעה/שתיים ושתי דקות הפעלה במוסך, מתוך עשרות ומאות שעות עבודה של האלטרנטור, תפגע בו? במקרה כזה צריך רק לשכנע שופט עם מספרים.

פורסם (נערך)

שרפו נתיך ראשי...

זה אומר הכל על צורת העבודה שלהם וראיתי כאלה

מחליפים אלטרנטור בלי לנתק מצבר🤬

מכניסים רכב תקין לפעולה פשוטה ונעשה לך נזק אגבי שלא לדבר על חיובים מונפצים 

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
לפני 5 שעות, ב.מ.שרותי רכב כתב:

קורים מקרים, והחיים הם צירוף מקרים אחד גדול . 

בעבר הרחוק קרה לי מיקרה דומה.

הרכב שלי שהיה תקין נכנס לטיפול תקופתי במוסך.

למחרת הטיפול נאלצתי לחזור למוסך להחלפת אלטרנטור תקול.
עלות האלטרנטור המשופץ הייתה גבוהה יותר מעלות הטיפול התקופתי.

• תוכן חדש...