Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@RKנהג המירוצים צודק, בתנאי שהוא אכן עוקף והמרווח בין הרכבים בימני אינו גדול. מקצת נהיגה בגרמניה התרשמתי שאפילו שם נוהגים כך, ובעלי הפורשה מאטים ומתאימים עצמם (מביעים את חוסר שביעות רצונם על ידי הפעלת הוינקר השמאלי).

@קיורטוש אוטומוטיבשים לב שהמשטרה אוכפת (או שלא). לפעמים גם עוקפת לצורך זה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה העיקרית היא שזה לא באמת עקיפה, אלא עיכוב. הנהג שנקרא לו לצורך העניין "עוקף במתינות" יוצר בד"כ מאחוריו טור שלא מביא לדבר פרט לעצבים. אני במצב כזה מפנה אם אני רואה רכב מהיר ממני מגיע מאחורי, או לא יוצא כלל אם רואה אחד כזה במראות. 

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

בדרך כלל כשאני 'עוקף במתינות' (לא מוגזמת כמובן) אני גם כן מפנה,

אבל לא חושב שאני חייב לפנות, אלא מתוך רצון טוב.

לגבי מה שכתבת שזו בדיוק הבעיה, אני יצטט אותך:

בתאריך 29.4.2022 בשעה 18:21, RK כתב:

כאן אנחנו חלוקים, וכנראה נישאר.

עריכה אחרונה על ידי race driver
פורסם
לפני שעתיים, race driver כתב:

בדרך כלל כשאני 'עוקף במתינות' (לא מוגזמת כמובן) אני גם כן מפנה,

אבל לא חושב שאני חייב לפנות, אלא מתוך רצון טוב.

לגבי מה שכתבת שזו בדיוק הבעיה, אני יצטט אותך:

אם כל נהג יתחיל לפרש את העקיפה איך שבא לו הבלגן ימשיך לחגוג.. יש כלל וכולם נוהגים לפיו. נמאס כבר מהאיגואסטיות כאילו רק אנחנו נולדנו בייקום הזה!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 46 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

יש כלל וכולם נוהגים לפיו.

השאלה היא מה הכלל.

יש כאן כאלו שסבורים

שכל עוד יש בנתיב הימני מכוניות שנוסעות משמעותית יותר לאט

אתה יכול להישאר בשמאל.

אבל יש כאלו שסבורים  שהכלל

שכל עוד יש על הכביש מישהו שרוצה לנהוג מהר ממך

אתה חייב לעבור ימינה....

• אהבתי 1
פורסם

אין כזה דבר.

לא נשארים בנתיב השמאלי, גם לא ב180 או כל מהירות אחרת. 

סיימת את העקיפה, תחזור לימני מיד.

לא לחכות עד שמגיע מישהו מאחוריך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה החוק בגדול, נוסעים רק בנתיב הימני ביותר. שאר הנתיבים זה לעקיפה בלבד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

@amosbmw שים לב שכתבת "סיימת את העקיפה". על זה אין ויכוח.

הדיון הוא על מצב בו אתה עוקף מספר כלי רכב בהפרש מהירויות משמעותי, ומישהו בא מאחוריך ומנסה לגרום לך להאט כדי שתפנה את הנתיב להוד מעלתו הממהר. מבחינתי, אם אינו רכב ביטחון, מדובר בקיפוח זכותי לעקוף עקיפה תקינה, לא פחות הפגיעה בזכותו לנסוע יותר מהר (ובד"כ יותר מהמותר).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 4

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 52 דקות, race driver כתב:

השאלה היא מה הכלל.

הכלל הוא שלמהירות אבסולוטית אין קשר לנתיב השמאלי.

דהיינו: אתה בימני על 180, בימני שני רכבים על 100. אתה יוצא לעקיפה (עם תכנון, התחלה וסוף) ואחרי שתי המכוניות חוזר ימינה. גם אם יש קילומטר קדימה עוד רכב בימני, אתה אמור לחזור ימינה, לנסוע בו איזה 20-30 שניות ואז לעבור שמאלה לעקיפה של הרכב הבא. בין אם יש מאחוריך מישהו על 190 או לא, זה לא רלוונטי. אין דבר כזה לשייט בשמאלי כי עקיפה היא משהו מתכונן עם בתחלה וסוף (לפי הכלל). אם יש מאחוריך מישהו על 190 שלא זז מהשמאלי, גם הוא בעייתי. 

עד כאן הכלל.

