Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת קקטוס C4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מציע להתקשר לגבע/אורן לבדיקת עלות מנוע חדש. אך כיוון שעלותו לא זולה, זה חא משתלם ברכב זול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 49 דקות, Yonatansc כתב:

הירידה במחיר חלקה בגלל חריטה רצינית על הצבע של המכסה מנוע (שאני מניח שאפשר לתקן בקלות?) וחלקה בגלל הטמבון השבור

נשמע לי הורדה גדולה מדי עבור הדברים האלו, בטח בתנאי השוק של היום.

איך נשמעו לך בעלי הרכב? האם הם טיפלו בצורה סדירה ויש להם היסטוריית טיפולים? משהו לא נשמע פה טוב.

פורסם (נערך)

עשיתי עם עצמי עוד קצת חושבים והחלטתי לוותר ולחזור לחיפושים...

תודה על העזרה!

מאוד קשה למצוא רכב

יש לכם הצעה לרכבים עד 25000 ידני לא מיני מלבד איביזה פאביה וקליאו?\

אני כבר עובד עצות

עריכה אחרונה על ידי Yonatansc
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש גם קיה ריו או i20.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, Yonatansc כתב:

עשיתי עם עצמי עוד קצת חושבים והחלטתי לוותר ולחזור לחיפושים...

תודה על העזרה!

מאוד קשה למצוא רכב

יש לכם הצעה לרכבים עד 25000 ידני לא מיני מלבד איביזה פאביה וקליאו?\

אני כבר עובד עצות

לדעתי עשית החלטה טובה כי להחליף טיימינג בכמה אלפים ואז במידה ויש בעיה עקב התפוררות רצועה אז להוציא עוד כמה אלפים

כשהכל לוקח לך ימי עבודה לדעתי לא שווה..

מה גם שהבחור החזיק ברכב כמה זמן? 20 אלף קמ.. שנה? שנה וחצי? כבר מוכר? מרים גבה..

למה חשוב לך דווקא ידני אפשר לשאול?

וכן איביזה(פאביה..) ידנית נראלי תתן לך אחלה תמורה גם פוקוס ידנית(נדיר אבל יש)

ניסאן גוק ידנית מנוע 1600..

פורסם

החלפת טיימינג זה לא כמה אלפים.

פורסם

מעריך שדווקא כן. לא מכיר את העלויות במקרה הזה, כן יודע שאין החלפת טיימינג בעשרות אלפים ( אולי בפרארי, בנטלי וחברותיהן ), גם אין במאות, מענין מה נשאר. לענין החלטת הבחור לסגת מהעיסקה בשל החשש ממנוע גמור, למרות שאין שום אינדיקציה לכך, הנה דוגמה לעיסקה שבהחלט יכולה להיות אטרקטיבית ( ודאי בשוק הפסיכי של היום ), אבל הפניקה שעוררו כאן כמה חברים די חיסלה את שוק המשומשות של סטלנטיס, לפחות אצל מי שקורא כאן בפורום. ולא שאני מאיץ בפותח לחזור לשם, טיבו של חשש שהוא נדבק, אבל למתלבט הבא, תרים טלפון לגבע כזה וברר איתו אם אפשר לברר את מצב המנוע לפני שאתה בורח.

פורסם

באורן זה עולה כ2000 שח בערך כולל ניקוי אם צריך.

פורסם (נערך)

למרות שכבר לא רלוונטי לפות"ש, אפרוס את דעתי:

1. בלי קשר קקטוס או קורולה. לא לרכוש רכב ללא היסטוריית טיפולים מתועדת, בעדיפות למוסך מורשה יבואן או מוסך מתמחה ספציפית לדגם (גבע / אורן לPSA, רון לקבוצת VAG, וכו')

2. ספציפית למנוע פיורטק 1.2, מנסיוני האישי וממקרים שהתוודעתי אליהם בלבד, הבעיות עם הרצועה המתפוררת הן בעיקר במנוע הטורבו. האטמוספרי אמין הרבה יותר ולא סבל לא מהתפוררות ולא מאכילת שמן

3. קקטוס ידני שמור נמכר היום במחירון +. לא סביר הורדה של 10k (למודל 2016 זה 40% מהמחירון) בגלל פגם קוסמטי

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

השנקל שלי- אם אתה לחוץ בתקציב, וזה נשמע כך מהתקציב שהגדרת.

תעשה טובה גדולה לעצמך, ותרד מרכבים עם פוטנציאל הרפתקאות....

הרכבים האלו גם כשהם תקינים דורשים הרבה צומי. 

(אני בעצמי משתמש בתוצרת סיטוראן C4 פיקאסו שנחשב למנוע אמין יותר. אני אמנם מאוד מרוצה מהרכב אבל הגעתי עם הכנה נפשית להוצאות לא צפויות והיו לא מעט)

פורסם
לפני 5 שעות, online כתב:

לדעתי עשית החלטה טובה כי להחליף טיימינג בכמה אלפים ואז במידה ויש בעיה עקב התפוררות רצועה אז להוציא עוד כמה אלפים

כשהכל לוקח לך ימי עבודה לדעתי לא שווה..

מה גם שהבחור החזיק ברכב כמה זמן? 20 אלף קמ.. שנה? שנה וחצי? כבר מוכר? מרים גבה..

למה חשוב לך דווקא ידני אפשר לשאול?

וכן איביזה(פאביה..) ידנית נראלי תתן לך אחלה תמורה גם פוקוס ידנית(נדיר אבל יש)

ניסאן גוק ידנית מנוע 1600..

לא חייב ידני, פשוט מרגיש לי יותר אמין ויותר חסכני

פורסם

בניגוד לרצועה, התיבה האוטומטית בקקטוס היא יפנית ונחשבת לאמינה, אך הגיע רק עם מנוע 1.2 טורבו וזה כבר מעל התקציב.

אם כי ניתן לפגוש אותה גם בפיגו 208 שנמכרה עם מנוע 1.2 טורבו החל מסוף 2015.

פורסם
לפני 12 שעות, avargel כתב:

ספציפית למנוע פיורטק 1.2, מנסיוני האישי וממקרים שהתוודעתי אליהם בלבד, הבעיות עם הרצועה המתפוררת הן בעיקר במנוע הטורבו. האטמוספרי אמין הרבה יותר ולא סבל לא מהתפוררות ולא מאכילת שמן

ויש לזה סיבה - במנוע האטמוספרי, הזרקת הדלק היא עקיפה (הזרקה בסעפת היניקה) ולכן תופעת דילול השמן בדלק (האופיינית למנועי הזרקה הישירה) זניחה יחסית ולכן הרצועה שורדת זמן ארוך משמעותית. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 8 שעות, Yonatansc כתב:

לא חייב ידני, פשוט מרגיש לי יותר אמין ויותר חסכני

ידני כבר מזמן לא יותר אמין או חסכוני מתיבת 6 הילוכים יפנית של אייסין למשל

• רעיון טוב! 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...