Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יד 2 - מפרטי בלבד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שראיתי היום רכב יד שנייה מטרייד אין שנטען שהוא במצב טוב, ובפועל בבדיקה התגלו ליקויים חמורים שבגללם לא היה שווה לקנות את הרכב, ואחרי כמה סיבובים נוספים בחברות מוכרות שמוכרות רכבים שהגיעו אליהן מטרייד, קצת התייאשתי. 

אולי זו סתם פרנויה אבל אני מרגיש שאחרי הרכב הבעייתי ההוא, כל רכב אחר שהציעו לי היה חתול בשק ושקשה לי לסמוך על אנשי מכירות רכב, אפילו שמראש באתי חשדן. 

אני שמח שעשיתי את הבדיקה ולא רכשתי את החתול בסופו של דבר, אבל כל בדיקה כזו זה 500-600 שח. 

מעניין אותי, איך וממי חברי הפורום קונים רכבי יד שניה? רק ביד 2 /מחברות השכרה? 

למי שכן קנה מטרייד, באיזה סוכנות? 

חוץ מדוח סליקה ומבחן הרכב שאני כבר פחות סומך עליו מצד סוכנות הטרייד, יש עוד מה לעשות כדי לוודא שעוד בדיקה לא תלך לפח? 

פורסם

את הרכב הקודם קנייתי מטרייד אין באוטו סנטר. הם עשו רושם הגונים יותר מהממוצע.
מה שכמובן אפשר לעשות בטרייד לפני בדיקה זה לבקש היסטוריית טיפולים.

על הבדיקות שלהם באמת קשה להסתמך אבל אם הבדיקה שלהם לא טובה ברור שאין מה להמשיך עם הרכב.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

על פי רוב כן יהיה במגרשים רכבים בעיתיים, אבל זו לא אמירה מוחלטת, כי יש מגרשים שונים- מגרשים "רשמיים" כלומר של חברות רציניות אז הסיכוי שם למצוא רכב סבבה יותר גבוה,

מגרשים סוג ג' הסיכוי ליפול שם על נבלה מאוד גבוה.

באופן אישי מעדיף תמיד לקנות מפרטי- גם כאן אין 100% ערובה לכך שהרכב בסדר, אך הסיכוי לאחר סינון ראשוני גבוה יותר.

דבר נוסף, סוחרי רכב למיניהם- להתרחק כמו מאש.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

לא קונה ממגרשים.

נוסע פעמים רבות ומאות קילומטרים עד לבית הכלה - רואה אותה ללא איפור, איפה היא ישנה, וכמובן מי ואיך הבעלים שלה..

זה מתיש וגוזל ים של זמן - אבל אז אני קונה בלב שלם וללא חששות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אני קניתי בסוזוקי טרייד אחרי שראיתי שאני חייב רכב דחוף ומי פרטי לא יצא לי משהו בטווח הקצר. תכלס התרשמתי מחווית הקניה יותר ממה שציפיתי. ואני עדיין סבור שעשיתי רכישה טובה אחרי 20 אלף קילומטר עם הרכב.

דבר אחד חשוב שהתעקשתי עליו זה האחריות שקיבלתי לחצי שנה.

לא מדובר פה על מציעה אלא על קיבלתי על מה ששילמתי ובטווח מיידי 

פורסם

יש ויש. אני בעבר קניתי טויוטה קורולה מטרייד מוביל. הרכב יצא יחסית תקין בבדיקה היו כמה ליקויים קטנים שהיה צריך לסדר כמו מצבר וצמיגים וגומיות במתלים. סיכמנו במעמד המכירה שיתוקן לפני המסירה.

חלק מהדברים באמת תוקנו אבל אשתי אספה את הרכב ולא אני ואחרי חודש גילינו שלא הכל תוקן כולל מצבר חלש שתקע אותנו בערב חג ולא הוחלף כמסוכם. לצערי לא הסכימו לפצות למרות שזה היה כתוב בחוזה וזה הגיע לתביעות קטנות וזכיתי בכמה אלפי שקלים.

מצד שני קנינו במשפחה 2 רכבים מליסינג ממגרש של פריים ליס (איוניק של אחותי ו3008 שלי) בגלילות והייתה לנו חוויה טובה גם רכבים שמורים ומטופלים ובמצב מכני טוב וגם הקניה הייתה נוחה ונעימה.

בכל מקרה אני ממליץ למי שפחות מבין ומתמצא לחפש בשוק הפרטי ולהתרחק מאנשים שנראים מפוקפקים ולא באים לכם טוב בעין. יש מגרשים טובים ואמינים בעיקר של החברות הגדולות (לרובם יש היסטוריית טיפולים ותאונות) אבל צריך לדעת מה לבדוק ולבחון לפני שלוקחים לבדיקה.

פורסם

גם אני קניתי לפני שנה וקצת פעם ראשונה רכב ממגרש וסה"כ מרוצה
ניאו מוטורס רעננה (טרייד אין של סוכנות טויוטה), היו הוגנים וישרים.

פורסם

לי יש העדפה לרכבים מיד פרטית, ככה ניתן לקבל דוח סליקה מהבעלות הראשונה, מה שבעייתי אם רכב שהיה בעבר ליסינג.