עכשיו לבין אדם וחברו: אם אתה על 180, כנראה שאתה מהיר משאר התנועה וב-99% מהמקרים לא תצטרך לזוז מהשמאלי. אתה אולי תעבור על החוק, אבל לא תפריע לאף נהג אחר בסביבה ולא תעכב אותו. אז אתה סבבה מבחינת אדם וחברו אך לא החוק.

אם אתה על 180 וגם מקפיד לעבור ימינה כשפנוי ואז שוב לעקוף משמאל, על אף המאמץ האסטרונומי שמעבר נתיב כנראה גורם לאנשים, אתה בסדר בן הן כלל והן בין אדם לחברו (לפחות מבחינת נתיבים, לא מהירות מן הסתם).

בכביש עמוס יותר שבו אתה לא משמעותית מהיר מרוב התנועה, אם חשוב לך בין אדם וחברו, אתה תעבור מדי פעם ימינה לפנות למישהו מהיר ממך, גם במחיר של האטה חסרת תקדים של 10-20 קמ"ש רחמנא לצלן. אם לא חשוב לך, זה בינך לבין עצמך. כל אחד מחליט כמה הוא נהג מתחשב בעצמו. 

עובדתית, אפשר לנהוג בכבישי המרכז העמוסים ולא לקבל הבהוב שנים (היי). לא כי אני איזה נהג מופלא (רחוק מכך), אלא אני פשוט מאוד מרוכז בנהיגה ומאוד משתדל לנוע בצורה בה אני לא מפריע לאנשים והם לא יפריעו לי. אני משתדל ככה גם בהליכה על המדרכה וגם בתור בסופר. אני אפילו משתדל לא לדבר בטלפון בתחבורה ציבורית לא לזרוק מסטיקים או זבל ברחוב, גם אם יש מי שעושים זאת. בקיצור, לי לא מפריע שלאחרים טוב ממני. ברגע שנפל לי האסימון הזה, החיים שלי הפכו לקלים יותר. 

אם נהג החליט שהוא נועל את השמאלי כי 120 זה מספיק (וכל התנועה בימין 110), אז אני פשוט אעקוף אותו מימיון ואמשיך הלאה. כבר כמעט ולא מהבהב. אני לא מחנך אף אחד ואני אשתדל לעקוף בצורה שלא תעצבן את המתנחל בשמאל, במידת האפשר. לעתים, יש עקשנים שמאיצים בכוונה ולא נותנים, ולכן לאור בקשתם מקבלים חיתוך. שוב, לא כדי לחנך, לא מחפש לריב או לנקום, אלא כי לא מתאפשר לי בצורה אחרת. לי אין בעיה להאיץ מעבר למה שאני מתכנן לנסוע כדי לעקוף ואז להאט. פשוט לעבור את המכשול ולהמשיך הלאה. 

אני לא יודע מה עם שאר חברי הפורום, אבל היחס בו אני נתקל במתנחלי שמאל למול נהגים "משוגעים" או ביריונים שמורידים נהגים מהשמאלי הוא בערך 9:1. כלומר יש הרבה יותר אנשים ללא משמעת נתיבים מאשר ביריונים שמציקים גם לאנשים שעוקפים בצורה לגיטימית, וכמובן שגם לאותם ביריונים אין מקום בכביש. זה שאדם מהיר ממישהו אחר לא אומר שכולם צריכים לפנות להוד מלכותו את הדרך. ימתין כמה רגעים בסבלנות בתקווה שמי שעוקף יפנה לו (ואם לא, יעקוף מימין). 

עוד כלל שלמדתי, זה שאם אדם אחד אומר לי שאני לא בסדר, אני קודם אבדוק אם הוא בסדר. אם שני אנשים שונים (ומעלה) אומרים לי שאני לא בסדר (או במילים אחרות: אם לעתים תכופות מהבהבים לי), אז אני קודם כל אבדוק אם אני בסדר. 

השנקל שלי. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

@amosbmw שים לב שכתבת "סיימת את העקיפה". על זה אין ויכוח.

הדיון הוא על מצב בו אתה עוקף מספר כלי רכב בהפרש מהירויות משמעותי, ומישהו בא מאחוריך ומנסה לגרום לך להאט כדי שתפנה את הנתיב להוד מעלתו הממהר. מבחינתי, אם אינו רכב ביטחון, מדובר בקיפוח זכותי לעקוף עקיפה תקינה, לא פחות הפגיעה בזכותו לנסוע יותר מהר (ובד"כ יותר מהמותר).