חמי קונה רק ממגרשי רכב ומבסוט, ואחרי כמה שנים עושה טרייד אין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עוד שני שיקולים:

1. לוח הזמנים - אם יש צורך ברכישה מהירה אין ברירה אלא לפנות למגרשי הליסינג/טרייד-אין. חיפוש רכב מבעלות פרטית עלול להיות ממושך ומייגע.

2. ערך הרכב בביטוח - רכב ממוצא ליסינג נמכר כיום במחירון "יבש", אולם במקרה ביטוח יחושב ערכו לפי מוצאו, מה שעלול לגרום הפסד כספי ניכר במקרה תאונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתה יכול לבזבז זמן בחיפוש ולחסוך זמן בדייטים.
חפש רכבים לפי תקציב, ק"מ נמוך ומשנתון מסויים. לגבי עניין הק"מ שים טווח נגיד בין 10000 ל60000 כי יש הרבה מודעות ששמים בק"מ 220 (בפועל 220000).
תקבל המון תוצאות (עם החיפוש לא יותר ממוקד ממה שתיארתי). תעבור על 10 הדפים הראשונים. כן כן קצת מיגע, אבל זה מעבר שאתה עושה פעם אחת. 
מכאן כנס בכל בוקר וערב ותביט במודעות חדשות (לרוב יהיו ב1-2 הדפים הראשונים). שים לב שיד 2 מסמן לך מודעות שכבר הסתכלת עליהן.

קח את הזמן בלי לחץ עד שתמצא רכב שנראה פגז.
אחרי זה דבר עם הבנאדם בטלפון, אפשר ללמוד מזה הרבה.

בשיטה הזו מצאתי שני רכבים עם נתונים מעולים ממוכרים טובים ובמחיר סביר ביחס לשוק.
כן ישבתי ככה על הלוח זמן רב, אבל הלכתי לראות שלושה רכבים בסך הכל, ששניים מהם היו במצב "כמו חדש".
לרכב שקניתי עשיתי בדיקה שידעתי מראש שהיא מיותרת לחלוטין, וצדקתי.
השיטה הזו עובדת, אבל דורשת זמן, סבלנות ומאמץ בחיפוש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

חפש רכבים לפי תקציב, ק"מ נמוך ומשנתון מסויים. לגבי עניין הק"מ שים טווח נגיד בין 10000 ל60000 כי יש הרבה מודעות ששמים בק"מ 220 (בפועל 220000).
תקבל המון תוצאות (עם החיפוש לא יותר ממוקד ממה שתיארתי). תעבור על 10 הדפים הראשונים. כן כן קצת מיגע, אבל זה מעבר שאתה עושה פעם אחת. 
מכאן כנס בכל בוקר וערב ותביט במודעות חדשות (לרוב יהיו ב1-2 הדפים הראשונים). שים לב שיד 2 מסמן לך מודעות שכבר הסתכלת עליהן.

בשיטה הזו מצאתי שני רכבים עם נתונים מעולים ממוכרים טובים ובמחיר סביר ביחס לשוק.
כן ישבתי ככה על הלוח זמן רב, אבל הלכתי לראות שלושה רכבים בסך הכל, ששניים מהם היו במצב "כמו חדש".
לרכב שקניתי עשיתי בדיקה שידעתי מראש שהיא מיותרת לחלוטין, וצדקתי.
השיטה הזו עובדת, אבל דורשת זמן, סבלנות ומאמץ בחיפוש.

בול . הרווחת שקט נפשי וחסכת גם דמי תיווך רציניים . שווה המאמץ

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

תודה על העצות החכמות, אתחיל כך. 

בינתיים העליתי מעט את הקמ כי אני מחפש רכבים די מבוקשים בתקציב נמוך (פיקנטו, ספארק, יונדאי)

מכאן זה כנראה רק לרפרש כל שעתיים ולקוות לטוב

פורסם

גם אנשים פרטיים מסתירים את מצבו האמיתי של האוטו.

כך שמבחינת האמינות צריך להתייחס לכולם בחשדנות.

לטרייד-אין יש חסרון של מחיר. אתה משלם למעשה על תיווך. ובתמורה אתה מקבל יתרונות כמו ריכוז מספר רכבים במקום אחד, אחריות מסויימת, אפשרויות מימין וכו׳.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ההצלחה בבחירת רכב במצב טוב מותנית בכך שהקונה מבין בנושא או שנתמך בחוות דעתו של חבר נלווה.

כל עוד הקונה לא מתמצא באיבחון תקלות ובעיות מכניות בולטות וקופצות לעין , כמעט לא משנה אם הבחירה שלו  תהיה מיד פרטית או ממגרש. אני משתדל מעבר בדיקת הרכב, להבין כמה הגון המוכר ויש מספיק פראמטרים שמספקים את המידע  ובדרך כלל בדיעבד הם קרוב לאמת. להזכיר שחוסר הבנה או יעוץ ממביני דבר במכניקת הרכב, יכולה להוביל לפלופ לא קטן ולא זול גם ברכישת רכב חדש.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • תוכן חדש...