אין זכות לעקוף עקיפה תקינה. הזכות היא לנסוע בנתיב שלך. עקיפה היא לא זכות, היא פעולה שעושים בתנאי שלא פגעת בזכות של אחר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

הכלל הוא שלמהירות אבסולוטית אין קשר לנתיב השמאלי.

דהיינו: אתה בימני על 180, בימני שני רכבים על 100. אתה יוצא לעקיפה (עם תכנון, התחלה וסוף) ואחרי שתי המכוניות חוזר ימינה. גם אם יש קילומטר קדימה עוד רכב בימני, אתה אמור לחזור ימינה, לנסוע בו איזה 20-30 שניות ואז לעבור שמאלה לעקיפה של הרכב הבא. בין אם יש מאחוריך מישהו על 190 או לא, זה לא רלוונטי. אין דבר כזה לשייט בשמאלי כי עקיפה היא משהו מתכונן עם בתחלה וסוף (לפי הכלל). אם יש מאחוריך מישהו על 190 שלא זז מהשמאלי, גם הוא בעייתי. 

עד כאן הכלל

שים לב שהכלל הזה חל על כל מי שנוהג בנתיב השמאלי  גם על הנהג מקדימה וגם על הנהג מאחוריו.

כלומר אם שני רכבים נוסעים בנתיב השמאלי, אחד אחרי השני, שניהם אמורים להתנהג כמו תאומים סיאמיים, כשהרכב מקדימה מסיים לעקוף רכב בנתיב מימין על ידי חזרה לנתיב הימני, הרכב מאחוריו אמור גם לחזור מייד אחריו לנתיב הימני ולהישאר מאחוריו כי גם הוא סיים את העקיפה של הרכב בנתיב מימין.

שהרי הרכב מאחור בנתיב השמאלי עוקף את הרכב בנתיב מימין ולא עוקף את הרכב לפניו בנתיב השמאלי.

לאחר שהרכב מאחור בנתיב השמאלי חוזר לנתיב הימני ובכך מסיים את העקיפה ונמצא  מאחורי הרכב שעבר רגע לפניו לנתיב הימני, הוא יכול שוב לצאת לעקיפה ולעקוף את הרכב לפניו על ידי יציאה לנתיב השמאלי.

מובן שאף אחד לא נוהג ככה, כי אם הוא ינהג ככה אז לפחות שישים ברקע את השיר "כמו שני משוגעים" ובכלל הכלל של השמירה על הימין צריך לעבור עדכון, אחרי שנוברים ורואים שיש בו חורים.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • אהבתי 1
  • לא הבנתי... 2
פורסם

לא מדויק. אם הרכב הראשון חזר ימינה והשני רוצה לנסוע יותר מהר, יעקוף את זה שחזר ויחזור מיד לימני. לא מסובך. לא רוצה לנסוע יותר מהר? יחזור מאחורי הראשון. אין צורך להיכנס לכל אותם הסצנריואים שאתם ממציאים בשביל להצדיק משהו שהוא, בסופו של דבר, התנהגות אנטי-סוציאלית.

• אהבתי 2

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אם הנהג בנתיב השמאלי מאחור עוקף את הרכב לפניו שחזר ימינה, ועושה זאת במישרין מבלי לחזור קודם לנתיב הימני מאחוריו, אז הוא מתנחל בנתיב השמאלי שכן בהזדמנות הראשונה שהייתה לו לסיים את העקיפה הוא לא סיים אותה ועקף שני רכבים ברציפות והרי זו הדרישה שלכם בדיוק מהנהגים שנוסעים בנתיב השמאלי לא לעקוף "בכאילו".

נאה דורש נאה מקיים.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, RK כתב:

אין זכות לעקוף עקיפה תקינה. הזכות היא לנסוע בנתיב שלך. עקיפה היא לא זכות, היא פעולה שעושים בתנאי שלא פגעת בזכות של אחר.

והזכות שלי כ"מוביל" בנתיב העקיפה היא להשלים את העקיפה - או סדרת העקיפות - בלי שמישהו מאחור ינסה לדחוק אותי מהנתיב. 

• אהבתי 2

פורסם

אני רק רוצה לציין שהתנהגות אנטי-סוציאלית היא לדרוש מאדם אחר להאט משמעותית את הנסיעה שלו (להשלים עקיפה מוקדם מהמתוכנן) רק כדי שתוכל להאיץ מהר יותר. הזמן שלו לא פחות חשוב משלך.

• תוכן חדש...